Sobota Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zastanawiam się ile na raz w Kg włazi do "rury". ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 (edytowane) A co za roznica ile włazi? Google -> "suchy lód" -> pierwszy link -> gęstość: 1,1 - 1,4 g/cm3 :mur: PS w gimnazjum chyba juz uczyli jak sie objetosc liczy? Edytowane 12 Stycznia 2009 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zastanawiam się ile na raz w Kg włazi do "rury". ;-)Chyba gramów... Oo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Chyba że rura do sufitu :D Nie wiadomo co on tam ma jak chce pare kilo pomieścić xd Chyba będzie w Crysisa grał na DI xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 a co ty chcesz ładować di do rurki na kilogramy ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 nie chce płacić za pojemnik imo :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 12 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jeśli chodzi o Kg chodziło mi w sensie wagi, można w Kg też ;-) A ino w gimnazjum uczyli gęstość liczyć tylko nauczycielkę nam zmienili, jak się przyzwyczaiłem do nowego trybu nauczania to temat przeleciał :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Dzwoniłem dzisiaj do linde i się dowiedziałem, że ciekły azot sprzedają na kilogramy, cena jednego to 7,50 zł netto i w ogóle mam sobie do Krakowa zadzwonić w sprawie zamówień, a dewara wypożyczyć nie można Ktoś słyszał, zeby ln2 na kg sprzedawali? :wink: Edytowane 14 Stycznia 2009 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvadzio Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 wie ktos gdzie w szczecinie dorwe DI? google milczy na ten temat (jeden zaklad, nieaktualne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 wie ktos gdzie w szczecinie dorwe DI? google milczy na ten temat (jeden zaklad, nieaktualne) Linde... ile razy mozna to powtarzac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jeszcze nawet masz punkt sprzedaży detalicznej suchego lodu, tak jak ja mam w Pszczynie. Nic tylko kupować. Wiesz, że masz takie samo Google u siebie jak ja? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ktoś słyszał, zeby ln2 na kg sprzedawali? :wink:Mi kiedys pani proponowała w metrach szesciennych :wink: . Moim zdaniem pomylilo jej sie z azotem technicznym, pomimo iz sie upierala ze ma racje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 A pomyslal ktos z was, jak chcecie kupic cos na litry, skoro ich objetosc zalezy od temperatury otoczenia i cisnienia? MaSell, nawet gazy techniczne jak kupujesz, to placisz za kg, a nie objetosc. Kg to kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Wiem o tym, LPG podobno lepiej jest tankować rano, gdy jest chłodniej, bo płaci się od dm3, a nie od kg. Tylko nie wiem ile na tym można zaoszczędzić :lol2: Dziwne mi to było z tego powodu, że wszędzie gdzie się z tym spotkałem, ciekły azot był podawany w litrach. W każdym razie po przeliczeniu tego wychodzi ~7,2 zł za litr brutto. Można to jeszcze przełknąć, bo przynajmniej nie muszę daleko jechać, ale brak dewara to już poważniejszy problem :mur: I tak na razie muszę to odłożyć, bo wątpię, żeby na zasiłce 400W udało się zrobić coś sensownego (celek d347), myślę, że na 600w już da radę, ale to kolejny zakup B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 kiedyś btl pokazał jakiś el0 wynik i mieli chyba topowera 400 czy coś koło tego. Więc do 2d wcale takiego extreme raczej nie potrzeba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Wiem o tym, LPG podobno lepiej jest tankować rano, gdy jest chłodniej, bo płaci się od dm3, a nie od kg. Tylko nie wiem ile na tym można zaoszczędzić :lol2: Dziwne mi to było z tego powodu, że wszędzie gdzie się z tym spotkałem, ciekły azot był podawany w litrach. W każdym razie po przeliczeniu tego wychodzi ~7,2 zł za litr brutto. Można to jeszcze przełknąć, bo przynajmniej nie muszę daleko jechać, ale brak dewara to już poważniejszy problem :mur: I tak na razie muszę to odłożyć, bo wątpię, żeby na zasiłce 400W udało się zrobić coś sensownego (celek d347), myślę, że na 600w już da radę, ale to kolejny zakup B-) Bo LPG to mieszanina dwoch gazow? Jak jest zimno to bedziesz mial inna proporcje niz jak jest cieplo. Zimowy to 50:50, a letni 70:30 (propan/butan) o ile dobrze pamietam. Podaja w litrach, ale i tak jest sprzedawane na kilogramy, bo 1L to 0.8Kg w przypadku ln2. Jak taka 400W ma dobra linie +12V to czemu nie? Tylko wez pod uwage, ze Spi to nie to samo, co obciazyc na 100% dwa/cztery rdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2009 Zasiłka to Modecom MC400, ma dwie linie 12V po 18A. Cały problem w tym, że nigdzie na necie nie można znaleźć, ile taki celek może ciągnąć, a każdy pr0 overclocker i tak ma co najmniej Tagana 1kW :wink: Ogólnie puszczałem na tym E6420 @ 4,5GHz i modowaną 9600GSO bez żadnych problemów. Zobaczę, jak wyjdzie, DI w końcu też nie jest takie złe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Zasiłka to Modecom MC400, ma dwie linie 12V po 18A. Cały problem w tym, że nigdzie na necie nie można znaleźć, ile taki celek może ciągnąć, a każdy pr0 overclocker i tak ma co najmniej Tagana 1kW :wink: Ogólnie puszczałem na tym E6420 @ 4,5GHz i modowaną 9600GSO bez żadnych problemów. Zobaczę, jak wyjdzie, DI w końcu też nie jest takie złe ;) co ty sie przejmujesz- wiesz co piotres wyrabiał na codegenie 400w Modecom to przy tym wielokrotnie lepsza konstrukcja. Załatw sobie drugą zasiłe do napędów i grafy, a do MC400 podepnij ATI i 4PIn i bez obaw! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 Dało radę zasilić cały config, na wszelki wypadek miałem drugą zasiłkę pod wentylatory (też jakieś 30w będzie) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Jakby ktoś był zainteresowany aktualnym stanem rzeczy w linde w Szczecinie, to dzwoniłem przed chwilą. Cena 5zł netto/kg, minimalne zamówienie 20kg, pudełka około 15zł (koleś nie pamiętał dokładnie), zapomnialem zapytac czy przy następnym razie można przyjechać ze swoim pudełkiem. No i trzeba wcześniej zadzwonić i zapytać się czy będzie, bo niecodziennie jest produkcja. Aha, i trzeba mieć działalność. EDIT: Dzisiaj jeszcze zadzwoniłem do messera. Lód 8zł/netto, minimalna ilość 10kg, pudełko około 25kg = 40~zł. Można przy ewentualnym następnym razie brać do tego samego pudła. Możliwy transport, cena 1,50~zł/km (:lol:). No i oczywiście działalność wymagana. EDIT#2: Orientuje się ktoś gdzie jeszcze na pomorzu zachodnim można dostać DI? Do messera bym musiał jechać aż do Gniezna, bo w Policach nie mają lodu, a w linde 20kg to troche za dużo. Edytowane 24 Czerwca 2009 przez Oskaliber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Jak ktoś ma za dużo $$ to -> http://www.suchy-lod.com.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 W sumie całkiem przyjemnie. Mi by wyszło 98zł za 10kg z pudełkiem i dostawą do domu, więc nienajgorzej. W porównaniu do tych innych śmiesznych 1,5zł/km to dobra oferta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 w sumie ja mam w pszczynie wiec blisko linde, jesli jednak by marudzili to dobra alternatywa, dzieki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Jak mieszkasz w Pszczynie to lepiej, ale jak musisz dojechac, a mieszkasz w Krakowie tak jak mówi "Skąd", to w tym suchy-lod.com.pl masz za 58zł z dostawą w Krakowie, a w lide masz 61zł za sam lód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 mieszkam 20 km od pszczyny, w krakowie tez teraz nie przebywam, w kazdym razie dzieki za linka, gdyby mi robili klopoty w linde to zamowie na necie, a moze nawet przez lenistwo zamowie u nich:) 10 kg na pierwszy raz, na rozgrzewke to w sam raz, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 @Oskaliber: a pudełko policzyłeś? jest wyrażnie napisane, że stanowi integralną część usługi, więc trzeba liczyć za 10 kg 32,79 (lód) + 40 (pudło) + transport, więc wyjdzie tak czy siak 98 :( ale owszem, jest alternatywa, gdyby linde nie chciało sprzedać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordbobas Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Co do Ln2 to bez problemu i po taniości jest dostępny we Wrocławiu w Instytucie Niskich Temperatur na niskich łąkach. Wiem bo tam pracuję:) Cena za kilogram ok 5 - 7 zł - zależy po ile sami kupują. Jedyny problem to pojemnik do przetransportowania - trzeba mieć porządny dewar. W zwykły termos mogą nie nalać, choć jest to do obejścia. W razie chęci zakupu - PW. Pomogę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 (edytowane) 7zł za 1kg LN2 to jest tanio? Nie orientujesz się czy jest możliwość wypożyczenia dewara? Ten suchy-lód to całkiem ciekawa oferta przy ok 20kg. Edytowane 6 Lipca 2009 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 W Pszczynie w Linde w marcu di było po 7zł/kg, a azot 9zł/litr. Lód zdrożał o 100% względem zeszłorocznych wakacji, nie wiem jak jest teraz. Mogę dać numery tel jak coś. A azot - mam miejscówkę, gdzie jest 2zł/litr, raz w tygodniu mają dostawę, tylko dewar trzeba mieć :? W Linde zresztą też nie wypożyczają :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 (edytowane) W PL jest tylko jedna meta na azot + wypożeczenie dewara ;) To znaczy, albo trzeba mieć mega znajomości, albo Air Products :) @Kean, przy małych ilościach to azot tak kosztuje :( Edytowane 6 Lipca 2009 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...