Fidma Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ja na Twoim miejscu bym wzial tylko i wylacznie: http://www.allegro.pl/item186340592_a_data...st_wys_5zl.html +9zl do Twojego budzetu :) Na Allegro to trzeba umiec kupowac i wtedy nie ma zadnych przeciwskazan ;) Rada tylko jedna, kupuj od sprawdzonych sprzedawcow i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja na Twoim miejscu bym wzial tylko i wylacznie: http://www.allegro.pl/item186340592_a_data...st_wys_5zl.html +9zl do Twojego budzetu :) Na Allegro to trzeba umiec kupowac i wtedy nie ma zadnych przeciwskazan ;) Rada tylko jedna, kupuj od sprawdzonych sprzedawcow i tyle. I tylko sprawdzony towar. PD 7 na stronie producenta wygląda tak. Swoją drogą chciałbym zobaczyć jak faktycznie wygląda te 20 MB zapisu, taki realny transfer w Total Commanderze. I jeszcze jedna sprawa. Jak sprzedawca wykrył, że PD7" Posiada funkcję ReadyBoost. :) Chyba go rozbierał :) To że PD7 ma certyfikat Windows Vista, to wiem ze strony producenta, ale że pen ma to coś (Ready Boost) ? :) Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez hello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 dfi lp ultra-d, nforce 4, drivery 8.68, 8.65, remixy 11.10 co nie tak albo bardziej "Tak",, nie było mnie 2h, pen został podłączony, nic nie zmieniałem,, przy mp3 -> 3,5MB/s, film 6,8MB/s,, dziwne ;] sposób na obejście problemu małych plików - pakowanie z minimalną kompresją lub bez,, średnio mnie to bawi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 I tylko sprawdzony towar. PD 7 na stronie producenta wygląda tak. Swoją drogą chciałbym zobaczyć jak faktycznie wygląda te 20 MB zapisu, taki realny transfer w Total Commanderze. I jeszcze jedna sprawa. Jak sprzedawca wykrył, że PD7" Posiada funkcję ReadyBoost. :) Chyba go rozbierał :) To że PD7 ma certyfikat Windows Vista, to wiem ze strony producenta, ale że pen ma to coś (Ready Boost) ? :) Czyli wyglada tak samo ;) Kilka stron wczesniej jest zrzut z testow szybkosi ... potwierdza to teze ze to jeden z najszybszych penow obecnie na rynku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZgredeK Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 I jeszcze jedna sprawa. Jak sprzedawca wykrył, że PD7" Posiada funkcję ReadyBoost. :) Chyba go rozbierał :)Nie wystarczy podłączyć do kompa z zainstalowaną Vistą? :lol2: To że PD7 ma certyfikat Windows Vista, to wiem ze strony producenta, ale że pen ma to coś (Ready Boost) ? :) http://www.adata.com.tw/adata_en/product_s...uctNo=AP07200SVIn additional, A-DATA's PD7 200x is certified for Windows® Vista™ Operating System. You can activate Windows® ReadyBoost™ function with PD7 200x to accelerate your system easily.No patrz, a do mnie napisali że ma ReadyBoost™ :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Nie wystarczy podłączyć do kompa z zainstalowaną Vistą? :lol2: http://www.adata.com.tw/adata_en/product_s...uctNo=AP07200SV No patrz, a do mnie napisali że ma ReadyBoost™ :P Do mnie napisali z Microsoftu, że to Vista ma ReadyBostera i to za nim jeszcze zaczęli o tym pisać producenci, a za nimi sprzedawcy pendrivów. Mój pen nigdy nawet nie otarł się o ta technologię, a poptrz - Vista go zaakceptowała :) You can activate Windows® ReadyBoost™ function with PD7 200x to accelerate your system easily. Możesz aktywować w Windows Vista Ready Boost z PD7 200x żeby przyśpieszysz swój system (łartwo). To jest tylko wskazówka, co można z tym penem zrobić po Vistą. Z wieloma penami można to zrobić, a w ich specyfikacji nie ma słowa o ReadyBoost. Teraz, gdy ten termin zaczyna być modny, to takie sugestie, że coś tam ma ReadyBoost będzie coraz częsciej spotykane, lub informacje o certyfikacji - marketing. Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez hello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Adata PD7 2GB - właśni wpadł mi w łapki :D kopiowanie pliku 1,45GB z HDD na Pendrive'a 1m05s, z Pena na HDD 41s Jak z małymi pliczkami na razie nie wiem, bo nie testowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 warto ? -> http://www.allegro.pl/item185631869_patrio...ajszybszy_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Nie warto. PD7 jest zdecydowanie najszybszym pendrive na rynku. A co najważniejsze wersje 4GB można na Ale kupić za 160 zeta! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uwencjusz Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam I mnie też dopadło :) Muszę sobie sprawić jakieś takie cacko. Wiadomo chcę aby było szybkie, pojemne i w rozsądnej cenie. Przeglądałem różne strony i zarówno z wyglądu jak i wydajności przypadł mi do gustu PQI Cooldrive PRO 2 i 4 GB (slim). Najbardziej mnie jednak nie pokoi różnica w cenie pomiędzy np. Komputronikiem a allegro: http://www.komputronik.pl/Pamiec_Flash/Pen...pelny,id,35887/ http://www.allegro.pl/item178079318_4_gb_p...b_s_secure.html Co prawda na allegro jest dopisana końcówka przy modelu U330. Czy to są dwa różne rodzaje czy to jest dokładnie to samo? Ba 50zł to trochę duża różnica nie uważacie? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Lepiej zainwestuj a A-Data PD7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam I mnie też dopadło :) Muszę sobie sprawić jakieś takie cacko. Wiadomo chcę aby było szybkie, pojemne i w rozsądnej cenie. Przeglądałem różne strony i zarówno z wyglądu jak i wydajności przypadł mi do gustu PQI Cooldrive PRO 2 i 4 GB (slim). Najbardziej mnie jednak nie pokoi różnica w cenie pomiędzy np. Komputronikiem a allegro: http://www.komputronik.pl/Pamiec_Flash/Pen...pelny,id,35887/ http://www.allegro.pl/item178079318_4_gb_p...b_s_secure.html Co prawda na allegro jest dopisana końcówka przy modelu U330. Czy to są dwa różne rodzaje czy to jest dokładnie to samo? Ba 50zł to trochę duża różnica nie uważacie? Pozdr. To są dokładnie te same modele. Zrób lepiej tak jak polecamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uwencjusz Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 To są dokładnie te same modele. Zrób lepiej tak jak polecamy.Jeśli tak wszyscy polecacie A-Data PD7, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać :wink: Dzięki za wskazanie mi prawidłowej ścieżki, którą należy kroczyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Nie ma problemu :) Sam teraz zbieram na A-Data PD7 ale 8GB bo to już optymalny wybór ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 A gdzie są wersje 8GB w sprzedaży ? ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 ano czekam az zaczna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 (edytowane) Pen na przenoszenie sprawozdan i projektow ;) Kingston 1g datatraveler I w lapie mam usb 1.o wiec i tak mi nici z giga mocy ;) a od przenoszenia wiekszych danych mam lan :) test na usb 2.o dfi ... Edytowane 27 Kwietnia 2007 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Pen na przenoszenie sprawozdan i projektow ;) Kingston 1g datatraveler I w lapie mam usb 1.o wiec i tak mi nici z giga mocy ;) a od przenoszenia wiekszych danych mam lan :) test na usb 2.o dfi ... Tez mam takie transferki na DT1, w zupełności wystarczą jak się nie korzysta z pena co godzine... I co najfajniejsze wszyscy producenci zawyżają parametry a kingston tutaj zaniża, odczyt jest u mnie 2,5x większy niż podaje producent, w praktyce w totalcmd 14mb/s a zapis 1,5 razy większy (4,5mb/s). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Mam pytanie odnośnie sandisk cruzer micro u3. Mogę go mieć po dość niskiej cenie, zastanawia mnie tylko to całe u3. Można z tego nie korzystać i/lub pozbyć się tego aby został czysty flash ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 kupiłem Ocz rally2 4mb i strasznie mi muli przy zapisie pod TotalCommanderem, prędkośc spada po kilku sekundach do około 400kilo/s, co dziwne pod windą nagrywa z normalną prędkością, spotkał sie ktoś z czymś takim i wie o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Sformatuj w NTFS i sprawdź czy tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 (edytowane) A wlasnie dobrze ze poruszyles ten temat. jaki system plikow na penie robic? domyslnie jak odpalam kazdy nowy jest fat32, jaki jest sens ntfs i czy jest on odpowiedni akurat dla naszych penow. wiadomo ze ntfs jest systemem szybszym, lepszym etc. ale czy jest on zalecany dla penow czy nie? Edytowane 30 Kwietnia 2007 przez Fidma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 A na co ci ntfs na penie Zalecany jest fat32 Czesc nawet nie chce sie sformatowac na ntfs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 A na co ci ntfs na penie Zalecany jest fat32 Czesc nawet nie chce sie sformatowac na ntfs Żeby szybko przenosić małe/wiele małych plików. I wiele innych rzeczy jakie daje ten system plików. Każdy jaki miałem dał się sformatować. Fidma w jaki sposób system plików może być zalecany do jakiegoś dysku jak ty sobie to wyobrażasz? To w takim razie jaki jest zalecany system plików dla dysków twardych ? Pewnie większość powie że FAT32 i NTFS bo instaluje na nich windows. Każdy dysk czy to HDD czy Flash można sformatować w dowolnym systemie plików a jest ich od groma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Do napędów USB jest zalecany FAT/FAT32 z bardzo prostego powodu. Ten system plikow jest obsługiwany przez prawie kazdy system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2007 kupiłem Ocz rally2 4mb i strasznie mi muli przy zapisie pod TotalCommanderem, prędkośc spada po kilku sekundach do około 400kilo/s, co dziwne pod windą nagrywa z normalną prędkością, spotkał sie ktoś z czymś takim i wie o co chodzi? no i problem rozwiązany, coś totalcommander 6.02 którego używałem zamula kopiowanie na pendrive`a, na 7.0rc3 koipiowanie smiga jak trzeba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Mam pytanie odnośnie sandisk cruzer micro u3. Mogę go mieć po dość niskiej cenie, zastanawia mnie tylko to całe u3. Można z tego nie korzystać i/lub pozbyć się tego aby został czysty flash ?? Z poziomu oprogramowania u3 mozesz sie pozbyc u3 (zamotane ale nie, nie pomylilem sie) . Jak nie potrzebujesz zabojczych predkosci to fajny pen. Najlepsza w nim jest wsuwana wtyczka IMO ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Trochę zagmatwane, ale z drugiej strony całkowity koszt 60zł za 2GB Sandiska, do przemyślenia, w sumie wolałbym 4GB ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidma Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Teraz to tylko 4GB, mam 2GB i mało elastyczna ta pojemność, albo jej za mało albo za dużo ;) Teraz to trzeba ładować kasę w 8GB i duala mamy z głowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Trochę zagmatwane, ale z drugiej strony całkowity koszt 60zł za 2GB Sandiska, do przemyślenia, w sumie wolałbym 4GB ..... Latwiejsze do zrobienia niz wytlumaczenia ;) - 3 klikniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...