wistler Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Wchodzę na forum po kilku godzinach nieobecności, a Nowa zawartość nie ma dla mnie wyników, choć na głównej stronie forum widać, że są nowe posty.. [iP: 89.79.172.119] +1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Wchodzę na forum po kilku godzinach nieobecności, a Nowa zawartość nie ma dla mnie wyników, choć na głównej stronie forum widać, że są nowe posty.. [iP: 89.79.172.119] Powinno być już OK, spieprzyłem skrypty podnoszące sphinx'a przy padzie bazy i dopiero teraz to wyszło na jaw. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Zdaje się, że faktycznie działa. Miałem 3 strony NZ ;) Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Czy sa jakies problemy/opoznienia z dostarczaniem powiadomien na maila o nowych odpowiedziach/pw? Myslalem ze to moze wina skrzynki bo mialem na onecie, teraz zmienilem na gmail i wcale lepiej nie jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 BTW: Któryś z userów zgłaszał, że nie działa mu zmiana hasła - nie przychodzi nić na pocztę. Był to bodajże Lenonidaas, ale o szczegóły wal to Sebastiana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Czy sa jakies problemy/opoznienia z dostarczaniem powiadomien na maila o nowych odpowiedziach/pw? Myslalem ze to moze wina skrzynki bo mialem na onecie, teraz zmienilem na gmail i wcale lepiej nie jest. Raczej na bieżąco. Jeśli masz jakiś możliwość podrzuć na PW szczegóły (kiedy dostałeś maila, jego nagłówki i kiedy powinien on być u Ciebie) to przelecimy logi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Powiadomienia ze odpowiedziales w tym temacie nei dostalem do teraz, z reguly sa to opoznienia od okolo godziny do max 3. Powiadomienia ze dostalem PW nie dostalem od 10:35. Edytowane 15 Grudnia 2010 przez kuebk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Powiadomienia ze odpowiedziales w tym temacie nei dostalem do teraz, z reguly sa to opoznienia od okolo godziny do max 3. Powiadomienia ze dostalem PW nie dostalem od 10:35. Czy możesz potwierdzić/zaprzeczyć, że dostałeś o 13:31:35 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Jak najbardziej moge potwierdzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Czy nie mozna zrobic zeby po odpowiedzi w temacie, powiadomienie na email przychodzilo tylko jedno?. Teraz dostaje kilka sztuk, jak jest kilka odpowiedzi. Wydaje mi sie ze powinno przyjsc jedno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Czy nie mozna zrobic zeby po odpowiedzi w temacie, powiadomienie na email przychodzilo tylko jedno?. Teraz dostaje kilka sztuk, jak jest kilka odpowiedzi. Wydaje mi sie ze powinno przyjsc jedno... Można wybrać "Opóźnione powiadomienia" zamiast "Natychmiastowych" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Dopuszczalna wielkość pliku avatara to mocno przesadzona jest. 10 minut zapisywałem plik żeby zejść do tych 10 kB (nawet nie kiB), a jakość jest okropna. 20 kiB to na prawde przyzwoite minimum, a każde łącze sobie z tym poradzi. W końcu większość tematów przepełniona jest kilkumegowymi obrazkami bez miniatur. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez Harry Lloyd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Czy uda sie cos zdzialas w sprawie opoznionych maili? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ale to tylko dzisiaj tak się dzieje. Przynajmniej u mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Ja tak mam od miesiaca albo moze i nawet dluzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Czy uda sie cos zdzialas w sprawie opoznionych maili? Na razie nic. Szczerze mówiąc czekam, aż uda mi się złapać na moim własnym koncie taki case, żeby móc debugować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Rozumiem, że ponieważ nie jestem lubiany przez marco to moje sugestie są automatycznie odrzucane, nawet gdyby z jakąś zgodziło sie całe forum (nie mówie że sie zgadza)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2010 Dobra Harry, masz moje poparcie jeżeli chodzi o zwiększenie limitu wagi avatara do 15 kB. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Przed momentem miałem 502 - bad gateway tuż po wysłaniu postu. Tzn wysłałem i czekam... czekam... czekam... komunikat. Post się zapisał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 Dobra Harry, masz moje poparcie jeżeli chodzi o zwiększenie limitu wagi avatara do 15 kB. Póki odsetek osób korzystających z internetu mobilnego na forum będzie tak wysoki jak jest teraz, a z doświadczeń własnych HSDPA do porządnego łącza ma się jak Fiat 126p do samochodu będę przeciwny powiększaniu wagi strony na rzecz elementów nieistotnych dla przekazu. Przed momentem miałem 502 - bad gateway tuż po wysłaniu postu. Tzn wysłałem i czekam... czekam... czekam... komunikat. Post się zapisał. Rzeczywiście zalogowało mi 502, ale nie widzę poparcia w innych danych. Baza w normie, obciążenie CPU też. Z jakiegoś powodu proces PHP nie podniósł słuchawki, będę w najbliższych dniach baczniej śledzić czy nie powtarza się zbyt często. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2011 (edytowane) Ale to nie rozumiem. To jakim cudem można wstawiać kilkumegowe screenshoty? Rozumiem że mobilny internet takowe blokuje, ale avatarów 20 kB już nie? To ktoś może sobie dodać ścieżkę avatarów do blokowania jeśli za dużo mu ważą i po problemie. Po co wprowadzają coraz to szybsze łącza, skoro internet bedzie dostosowowany to tych najwolniejszych. Coś mi to przypomina. Edytowane 2 Stycznia 2011 przez Harry Lloyd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Problem w tym ze nie placisz za szybkosc a transfer, pozatym skoro juz mobilny internet to z reguly bez obrazkow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Mam pytanko odnośnie spoilerów. Mam do dyspozycji 4 komputery i na żadnym komputerze/żadnej skórce/ różnych przeglądarkach nie działają mi spojlery w postach( tzn. nie mogę na nie nacisnąć/nic się po naciśnięciu nie dzieje). Używałem opcji "szukaj" ale dogrzebać się do niczego nie mogę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Mam pytanko odnośnie spoilerów. Mam do dyspozycji 4 komputery i na żadnym komputerze/żadnej skórce/ różnych przeglądarkach nie działają mi spojlery w postach( tzn. nie mogę na nie nacisnąć/nic się po naciśnięciu nie dzieje). Używałem opcji "szukaj" ale dogrzebać się do niczego nie mogę. 1) czy wcześniej działały? czy pomaga refresh z pominięciem cache (CTRL+F5?) 2) URL do przykładowego posta gdzie nie działa na Twoich komputerach 3) nazwa i wersja przeglądarki na których sprawdzałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 1. Ostatnio rozwijałem spojler dawno temu i działały ( parę tygodni temu). ctrl + f5 nie pomaga 2. np: To czy to ( na końcu posta ) 3. Firefox/3.6.13, IE 8.06, opera wersja 11. Sprawdzałem w domu i obecnie w firmie gdzie pracuję bo interesuje mnie np ten temat o wc co podałem link. Skin forum wszędzie to cethin, ale sprawdzałem na wszystkich w pracy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Wszystko o SSD -- FAQ 1. Strona! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Pierwszy post, 2 i 3 spoiler od konca rowniez nie dziala. Testowane na FF 3.6.x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Wszystko o SSD -- FAQ 1. Strona! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne W tym temacie działa większość spojlerów ale maja przycisk show/hide, a w tych postach co podałem jest "» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Bo to są stare spoilery, modyfikacje wgrane dla IP.Board 2.3. Nic dziwnego, że wraz z upgradem przestały działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Czyli już sobie nie obejrzę starej treści spojlerów do czasu kiedy ktoś nie edytuje posta i tego nie naprawi? Szkoda. Dzięki za rozwiązanie problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2011 Dokładnie tak, post musi zostać edytowany przez autora lub moderatora by dotrzeć do treści. Ewentualnie mozesz zacytować post ze spoilerem i w ten sposób przejrzeć zawartość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...