Skocz do zawartości
MacOSek

Assassin's Creed

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dragonlore

walka wg mnie zostałą dobrze dopracowana. Nie ma czegoś takiego jak "ustawcie się w kolejkę". Nie ma co prawda takiej sytuacji, że kilka osób jednocześnie zadaje cios, ale walka toczona jest z kilkoma przeciwnikami naraz. Zadają cios, jak kolega nie atakuje

obejrzyj ostatni trailer i zobacz jak assasin zabija kolege straznika a ten ma chyba chelm na oczach bo z 2 metrow nic nie widzi-a assasin sklada rece i udaje mnicha..troche to porazka,pozniej mamy tez scene jak otaczaja assasina wrogowie i jak wczesniej bywalo assasin spokojnie czeka aby zrobic fatality-szkoda,widocznie nie mozna miec wszystkiego,gdyby nie te "wady" sprzedalbym nerkie dla gry ,a tak spokojnie nazbieram butelek-btw ktos jeszcze skupuje butelki??

tak czy siak gre nabede

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

hmmmm...

ps3site

Assassins Creed - obsuwa!

Już cieszyliście się na 16tego? Jeżeli tak to zwolnijcie trochę. Okazuje się, iż premiera gry w naszym kraju została przesunięta aż do 23 listopada. Jest to wiadomość z pierwszej ręki, od osoby z Cenegi odpowiedzialnej za dystrybucję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, tak czytam opinie na zagranicznych forach i serwisach i widze, ze gra po paru godzinach staje sie wtórna i nudna. Powala na początku, z czasem czar pryska i pozostaje jazda miedzy miastami w celu wykonywania misji (tylko 9-ciu misji ;/)i nudnych questów pobocznych, dodatkowo liniowośc zabija - na to narzekają. Wiele osob zrobilo cancel preorderów. No ale nie chce mi sie wierzyc, ze te oceny ~9/10 były slepo walone przez np takie serwisy jak GT. Wiadomo nie od dzis, ze pokladano wielkie nadzieje w tytule, no ale tak zroznicowane opinie i komenty typu "lepiej stracic czas na cod4 czy mass efect" no prosze was... wydaje mi sie, ze tu raczej zadecydowały upodobania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

hmmm, tak czytam opinie na zagranicznych forach i serwisach i widze, ze gra po paru godzinach staje sie wtórna i nudna. Powala na początku, z czasem czar pryska i pozostaje jazda miedzy miastami w celu wykonywania misji (tylko 9-ciu misji ;/)i nudnych questów pobocznych, dodatkowo liniowośc zabija - na to narzekają. Wiele osob zrobilo cancel preorderów. No ale nie chce mi sie wierzyc, ze te oceny ~9/10 były slepo walone przez np takie serwisy jak GT. Wiadomo nie od dzis, ze pokladano wielkie nadzieje w tytule, no ale tak zroznicowane opinie i komenty typu "lepiej stracic czas na cod4 czy mass efect" no prosze was... wydaje mi sie, ze tu raczej zadecydowały upodobania.

powiem ci ze sam mialem i mam takie przeczucie ze czar prysnie po krotkim czasie-wolnosc i akrobatyczne mozliwosci moga nie wystarczyc tylko jako glowny gwozdz programu-jesli zabraknie ciekawych misji i dobrych pobocznych questow to moze byc krucho.

Aczkolwiek caly czas mam chrapkie na ta gre ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myslalem wlasnie jakis miesiac temu, ze gra bedzie nudna i liniowa ;/ No w koncu ile mozna lazic po dachach, a system walki w pierwszych filmikach to byla porazka i wiadomo bylo ze gra bedzie skopana. To takie w zasadzie moje wrozenie z fusow, ale jak gra wychodzi na ps3 to musi byc nudna :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGN gives Assassin's Creed 7.7 (Xbox 360) and 7.5 (PS3)

GameSpot Gives 9/10 to Assassin's Creed: PS3's Better Frame-rate & Xbox 360's Better Lighting

"There are few differences between the Xbox 360 and PlayStation 3 versions. PS3 owners are blessed with a slightly more solid frame rate, although the 360 version features a little more contrast in the lighting, so it's pretty much a wash. But regardless of which platform you go with, you'll have an amazing and unforgettable game. Assassin's Creed is the kind of game you tell your friends about, and one that should be in your collection. "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem xboxa paradokslanie polega na ilosci gier :D po prostu delikatnie slabsze sa niedoceniane na tle killerow jak cod 4 czy wlasnie wspomniany mass effect. Jednak nikt raczej nie bedzie zalowal spedzonych chwil z assassinem - gierka jest bardzo dobra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem kazde morderstwo ma taki sam schemat, tylko cut scenki sa rozne. No i czasami slychac jakies "pykniecie" w dysku i gra lapie freeza na chwile. Moze to wina mojej konsoli ale w innych grach narazie nic takiego nie zauwazylem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGN gives Assassin's Creed 7.7 (Xbox 360) and 7.5 (PS3)

GameSpot Gives 9/10 to Assassin's Creed: PS3's Better Frame-rate & Xbox 360's Better Lighting

A to ciekawe, bo na IGN: These big open worlds, which are fully interactive, do come at a severe cost on PS3. There is considerable texture pop-in and noticeable framerate issues. Playing back-to-back with the 360 version, it's obvious that Ubisoft did not devote enough resources to the PS3 edition. The framerate is considerably worse, so much so that it begins to affect gameplay in the later levels. You can get through the first two-thirds of Assassin with the framerate being just an annoyance, but it becomes more of an issue for the final third of the missions.

Mam nadzieję, że pomimo bardziej złożonej konstrukcji zdania każdy wyłapie, na której konsoli gra się z powodu kiepskiego framerate źle.

Źródło: http://ps3.ign.com/articles/834/834770p4.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

wersja ps3 ma chyba powazne problemy z plynnoscia gry,na oficjalnej stronie Ubisof'tu gracze skladaja reklamacje

a ponizej jak jeden z forumowiczow ps3site rozwiazywal problem

moze komus tez to pomoze:

Gralem juz dlugo i nie mialem takich problemow. Dodam ze jak usunalem wiekszosc rzeczy z dysku to wyeliminowałem prawie wszystkie spadki animacji. Teraz gra sie bomba. Mam wersje PAL.

Powinieneś wywalić takie duperele jak theme i zrobić twardy res (5 sec power) i powinno byc wszystko ou kej.

:blink:

Edytowane przez dragonlore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wersja ps3 ma chyba powazne problemy z plynnoscia gry,na oficjalnej stronie Ubisof'tu gracze skladaja reklamacje

a ponizej jak jeden z forumowiczow ps3site rozwiazywal problem

moze komus tez to pomoze:

:blink:

Tia, smole takie porady! Sorki, lecz czy dziala to, czy nie, wytrzymac nie moglem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość dragonlore

Tia, smole takie porady! Sorki, lecz czy dziala to, czy nie, wytrzymac nie moglem.

pretesje do tworcow AC, za to ze wersja ps3 nie dosyc ze niezle potrafi sie ponoc przyciac, to jeszcze zawiesic konsole-o czym pisza wlasnie na oficjalnym blogu posiadacze ps3.W odpowiedzi Ubisoft zapowiedzial ze bedzie pracowal na latka

ps;jaka jest wlasciwie etymologia slowa "smole" ? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ani u idiotów ani w empiku dzis AC nie było, ale w tym drugim bedzie w poniedziałek, co nie zmienia faktu, ze gre i tak mogłem miec juz dzis :mur: zupelnie zapomnialem o GEKONIE, sklepie konsolowym kolo MM na przeciwko pl. dominikańskiego. Tam AC jest juz dostępne od wczoraj, a ja zupelnie o nim zapomniałem :mur: Czy ktoś z Was juz grał?

Edytowane przez Plusk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam nie przeplacac :)

http://allegro.pl/item271355653_assassin_s...x360_nowki.html

Nie mialem jej w planach przed swietami a tu taka cena na allegro, nic tylko brac.

edit: no widze juz wszystkie pozamiatane :)

Edytowane przez umcacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam nie przeplacac :)

http://allegro.pl/item271355653_assassin_s...x360_nowki.html

Nie mialem jej w planach przed swietami a tu taka cena na allegro, nic tylko brac.

edit: no widze juz wszystkie pozamiatane :)

o ile to nie fake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi