Szczuru Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Hej. Czy abit IP35-E/IP35 są lepsze od ASUSa P5K? Nie wiem które mobo wybrać za około 450 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Mam E i zwykla, dzialac dzialaja bez problemow najmniejszych. OC hmm zakonczylo sie na 400 x 9 bo wiecej czasu nie mam i tyle. MCH sie jakos tak bardziej grzeje niz np. w P5B Dlx, ale taka sama przypadlosc ma np. P5K Dlx, wiec to chyba wina P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 ja właśnie oddaje Gigabyte P35-DQ6 bo już nie mam sił do tej zj*banej mobo i własnei myśle nad tym Abit P53 Pro, nie dbam juzo to, że jest taka droga, zależy mi na dobrej wydajności i nieżłym o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) W pcprojekt ceny P35 lekko spadły - np. "E" 420 zł. Zastanawia mnie jedna rzecz, zamówiłem parę dni temu u nich tą mobo za 440 zł, teraz zeszli z caną do 420 zł, a przecież na magazynie ciągle mają zerowy stan i nikomu jeszcze nic nie wysyłali - czy nie powinni w takim wypadku oddać różnicy? @DEVILEK Jakie maks stabilne FSB? Próbowałeś walczyć coś koło 500? Edytowane 24 Czerwca 2007 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Boxter - nie :) w sumie prawie nikt jeszcze ich nie ma, cena wirtualna była a Ty na nia przystałeś :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 @DEVILEK Jakie maks stabilne FSB? Próbowałeś walczyć coś koło 500? powiem tak... WCZORAJ na Cybermanii w Chorzowie DEVILEK chcial krecic ta plyte z x6800 i kaskada... i co wyszlo?? NIC Ip35-e 2 sztuki i nie dalo sie osiagnac niczego ciekawego... nie wiem biosy jakies dziwne... czy co ale nic z tego nie wyszlo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 @Sector19 Jak to NIC? Komp nie wstał, czy co...? ;-) Chyba jakieś wyniki były, ciekawi mnie na jakim poziomie i na czym polega słabość wersji E. Dokładać do Pro to spory wydatek i nie wiem, czy warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Problemem byla temp w jakiej mobo mialy dzialac, czyli -100C co im sie nie spodobalo. ps. IP35-E oraz IP35 to jedno i to samo po sciagnieciu naklejki z laminatu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) DEVILEK Czy po tym co zobaczyłeś możesz stwierdzić czy lepszą płytą jest AB9 czy IP35? I jeszcze chciałbym wiedzieć, czy w ip35 bios jest tak samo rozplanowany jak w AB9, bo miałem do czynienia z tą płytą i wręcz się w nim zakochałem. No i czy bios ma różowy kolor? :wub: ;-) Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien.ni Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Czytam to wszystko czytam i czytam i ciagle nie wiem czy brac Abita czy EVGA 650i :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Czytam to wszystko czytam i czytam i ciagle nie wiem czy brac Abita czy EVGA 650i :/o abicie nikt ci nie powie duzo -> NIKT go nie ma, płyta jak płyta, zależy czy bęzie miała wysokie fsb, jesli ci nie zalezy na wysokim FSB bierz EVGA bo TAŃSZA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien.ni Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 o abicie nikt ci nie powie duzo -> NIKT go nie ma, płyta jak płyta, zależy czy bęzie miała wysokie fsb, jesli ci nie zalezy na wysokim FSB bierz EVGA bo TAŃSZATyle ze EVGA tez mozna osiagac wysokie FSB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Tyle ze EVGA tez mozna osiagac wysokie FSB :) Wysokie FSB to pojecie wzgledne... dla mnie wysokie FSB to cos pokroju 500-550Fsb bez modowania plyty... a EVGA tego nie osiaga tak bez problemu...;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Wysokie FSB to pojecie wzgledne... dla mnie wysokie FSB to cos pokroju 500-550Fsb bez modowania plyty... a EVGA tego nie osiaga tak bez problemu...;/ dokładnie w Abicie jest spora szansa na >500 ale nie każdemu musi chcieć się dokładać do abita, skoro za 350zł ma dobra sprawdzona plyte :) mnoznik x8 i mozna o fsb 500 zapominać, jeśli się dla wyników i dla siebie tego nie robi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alien.ni Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 dokładnie w Abicie jest spora szansa na >500 ale nie każdemu musi chcieć się dokładać do abita, skoro za 350zł ma dobra sprawdzona plyte :) mnoznik x8 i mozna o fsb 500 zapominać, jeśli się dla wyników i dla siebie tego nie robi ;) Czytalem o ludziach ktorzy wyciagneli z NForce 650i Ulta FSB ok. 540 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 Rozmawiałem wczoraj z szefem działu Hardware (ten od recenzji w FrazPC.pl) o tym czy podejmie sie przetestować te moba... i odpowiedział że jeśli tylko Abit udostępni to z chęcią się przyjrzy bliżej tej płycie podkreślił że tak naprawdę to wiele zależy właśnie od Abita... no i postara się coś zdziałać bo sam jest ciekaw co potrafią te płytki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Rozmawiałem wczoraj z szefem działu Hardware (ten od recenzji w FrazPC.pl) o tym czy podejmie sie przetestować te moba... i odpowiedział że jeśli tylko Abit udostępni to z chęcią się przyjrzy bliżej tej płycie podkreślił że tak naprawdę to wiele zależy właśnie od Abita... no i postara się coś zdziałać bo sam jest ciekaw co potrafią te płytki icon_biggrin3.gif Jeszcze niech zalatwi P5k od Asusa, to by bylo dopiero dobre porownanie tych plyt (maja podobne mozliwosci i cene) :) Ale czy ja nie wymagam za wiele :?: :twisted2: Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2007 (edytowane) Ten radiator na mostku jest jakiś nieprzemyślany, albo jest za blisko CPU, albo jest za wysoki. Nawet stosunkowo mały Freezer 7 Pro nie chciał tam wleźć. Na szczęście maiłem w zapasie Thermalrighta: Jakie macie temp. na oryginalnym niebieskim radiatorze? Edytowane 26 Czerwca 2007 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Teraz tylko podaj jakie fsb udalo sie pocisnac na tej plycie - bo sporo osob pewnie czeka az ktos przetestuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 orientuje cie sie moze kiedy Abit ma wypuscic plyte z zasilaniem cyfrowym (nie pamietam jej symbolu) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 chyba dopiero IX38-Max i IX38-QuadGT mają mieć cyfrowe zasilanie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stern Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 awet stosunkowo mały Freezer 7 Pro nie chciał tam wleźć Nie chcial wejśc ale gdyby sie pokombinowalo to by wszedł . ?? pytam bo mam freezerka a che kupic ta MoBo a wolałbym nie zmieniac chlodenia na inne. (kwestia kasy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Szybkie testy FSB 500: Wieczorem, dam więcej... @Stern Jak się popieści to się zmieści... ale bez wiercenia dwóch dodatkowych otworów na kołki się nie obejdzie, trzeba po prostu obrócić radiator o 90st. w stosunku do oryginalnego położenia - wejdzie na styk. Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 czyli cos już jest !! ;) popróbuj jeszcze dalej dalej dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jak się popieści to się zmieści... ale bez wiercenia dwóch dodatkowych otworów na kołki się nie obejdzie, trzeba po prostu obrócić radiator o 90st. w stosunku do oryginalnego położenia - wejdzie na styk.Cholerka jasna. A ja tez przymierzam sie do kupna tej mobo. Ale chce kupic do chlodzonka Freezone 100 Lite a on przeciez jest podobnej konstrukcji do Fryzjera i ciekawe czy wejdzie ;/ No niezle FSB :) (ciekawe czy na standardowym radiatorze na NB by tyle wycisnela ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Taki NB47J nie wystarczy zamiast fabrycznego radiatora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Całkiem przyzwoicie ;) Jakiego droopa ma płyta ? Edytowane 27 Czerwca 2007 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stern Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) faktycznie troche(troche bardzo ) nieprzemyślany ten radiatorek . Ale to tylko utwierdzi mnie w zalozeniu WC :lol2: :rolleyes: A szkoda bo tak bylaby swietna plytka. (teraz bedzie tylko bdb :wink: :wink: ) BTW jakie zapecie radiatorka na NB ma ta płyta (znaczy haczyki , otworki ? ) Edytowane 27 Czerwca 2007 przez Stern Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Kurcze. Ja kupuję kompa i chciałem wziąć chłodzenie Tacen Gleus testowana na pure. A on mały nie jest i może nie zmieścić się na tym mobo :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Szybkie testy FSB 500: Wieczorem, dam więcej... @Stern Jak się popieści to się zmieści... ale bez wiercenia dwóch dodatkowych otworów na kołki się nie obejdzie, trzeba po prostu obrócić radiator o 90st. w stosunku do oryginalnego położenia - wejdzie na styk. Pamięci nie dają rady na 4-4-4 ?? 32M wygląda mi na dosyć wolne - nie sądzę żeby to była kwestia timingów (w każdym razie nie aż tak ...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...