ma1y Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 ja nie narzekam na clear cmos - wsadzam rękę nad 2900xt i od razu mam zworkę :)a ja wsadzam pod 7800 i 6800 i od razu mam karte muzyczna :) a pod nią rurki wc - trza po prostu zmienić rozmieszczenie u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Mam 2 szybkie pytania do posiadaczy IP35-e: 1) Iloma wiatrakami można sterować z BIOSu i w jakim zakresie? 2) Próbował ktoś z tym mobo modułów Kingstona 667MHz? (mam 4gb na Elpidach i bym się wściekł jakby mobo zakaprysiło). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobweb Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Sector19 - spokojnie. Widziałem twój post. Benek dzieki. Z tego co widać, jest już trochę posiadaczy tej płyty, ale prawie nikt oprócz Ciebie nie chwali sie swoimi wynikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 No a co tu sie chwalić :< U mnie stable 450 Fsb na co dzien, mostki troche gorace ale i pogoda nie sprzyja oc - dorzuce 120 luzem i powinno byc ladnie bo tak grzeja sie na ponad 60 C ... Jak się troche schłodzi zaatakuje 475 i 500 fsb. A na razie tyle: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 #ma1y jak Ci się kręci Twój E2160 na P35? U mnie na MSI P35: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=227317&st=420 post 423. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Czy na IP35-E wchodzi fryzjer 7,niech wypowie sie posiadacz takiego zestawu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 #ma1y jak Ci się kręci Twój E2160 na P35? U mnie na MSI P35: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=227317&st=420 post 423. brata nie ma wiec uzywam, a kreci sie 3050mhz na 1,325v czyli def na abicie. jak na odszep tych procków to chyba nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Panowie, jak to jest w końcu bo juz się pogubiłem... IP35-E wspiera memki 533, tak? Bo przed tym jak sprzedawałem poprzednią mobo, na stronie producenta sprawdzałem i jestem pewnien że pisało że mobo wspiera memki 533, zresztą w pierwszym poście pisze to samo. Dostałem płyte (thx mordka ;]), złożyłem wszystko, odpalam i lipa ;/ Mobo nie chce wystratować z memkami 533... Na jednej kostce A-Data Vitesta 800Mhz wszystko gra. WTF? :mur: Obecnie na stronie Abita nie ma już mowy o memkach 533, tylko 667 i 800 ;/ Edytowane 19 Lipca 2007 przez Cichy_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Możesz spróbować tak: wstawić 800'ki, przestawić dzielnik i zamienić na 533. Do nastepnęgo clear cmos, potem zabawa od nowa. Oficjalnie P35 nie wspiera pamięci 533. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 najwyraźniej te Twoje mamki nie chcą łykać częstotliwości 667 jaka jest minimalną w przypadku procka 6420. Zrób tak - wsadź te a-daty, daj na nie 2,1v, ustaw baaardzo luźne timingi 5-5-5-15 lub 5-6-6-17 i dzielnik 1:1 Zresetuj kompa, niech sobie winde odpali - wyłącz go, przełóz pamięci na te Twoje 533 i spróbuj wtedy odpalić kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 @victor89 Już próbowałem, lipa ;/ I wychodzi teraz na to że bede musiał sprzedać tak zajebiste memki. Czuje się wydymany bez mydła przez Abita :mur: Kupiłem te płytke właśnie dlatego że miałą wspierać memki 533, niech ich wszystkich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Panowie emergency ;( mam to co w podpisie. Dzisiaj złożyłem wszystko i problemy już przy instalacji windy, bluescreen itd jakiś tam exception IRQ(przerwania. Od razu 1 co na myśl przyszły mi pamięci :/ zmieniałem z 1/3 na 2/4 sloty + clear cmos i winda się zainstalowała. Po zainstalowaniu od czasu do czasu znów to samo jest a czasami reset :/ Gdzie może być problem ? Pamięci ? Jeszcze nic o/c nie ma :> Spróbuje z jedną kością ... mam nadzieję, że to ani memy ani płyta tylko wina ustawień. 0.5 roku przerwy od pcta i znowu jazdy zaraz po złożeniu <lol> Może podnieść napięcie na memach ? Ale przecież by spd powinno ustawić nominalne dla ocztów ? Pomocy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Ale killer to nie jest wina płyty. Jak każdy wie chipsety Intela nie pozwalają taktować pamięci wolniej od FSB. Kupiłeś proca na QPB1333 więc powinieneś sobie zdawać sprawe że trzeba mieć pamięci 667. Bodajże Sector19 gdzieś na forum opisywał mody na FSB, chyba także jak przerobić 1333 na 1066. Masz do wyboru albo moda, albo zmiane pamięci, bo widocznie nie wstaną na 667 na domyślnych ustawieniach, a po zmianie pamięci ich ustawienia w BIOS-ie się resetują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 @victor89 Już próbowałem, lipa ;/ I wychodzi teraz na to że bede musiał sprzedać tak zajebiste memki. Czuje się wydymany bez mydła przez Abita :mur: Kupiłem te płytke właśnie dlatego że miałą wspierać memki 533, niech ich wszystkich... prawdziwie wydymany to sie poczujesz jak płyta trafi do serwisu.Moja juz 3 tydzien w serwisie i nawet nie wiedza kiedy bedzie z powrotem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Może podnieść napięcie na memach ? Ale przecież by spd powinno ustawić nominalne dla ocztów ? Pomocy :)Jakbyś przeczytał temat, to byś wiedział, że płyta nie wykrywa poprawnie napięcia dla OCZ->podnieś do 2,0-2,1V. Edytowane 19 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 No właśnie pisałem, że nie mam czasu :( jutro do pracy chciałem dzisiaj sys postawić :/ składałem ze 2h kompa przez te temparatury ;( podniosłem już jak wtedy skończyłem pisać posta na 2.0 i jak ręką odjął!! a już się bałem :). Temat nadrobie w weekend! Dziękuję z góry, i patrzcie z przymrużeniem oka na moje posty do jutra :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 @Harry Lloyd Popatrz dobrze na mojego siga... Mój cpu ma fsb 1066 więc? :lol2: @naxt ... NC ;] Jak nic nie wykombinuje to pozostaje mi albo sprzedać memki, albo wyedytować SPD na min 667MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 I wychodzi teraz na to że bede musiał sprzedać tak zajebiste memki. Czuje się wydymany bez mydła przez AbitaSorki, ale w czym one takie zajebiste skoro nawet na 667 nie odpalają? :D Nie żałuj tylko wywal dziady i zamień na jakieś szybsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 @rafa W tym są takie zajebiste że są na D9GCT i śmigają 1000@4-4-4-12 przy 2,25V :) A w SPD mają poprostu zapisane tak niskie wartości i mobo z nimi nie odpali <_< Jeśli ma ktoś jakiś link traktujący o edycji SPD w DDR2 lub robił coś takiego będę bardzo wdzięczmy jeśli wytłumaczy mi co i jak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) @Harry Lloyd Popatrz dobrze na mojego siga... Mój cpu ma fsb 1066 więc? :lol2: @naxt ... NC ;] Jak nic nie wykombinuje to pozostaje mi albo sprzedać memki, albo wyedytować SPD na min 667MHz... Zmień SPD i kłopot z głowy. Nie musisz nawet edytować swojego jeśli się boisz, wgraj po prostu SPD np. Od jakiś PC6400 na D9 (G.skill HZ itp.). :wink: Operacja będzie trwała ok. 60s :lol: Edytowane 20 Lipca 2007 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 ... Jeśli ma ktoś jakiś link traktujący o edycji SPD w DDR2 lub robił coś takiego będę bardzo wdzięczmy jeśli wytłumaczy mi co i jak ;] program Thaiphoon Burner - http://cbid.amdclub.ru/ i masz tam gotowe SPD'ki dla różnych pamięci. Tu masz przykładowy tutorial jak wgrać inny profil http://www.thetechrepository.com/showthread.php?t=57 możesz też zerknąc tu http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=123624 a to się też może przydać http://www.simmtester.com/page/news/showpubnews.asp?num=139 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 THX, nie miałem poprostu mojęcia jak SPD sie zmienia, bo raczej mało się o tym pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Witam mam pytanie jakie ma maxymalne napięcie na ramy Abit ip35-e? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) Witam. W koncu zlozylem zestawik na P35-E :) No nie powiem, plyta dosc kaprysna ale ok. Wieczorkiem moze troche poOCuje. Natomiast niepokoi mnie jedna rzecz. Mianowicie mam modemik ADSL na USB. Jesli mam go podlaczonego do mobo to przy tym obrazku ABIT przy wlaczaniu kompa zwiecha ;/ Wylaczylem USB Storage tam w ustawieniach i nadal to samo... PS. czy ona za kazdym razem łapie podwojny start? :) Edytowane 20 Lipca 2007 przez Symbian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Bawi się ktoś w 4x1GB na IP35, ew. Pro? Jedyne co mnie powstrzymuje przed zakupem tej płyty to niewiadoma przy obsłudze 4 kości, wiem że P5K radzi sobie bez problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Witam mam pytanie jakie ma maxymalne napięcie na ramy Abit ip35-e?3V bodaj z tego co pamiętam ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 3V bodaj z tego co pamiętam ;>dokładnie równiutkie 3.0V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Bawi się ktoś w 4x1GB na IP35, ew. Pro? Jedyne co mnie powstrzymuje przed zakupem tej płyty to niewiadoma przy obsłudze 4 kości, wiem że P5K radzi sobie bez problemu...To samo pytanie. Mam 2x 2x1GB Kingstonów 667 na Elpidzie i się zastanawiam, po pierwsze, czy mobo lubi się z Kingstonami, po drugie, czy nie kaprysi przy 4x1GB. Drugie pytanie, na które już wcześniej zadałem, ale nie doczekałem się odpowiedzi: iloma wiatrakami można sterować z BIOSa ip35-e? Edytowane 21 Lipca 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Drugie pytanie, na które już wcześniej zadałem, ale nie doczekałem się odpowiedzi: iloma wiatrakami można sterować z BIOSa ip35-e?Jednym. A ja powtorze swoj problem :/ Mam modem ADSL na USB. Jesli mam go podlaczonego do mobo to przy tym obrazku ABIT przy wlaczaniu kompa zwiecha ;/ Co z tym zrobic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 E mógłby ktoś zdać fotorelację? Pokazać płytę, jej BIOS, osiągi oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...