draak Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 (edytowane) Draak sprzedałeś G25? Można bez problemu podłączyć DriveFX do PS3? I jak możesz porównać F3 z GT5:P ? Moja G25 jeszcze się kurzy ale może niedługo znajdę dla niej zajęcie w postaci GT5. Kiedy premiera? (bez złośliwości pytam....) Tak, niestety sprzedałem. DriveFX pod PS3 mogę przetestować dziś wieczorem, ale z tego co czytałem podobno nie będzie działać :/ (o kółku MS'a nie wspominając ;) ). GT5:P w jednej kwestii jest zdecydowanie lepszy, od FM3- odwzorowanie kokpitów. Reszta (po ok 3h gry w GT5) w produkcie Turn10 moim zdaniem zdecydowanie lepsza. Choć ciężko wiarygodnie oceniać fizykę z GT5 grając na tym fatalnym padzie. Z ostatecznym werdyktem poczekam na pełną wersję GT5. Na chwilę obecną FM3 górą. Edit- Logi FX w wersji x360 nie działa. Po podpięciu do PS3 na chwilę miga zielona dioda na kierownicy i... tyle. Nie jestem zaskoczony ;) Edytowane 1 Lutego 2010 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Fizykę ciężko w ogóle oceniać na podstawie Prologue skoro będzie ona całkowicie inna w finalnym produkcie. Póki co nową fizykę można było ocenić na podstawie tego niby dema z Nissanem 370Z i jest ona zupełnie inna niż ta w GT5:P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Wiem, dlatego z oceną się wstrzymuję. Tego dema z GT Academy już na PSN nie będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Nie wiem czy jest na PSN, wiem że miało jakieś ograniczenie czasowe, bodajże od lutego miało nie działać, ale pewności nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2010 Działa nadal ;) Dziś u kolegi jeździłem. Tylko do 25 stycznia można było czasy porównywać z innymi ludźmi, teraz można grać tylko jakby offline. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 (edytowane) More GT5 Details Confirmed by Polyphony Digital Samochody w GT5 będą się dzielić na tzw Premium i Standard. Tych pierwszych będzie ok 200, reszta to Standard. Czym się różnią? Ano Premium będą miały wnętrza i będą świetnie odwzorowane, reszta to remake z poprzednich części GT, bez wnętrz i innych pierdół. Tutaj filmik z samochodami Stadnard: No to ładnie Polyphony przycięło. EDIT: Tutaj po polsku razem z innymi informacjami: http://www.ps3site.pl/e3-2010-gran-turismo-5-same-fakty/47694/ Edytowane 19 Czerwca 2010 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 dobrze rozumiem? nowa fizyka, dachowania, zniszczenia, itd dotyczy 200 aut premium, a granie pozostałymi 800 autami to granie w GT4 HD? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Źle, Standard to modele przeniesione z poprzednich części + poprawione przez PD. Zniszczenia wpływające na jazdę, dachowanie, ocierki, itp nadal są (str. 4 pod koniec z załączonego linka). Odnośnie tego nieszczęsnego wnętrza, w większości rozbija się o to czy Standard będą miały widok zza kierownicy, a nie należy rozumieć wnętrze = widok zza kierownicy. Samochody Premium mają całkowicie wymodelowane wnętrze (vide załączony link, 1 str.) + silnik + zniszczenia wnętrza? + włączanie świateł długich/krótkich, Standard to imo to samo co w GT5:P. Latest Information on Gran Turismo 5 Uncovered (1/7) - News - gran-turismo.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Burdello grande bym rzekl. Czyli co, jak dobrze rozumiem F3 = 400 fur na premierze, plus kilkadziesiat w car packach i kazdy z odwzorowanym wnetrzem, a GT5 = 200 fur dopracowanych + 800 na sterydach i bez kabin? Przez grzecznosc nie wspomne o tym ile lat juz ta gierka tworza, ale takiego numeru to sie raczej nie spodziewalem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 te 800 fur bedzie tak zrobionych jak wszystkie z forzy + 200 tak wypasionych ze forza nawet nie ma startu, dziekuje za uwage ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2010 Dokłanie, polecam zapoznać się z materiałem który linknąłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 (edytowane) W materiale, który podlinkowałeś nie ma mowy o samochodach Standard posiadających wnętrze. Ja to rozumiem tak, że samochody Standard nie będą miały odwzorowanego wnętrza jak i widoku z za kierownicy. Zresztą dlatego właśnie dali mocno przyciemnione szyby w tych samochodach. Wczoraj też czytałem trochę forum GTPlanet w poszukiwaniu informacji i wygląda na to, że jednak będzie tak jak napisałem. Edytowane 20 Czerwca 2010 przez thuGG 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Jak dla mnie gierka wygląda spoko, graficznie narzekać raczej nie będzie można, zostaje handling który w demku mi się niezbyt podobał (ale tylko na filmikach widziałem, więc nie da się dobrze ocenić). Widoku z wnętrza nie lubię, wole z tyłu, lub z maski gdy jeżdże na czas, więc mi obojętne ile aut będzie go mieć. Kilka lokacji z tego linka zapowiada się fajnie, i przede wszystkim podoba mi się ogromne urozmaicenie - NASCAR, rajdy, F1 (ponoć) i inne. W Forzy jak dla mnie jest straszna monotonia, tryb kariery także wydaje się być ciekawszy w GT. Zobaczymy, to może być gra, która mnie zachęci do kupna PS3, choć może być ciężko, bo dla jednej gry wydać ponad 1000 zł to trochę dużo, a nie szykuje się więcej exclusive-ów mnie interesujących. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 potwierdzili edytor tras, zmienne warunki pogodowe i gokarty (?!) ... eat this forza ! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 a potwierdzili w koncu, ze wyjdzie przed duke nukem forever? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 yy ? premiera 2 listopada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Podali datę wydania także jest już lepiej niż z Dukem : ) Edytowane 22 Czerwca 2010 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Spoko spoko, nikt nie zaprzecza że GT nie będzie bogate, urozmaicone i zapewne bardzo wciągające. Tylko myślę tą grę będzie można porównywać dopiero do FM4 w 2011. FM3 może i jest dość uboga (zależy w jakich kwestiach), ale jest w co grać, nie trzeba czekać latami. Pogody i pór dnia bardzo brakuje w FM3, to niezwykle urozmaica. GT łączy wszystkie dobre cechy Race Driver 3 i FM3, dodająć sporo własnych, więc szykuje się miodzio gra. Tylko jak handling... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Kurcze, a wy im ciagle wierzycie? Ile juz razy podawali date premiery? najpierw miala byc we wrzesniu 2009 chyba, pozniej grudzien, pozniej marzec 2010, a teraz juz listopad :lol: No nic, czekajcie ;) Edytowane 22 Czerwca 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 potwierdzili edytor tras, zmienne warunki pogodowe i gokarty (?!) ... eat this forza ! ;] miłośnicy racerów mieli już 2 świetne części forzy, przejechali kilkaset godzin... eat this gt ! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Kurcze, a wy im ciagle wierzycie? Ile juz razy podawali date premiery? najpierw miala byc we wrzesniu 2009 chyba, pozniej grudzien, pozniej marzec 2010, a teraz juz listopad :lol: No nic, czekajcie ;) TO JEST PIERWSZA OFICJALNA DATA PREMIERY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 yy ? premiera 2 listopada. Ale na razie to data na us&a. miłośnicy racerów mieli już 2 świetne części forzy, przejechali kilkaset godzin... eat this gt ! ;] Strasznie monotonne. Ja czekam na deszcz, śnieg, noc i wrc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 no narazie usa ma tylko date premiery, co nie robi mi problemu bo zawsze mozna sciagnac sobie gre ;] mysle jednak ze daty premiery nie beda jakos bardzo od siebie odbiegały. jesli wiecej niz miesiac to sciagne z USA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 TO JEST PIERWSZA OFICJALNA DATA PREMIERY. No co ty ;) pamietam jak sony zapowiadalo bundle slima z gran turismo xD polyphony wtedy twierdzilo, ze moga wydac gre w kazdej chwili ( ale pewnie zobaczyli forze i rura im zmiekla :D ). Pozniej byla tasacja odnosnie marcowej premiery w japonii (w koncu ile mozna tlumaczyc scigalke, powinna sie szybko ukazac na wszystkich rynkach)... Nie chce nic mowic, ale niezdrowa fascynacja do tego tytulu trwa od 2007 roku ;) Mam nadzieje, ze faktycznie wyjdzie w tym listopadzie, bo chlopaki z polyphony nawet sobie nie zdaja sprawy, ze niektorym moga swieta sp*****ic ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 (edytowane) kkNd!, przestań piep**yć, jest to pierwsza oficjalna data jaką podano i tyle w temacie. Edytowane 23 Czerwca 2010 przez thuGG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 kkNd!, przestań piep**yć, jest to pierwsza oficjalna data jaką podano i tyle w temacie. pierwszą oficjalną datą był marzec 2010 w japonii 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 GT5 Release Date - GTP Forums nic wiecej nie trzeba wiedziec jesli chodzi o date premiery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 dobra, koncze trolowanie... ale nie zastanawia was fakt, ze wczesniej byla podana data premiery w japonii, a teraz podali w stanach, a japonia jest tba? ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 z ta japonia to bylo jakies nieporozumienie, wycofali sie z tego tak szybko jak to podali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2010 z ta japonia to bylo jakies nieporozumienie, wycofali sie z tego tak szybko jak to podali. zapowiedź była na targach TGS 2009 (we wrześniu 2009) a wycofali się dopiero w styczniu 2010 4 miesiące to szybko? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...