Skocz do zawartości
KaxxL

Gta 4

Rekomendowane odpowiedzi

po odblokowaniu textur i ustawien doslownie wszystkigo na maxa gra ma stale uwaga ... 22fps ni mniej ni wiecej caly czas tyle samo. ogolne wrazenie jest ze gra smiga plynnie ale po 5min grania boli strasznie doczytywanie sie tekstur i renderowanie obiektow oO:D pozostane jednak przy srednich ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gram sobie na swoim starym kompie z sigu xD

tak! gta4 dziala na gf73gt :D

rowniez mialem problem z teksturami lecz wgranie sterownikow 180.70 zalatwilo sprawe ;)

Ja tez sie nie poddaje i bede próbował dzis dalej z tą grą. Kupiłem dwa dni temu dodatkowy 1 GB RAM-u, bo są tanie, a i tak sie przyda i mysle, że te 3 GB na Xp stykną, do tej gry. Dodatkowo podciągnąłem jeszcze procka do 3.01 GHz, no i zainstalowałem nowe stery 180.84. Mam monitorek CRT, wiec nawet jakbym miał grać w 800x600, to taka rozdziałka bedzie dla mnie zadowalajaąca. Najwazniejsze, żeby ilość FPS-ów była znośna. :)

A, że sie tak zapytam. Na jakiej rozdziałce grasz na tym swoim GF7300GT??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie czytam te wasze posty i jestem przerażony.

Powiedzcie mi tylko, tak orientacyjnie czy jest sens instalowac ta gre na kompie.

X2 2.2ghz 3gb ram 8600 gts 256 mb. Zdaje sobie sprawe ze nie jestescie wyrocznią, ale wole chociaż tak sprawdzic tą gre przed zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soundwave - odpuść. Niektórzy bez tych problemów straciliby połowę przyjemności z gry ;)

Ja tylko mówię jaka jest prawda. Ja wybrałem i nikogo nie będę zmuszać do racjonalnego wydawania pieniędzy.

tylko kto to widział zeby kupować konsole (ja tam wole zestaw klawa+mysz)

A ja tam wole Mercedesa zamiast Boba.... Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi tylko, tak orientacyjnie czy jest sens instalowac ta gre na kompie.

X2 2.2ghz 3gb ram 8600 gts 256 mb. Zdaje sobie sprawe ze nie jestescie wyrocznią, ale wole chociaż tak sprawdzic tą gre przed zakupem.

Wg mnie sensu nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś podawał jakie były ustawienia na Xbox'a, nie były za wysokie. Zresztą też słabo to chodziło na konsoli. Więc moim zdaniem lepiej jest dokupić procesor/grafikę/ram niż X0.

Farid, gdybyś pogonił procka, zainstalował najnowsze sterowniki do grafiki, to myślę, że by to całkiem przyjemnie chodziło, w umiarkowanej rozdzielczości. A i jeszcze ten patch, który niby ma być, może coś zmieni na lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkreć proc i bedzie ci śmigać! jak kumpel odpalił na 8600GT 2gb ram i pocku x2 2.7ghz na minimalnych w 1024x768 ma około 27fps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupcie sobie konsole z GTA4 + Midnight Club:LA i zobaczycie co Rockstar robił zamiast dopracować GTA na PC zrobił obłędnie wyglądającą scigałke która kopie i poniewiera już leżącego NFS i do tego wyścigi stanowią wyzwanie :).

No i też napiszę czy ktoś się odważał to odpalać na PDC i 8600Gt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku testach Stwierdzam ze dodawanie komend odblokowujacych maxymalne ustawienia

na kartach z 512MB Ramu to beznadziejna glupota , coz z tego ze damy textury na Very High

view distance na 100 jak nam karta tego nie potrafi wyswietlic ?? potem widzimy nazekania

ze komus slup/drzewo wyroslo na 2 sekundy przed uderzeniem . :/

Zenada ,ze ludzie probuja nalac litr mleka do pol-litrowej butelki :)

Niech w koncu ktos z posiadaczy grafy z 1MB Ramu zapoda screeny z texturami na Very High

bo na 512MB mozna tym wpisem tylko pogorszyc jakosc grafiki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteśmy bardzo dumni z wydania Grand Theft Auto IV na PC - powiedział Sam Hauser, założyciel firmy Rockstar Games. Poświęciliśmy dużo czasu, aby zapewnić grze pełną kompatybilność z PC. Mamy nadzieję, że komputerowa społeczność graczy doceni wszystkie dodane przez nas innowacje. Grand Theft Auto wyszło już na PC, a my możemy wreszcie troszkę odsapnąć, ponieważ bardzo trudno było dorównać jakością całej serii.

To słowa założyciela firmy R*. Ale mnie rozbawiły, zwłaszcza ten wytłuszczony fragment. :lol2: Edytowane przez pawel1710

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Podkręć proca, 2.53Ghz to do tej gry zdecydowanie za mało. Płynnie jest od 3.6Ghz w górę :)

2. Tutaj bardzo dobra instrukcja jak ustawić live i social club żeby śmigało multi [;

Ciągle nie mogę się zalogować :damage_wall: Postępuje zgodnie z instrukcją (próbowałem dwa razy dla pewności na różnych adresach); jedynie za pierwszym razem dostałem odpowiedź od: "Microsoft live ID" i "Microsoft customer support"; od Rockstar - zero maili :damage_wall: (to samo w zakresie odzyskiwania hasła - notabene także testowane kilka razy); poprostu nie ma maili od R* :blink: .

Kiedy próbuje zrobić wszystko od początku, w przedostatnim punkcie, pojawia się komunikat "There was an error creating your account. Please review all your details and try submitting again.. An account with this email address already exists"

Przy próbie logowania z kolei (co nie dziwi, z uwagi na ww uwagi) mam - "Your request could not be authenticated. Your account has not been validated".

W efekcie nie mogę założyć konta. Czy to jakać awaria u R*?

CO ROBIĆ? Uprzejmie proszę o wskazówki.

p.s.

Po zamontowaniu najnowszych sterowników i zmniejszeniu rozdziałki wszystko działa niemalże dobrze :wink: ; trzeba będzie podkręcić procek.

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na Xie było wczytywanie textur jak grało się z płyty, teraz gdy gra odpala się z dysku jest znacznie lepiej. przeciwnicy zawsze będa mówić że bla bla bla

czytam wszystkie posty i jak widzę jakie niektórzy mają problemy to .... Po co się męczyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tych calych bezsensownych experymentach z ponad normatywnymi ustawieniami grafiki

nie moge powrocic do domyslnych ustawiena jakosci :/

nawet jak suwakami ustawilem tak samo jak przed experymentami

mam teraz niedoczytane textury na samochodach itp :/

Moze ktos zna jakas komende resetujaca ustawienia graficzne ,ewentualnie ktory plik trzeba

wyedytowac/skasowac zeby gra powrocila do defaultowych ustawien . ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku testach Stwierdzam ze dodawanie komend odblokowujacych maxymalne ustawienia

na kartach z 512MB Ramu to beznadziejna glupota , coz z tego ze damy textury na Very High

view distance na 100 jak nam karta tego nie potrafi wyswietlic ?? potem widzimy nazekania

ze komus slup/drzewo wyroslo na 2 sekundy przed uderzeniem . :/

Zenada ,ze ludzie probuja nalac litr mleka do pol-litrowej butelki :)

Jak bys czytal uwaznie to bys zauwazyl iz napisalem ze slup wyrosl 2 sekundy po uderzeniu. Nie sa to narzekania tylko stwierdzenia faktow o ktorych i tak wiekszosc z posiadaczy 512MB kart wiedziala i potwierdzenie dlatego R* zablokowal tekstury na medium dla w/w kart a nie glupota czy zenada. Wiec ogarnij sie z takimi glupimi postami bo nic nie wnosza do tematu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na 2gb ramu i 9600gt 1gb nadal nie mam tekstur. Wywalałem w awaryjnym poprzednie, instalowałem 180.70, 180.84 i nie pomogło ale wiele osób pisało, że u nich 180.70 załatwiły sprawe.

Riva Tuner 2.20 i czyszczenie sterów (na default) u mnie naprawiło tekstury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie, widzę że wiele osób po kupieniu gry i zobaczeniu jak to chodzi sprzedaję gre. A próbował ktoś ją zwrócić do sklepu z reklamacją np:

-Że nie został poinformowany żeby w nią grać internet jest wymagany

-Albo że ją kupił dla on-line a usługa Live nie działa w Polsce (teoretycznie płacićie za produkt sprawny, a tu on line nie działa!!)

??

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tworzysz plik commandline.txt w w nim

nomemrestrict -norestrictions -texturequality=3 -renderquality=3 -detailquality=100 -viewdistance=100 -width=1920 -height=1200

ustawienia 1-3 low to VH

nie jest tak strasznie jak płakali

Wielkie dzieki.

Ludzie zauważcie ze klocek i ps3 maja po 512 ramu roznie dzielonego (w ps3 256 tylko na vram) i jakos sie dalo grac ale i tak jak sie gralo z płyty to byly doczytki. To jest port z Ps3 i tyle. Brawa dla R* - z tego co widziałem w sklepach i u kumpla ta gra powinna chodzic spokojnie na c2d 2gbramu i 8600gt w 30-40 fpsach all full 1024x768 ;]. I teraz mam dylemat bo fajnie mi sie gralo u zioma w 4 (multi tez spoko) ale ciach!a placic rockstarowi za krapowaty port z ps3 ? Nie bede nierobom placil (przynajmniej do wyjscia patcha). To ze gra jest dobra nie moze Wam przesłaniać tego ze rockstar prawie nic nie zrobił w kwestii optymizacji jej pod PC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi