Michael86 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Czy Abit AW9D-MAX obsłuży E8400 czy tez lepiej kupic q6600? Lata na AW9D z biosem 16 beta3, ale max fsb to około 430... wiec nie wiem czy nie wymienic swojej na Abita IP35 lub Foxconna P35A-S.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Lata na AW9D z biosem 16 beta3, ale max fsb to około 430... wiec nie wiem czy nie wymienic swojej na Abita IP35 lub Foxconna P35A-S.... Raczej celuj w Abita... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) W zwiazku z lawina SELEKTOW, prosze o nie naduzywanie tego slowa... Jak nazwiemy procki idace 4,4@1.3 na box ?? Z tego co widac, to mamy jz w kilku miejscach polski "selekty" a jeszcz oficjalnej premiery nie bylo.... cool i say.... Masel, ile ty masz tego kwiatu na stanie?? P.S. Masel chituje, bo ma boxa wiekszego !!! :D Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 hymm dobrze zrozumiałem że te 4200 na 1,35 to już selekcja ? miałem nadzieję że to będzie średnia z pudełka ;) a selekcja to będzie 4,2 <1.3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Z tego co widac, to mamy jz w kilku miejscach polski "selekty" a jeszcz oficjalnej premiery nie bylo.... cool i say.... Masel, ile ty masz tego kwiatu na stanie?? W kilku miejscach... ja widze w jednym ;) hymm dobrze zrozumiałem że te 4200 na 1,35 to już selekcja ? miałem nadzieję że to będzie średnia z pudełka ;) a selekcja to będzie 4,2 <1.3 ;] Mozesz brac selekty spoza PL, 4.2G przy 10'c otoczenia i 1.45v to ownage masakrator na xs ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Przyznaj się MaSell ile ty tego masz? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Jak wiesz ile kolo ma z XS celcjuszy, to powiedz nam tez ile ty teraz masz...no i dlaczego uzywasz boxa z E2160 ? ;D Perelko, nie miej zalu ze my nie widzimy, bo nam nie pokazujesz... a czekamy..... :D Pardon...jakos mi umknelo ze ma od ciebie... To widze ze 4.2 podzieliles po kolesiach, ciekawe co bedziesz mial dla siebie...hy hy Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Przyznaj się MaSell ile ty tego masz? :D odpowiednio ;) Jak wiesz ile kolo ma z XS celcjuszy, to powiedz nam tez ile ty teraz masz...no i dlaczego uzywasz boxa z E2160 ? ;D Perelko, nie miej zalu ze my nie widzimy, bo nam nie pokazujesz... a czekamy..... :D Mam do wyboru boxa albo fc - na czym wolicie miec testowane selekty? Ile teraz mam stopni? 36'C na niekreconym P4 631 i Ninji ;) No i na co tak czekacie bo nie wiem :o ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 HYHY walcz dzielnie co jak powstane okolo 5 bede widzial ... cosik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 heh ,można niezłego crapa trafić, właśnie jestem po rozmowie z dzielnym testerem i pewien 8200 ma problemy z FSB 500 bo mobo i ramce na 100% pewne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VR6 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Lata na AW9D z biosem 16 beta3, ale max fsb to około 430... wiec nie wiem czy nie wymienic swojej na Abita IP35 lub Foxconna P35A-S....Tez doszedłem do wniosku ze chyba pora na wymianę, ale nie bardzo wiem co jest teraz dobrego na rynku w cenie do ok 650zl... Moze ABIT IX38 QuadGT? dobry jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Tez doszedłem do wniosku ze chyba pora na wymianę, ale nie bardzo wiem co jest teraz dobrego na rynku w cenie do ok 650zl... Moze ABIT IX38 QuadGT? dobry jest? Zlookaj DFI LT/UT P35, super mobaski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dołóż na 780i lub coś tańszego MSi FiR / Fox P35A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dołóż na 780i lub coś tańszego MSi FiR / Fox P35A o MSI-padle jest juz w tym temacie ;] a na Asus P5N-T Deluxe na 780 nie liczylbym za mniej jak 800pln i to w mega tanich sklepach :] poza tym lay plyty jest do doopy do kwadratu. po cholere daja tych gownianych pcie 1/4 zamiast pci jak na to praktycznie nic nie ma a jak juz jest to kosztuje krotnosci odpowiednika na pci :| mi sie abit quadgt x38 podoba, bo mozna sie pobawic w CF i miec 2 uzyteczne PCI :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) :o procki dają rade ale w wielu grach sie to na wiekszą wydajnośc nie przekłada :|. 8800gt + c2d 2,4 = tyle samo fps w ut3 co 8800gt c2d 3,0 ghz wiec nie zawsze wiecej mhz to wiecej fps (no chyba ze all low gdzie wtedy to cpu ma wiecej pracy). Niemniej po zakupie 8800 gt chyba też zapoluje na fajne E8xxx ;]. Cena miodna-oc cacy-no i zawsze jakiś wzrost wydajności. Oby amd odpowiedziało czymś naprawdę mega dobrym bo za rok ceny procków intela mogą znów 'wrócić do złych czasów' p4-p3. No i czekamy na quady za rozsądną cene ;]. Edytowane 17 Stycznia 2008 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 o MSI-padle jest juz w tym temacie ;] a na Asus P5N-T Deluxe na 780 nie liczylbym za mniej jak 800pln i to w mega tanich sklepach :] poza tym lay plyty jest do doopy do kwadratu. po cholere daja tych gownianych pcie 1/4 zamiast pci jak na to praktycznie nic nie ma a jak juz jest to kosztujeletki OT - ale lay jest dla mnie bomba. czemu ? bo mi sie ładnie wsjo zmiesciło. 2x gt, sas@pci/e x16, dzwiekówka, tuner na pci-e x1, i zostaje wolny x1 + jeden PCI. źle ? bo ja twierdze ze bardzo dobrze. może jakas ageia,? są dziury, jest w co wsadzać. koniec OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dom_free Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 A co myslicie o Asusie P5E X38 do E8400?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) dom_free Asus P5E bedzie bardzo dobrym mobasem dla E8400 ale jak masz taka kase wydac poszukaj DFI z cyfrowa sekcja zasilania bedzie chyba lepsza . Ogolnie rzecz ujmujac potrzebne mobasy co robia bez wysilku FSB 520-530 wiecej chyba nie potrzeba do tych procow . Edytowane 18 Stycznia 2008 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) letki OT - ale lay jest dla mnie bomba. czemu ? bo mi sie ładnie wsjo zmiesciło. 2x gt, sas@pci/e x16, dzwiekówka, tuner na pci-e x1, i zostaje wolny x1 + jeden PCI. źle ? bo ja twierdze ze bardzo dobrze. może jakas ageia,? są dziury, jest w co wsadzać. koniec OT. Na 2 karty z HR-03 jest swietna, mozna by je chlodzic jedna 120stka ;) . Poza tym slyszalem, ze ta mobo nie jest jakas rewelacyjna, ot plyta jak plyta. EOT mowilem juz ze selekty byly i sie zmyly? Edytowane 18 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 MaSell Jak Ci chodzi Asus P5K PRO bo też celuje w tego mobasa :] i nie chce się na nim zawieść. Masz może x-fi? w jednym temacie ktoś strasznie narzekał na kompatybilność obu podzespołów. Ceny, ceny, kupujemy. wg. tej tabelki c2q ma wyjść 20 stycznia razem z E8XXX? czasem nie miało być jakiejś obsuwki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Proszę Państwa!! Z przykrością muszę stwierdzić, że wszystkie E8400 jakie miałem, się pokończyły :) Zostały mi jeszcze tylko E8200 w cenie (dajmy na to) 550 zł :) A najgorsze że przez to wszsytko sam nie miałem kiedy sie pobawić :) całe szczęscie ze został mi jeden OEM do zestawu to sie pobawie przed wysyłką na ASUS P5K PRO. Zobaczymy ile te mobo jest warte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.org Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Dajcie sobie spokoj z oftopem o plytach od tego sa tematy , cala strona i 20% tekstu tylko procach... Kiedy oficjalnie pojawia sie te procki w sklepach ? Kwestia paru tygodni rozumiem ? Na dobrym WC , realne sa szanse na okolice 5gz na codzien i proc z polki sklepowej bez selekcji ? ( mowa o 8400 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Dajcie sobie spokoj z oftopem o plytach od tego sa tematy , cala strona i 20% tekstu tylko procach... Kiedy oficjalnie pojawia sie te procki w sklepach ? Kwestia paru tygodni rozumiem ? Na dobrym WC , realne sa szanse na okolice 5gz na codzien i proc z polki sklepowej bez selekcji ? ( mowa o 8400 ) 5G? zapomnij... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.org Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 To moze na podstawie obecnych testow ktore robicie , jakie sa ralne szanse na 4,5-5 gh i przy jakim V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 TO .org: zbierz sobie dane testow, dodaj jakies czarodziejskie wskazniki i oblicz prawdopodobienstwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin16 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ciekawe czy mój gigabyte GA-P35-DS3R obsłuży E8400?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 Ciekawe czy mój gigabyte GA-P35-DS3R obsłuży E8400?? Nowe biosy do gygabyte: http://www.gigabyte.pl/support/mb/bios/latest/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) Na dobrym WC , realne sa szanse na okolice 5gz na codzien i proc z polki sklepowej bez selekcji ? ( mowa o 8400 hehe dobre 5Ghz na codzien tj 555x9,zartujesz sobie prawda ??jak nie to zejdz z chmur na ziemie oki,bo moze Ci sie cos stac :E Edytowane 18 Stycznia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 (edytowane) hehe dobre 5Ghz na codzien tj 555x9,zartujesz sobie prawda ??jak nie to zejdz z chmur na ziemie oki,bo moze Ci sie cos stac :E2 x 2,5GHz = 5GHz a wy tak po nim jedziecie :lol: Edytowane 18 Stycznia 2008 przez meeron 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.org Opublikowano 18 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2008 To bylo tylko pytanie , przepraszam ze je zadalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...