Skocz do zawartości
ath

Core 2 Duo E8000 - E8190 / E8200 / E8300 / E8400 / E8500 / E8600

Rekomendowane odpowiedzi

Dziń dybry :D

Wyjątkowo tragiczny ten mój procek, wręcz poniżej krytyki :D

http://img91.imageshack.us/my.php?image=e8...hzorthoscy4.jpg

Napięcie z BIOS 1,265 real, w Windzie ( Vista x64) w zasadzie tak samo. 3,6 GHz robi na 1,15V. Chłodzony Thermalright XP120 Ultra.

Tyle na dziś bom umęczony pracą, choć aż się prosi by testowac dalej. Ale to jutro. Stay tune... :)

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziń dybry :D

Wyjątkowo tragiczny ten mój procek, wręcz poniżej krytyki :D

http://img91.imageshack.us/my.php?image=e8...hzorthoscy4.jpg

Napięcie z BIOS 1,265 real, w Windzie ( Vista x64) w zasadzie tak samo. 3,6 GHz robi na 1,15V. Chłodzony Thermalright XP120 Ultra.

Tyle na dziś bom umęczony pracą, choć aż się prosi by testowac dalej. Ale to jutro. Stay tune... :)

to jest cep ode mnie?? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@quinki - seria Q746A496, od tego Pana z Olsztyna co na N się zaczyna :)

@Niemiec - nie, od Wujka Stefana... :). Pewnie, że od Ciebie cycu , tyle, że dogadany z Radkiem co do egzemplarza.

@pmp - w sumie to nawet nie wiem co sądzić o tych tempach. W każdym bądź razie są bardzo podobne do tych jakie miałem na Conroe 3,6 GHz 1,43V. Wniosek taki, ze Wolfdale rzeczywiście są chłodniejsze. Idle dość wysokie - 39C. Z drugiej strony jak słyszę, że niektórzy mówią o 80C w stress....

@Nierealny - wiesz, zazdrościć to Niemiec nie ma czego, bo to zaplombowany BOX , taki sam jak te 25 innych co były dostępne i wybrać i tak nie miał jak.

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to masz szczęscie co do dogadania:) bo mam z tego samego zrodla ale tydzien 48 :( i juz o wiele a to wiele mniej szczesliwy egzemplarz.A taki sam jak 25 innych to on nie był i wybrac bylo latwo:0 pezciez na opakowaniu masz pelne oznaczenie z nr tygodnia :) .Oczywiscie gratuluje szczescia. Co do mojego procka to pracuje stabilnie przy 1.46 na 4.13. temperatura w idle to 28-30C ale stres to juz nie to sam proc ma 58-60C a jaderka siegaja 70C

Edytowane przez mateo1977

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja sztuka na 1.3 v - p5n-e sli ma straszliwego dropa więc będzie docelowo sporo niżej.

4200 MHz 1.300v z biosu.

poprawiony link

http://www.fotosik.pl/search.php?search=ma...p;wyslij=szukaj

Edytowane przez mato22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to masz szczęscie co do dogadania:) bo mam z tego samego zrodla ale tydzien 48 :( i juz o wiele a to wiele mniej szczesliwy egzemplarz.A taki sam jak 25 innych to on nie był i wybrac bylo latwo:0 pezciez na opakowaniu masz pelne oznaczenie z nr tygodnia :) .Oczywiscie gratuluje szczescia. Co do mojego procka to pracuje stabilnie przy 1.46 na 4.13. temperatura w idle to 28-30C ale stres to juz nie to sam proc ma 58-60C a jaderka siegaja 70C

no to masz w miare niskie temperatury. napiecie juz dosc wysokie... jakie masz chlodzenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to masz szczęscie co do dogadania:) bo mam z tego samego zrodla ale tydzien 48 :( i juz o wiele a to wiele mniej szczesliwy egzemplarz.A taki sam jak 25 innych to on nie był i wybrac bylo latwo:0 pezciez na opakowaniu masz pelne oznaczenie z nr tygodnia

OK, po prostu poszukałem dokładnie info o 46 i 48 tygodniu co w świecie piszczy. Generalnie nie powinno mieć to znaczenia jak wiemy, ale jednak 46 generalnie lata lepiej. Do Radanu przyszły dwie dostawy - w pierwszej z tego co wiem tylko 48 tydzień, w drugiej chyba 10 sztuk 46 tygodnia. Wybór był prosty.

@mateo1977 - czym ty to chłodzisz, bo chyba nie AC.

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli ogolnie im wczesniejszy tydzien tym lepiej ?

Znalazłem na XS kilka postów, które wyraźnie potwierdzają identyczny jak u mnie przypadek wysokiej temperatury w idle na odmianach P5E. Coś jest skopane z kalibracją czujników. Trza czekac na nowy BIOS.

a jakie masz temp w stresie??

i jakie chłodzenie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie Masz problemu z ramem w tym biosie? (705)...tzn chodza dobrze na 800mhz? nie ma bledow?.

Tez mam ta plytke..i sie zastanawiam nad procem....ciekawe jak 8500 sie sprawuja..ciezko cos w PL wyrwac z tym zegarem od reki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znaczy sie pojawily tylko w cenniku a nie w sklepie

W cenniku jest od dawna, a byl na stanie bankowo przez jakas godzinke (byla zielona wajcha na krakowie) widocznie rozeszly sie juz. Hehe popyt jest ogromny

Edytowane przez lukasp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi