Blackwhite Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 a cos w tym nadzwyczajnego ? ;) Pytanie jaki jest tego cel, bo wg mnie żaden. Poza tym skoro są jazdy lepiej ustawić na default. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Mój E8200 Box seria Q750A056 ma VID 1.1125V, max tempy przy 3.6GHz jak na razie 70 na jajkach po godzinie Orthosa na prio 8. I to niestety koniec na def napięciu ale jak dla mnie wystarczająco. Trzeba rozpocząć test z podniesionym napięciem :) . Od czego zależy ,że są różne VID na tym samym modelu procesora ?Od danej sztuki procesora [; @Pussey Zmień CT na 0.96.1 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Spoko, zmienię CT jak skończy test na 4040MHz (już mi się nie chce przerywać). Screena z 4040 nie będzie bo sie wyłożył :D Ustawiłem teraz 4000 i obniżyłem napięcie na 1.35V(real) 1.375(bios)-zobaczę jak poleci... Edit: CT już nowy (TJunction podniósł się do 105C, a vid pokazuje 0.9125V, hmmm....) Edit2: Olałem 1.35 jak zobaczyłem wynik Scythe :lol2: 4ghz stable przy 1.322V real: Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Mozna dawac na niklowane bloki ;) A teraz do rzeczy :D Procek taki: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « na 1.3v (real) robi tak » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jutro dalszy ciag zabaw z podwyzszonym v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 nie no. nie podkrecalem przed zainstalowaniem windy.... poprostu dysk sie cos zjebal.. wsadzilem inny i chodzi. teraz prostreet 1600x1200 i na maxa plynnie :D teraz za oc trzeba by sie wziac ale cos czuje ze z najnowszym biosem p5k pro nie zabardzo pasi :/// ...... Q744A698- na czepie od proca to znaczy ze 44tydzien? gdzie ten tydzien jest robiony? z tych lepszych czy gorszych tygodni?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztabanew Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) a ja słyszałem w dwóch sklepach i od znajomego, ze dystrybutorzy wstrzymują dostawy na 2 tygodnie, bo jest wiecęj zamówień niż mają procków :) ale na szczeście mój już jedzie :) kupiłem za 670 w kuptu.pl :) Edytowane 31 Stycznia 2008 przez sztabanew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wybielacz Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam Otrzymałem dzisiaj C2D E8200 + MSI NEO2 FR! Wszystko ładnie śmiga tylko, że jak patrze na temp. w programie everest lub core temp. to na jednym rdzeniu mam cały czas temp. 67 stopni i sie nie zmienia, na drugim pokazuje temp. prawidłowo! Wie ktoś w czym może tkwić problem ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 mi caly czas pokazuje temp i w everescie i w coretemp ta sama... 26 na procu i 41 na kazdy rdzen... super ze wiem jakie mam temp... zaczalem troche podkrecac narazie 1.24V dojechalem do 8x460 i testuje dalej. jutro przyjdzie thermaltake v1 wiec zaczne juz od ciut wiekszych V pewnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 W DE w niektorych sklepach pisza, ze dostawy (BOX) koniec lutego/ marzec! Mam nadzieje, ze sie myla. Czekam na 8400 BOX, zamowiony w pierwszej polowie stycznia i nic :( A ceny tak jak u nas w PL w gore ida ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ciężko uwierzyć, że ąz taka przerwa będzie... ale to oznacza, że wejdą nowe tygodnie do testowania :P dla fanów OC istna gratka ;) Co do mojej wypowiedzi o balcie - ja zadzwoniłem 29.I. Pytając o to czy mają w sprzedaży detalicznej e8400 i jakiś koleś powiedział, że mają mieć na dniach dostawę i jak chcę to mam szybko zamówić bo mają prawie wszystkie juz zarezerwowane, szybka rejestracja, zamówienie. Dzwonię i potwierdzam czy się załapałem, powiedzieli mi, że tak. Jedyne co to uruchomiłem znajomego by postarał się wyłapać dobry tydzień o ile będzie miał możliwość. Teraz nie wiem jak to wygląda i możliwe, że już nie ma. No cóż, wciaż czekam na swoją dostawę i liczę, że przyjdzie mi do jutra bo mam całą niedzielę na testy ewentualne :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 @Pussey Orthosa blend se mozesz... Small !!! Prio 10 pochwalam. Niezla kaszana z prockami. Dzis moze chlodzenie nieco udziwnie, to zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Gdzies w internetowym sklepie obijo mnie sie o uszy ze ponoc ma wejsc nowy steping ze obecny ma jakas "wade" przy wyzszych napieciach i wiekszym OC cos padalo w cpu i Intel wydygal przed masowym i zwrotami procow . Yorkfieldy juz oglosili w nowym stepingu ,teraz czas na Wolfdale . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogi Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Bylo o tym..z tym ze chodzilo o 4 rdzenie..czy to samo z 2..trudno powiedziec..choc jest to dosyc prawdopodobne... PS..cos ostatnio pierwsze fale nowych produktow sa srednio udane.. tak jak z 8800gt..najpierw problemy z kontrola obrotow..potem infa o klopotach z ramami pow.2000mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Mysle ze dbalosc intela o ocerow mozna poczytac mu in plus. Trudno narzekac na producenta, ktory wjakims tam stopniu utrudnia nam "prace". Po prostu wybiera sie innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Słuchajcie jak macie ustawione GTL settings u siebie - podobno to dość ważne przy OC i ma wpływ na wartości napięć dla proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) ja swojego wykrecilem 9x445=4ghz na standardowym coolerze przy 1.4V i nawet nie jest zbyt cieply ten radaitor na procku.. bios mi ramu nie prowadzi.. musze inna wersje pokombinowac biosu teraz 1069mhz cl5 odczyt 9tys przed podkreceniem proca bylo 8tys a zapis byl 7 i przez samo podkrecenie proca zapis 9.5tys :D heh... super pi 1M liczu 11.6sekundy... cos dlugo, ale gry zapierdzielaja ze hoho :D mam tylko problem z odczytaniem temp... bo w biosie stoi i sie nie rusza.. tam samo w everescie i coretemp.... jak sprawdzic temp? (bez miernika itd...) Edytowane 31 Stycznia 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 11 sekund to dla ciebie długo ? :| Odczyt i zapis się zwiększa bo razem z FSB idzie ram do góry no i sama przepustowość chipsetu się zwiększa. Co do temp to może Speedfan / Intel Thermal Analyzer (TAT) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 no na poaczatku mialem fsb 333 i ram tez 1069mhz cl5 i odczyty byly mniejsze jak pisalem wiec przy tej samych ustawieniach ramu ale wiekszym fsb przepustowosc jest znacznie lepsza. ale pamiec powinna chodzic 1200mhz cl5 2.2V .... bios w ogole nie daje rady z ramem. pisze ze 11.6s to w miare duzo bo mysle ze jakby dobrze bylo poustawiane to powinno byc max 11s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan50 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam,jestem nowym na tym forum :) ale latka swoje mam jakby co :) Chciałem podac ciekawostkę.Bawie sie ostatnio dosc intensywnie w OC.Chłodzenie wodne z 22litrami w obiegu :) wiec komfort jest.Ostatnio nabyłem płytę DFI LT X38 i wsadzilem E8400 z 48tygodnia Vid 1.112V Wczesniej ten procek chodził mi na DFI UT P35 i stabilnie chodził na 1.55V na 4.1Ghz win wstawał na 4.3 ale PI juz nie szło.A teraz kiedy zmieniłem płyte na X38 ten sam procek na 1.5V pracuje stabilnie na 4.3Ghz a win wstaje na 4.5Ghz.........wnioski same sie nasuwają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Słuchajcie jak macie ustawione GTL settings u siebie - podobno to dość ważne przy OC i ma wpływ na wartości napięć dla proca. ja mam standartowo tak jak bios ustawia,wogole nic mi nie pomoglo w o/c,poza tym slyszalem ze to pomaga w o/c,ale quadow co do temperatur to w idle jest looz 28-30'C ale po o/c roznice miedzy jakiem 1 a 2 sa nawet do 15-17'C-troche duza rozbierznosc,bo jajko 1 ma 40'C a drugie 56'C Edytowane 31 Stycznia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zulusman-specjalnie dla Ciebie : tylko nie mów mi że godzine i kilkanaście minut to sobie mogę :lol2: Napięcie real-1,32V Do 4100 potrzebuje powyżej 1,5V więc sobie daruję dalsze OC i skupie sie na optymalizowaniu napięć, ramu itp. itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Witam,jestem nowym na tym forum :) ale latka swoje mam jakby co :) Chciałem podac ciekawostkę.Bawie sie ostatnio dosc intensywnie w OC.Chłodzenie wodne z 22litrami w obiegu :) wiec komfort jest.Ostatnio nabyłem płytę DFI LT X38 i wsadzilem E8400 z 48tygodnia Vid 1.112V Wczesniej ten procek chodził mi na DFI UT P35 i stabilnie chodził na 1.55V na 4.1Ghz win wstawał na 4.3 ale PI juz nie szło.A teraz kiedy zmieniłem płyte na X38 ten sam procek na 1.5V pracuje stabilnie na 4.3Ghz a win wstaje na 4.5Ghz.........wnioski same sie nasuwają :)jakie wnioski :mur: na jakim biosie to DFI UT P35 smigało ? ,narazie tylko jeden nadaje sie do OC --> 2007/11/07 LP35DB07 u mnie wstaje winda na 4,8 GHz i nawet jakieś PI liczy i co ja mam biedny powiedzieć :sad: p.s. pospieszyłeś sie kolego ze sprzedażą /wymianą Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan50 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) wgrałem na P35 tego najnowszego 09/01 a wczesniej był 24/12 a na X38 wgrałem 11/01 a płyty ani nie sprzedałem ani nie zamieniłem :) mam dwie poprostu :) A dlaczego mowisz że 11/07 jest najlepszy do OC? Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Bogdan50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 @Pussey 1h is just fine :D Inspiring wallpaper :P Sie nie czepiam, tylko byli juz cudowni OCerzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 wgrałem na P35 tego najnowszego 09/01 a wczesniej był 24/12 a na X38 wgrałem 11/01 a płyty ani nie sprzedałem ani nie zamieniłem :) mam dwie poprostu :) A dlaczego mowisz że 11/07 jest najlepszy do OC? w sumie temat o tej DFI jest gdzie indziej sprawdź sam dlaczego , aaaa jeszcze jedno ---> przestaw zworki CPU FSB selekt na 1066 JP14,JP13,JP15 --->storna 54 (ksiazeczka) ;) p.s. nie zawsze najnowszy znaczy najlepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Mój orzełek :wink: od MILANSA Q743A770 1,425 bios - 1,375 real 1,36 bios - 1,31 real chłodzony noctua+2 fandery, pasta AS5 edit: @Pewin jade na becie 1.83 Edytowane 31 Stycznia 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 centy Gratuluje sztuki. ps. Jakiego biosa używasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 @centy Wypasik Na WC poszedlby z jakies 100 mhz wiecej na tym samym Vcore Ten Real to z mienrika ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) @centy Wypasik Na WC poszedlby z jakies 100 mhz wiecej na tym samym Vcore Ten Real to z mienrika ? Real z miernika, co do WC to zdaje sobie z tego sprawe, ale świadomie zrezygnowałem: dzieci i ich wszędobylskie rączki :D edit: Zapomniałem napisać, już jest 4,5 godz (470x9) Edytowane 31 Stycznia 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Fajna sztuka nia ma co :),zeby kazedmu sie takie trafialy :) i lepsze Edytowane 31 Stycznia 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...