ryba Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Jednak bez dobrej mobo nie ma co walczyc za mocno z FSB na tych prockach :mur: P5K i pieknie mozemy bootowac platforme na 570... a stabilne jest ledwo co 520 :lol: Czekamy na cos lepszego, bo "ledwo" ponad 4.5GHz z kaskada to lekko smieszne jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Myśle że nie chodzi o FSB, a o zasilanie. Skoro Interloperowi tak ślicznie poszedł, a ja ledwo zrobie stabilne 4,3 GHz i to z 1,52 BIOSOWYM - z monitoringu Finek (nie mierzyłem real - nie wiem gdzie dokładnie by trzeba to zrobić) Edytowane 9 Lutego 2008 przez Opson6667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 1.52v na AC to wcale nie jest tak malo,moze nie ma 90'C ale na bank jest mu cieplo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 1.52v na AC to wcale nie jest tak malo,moze nie ma 90'C ale na bank jest mu cieplo :) Ten pentagram wbrew pozorom jest dość rozsądny, trzymał Conroe z 1,58V stabilnie. Wątpie żeby tutaj było choć 70 stopni :) Ale sam nie wiem czy trzymać tak procka :( inna sprawa że płyta jako default procka widzi 1,12V zamiast 1,22 :/ może realnie mam tylko 1,4? A kto to wie kurde :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Jednak bez dobrej mobo nie ma co walczyc za mocno z FSB na tych prockach :mur: P5K i pieknie mozemy bootowac platforme na 570... a stabilne jest ledwo co 520 :lol: Czekamy na cos lepszego, bo "ledwo" ponad 4.5GHz z kaskada to lekko smieszne jest...4.5 ładnie nawet :D To na lc wystarczy :D Jak masz problemy z ustabilizowaniem fsb to ten z mobo Ci pomoże.Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Ja swojemu zaciągam i 1,52V a on dalej działa. I nie wierze że ma 90 stopni... Zresztą w 60 na defaulcie z Pentagramem HP100 AlCu też nie uwierze u mnie na 8x500 1.4V z cpu-z (w biosie troche wiecej) temperatura po 10 godzinach orthosa: procesor 47*, rdzen nr1 57*, nr2 59*. sprawdze jeszcze ile ma na defaultowych ustawieniach w stresie i dam znac. chlodzone AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 muszę się pochwalić :) że mój E8200 padł, najlepsze w tym ,że chodził nie podkręcony przez ostatnie 3 dni bo potrzebowałem ciszy i dziś komputer nie odpalił, musiałem pożyczyć awaryjnie Celerona 430 do póki nie wymienią na RMA, mój pierwszy zgon procesora :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 muszę się pochwalić :) że mój E8200 padł, najlepsze w tym ,że chodził nie podkręcony przez ostatnie 3 dni bo potrzebowałem ciszy i dziś komputer nie odpalił, musiałem pożyczyć awaryjnie Celerona 430 do póki nie wymienią na RMA, mój pierwszy zgon procesora :angry: Obrazil sie, ze chodzil niepodkrecony. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 4.5 ładnie nawet :D To na lc wystarczy :D Jak masz problemy z ustabilizowaniem fsb to ten z mobo Ci pomoże.Powodzenia No DFI juz czeka ;] a nawet dwie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Ten pentagram wbrew pozorom jest dość rozsądny, trzymał Conroe z 1,58V stabilnie. Wątpie żeby tutaj było choć 70 stopni :) Ale sam nie wiem czy trzymać tak procka :( inna sprawa że płyta jako default procka widzi 1,12V zamiast 1,22 :/ może realnie mam tylko 1,4? A kto to wie kurde :P no to nie wiem na co czekasz,szukaj punktow pomiarowych miernik w lapy i sprawdzasz :) VIBOR:ale jak padl??jak c2d moze pasc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 EIST ma wlaczony ;) 9x520=4680 Mozna wiedziec co to jest i gdzie sie to wylacza :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Mozna wiedziec co to jest i gdzie sie to wylacza :D? jak to masz wlaczone to mnoznik w idle sie zmniejsza na 6x zeby mniej pradu bralo.. wylacza sie to w biosie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) no to nie wiem na co czekasz,szukaj punktow pomiarowych miernik w lapy i sprawdzasz :) VIBOR:ale jak padl??jak c2d moze pasc?? Nie wiem co mu dolegało , chodził na ustawieniach stockowych przez ostatnie 3 dni i nic nie wskazywało na bliski zgon , no może poza złymi wskazaniami temperatury na rdzeniach ( a może nie ? może te czujniki wcale nie są walnięte tylko 45nm tak mają - u mnie pomiar ten był zawsze od min 49 stopni i wzrastał na obu jednocześnie do max 70 stopni ), wysłałem już zgłoszenie RMA i w poniedziałek odsyłam. Na procesorze z obu stron nie widać żadnych oznak spalenia, przypalenia,przegrzania czy innych niepokojacych znaków. Edytowane 9 Lutego 2008 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Jednak bez dobrej mobo nie ma co walczyc za mocno z FSB na tych prockach :mur: P5K i pieknie mozemy bootowac platforme na 570... a stabilne jest ledwo co 520 :lol: Czekamy na cos lepszego, bo "ledwo" ponad 4.5GHz z kaskada to lekko smieszne jest... Slabo sie starasz, na p5k mialem 550mhz 32m i prawie 560 16m z e8400 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) VIBOR, a jakie dawałeś max napięcie ?? Edytowane 9 Lutego 2008 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 VIBOR, a jakie dawałeś max napięcie ??1.3 V @ 3800 MHz a to tylko na początku jak testowałem jego możliwości, 3600 MHz osiągał na domyślnym, nie był katowany z uwagi na brak czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Slabo sie starasz, na p5k mialem 550mhz 32m i prawie 560 16m z e8400 :) Pro...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) jak mowilem podaje temp na defaulcie 9x333 1.2V w cpuz, orthos: procesor 28* rdzen nr1 41*, nr2 42* a tu screen z tempami przy 4ghz i 1.384V po 11 godzinach orthosa. wiatrak skrecony na 1300obrotow: core temp 0.96.1 podaje mi identycznie jak everest wiec uzywam everesta bo jest wiecej pomiarow Edytowane 9 Lutego 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Temperatury calkiem przyjemne, jesli czujnik nie klamie. Jaki VID ma ten twoj procek, jakie napiecie zapodales z biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Temperatury calkiem przyjemne, jesli czujnik nie klamie. Jaki VID ma ten twoj procek, jakie napiecie zapodales z biosu? 44 tydzien vid ma 1.1125v z biosu dalem 1.425V reszta na auto. 8x500 chodzi tak samo stabilnie ale mam biosa najnowszego na plycie i ustawienie pamieci to kaszana.... temperatura radiatora jak mierzylem miernikiem nie przekraczala 30 stopni. ogolnie w obudowie mam 26 stopni (tylko pod karta graficzna jest znacznie cieplej) a w pokoju 23* Edytowane 9 Lutego 2008 przez daniel11111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Teraz my cooled by Xigmatek HDT-S1283 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 (edytowane) Pro...? pro, non pro - wszystko z e8400 na ~550 16/32 i 570 1m sie konczylo :) nooooob :wink: Edytowane 9 Lutego 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz__ Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 Teraz my Mam 4 proce z tego samego tygodnia z koncówką 553. 1. 4000MHz 1,45V orthos tylko 30min :D 2. 4200MHz 1,45V orthos stable 3. 4000MHz 1,4V spi 32M marki 4. 4000MHz 1,35V Spi32 marki, testuje się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2008 pro, non pro - wszystko z e8400 na ~550 16/32 i 570 1m sie konczylo :) nooooob :wink: Moja (Lanca) sztuka jedna to jakas niezle [ciach!]lnieta jest. To tak o, lajtowo bez wysilku... ...a to max stabilne 16M :mur: Czas nie bardzo, puszczone tak o na odwal sie -> ambicja skonczyla sie przy tym FSB. Tego FSB nie kminie kompletnie, pol dnia siedzialem i kombinowalem z GTL... i to byl max maxow... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 jakie real napięcie masz na tym 1,856V ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 hymm widze że tu obawy przed 70*c na cpu ;) a u mnie idle jest na 62-66 (wentylatory na 350rpm..) a full dłuższy load na 2 jaja 84 :P gry/rar albo kodowanie na 2cpu 72/75+c (1200-1400rpm..), 100% stabilnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 ryba skad Ty tego wprime'a wyrwales??hahaha No widze,ze p35 duzo lepiej prowadzi e8xxx niz x38 kolejny dowod na to :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 jakie real napięcie masz na tym 1,856V ?? takie samo jak w cpuz, mimo iz moglby tak naprawde ustawic 1.4-1.5 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 takie samo jak w cpuz, mimo iz moglby tak naprawde ustawic 1.4-1.5 :D No moze ciut wiecej jak 1.5, ale nie sprawdzalem (mowie tutaj o >5GHz). No ale coz, jako ze temperaturki byly w normie (-100*C :lol: ) no to se podbilem ot tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 takie samo jak w cpuz, mimo iz moglby tak naprawde ustawic 1.4-1.5 :D nie kumam Tobie sie wydaje,ze kazdy proc e84xx nawet na ss bedzie robil te 5Ghz na 1.4-1.5??Myslisz,ze dzieki zabawie gtl wystarczy tylko 1.5v-dla kazdego proca??Jakos patrze po roznych forch(xs itd)i jakos nie jest tak kolorowo,no ale pewnie jestem slepy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...