KonradGT Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 To jest koniec możliwości płyty za 350zł i patriotów za 120zł nie lada wyczyn schowaj z rampage za to mozna kupic duzy lepszy sprzęt. Opłaca się wymienić płytę chodzi mi o najwyższe oc na air ??:) czy wymieniać na 32nm Na płycie za 150 i pamięciach za 100zł robię 600FSB 32M stable ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) dobra sprzedaj mi za 250zł :) do ilu można dawać papu na nb na p45? Edytowane 29 Września 2009 przez hakerzmc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 (edytowane) prędkość wzrosła :) a temperatury deczko spadły ( na razie krótko ale nadal stable ) , test nadal na boxowym wentylku ale jutro kupię coś lepszego bo biorę ten procesor ( ma potencjał :) i ciągle na niższym napięciu niż def.) Edytowane 29 Września 2009 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 dobra sprzedaj mi za 250zł :) do ilu można dawać papu na nb na p45? 1.45V bo to padaczny P45... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Nie ma to jak X48 i 1.7v na mch. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 29 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2009 Nie ma to jak X48 i 1.7v na mch. :D 1.8 na x38/x48 tez nie zaszkodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Kurde ladnie wam te FSB idą, ja usiebienie mogę ustawić 500. Procek mój też ma potencjał , nie wiem czy coś z raami jest nie tak, kombinowałem i zmieniając vtt, i gtle, i ustawienia ramów, napięcia wszelkie i masakra no. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Słabe mobo, a nie masakra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Ok to na jaką w takim razie ją wymienić? (jeżeli nie będę zmieniał platformy to płytkę wymienię samą) NIby to rdzoina P5Q a coś lipnie idzie, opchnąć ją i brać innego np p5q PRO? czy jakąś inną płytę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacub10 Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 moim zdaniem p5q pro lub p5q-e Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Ok to na jaką w takim razie ją wymienić? (jeżeli nie będę zmieniał platformy to płytkę wymienię samą) NIby to rdzoina P5Q a coś lipnie idzie, opchnąć ją i brać innego np p5q PRO? czy jakąś inną płytę? A po co chcesz ja wymienic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 pełna stabilność po 1h w orthosie? bez jaj ;) kiedyś to się testowało tak ok 8-10 godzin, wtedy można było powiedzieć o stabilności ;) Ogólnie testuje teraz nową sztuke (pierwszą lepszą ze sklepu) E8600 i 4ghz robi przy 1.225V (ma VID na poziomie 1.25V). Teraz leci test na 4.33 przy niskich napięciach na wszystkich podzespołach (nb nawet mniejsze niż standardowe a o pamięciach już nawet nie mówie xD 1085mhz jak narazie poniżej 1.9V). Jak tak przeglądam ten temat to chyba powalcze coś więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 A po co chcesz ja wymienic? Mam zdaje się niezłą padakę jeżeli chodzi o O/c ale jeszcze pokombinuje przecież to ta sama praktycznie płyta co p5q pro tylko ze bez crossfire, + bajer w postaci obsługi DDR 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) Mam zdaje się niezłą padakę jeżeli chodzi o O/c ale jeszcze pokombinuje przecież to ta sama praktycznie płyta co p5q pro tylko ze bez crossfire, + bajer w postaci obsługi DDR 3. No jak padake? przeciez chyba prawie 500FSB lata? Ile dokladnie robi? :D pełna stabilność po 1h w orthosie? bez jaj ;) kiedyś to się testowało tak ok 8-10 godzin, wtedy można było powiedzieć o stabilności ;) Ogólnie testuje teraz nową sztuke (pierwszą lepszą ze sklepu) E8600 i 4ghz robi przy 1.225V (ma VID na poziomie 1.25V). Teraz leci test na 4.33 przy niskich napięciach na wszystkich podzespołach (nb nawet mniejsze niż standardowe a o pamięciach już nawet nie mówie xD 1085mhz jak narazie poniżej 1.9V). Jak tak przeglądam ten temat to chyba powalcze coś więcej ;) Lec dalej :) BTW nieoplacalnym zakupem jest ten E8600... Ile zaplaciles za cepika? Edytowane 1 Października 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 No cały czas leciałem na 445x9 przy napięciu na nb 1.3 Teraz chcę podgonić tak do 470 i procka na 4200 mhz. Więc kombinuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) Lec dalej :) BTW nieoplacalnym zakupem jest ten E8600... Ile zaplaciles za cepika? W sumie to nic, dostałem w rozliczeniu za mojego E8200 (4ghz na 1.225V - max na dfi p35 ok 4444mhz) i długu - jednym słowem źle na tym nie wyszedłem :) Edytowane 1 Października 2009 przez Kruchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 W sumie to nic, dostałem w rozliczeniu za mojego E8200 (4ghz na 1.225V - max na dfi p35 ok 4444mhz) i długu - jednym słowem źle na tym nie wyszedłem :) No to fajnie w takim razie ;) 4444MHz z jakim 'papu'? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Mam zapisane gdzieś w domu na dysku, sprawdze jak wróce z roboty. Teraz zastanawia mnie sprawa taka że pamięci lecą aktualnie na 1085mhz i napięciu z biosu 1.81V i liczyło to to super pi 32mb x 2 a orthosa wywalało po niecałych 2 godzinach :/ aktualnie testuje się coś ok 1.904V z biosu, zobaczymy :) według SPD przy 1066mhz pamięci te powinny mieć 2.1V no ale jak chodzą niżej to czemu nie? na codzień i tak mi więcej nie potrzeba :D chce osiągnąć stabilne 4333mhz na najniższych napięciach stabilnych i tyle. Maksa też przetestuje ;) Aha wszystko to przy VTT 1.1 jak dobrze pamiętam i nb 1.3V (niżej się nie da xD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Kurde jak ustawiam pamięci na 1122 mhz to wstaje mi na fsb 470 i moge sobie testować w orthosie(stabilnego jeszcze nie uzyskałem) Ale jak ustawie przy tejsamej wartości na tym samym starpi np ponizej 1000-a dokladnie 954 to nie idzie nic, nawet nie bottuje się i mam reset biosa po czym komp automatycznie wykrywa pamiątki na 800 zamiast na 1066 Miał ktoś takie jazdy? Po za tym do ile max moge napięcie vtt dla procka podnieśc? Wiem że nie możę być większe niż v core ale np jak walnę v coe 1.32 a vtt będzie 1.3 to będzie ok? Około roku temu uwaliłem trochę e7300 bo jechałęm na cpu vtt 1.4 v :D dopiero zaczynałem bawić się w o/c na tej platformie a nie chce Xeonka ujarać, niech mi posłuzy jeszcze :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Masz podobna płytę ustaw CPU skew150 MCH skew 250 MCH REFERENCE NIE DAWAJ AUTO NAJLEPIEJ 740-760 i jakbyś mógł spr najwyższą szyne umnie maks 540 500 zrobione i testuję dalej, jakie ustawić parametry pamięci aby wzrósł odczyt pamięci ( teraz ma ok 9000 MB/s a zapis i kopiowanie 10500MB/s) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Jakiego strapa dałeś żeby mieć rowno ram z fsb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) Nie strapa a mnoznika, uzyl 1:1 ktory jest na kazdym strapie dostepny. Chyba 'dzielnika'.... Dzielnik/mnoznik - zwal jak zwal. Edytowane 1 Października 2009 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Nie strapa a mnoznika, uzyl 1:1 ktory jest na kazdym strapie dostepny. Chyba 'dzielnika'.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Dalej kombinuje z tą płytką, FSB stabilne osiągnałęm już 460 i pamiątki na 1105 mhz( procek był na 3.7 z kawałkiem, potem zabrałem się za o.c procka) procek wtedy na 4140 ale nie testowalem na tyle żeby uzyskać stabilnośc, miałem zwieche po 30u minutach Napięcia Nb-1.4v Sb.1.3v DDR 2.4v Procek 1.31 (wtedy testowalem pokombinuje z ustabilizwoaniem) GTl na.0.63 ( przy 0.61 zwiecha szybko była) CPU Vtt 1.26 ----> tu mam pytanie, nie jest to za dużo ile to mogę MAX ruszać? SKEW Cpu ruszać? Edytowane 2 Października 2009 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Dziwna sprawa, CPU w orthosie w teście tylko CPU, stabilny przez cały test (jakieś 9 godzin). Pamięci w memtest86+ przechodzą bez błędów, super pi 32mb x2 liczą zawsze a jak dam w orthosie cpu i ram to albo res albo błąd... Macie pomysł czego to może być wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 FSB/MOBO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 płyta ponad rok chodziła stabilnie 24/7 na FSB 500... teraz jest 433... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakerzmc Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 500 zrobione i testuję dalej, jakie ustawić parametry pamięci aby wzrósł odczyt pamięci ( teraz ma ok 9000 MB/s a zapis i kopiowanie 10500MB/s)ładnie zobacz czy na fsb 512 ci pójdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Doradzi mi ktoś ? :-) Co za akcja 4104 mhz stabilnie na v 1.296 4140 potrzebuje już 1.352 To możliwe? Edytowane 2 Października 2009 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 (edytowane) Ja mam problem chyba z czujnikiem temperatury, ale nie jestem pewien. Otóż postanowiłem dzisiaj pokatować nieco pamięci. Zmniejszyłem PL na 10 z domyślnych 13 (niżej niż 10 sypie blue screenami, albo w ogóle nie wstaje). Podkręciłem też nieco wyżej procka 8x505. Wszystko piknie śmiga i w ogóle. No i postanowiłem zainstalować sobie znany programik Everest, by przetestować pamięć odczyt/zapis. No i po jakimś czasie znów włączyłem Everesta by z ciekawości zerknąć na temperatury i co moim oczom się ukazało ? 113'C Procesora, ale oba rdzenie po 34'C WTF? Włączam Asus PC Probe i pokazuje to samo. Wyje alarm. Świeci się na czerwono. Zdejmuje w lekkiej obawie szybę z budy. Dotykam radiatora i jest ledwie ciepły. Nie przejmując się wyłączyłem kompa. Włączam i znów robię testy Everestem, przed tym 3D marki i Orthos. Temperatura do 43'C przy prio 8 po ok godziny Blend Stress. Wyłaczam. Robie na koniec testy Everestem (odczyt zapis i benchmark pamięci i kaszu). Asus PC Probe ciągle w tle. I nagle temperatura znów rośnie do 113'C. Dosłownie w sekundę podskoczyła z 35 do 113'C. Radiator znów ledwie ciepły. Spotkał się ktoś z czymś takim ? Może czujnik uwalony, a może to Everest coś miesza. Chociaż ciężko mi w to uwierzyć, bo to zwykły program diagnostyczny. Komp oczywiście się nie wiesza ani restartuje. Troszkę mnie to przeraziło, bo temperatura tak gwałtownie raczej nie rośnie. Zwłaszcza, że sprawdzałem zapinki radiatora i trzyma się. Nawet nim lekko obracałem na boki. Oczywiście Asus PC Probe wciąż mam włączony w tle. Na razie nic się nie dzieję. Edytowane 2 Października 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...