bamboocha Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 W środę/czwartek miałem trase Wałcz->Łomża->Wałcz i o dziwo w mojej dziurze najdroższe LPG!!! 2.54zl/l złodzieje na trasie cena wahała się miedzy 2.23 a 2.29. Dziś byliśmy w Ustroniu Morskim i znowu ceny 2.2Xzl/l co za zdzierstwo. PS. Saabina zatankowana do pełna 98 aby od czasu do czasu przepalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 (edytowane) W Jaśle LPG po 2.30-2.45 Pod lublinem zalałem do pełna, jak król, 1.98zł /l W samym lublinie na sieciówkach gaz po 2.15-2.25. Rzeszów - ceny wachają się 2.10(w miescie)- 2.37 (lotos przy wylocie z miasta w kierunku rzeszow-jasionka) Tarnow - 2.19-2.25 w sieciowkach orlen/lotos/bp, Rzeszutko ma po 2.10 i dają 5 gr rabatu przy tankownaiu za min 50zł. Miedzy tarnowem a Pilznem na "czwórce" mignęło mi gdzieś lpg po 1.99-2.03zł. I jak tu nie zagazować auta przy takich cenach? Edytowane 28 Czerwca 2013 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Kursując Gdańsk-Inowrocław mijam na autostradzie dwa shelle i dwa lotosy - wszędzie 5.74pln za PB95. To jak to jest z tymi karami za zmowę cenową? Jeżeli przeciętnie w 3mieście w tym momencie PB95 jest po 5.53-5.57 to jakie jest prawdopodobieństwo, że shell i lotos na autostradzie przypadkiem mają taką samą cenę? Generalnie biznes robią na tym na pewno boski - nie dość, że przy dystrybutorach kolejek nie mają, to jeszcze przeszedłem się z ciekawości i nikt więcej niż 15l nie zatankował - oby zjechać z autostrady i zatankować w normalnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) 2.17 za lpg w mojej miescinie, pelen bak za pare dych i mozna z politowaniem patrzec na fanatykow benzynki, ktorym kasjerka na stacji prawie sila wyrywa pieniadze z rak juz nawet teksty ze lpg to tylko do zapalniczek mnie nie ruszaja. Naprawde nie wiem jak mozna w polskich warunkach (z pensjami miedzy minimalna a srednia krajowa bo reszte pomijam) bujac sie na benzynie i nie korzystac z tanszego paliwa. Edytowane 25 Lipca 2013 przez Carson 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 juz nawet teksty ze lpg to tylko do zapalniczek mnie nie ruszaja. Tylki nie mów, że się tym przejmowałeś kiedykolwiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Do dobrej zapalniczki lpg sie nie na daje, dobra zapalniczka jedzie na benzynie ;) 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2013 a efekt koncowy i tak ten sam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2013 Czyli benzyna do zapalniczek, do auta za droga. ON kopci i klekocze. Porządna fura musi pomykać na LPG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Porządna fura musi pomykać na LPG. Zależy co kto ma pod pojęciem porządna fura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Zależy co kto ma pod pojęciem porządna furaVW na ropę, najlepiej kombi, wiadomo. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2013 Porządna fura pomyka na owies, tylko tak się to pojęcie ostatnimi czasy zdewaluowało, że oznacza samochód. A fe. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Tylko bez wojen LPG vs PB proszę. Wszystko ma zady i walety, wszystko komuś pasuje a komuś nie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 gazolina drożeje tej jesieni szybko i gwaltownie. 2.53zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Dzisiejsze tankowanie (kielce, lukoil): 5.39 benzyna, 2.61 LPG. Jak tak dalej pójdzie, to koło zimy będziemy mieli 2.8-2.9 za LPG i już przestanie być fajnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2013 Nie wiem czy to chwilowa tendencja ale od około 2 czy 3 tygodni ropa i benzyna nieźle spadają w cenie. Jeszcze niedawno były po 5.65 czy coś w tym stylu, dzisiaj przejeżdżałem to było 5.29 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 5.36 dzisiaj za benę płaciłem. Świat odłożył Syrię na margines; sytuacja na bliskim wschodzie się w miarę ustabilizowała, bo USA pogroziło szabelką i odpuściło, to ropa tanieje. Proste. A kto w tym czasie miał zarobić na ropie, to zarobił, bo ludzie musieli auta tankować- przecież nadzieją i marzeniami nie zawiezie się dzieci do szkoły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Świat, świat....sprawdź jaka jest sprzedaż paliwa w danym okresie ( w PL) w porównaniu do ubiegłego roku, i do tego dodaj liczbę aut które zostały dodatkowo zarejestrowane. W stosunku do ubiegłego roku i analogicznego okresu ceny paliw są teraz niższe (~0,30zł), mimo to sprzedaż paliw jest mniejsza o ~5% Polacy po prostu mniej tankują, i nic tu do tego Syria, ani szara strefa itd. Jest spowolnienie gospodarcze którego nasi możni wielcy politycy nie wzięli pod uwagę. A skoro popyt zmalał, to i cena spada Ja się tam na rower przerzuciłem, bo mam dość płacenia kasy na tych *(&@#*$&, a jak podwyżkę akcyzy na alko zapowiedzieli od razu wyciągnąłem z piwnicy 2 gąsiorki 34l co by sobie winka narobić. Edytowane 25 Października 2013 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2013 Ponad połowa ceny paliw to podatek akcyzowy. Sytuacja w Syrii, Srylii czy gdziekolwiek indziej wydaje się mieć marginalny wpływ na detaliczną cenę wachy, podobnie jak cena baryłki. Choć bywa wygodnym usprawiedliwieniem dla podwyżek oczywiście. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Ostatnio tanknąłem PB 95 za 5.19 zł/l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Tydzień temu 98 za 5,77. Przedmuchanie przed zimą ftw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 5.29zł za mazut u mnie. Cena utrzymuje się już od dłuższego czasu więc nic nadzwyczajnego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 2.60- 2.65 za lpg-wache w Nowym Sączu. A tak pięknie było :C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2013 gazolina drożeje tej jesieni szybko i gwaltownie. 2.53zl. 2,60zl. na orlenie drożej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 no panowie 2 dni temu wlałem 98 za 5,33 na orlenie, jezdze teraz JAK ZA DARMO :lol: 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2013 A na zakopiance nawet taniej masz na Arge/LukOilu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 Maniakalny- w warm-maź cena 98 waha się od 5.39 do 5.69. Ja tankowalem wczoraj 98 za 5.44 na lotosie ze zniżką 15gr/l, bo kupowałem dodatkowo piwo. Ale wychodzę z założenia ze wole dopłacić te kilka zeta i mieć spokój, niż chrzanić się z 95 do którego moje tsi jest niejako "fabrycznie dostosowane"- foldery producenckie po angielsku/niemiecku mówią o "zmniejszeniu osiągów" na 95- co jest chyba prawdą- oglądałem wykres 1.8tsi 180 na 95- nie trzymał serii- wypluł 173. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 KWS, gdzie w wm masz 98 za 5.39? Bo chciałem "przeczyścić" maszynerię czymś lepszym. Na razie mam zniżkę na orlen 10gr/litr więc wychodzi mi 5.29 za 95. Za 98 wychodzi jakieś 5.50 -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 Walnąlem się- 5.39 jest na neste za 95. 5.44 wczoraj zapłaciłem za 98 dynamic na lotosie, z -15gr/l za zakupy w ichnym sklepiku. Z drugiej strony- przelicz kwestie odległości od stacji, bo różnica tych paru groszy moze być iluzoryczna i przepalona w drodze. Tak to polecam 98 z Orlenu na kortowie, 98 na lotosie w kierunku Ostródy. I "standardowe" 98 z lotosu na pstrowskiego(?). Jezeli chcesz jechać po bandzie- zrób zakupy w lidlu za 30zl+ i dostajesz do bodajże 30.11 zniżkę jednorazową na v-cuda (do 30gr za 100tkę nitro+)- co nie zmienia faktu że są porażająco drodzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 E. promocja w lidlu się już chyba skończyła, o ile pamiętam to była gdzieś do zeszłego tygodnia aktualna. Ja dzisiaj tankowałem ON za 5.15, do pełna - a co. :V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 28 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2013 Tydzień temu na Neste tankowałem 95 za 5,14 dziś widziałem, że cena poszła trochę w górę do 5,21. Najbardziej jednak zasmuciło mnie to, że Shell, który przejął stacje Neste będzie je przekształcać na własne ze sklepikiem i myjnią. Jednym słowem koniec spokojnego tankowania i przy kasie znowu będzie: "nie zbieram punktów, nie chcę hot-doga ani płynu do spryskiwaczy" shit... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...