_Paulo_ Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 No ja cale szczescie o dziwo dzis znalazlem rozwianie, bo naszlo mnie na sprawdzenie firewalla w antywirusie. Noi po wylaczeniu wszystkie problemy jak reka odjal takze dziekuje wszystkim :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 jak naprawic szukacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) jak naprawic szukacza? Poszukaj w tym temacie, niedawno ktos podawal instrukcje jak to zrobic. Edytowane 10 Maja 2008 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 A mi 'chyba' sp3, cos zawiesza sieciowke (integre)/router... Prawdopodobnie stery od nforce cos mieszaja. Wsadzilem w pci realteka, zobaczymy czy pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Poszukaj w tym temacie, niedawno ktos podawal instrukcje jak to zrobic. w temacie sa rozwazania na temat szukacza ze nie dziala, nie ma rozwiazania tego problemu :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Ciekawostka 1. XP Pro VLK nie ma mozliwosci instalacji bez klucza. Ciekawostka 2. W XP Home tego problemu nie ma. Ciekawostka 3. Integracja SP3 z XP PRO VLK pod Vistą = brak mozliwosci wpisania klucza podczas instalacji, a tym samym koniec instalacji. Ciekawostka 4. "Problem" nie wystepuje przy integracji pod XP. 3. Pod Vistą uruchamiać instalator sp3 w trybie zgodnosci z XP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 w temacie sa rozwazania na temat szukacza ze nie dziala, nie ma rozwiazania tego problemu :| Po testowałem trochę u siebie tego SP3 i oto grupowy raport z placu boju ;) Instalacja: Instalacja Windows XP SP2 PL Zmiana języka w rejestrze na ENG Instalacja SP3 v5503 Instalacja MUI Zmiana języka : Instalacja Service Pack w innej wersji językowej niż system SP3 v5503 : WINDOWSXP-KB936929-SP3-X86-ENU.EXE MUI PL : Windows_XP_MUI_Pack_PL.exe Problemy:Nie działa Wyszukaj Nie działa Dodaj/Usuń składniki systemu Windows Znikają skróty w Narzędzia Administracyjne Rozwiązania : :arrow: Ad1. (A) Założenie nowego konta Zalogowanie się na nowe konto i np. usunięcie starego na którym instalowałem SP3 i MUI :arrow: Ad1. (B)Control Panel > Regional and Language Options > Launguages > Language used in menus and dialogs ustawiamy na : Polski Klikamy OK i Restart (ewentualnie wyloguj/zaloguj) :arrow: Ad2.Pobieramy plik : ins.rar Rozpakowujemy Zawartość przenosimy do C:\Windows\System32\ I cieszymy się działającym Dodaj/Usuń składniki systemu Windows :arrow: Ad3.Pobieramy plik : na.rar Rozpakowujemy Zawartość przenosimy do : Panel Sterowania > Narzędzia Administracyjne I mamy z powrotem wszystkie ikonki w Narzędzia Administracyjne Leniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Ma ktoś jakiś pomysł jak po instalacji czystego systemu z zintegrowanym sp3 podmienić plik uxtheme ? Mam zmodyfikowany plik, ale uxtheme patcher nie działa z tą wersją systemu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Sprawdź tego: http://www.msfn.org/board/ipb_seo.php?url=...k.php%3Fid%3D11 Moze to pomoze, OSTRZEGAM sam jeszcze tego nie testowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Sprawdź tego: Mi to nie dzialało http://www.winmatrix.com/forums/index.php?showtopic=16025 instrukcja i plik stad dobrze działa Drugi sposób na naprawę wyszukiwania nie działa a nie ma jakiegos sposob na Polska wersje? Edytowane 14 Maja 2008 przez ludzikos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spec-kom Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 ja mam juz od 2 tygodni i nienażekam, szybciej komputer chodzi, chociaż czasami zauważalne są małe zawieszki, są plusy i minusy tak bylo jest i bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Jak wstalem wczesnym rankiem (L 4) tak do teraz katuje kompa....gram w jakies crysisy, pisze na forach, slucham muzyki nawet sciagnalem jakis glupi film i tez nic zlego sie nie dzieje. Zapuszczalem benchmarki, w miedzy czasie pisalem na gg....cuda robie a komp dalej sobie pracuje i nic mu nie jest. Nic sie nie wiesza, nie wyskakuja zadne zlosliwe komunikaty....jednym slowem SP 3 jest udany tak jak sam xp pro. Czytalem, ze beda wychodzic aplikacje, ktore beda wymagac wlasnie SP 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 u mnie to samo, komp 24/7 torenciki serwerek ftp, filmy gierki www i poczta, wszystko na raz i działa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 (edytowane) Czyli wszystko Wam działa. A jak z wydajnością, szybkością systemu. Bo mam zamiar się przesiadać z SP1 mam nadzieję że przesiadka będzie bezbolesna :? Widzi 4GB na 32bitowym XP ,czy wciąż ok 3,25GB? ... jest do Polskiej wersji SP3 bo nie śledzę?? Edytowane 15 Maja 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2008 To zacznij sledzic bo wszystko jest w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludzikos Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 czy daje nikt nie ma sposobu aby zaczela dzialac szukajka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 zainstaluj na czysto win xp z zaintegrowanym sp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) A ja z tego co zauważyłem, to po instalacji SP3 nie moge normalnie odmontować pendrive'a (przez ikonkę w trayu), bo cały czas wyskakuje, że jest zajęty i nie może go odmontowac.. <_< Edytowane 21 Maja 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 U mnie odmontowywanie dziala jak trza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 A mam pytanie czy komus dziala pod SP3 Cool'n'Quiet? Bo z tego co widze to na stronce drivery tylko pod SP2, a te pod sp3 nei dzialaja. No chyba, ze ja cos zle robie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 U mnie na Win XP prof, SP3 śmiga aż miło. Jednak na każdym kompie na którym zainstalowałem SP3 nie można uruchomić 3D Mark 2001. Podczas uruchamiania wyskakuje uspokajający komunikacik o braku DX 8.1 :/ Na SP2 wszystko działało bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Czyli wszystko Wam działa. A jak z wydajnością, szybkością systemu. Bo mam zamiar się przesiadać z SP1 mam nadzieję że przesiadka będzie bezbolesna :? Widzi 4GB na 32bitowym XP ,czy wciąż ok 3,25GB? ... jest do Polskiej wersji SP3 bo nie śledzę?? Nigdy żaden system nie będzie widział 4GB przy 32-bitach, ot taki problem natury technicznej 32-bitów, a nie systemu operacyjnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Nigdy żaden system nie będzie widział 4GB przy 32-bitach, ot taki problem natury technicznej 32-bitów, a nie systemu operacyjnego. i tu sie mylisz bo niektore windowsy serwer 32 bitowe widza 4GB Ramu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Tylko z właczonym PAE. Normalnie zaden system nie widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 A co to za problem dopisać trzy literki i jedn slash w boot.ini? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 24 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2008 Tak, tylko, że ta funkcja jest/była niedopracowana, więc kolesie z Redmont poszli na łatwizne i domyślnie ją wyłączyli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Funkcja jest dopracowana tylko oprogramowanie firm trzecich ma problemy z PAE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 (edytowane) Mam trochę wolnego czasu więc postanowiłem zainstalować SP3 ale mam pytanko jak będę integrował SP3 z instalką XP SP2 to wrzucić też najnowszego WinSPatcher'a 3.9 od SGJ czy wystarczy tylko zintegrować SP3 i dorzucić do tego WinsPatcher'a 4.0? P.S Mam jeszcze pytanko trochę nie w temacie ale pozwolę sobie zadać. Jak wyciągnąć klucz z zainstalowanego systemu? Mam oryginalny klucz ale zintegrowany z instalką więc zapomniałem go sobie zapisać na CD. Wiem, ze chyba jest gdzieś zapisany bo już nawet raz kiedyś wyciągałem... Edytowane 27 Maja 2008 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 P.S Mam jeszcze pytanko trochę nie w temacie ale pozwolę sobie zadać. Jak wyciągnąć klucz z zainstalowanego systemu? Mam oryginalny klucz ale zintegrowany z instalką więc zapomniałem go sobie zapisać na CD. Wiem, ze chyba jest gdzieś zapisany bo już nawet raz kiedyś wyciągałem... Windows Key Viewer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Albo lepiej cos autorstwa SGJ: http://www.sgjps.com/node/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...