Skocz do zawartości
cavarr

Diablo 3

Rekomendowane odpowiedzi

Prosto .... :> bo jest to ss.

Nie wiem jak podawać dmg bo jeśli zwiększasz szanse na crita bez ss to z automatu podwyższa wskazania dmg tak samo jak z ss. Jeśłi masz w rzeczach +51% szansy to pokaże dokładnie to samo jak z ss w monecie gdy dodaje +51% szansy.

Sens ma uzbieranie powyżej 51% w rzeczach i zamiast SS używanie innego pasywa. Wiem, że im więcej w rzeczach % tym lepiej, kiedyś to też będę miał :-) .

Wcześniej gralem bez patrzenia na crita. Przed modyfikacjami miałem bonus do crita coś kolo 25%, teraz mam 220%.

Szanse tez podwyższyłem o kilka procent, ale wydaje mi się, że przy użyciu SS nie mam co ładować się w podwyższanie szansy -> brak kasy. Na razie chcę windować zręczność bez obniżania pozostałych rzeczy.

Dodatkowo zwiększyłem regeneracje nienawisci, teraz mam z nietoperkiem 10/s i jako podstawę mam lodową strzałę żywiołów.

http://eu.battle.net...XVhU!bVT!ZZabZa

Dmg poszedl w górę ponad 2x, bardzo często wywala hita na poziomie 120-140k.

Ale żeby Ciebie gonić to musiałbym zrezygnować ze spania, bo albo niesamowite szczęście potrzebne albo grube miliony.

Weźcie też pod uwagę, że jestem około 3 tygodnie za wami i zacząłem tak naprawdę grać jak już narzekaliście na wywindowane ceny na AH ........

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd ja to znam :D jeszcze przed nerfem się zabierałem do niego ze 30x. Co ciekawe, próbowaliśmy też mixem dh, sorc, barb i monk. Rezultat? Cienie sorca i dh zabijały wszystkich, walka z nimi nie trwała 10 sekund ;) a po rozdzieleniu się, para monk i barb ubiła diabła w ciągu 10-15 minut może ;)

Bo DH przed 2 fazą musi zginąć, wtedy jego cień się nie pojawia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosto .... :> bo jest to ss.

Nie wiem jak podawać dmg bo jeśli zwiększasz szanse na crita bez ss to z automatu podwyższa wskazania dmg tak samo jak z ss.

Dmg podajesz taki, jaki masz wpisany w karcie dps z wyłączonym ss. Wtedy wylicza średnią strzałów, z critem i bez. To co Ty podałeś, to czysty crit, bo ss zwiększa na niego szansę do 100% (ale tylko na jedną sekundę). Przy okazji możesz sobie zobaczyć, w jakim stopniu podniesienie szansy na kryta do danego poziomu, wpływa na dps (bo critt chance przyrasta o 3% na sekundę). W podany przez Ciebie sposób wartość dps można sztucznie zawyżyć, ale to nie ma sensu :P jeden strzał, nawet 140k to za mało, imho lepiej wykorzystać slot na jakiegos użytecznego pasywka ;) Chyba jedyny dobry sposób na wykorzystanie dużego critt dmg, przy niskim critt chance, to ustawienie pułapek, naładowanie ss do 100% i zwabienie w to czempionów - nawet na 3 akcie padną na hita ^^

Bo DH przed 2 fazą musi zginąć, wtedy jego cień się nie pojawia ;)

będę o tym pamiętał grając solo :D Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o grę w teamie, najprościej chyba w duecie z monkiem. Przed 2 fazą DH pada, monk bije przez jakiś czas solo diabła (nie pamiętam dokładnie ile to trwało ale cienie są przyzywane chyba 3 razy) później można podnieść DH i gotowe. Całość zajmuje 10-12min :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj sprzedałem najdrozszy drop...buty setowe Zunimassa Journey dla WD....zbidowali to do 15mln:D

Prawie 100h przegrałem i znalazłem 2 smieciowe unikaty i żadnego setopwego :D

gratsy dla ciebie, z czego wypadło i na jakim akcie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale cały czas to się odnawia, z SS mam crita co około 10 sekund, bez hmm .....

Poza tym bez crita w jaki skuteczny sposób zwiększyć dmg ?? Przejście z kuszy 1000 na 1300 da 30% wzrost dmg. Podwyższenie zręczności z 1500 do 2000 również spowoduje wzrost o 30%. Jeszcze może przyspieszenie ataku - da to parę procent, liczmy nawet 20%. Czyli jeśli bez crita jeśli mam około 23k to jestem w stanie wycisnąć max 40k, pod warunkiem że mam z 10mln (a i to może być za mało). Reszta to wzrost spowodowany szansą na crit i obrażeniami crita.

P.S.

Ja mam w sumie około 140 godzin grania i wypadło mi kilka przydatnych rzeczy, ale nic co na AH warte byłoby wiecej niż 100k.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawie 100h przegrałem i znalazłem 2 smieciowe unikaty i żadnego setopwego :D

gratsy dla ciebie, z czego wypadło i na jakim akcie?

Akt 3 , most korsika z białego trash moba:D

No jak teraz patrzę mój sprzęt wart jest z kilkadziesiąt mln....mam niesamowitego farta , RNG sux...qmple którzy grają ze mną dostają nerwicy:D podejrzewają mnie o usługi sexualne na rzecz blizza:D

Kompletnie w swoim dropie, i tym kiepskim crapie co leci, nie widzę przełożenia MF.... ba łażąc w party gdy ubieram się na MF w akcie 2, 3 kumpli z zerowym MF ma nieraz lepsze dropy niż ja z 200MF... PARANOJA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompletnie w swoim dropie, i tym kiepskim crapie co leci, nie widzę przełożenia MF.... ba łażąc w party gdy ubieram się na MF w akcie 2, 3 kumpli z zerowym MF ma nieraz lepsze dropy niż ja z 200MF... PARANOJA

w przypadku tego samego nv, wszyscy mieliscie taki sam mf ;) suma mf członków drużyny / ilość osób w timie. Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa, pożycz go trochę :>

Spłukalem się na rękawiczki trochę lepsze od tych co miałem. Nie mam nawet na naprawy, więc akt II tylko czeka i czeka ....

Znowu parę godzin farmy kurzej .....

A tak swoją drogą to gdzie najszybciej obecnie się farmi nie licząc aktu II i wyższych inferno .....

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem filmik z linka i muszę przyznać, że gość ma wiele racji. Blizzard musi coś wykombinować, bo faktycznie człowiek dojdzie do inferno, wbije ten 60 lvl i co dalej. Szczególnie, że nic ciekawego nie wypada. A gra dla samego zbierania itemków to mało.

Ja na razie zacząłem wszystko od początku DH, aby mieć jakieś urozmaicenie. Pewnie wszystkimi postaciami pogram, ale mogliby coś wy myśleć na end-game (a przynajmniej coś innego niż same zbieranie przedmiotów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też się już trochę znudziło ileż można klepać ten 1 akt... zrobiłem 2gi, 3ci to już ściana dla mnie, nie mam kasy na "zajebiszcze" itemy po 10mln i się mi już po prostu nie chce, oczywiście fajnie by było mieć satysfakcje z ubicia diablo na iferno, ale sorry nie za taką cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa

Moja strategia to również nowa postać.

DH musi jeszcze przebiec troszeczkę, żeby mieć kasę w razie czego ale wracam do czarodziejki z 35 lvl, albo zacznę mniszką od nowa.

Sam nie wiem co dalej ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale powiem wam, że nie wiem co mogliby zrobić, aby to była gra na lata. Podobał mi się D1 i D2, ale też nie zagrywałem się nimi latami. Przeszedłem kilkoma postaciami i tyle. Jedynie rozgrywka PvP może przykuć na dłużej, taka jak np. w SC albo fps. Gdzie jest jakaś rywalizacja między ludźmi. Ewentualnie MMO.

@ Conti - ja tak samo zrobię. Będę grał różnymi klasami, bo jakoś jak doszedłem do inferno to średnio chce mi się na nim grać.

A i pomyślałem, aby grać bez AH. Tylko to co znajdę, ewentualnie kowal. Powinno być dzięki temu trudniej.

Edytowane przez makak_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak swoją drogą to gdzie najszybciej obecnie się farmi nie licząc aktu II i wyższych inferno .....

zdziwisz sie ... ale najszybciej sie farmi hajs na 3cim akcie na NIGHTMARE ;]

testowalem i w 1h mozna zrobic kolo 300k

rozpoczynasz quest KILL AZMODAN

masz 3 lokacje ktorymi lecisz

Arreat Creater 1 i 2 oraz Core of Arreat

sprzet do GF dla Ciebie i merca (ja mastukalem kolo 230%)

i biegniesz przed siebie zbierajac kase. Nie musisz miec dobrych statystyk DH bo tam wszytsko pada na 1 strzał. Nie czyscisz tez wszystkiego tylko biegniesz do przodu i tluczesz moby....

;] elity nabijaja NV i jest jeszcze fajniej....

przelecisz all zaczynasz gre od nowa i dalej heja

;]

aczkolwiek znudzilo mi sie to juz i chyba zaczne grac barbem

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogliby na wzór left 4 dead dać możliwość wcielenia się w zło ;] jedna drużyna to dzisiejszy standard, 2ga ich bije czempionami :D

btw ta gra nie polega tylko na farmieniu... W nocy mi poszedł hełm za 25 mln - kupiony za 4 xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw ta gra nie polega tylko na farmieniu... W nocy mi poszedł hełm za 25 mln - kupiony za 4 xD

Sorry, ale ja kupiłem Diablo, a nie symulator bazaru Różyckiego... ;)

A i pomyślałem, aby grać bez AH. Tylko to co znajdę, ewentualnie kowal. Powinno być dzięki temu trudniej.

Ja tak gram (tylko znajdźki + crafting) i jest dużo fajniej, ale Inferno jest po prostu frustrujące przy obecnych dropach. Musiałbym tygodniami po A1 biegać, żeby zebrać sprzęt na dalszą zabawę (próbowałem z kumplem A2 i szło bardzo ciężko).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kwestia lubienia tylko możliwości.

Albo kasa na RMAH albo złoto wyfarmione. Zrobiłem przebieżke akt III koszmar od mostu do konca, uciułałem jakieś 380k. Ale ile mozna.

Muszę wymienić naramienniki, karwasze i hełm zanim zbliżę się do aktu II. Każde co najmniej 1 mln. 10x przebiegnąć ???? Koszmar dosłownie i w przenośni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez sie wdziera nuda. Nosze chyba 1 item ktory sam znalazlem i 1 ktory wycraftowalem. Nie kupuje nic na AH bo w obecnej chwili musialbym wydac kilkadziesiat milionow (na 1) zeby byla zauwazalna roznica. rzygac mi sie chce kiedy musze zrobic kolejne kilkadziesiat ochraniaczy na nadgarstki i sprzedac je na ah... Najsmieszniejsze jest to ze jeszcze nie kupilem gry i mialem to zrobic za 2-3 tyg.

Edytowane przez ZlyDzien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi