LuKe Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 WITAM czy na poziomie normal jest mozliwosc uzywania klejnotow i wysylania rzemieslnikow na szkolenia? bo jestem w drugim akcie i nie widze zeby mozna bylo cos takiego robic druga sprawa jak to mozliwe ze ten gosc na youtubie na poczatku drugiego aktu ma wszystkie zbroje na "zielono" a ja dalej mam na "niebiesko" ? a zwiedzam kazdy zakamarek kazdej mapy.... tu ten gosc w 10min widac jego ekfipunek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 czy na poziomie normal jest mozliwosc uzywania klejnotow i wysylania rzemieslnikow na szkolenia? Klejnoty nie maja wymaganego poziomu, mozesz ich uzywac wszedzie. Zeby wyszkolic rzemieslnika wybierz ostatnia zakladke u niego. Jesli pierwszy raz grasz, nie zawracalbym sobie tym glowy. jak to mozliwe ze ten gosc na youtubie na poczatku drugiego aktu ma wszystkie zbroje na "zielono" a ja dalej mam na "niebiesko" ? to jest żółty... Najprawdopodobniej kupil na ah, jak wszyscy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 aha, a jesli chodzi o te klejnoty to jak je zdobyc ? je sie gdzies zbiera? tylko mi chodzi o te klejnoty co sie wklada do np. broni, zeby mialy lepsze wlasciwosci, bo mam tam jakis topor czy cos z miejscem na klejnot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Klejnoty wypadają z potworów jak każda inna rzecz, albo na ah ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Żeby zrobić radiant (ostatni tier gema nie licząc nowych z 1.07), to potrzeba coś ponad 700 tych co wypadają (flawless square). Samo dojście do radianta, licząc tylko czas potrzebny na crafting (paski postępu u jubilera za każdym razem jak ulepszamy 3->1 gem), to wychodzi ponad 30min :) CZYSTA PRZYJEMNOŚĆ. Co więcej opłacalność takiego procesu jest minimalna, można sprzedać tomy i gemy, i kupić gotowy minimalnie drożej. Ciekawa jest też opcja z tymi nowymi gemami, potrzeba 3 radianty, 20 milionów na upgrade, i gem staje się account bound, tzn nie będziemy go nigdy mogli sprzedać. Warto mieć to na uwadze. Np. zysk z 1 gema w pancerzu to 4 staty, koszt? ponad 100mln. Jak ktoś ma we wszystkim te gemy, jeszcze w jakimś ringu, w butach, to wychodzi ponad miliard złota za same gemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 to z moja wersja diablo chyba cos jest nie tak bo jestem juz w drugim akcie a nie mialem zadnego klejnota!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Gemow ponizej square sie nawet nie podnosi i tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Gemow ponizej square sie nawet nie podnosi i tak. prosze o jasniejsze wytlumaczenie bo ja pierwszy raz gram w ogole w jakiekolwiek diablo gem to klejnot? square (kwadrat?) P.S a to pewnie nie domnie bylo, hehe Edytowane 23 Lutego 2013 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 (edytowane) Tak, gem to klejnot. Square to rodzaj/jakość klejnotu. W PL Diablo ten akurat to sześcienny. Tutaj masz je wszystkie i ich właściwości: ENG: http://us.battle.net/d3/en/item/gem/ PL: http://eu.battle.net/d3/pl/item/gem/ (nie wiem jakie diablo masz) Edytowane 23 Lutego 2013 przez g00dMan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 OK, ale nadal nie moge zrozumiec dlaczego nie znalazlem zadnego klejnotu nawet tego najgorszego a jestem juz w drugim akcie podchodze do jubilera i nic, on czeka a ja zadnego swiecidelka nie moge mu dac diablo oczywiscie ori najnowszy update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c45per Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Gemy wypadają mniej więcej od połowy a2, z reguły pierwsze wypadają z Mahdy :) Zabijesz Beliala i na pewno jakiś gem Ci wypadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Uratowales juz Shena w kanalach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 @Luke Taki jest normal, nic na to nie poradzisz. skoncz szybko i ruszaj na inferno. Kup sobie jakis Rubin do broni, Flawless square sa po kilka tysiecy zlota a z nowymi obrazeniami sa OP na normalu;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 ok , to juz wszystko wiem... krew krew krew, cos zaczelo jej malo byc w drugim akcie, na poczatku bylo jej duzo, moze sa jakies ustawienia, co do mocy postaci, zeby flakow bylo wiecej, gram barbara i jak narazie najwiecej flakow bylo w tych piekielnych podziemiach rzeznickich :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Radzę, przywyknij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 rozczarowanie, czym dalej tym mniej krwi :( , reszta spoko.... szkoda ze moda na krew nie ma :( rzeczywiscie dopiero w drugim akcie zdobywa sie klejnociki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 (edytowane) Chłopaki, po długich bojach udało mi się w końcu złożyć 3 maszynki Znajdą się jacyś chętni do zrobienia ze mną uberów na dość wysokim mp tak aby wypadły części do pierścienia ? Od razu zaznaczę że raczej słabizna ze mnie tak że będę stać z tyłu :P Edytowane 24 Lutego 2013 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 U mnie ponad 1000 esencji poszło, dalej nic ciekawego :D Gra karze nas za posiadanie dobrego geara. Szansa na upgrade jest bliska zeru. Jak ktoś ma średnie itemy, tak upgrade do 300m na ah za slot, to spokojnie coś trafi. Wyżej, baaaardzo ciężko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Nawet przy uber gearze ludzie wymieniają sprzęt, bo ten crafcony często nie ma odpowiedników na ah, ale cholernie dużo farta trzeba. Na rękawiczki kolo 700 esencji przewaliłem już pewnie i jedna trifecta się trafiła. A dps o ile wyższy to minimalnie, szkoda tracić resy. @BLANTMEN napisz w grze, kkNd#1657 to zbierzemy ekipę ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Jak zobaczysz co noszą streamerzy, którzy farmią te esencje jak roboty, ci z najlepszym gearem - 0 craftów. Szansa jest niesamowicie niska. Żal trochę, bo "nooby" sobie ulepszają gear za darmo do poziomu teoretycznie tylko trochę gorszego niż twój, poprzez crafty, a ty nic nie zrobisz. Jeszcze cała ta sytuacja sprawia, że nawet jak coś trafisz, to potem dostaniesz ułamek ceny za item który będziesz chciał sprzedać (zastąpiony przez craft), bo zmniejsza się popyt na określone sloty, właśnie z racji na crafting i ceny są dużo niższe. Moim, zdaniem ten patch jeszcze bardziej zaciera granicę między najlepszymi postaciami, bo oferuje tani dobry upgrade dla mas, a ci co są "na topie" i tak nic nie craftną.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 (edytowane) No jeżeli mówisz o nolife'ach których całym życiem jest ta gra to pewnie faktycznie ciężko o upgrade ale po znajomych widzę, że jednak się da. Tyle, że nie każdemu i nie na zawołanie... btw nazywanie kogoś noobem w diablo to jakieś totalne nieporozumienie ;p to gra farta, ekonomii ah i pieniędzy, a nie skila... Edytowane 24 Lutego 2013 przez kkNd! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 To przede wszystkim gra poświęconego czasu. Jak ktoś ma jedną postać, nie ogarnia jeszcze nawet jakie itemy są dobre, grał 50h, i craftnie sobie rękawice czy amulet, do niedawna warte na ah setki milionów. I nie jest to trudne, szansa na dobry gear tego typu jest dość duża. A inna osoba gra od początku, spędziła mnóstwo czasu na ah szukając okazji, handlując (to wymaga skilla w d3, jedyna rzecz), ma tylko minimalnie lepszy gear, i jeszcze do tego stracił on na wartości kilkukrotnie :) Ja mówię ze swojej perspektywy, czuje że ten patch osłabił moją postać na tle innych, bo słabsi mają łatwo o upgrade, a ja stoję w miejscu. A co do noobów, wbrew pozorom, sporo ludzi ma grube problemy żeby "ogarnąć" tą grę, począwszy od poskładania postaci która działa, skończywszy na poruszaniu się na ah (brak zdolności oceny co się opłaca itp). Zmieniając temat: Nagrałem jak działa mój WD na mp10, Vault of the Assasin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 O kurfa, ja na MP10 to sobie moge conajwyzej pofarmic skorpiony w kraterze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 (edytowane) @BLANTMEN napisz w grze, kkNd#1657 to zbierzemy ekipę ;] kkNd!, HeatheN - dzięki za pomoc Ale tak jak się spodziewałem - craft totalny crap :/ Edytowane 24 Lutego 2013 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 (edytowane) A co do noobów, wbrew pozorom, sporo ludzi ma grube problemy żeby "ogarnąć" tą grę, począwszy od poskładania postaci która działa, skończywszy na poruszaniu się na ah (brak zdolności oceny co się opłaca itp). Imho problemy to można mieć z takim starcraftem, gdzie wg profesjonalistów taktyka ma znaczenie dopiero powyżej ~200 akcji na minutę, a nie z ustawieniem skili wg schematów dostępnych na forach ludzie po prostu grają tak jak lubią i mają w nosie, że coś jest nieefektywne kkNd!, HeatheN - dzięki za pomoc Ale tak jak się spodziewałem - craft totalny crap :/ Mi nie dziękuj, tylko pomogłem ustawic ;) anyway jeżeli myślisz o jakimś dobrym ringu, to wypada się przestawić na produkcję taśmową :D Edytowane 24 Lutego 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Myślimy o innej grupie graczy. Ja myślę o tych co próbują grać efektywnie i nie wychodzi im to. Np ktoś ma schemat barba z forum, ustawi skille, kupi gear, i nie jest w stanie tym grać, ginie, nie resetuje berserka :wink: Sporo takich osób widziałem, nie mogli zrozumieć jak to działa i jak tym sterować. To smutne, ale tak jest. I tacy goście trafiają trifecty z craftu, 10% gorsze od itemów na który ktoś "pracował" w grze długie tygodnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Myślimy o innej grupie graczy. Ja myślę o tych co próbują grać efektywnie i nie wychodzi im to. Np ktoś ma schemat barba z forum, ustawi skille, kupi gear, i nie jest w stanie tym grać, ginie, nie resetuje berserka Sporo takich osób widziałem, nie mogli zrozumieć jak to działa i jak tym sterować. To smutne, ale tak jest. I tacy goście trafiają trifecty z craftu, 10% gorsze od itemów na który ktoś "pracował" w grze długie tygodnie tak to już jest, bogowie RNG nie dla wszystkich są przychylni btw jak często się zdarza, że ze zwykłego moba wypada legendarny przedmiot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Aerial. Po czesci Cie rozumiem a po części nie. Przecież to tylko gra. Oparta zresztą na dużej losowości. Jako wytrawny gracz powinieneś wiedzieć ze masz takie same prawdopodobieństwo znalezienia czegoś jak wspomniany wczesniej noob (no może trochę większe bo masz 100pl). Tu włożona praca w gre (a raczej czas poświęcony grze) nie koniecznie przekłada się na gear. Pozatym do tej pory gear mieli Ci co duzo grali, nazbierali/kupili duzo kasy i potrafili "grac" na AH (giedzie:P). Teraz gdy blizz dal namiastke tego o co gracze prosili czyli mozliwosc zrobienia sobie samemu sprzetu to tzw "PRO" playerzy sie oburzaja bo ktos ma taki sprzet jak oni. Nie odbierz mojego posta zle. Mam do CIebie szacunek i podziwiam Cie za takie zaciecie do grania ale nie powinienes czuc sie oszukany w grze opartej o losowe statysyki przedmiotow. Skill... owszem zgodze sie .. wielu ludzi ktorzy nawet sciagna jakies buildy od innych nie potrafia ich uzywac. Sam znam wiele takich przypadkow. Jednak trzeba by uczciwie dodac ze kazdym buildem trzeba sie nauczyc grac. Jak juz wczesnie sam linkowales gra zostala robiona z mysla o konsolach ... stad uproszczony system gry. Casual'owosc konsol sprawia ze od gier wymaga sie jdnak troche mniej i na tym tez cierpi diablo. Uwazasz jednak ze dodawanie prostemu H&S polegajacym na farmieniu jakis skomplikowanych mechanik jest dobre? Raczej nie. WIekszosc ludzi chce mielic hordy potworkow imiec z tego fun. Sorka za taki elaborat ale jakos mnie tak palce poniosly ;] :> 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) btw jak często się zdarza, że ze zwykłego moba wypada legendarny przedmiot? To niby losowe, ale wydaje się, że z 90% legend leci z elit. Edytowane 25 Lutego 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciumak Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 To niby losowe, ale wydaje się, że z 90% legend leci z elit. Jaką ścieżką lecisz ? I w jakim akcie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...