rafa Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 przy updejcie fw plextora M5S traci się dane ? Nie, ale wiesz jak coś to nie moja wina ;) jak sie bardzo boisz to zrób backup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbik11wr Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 winiki rzeczywiscie dosyć zaskakujące , ale w innych programach dosyć podobne, oto wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Czy ktoś przerzucał ghostem z HDD na SSD partycję systemową? Bo średnio chce mi się stawiać W7 Tapa z 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) Ja robiłem clonezillą, z mniejszego HDD na większy SSD (w druga stonę jest trundiej, trzeba sie bardziej namęczyc w konsoli). Poza tym masz artykuł na PurePC nt klonowania - http://www.purepc.pl/oprogramowanie/poradnik_jak_wykonac_obraz_dysku_twardego_i_systemu_windows Edytowane 17 Października 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Czy ktoś przerzucał ghostem z HDD na SSD partycję systemową? Bo średnio chce mi się stawiać W7 Tapa z 3D Robiłem to pierwsze kilka razy pare lat temu do póki ktoś tu nie podsunął mi Acronisa - o wiele przyjemniejszy i ta szybkość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Robiłem to pierwsze kilka razy pare lat temu do póki ktoś tu nie podsunął mi Acronisa - o wiele przyjemniejszy i ta szybkość... Freeware nic mi nie popsuje? Tapa z 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Najpierw zrob backup, a potem jedziesz. Poza tym robisz kopie dysku.... Freeware/opensource jesli popularne to dziala, tylko wystarczy myslec jak sie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Z ghosta nigdy nie korzystałem a system chce mi się stawiać jak politykom prawdę mówić. Tapa z 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Program nic nie uszkodzi u źródła bo tylko odczytuje. A przy okazji, na co się przesiadasz konkretnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Olałem klonowanie zasyfionego systemu. I poszedłem po najmniejszej linii oporu - V300 60 & W7 64. W sam raz na początek 'przygody'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Jaki minimalny transfer powinien mieć ten dysk na P5Q DLX? Tapa z 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 A do którego kontrolera podpiąłeś? I jakie testy wykonywales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Najpierw do wolniejszego :-$ I dziwił mnie wynik AS. Ale rano rzuciłem taśmę na kontroler Intela i seq miałem na poziomie 260/6x chyba. Czyli odczyt mocno poniżej średniej którą wiedziałem. Tapa z 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 zostaw kompa na powiedzmy 30min w spokoju aby nic nie robil dyskiem, potem odpal AS SSD i daj screeny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Najpierw do wolniejszego :-$ I dziwił mnie wynik AS. Ale rano rzuciłem taśmę na kontroler Intela i seq miałem na poziomie 260/6x chyba. Czyli odczyt mocno poniżej średniej którą wiedziałem. Tapa z 3D To w normie. Na Sata II i danych niekompresowalnych mniej więcej tyle będzie. W końcu to budżetówka na SandForce. Kontrolnie wydajność sprawdzisz w ATTO, on generuje dane łatwo kompresowalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Smutny widok. Ale na początek starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) nvm Edytowane 21 Października 2013 przez Gkar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Smutny widok. Jakbyś obok wrzucił wyniki Twojego poprzedniego HDD, to byłby smutny widok. W końcu to SSD. Edytowane 18 Października 2013 przez rafa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 Jakbyś obok wrzucił wyniki Twojego poprzedniego HDD, to byłby smutny widok. W końcu to SSD. Zrobiłem AS na WD Black przed zakupem. Teraz się wstydzę go umieszczać publicznie :D 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2013 (edytowane) Też właśnie podłączyłem Kingstona 300v 60GB, zrobiłem klona partycji systemowej Acronisem odpaliłem test AS SSD i zdziwienie wynik 4K na poziomi 5-7MB/s. Co jest nie tak? Edytowane 18 Października 2013 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Przez sekundę chciałem winić AMD SB710 ale to jest chyba problem zarządzania energią gdzie Cep przy 4K idzie na pół gwizdka albo nawet niżej. Chyba że nadal jestem niedospany i niech mnie ktoś poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Jeszcze w dodatku przed chwilą odpalam kompa, a tam błąd bootmgr całkie miły początek dnia Opadają mi już ręce. Przywróciłem jeszzce raz partycje acronisem odpalam kompa a tam wszystkie HDD widziale przez system jako obce ale po zainicjowaniu zabanglały. Chyba Orgiusz pójde twoim sladem i postawie systemn a świeżo. Zobacz od razu czy transfery sie poprawią Edytowane 19 Października 2013 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Przez sekundę chciałem winić AMD SB710 ale to jest chyba problem zarządzania energią gdzie Cep przy 4K idzie na pół gwizdka albo nawet niżej. Chyba że nadal jestem niedospany i niech mnie ktoś poprawi. Jedno i drugie bez wątpienia. Z tym że CnQ można wyłączyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Dzięki właśnie stawiam 7 od nowa po instalce przetestuje dysk bez CnQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 CnQ daje lekki spadek ale nie aż taki, bez przesadyzmu, może przy klonowaniu jakiś problem wystapił ... co do V300 to nadal jestem zdania że warto poczekać i dołożyć te kilkadziesiąt złoty do cruciala czy plextorka, w końcu SSD to zwykle jest zakup na kilka ładnych sezonów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 CnQ daje lekki spadek ale nie aż taki, bez przesadyzmu, może przy klonowaniu jakiś problem wystapił ... co do V300 to nadal jestem zdania że warto poczekać i dołożyć te kilkadziesiąt złoty do cruciala czy plextorka, w końcu SSD to zwykle jest zakup na kilka ładnych sezonów O ile ma się SATA 3 to się zgodzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Dokladnie kupowanie czegoś droższego to przerost formy nad reścią w moim przypadku. Na system i kilka programów wystarczy mi 60gb, a transfer i tak ograniczał by Sata II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usher Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 Ktoś tutaj ma jakieś doświadczenie z SSD pod Linuksem? A dokładniej Fedora? Nie ma żadnych problemów? Planuję kupić Samsung EVO MZ-7TE120BW bo ostatnio mój HDD dysk na pełnych obrotach i coraz mniej mi się podoba czekanie na uruchomienie np. Eclipse itp. softów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) ale przy random read SATA III duzo ci nie da, bo SATA II i tak daje rade przy takich malych 64 gigowych dyskach. Edytowane 19 Października 2013 przez _KaszpiR_ 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 O ile ma się SATA 3 to się zgodzę. E nie ;) , Sata III to głównie transfer liniowy (choć random też trochę lepszy) a większość operacji dyskowych dzieje się grubo poniżej prędkości maksymalnych Sata II. Dobry SSD jest zawsze lepszy od słabszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...