ath Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Jak ktoś chcę to niech sobie zerknie na moje pierwsze posty na tym forum (niedługo już 5 rok będzie ). Pisałem wtedy zawsze bez polskich znaków, i nie tylko na forum Tweak i PurePC, ale wszędzie. Nie mówiąc już i interpunkcji (teraz też nie jest idealnie, ale lepiej z pewnością). A dziś nawet na GG jak z kimś rozmawiam to używam ogonków. Nawet znajomi się czasem śmieją, że mi się chcę pisać te polski znaki. Ale generalnie jakoś lepiej się z tym czuję, że ich używam. Tylko jak na gg piszesz to najczęściej jest to "słowotok" a na forum chyba dłużej się zastanawiasz, zanim odpiszesz na posta i kolejnego za kilka sekund nie tworzysz, więc pewnie o to chodzi. Ja sam na gg nie używam ogonków, ale to tylko aby przyśpieszyć konwersacje. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Nie to że się chwalę, ale potrafię pisać na tyle szybko z polskimi znakami, by móc swobodnie rozmawiać na GG. EDIT: Orgiusz coś dziś nie w sosie... Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nie to że się chwalę, ale potrafię pisać na tyle szybko z polskimi znakami, by móc swobodnie rozmawiać na GG. EDIT: Orgiusz coś dziś nie w sosie... Jednak trzeba wykonać więcej czynności, żeby dodać ogonki, więc szybciej nie jest na pewno. :) Sms pewnie też piszesz z ogonami ? Po czym poznałeś, że Orgiusz nie w sosie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Jakby była taka możliwość to bym pisał. Niestety mój fon nie daje takiej możliwości. Ale wiem do czego zmierzasz ;) Generalnie od nikogo nie wymagam, ale wypada ich używać chociaż na forach. EOT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 A Ty użyłeś nieprawidłowego cudzysłowu.Tak? Może dlatego, że prawidłowej formy pojedynczego cudzysłowu nie da się wpisać z klawiatury? Tak samo prawidłowym zapisem nie jest " " tylko „ ” lub ” ”(tych też nie ma na klawiaturze, trzeba używać kodów). Ciekawe ile osób zna kody na uzyskanie ‘ ’ , których to nie da się wpisac na forum, bo trzeba używać htmla.http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629866 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 I co ten link wnosi, poza stwierdzeniem, ze takie cudzyslowy sie stosuje? A tak w ogole to i tak wszyscy uzywamy nieprawidlowej klawiatury... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Nic, poza tym, że tylko forma zapisu jest nieprawidłowa, bo nie da się wprowadzić w pełni języka polskiego z powodu ograniczeń sprzętowo programowych. Poprzedni post został lekko zmieniony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Sa ograniczenia i trzeba sie do nich przyzwyczaic. mnie krew zalewa jak ludzie pisza na grupe dyskusyjna z ogonkami za pomoca dziwnych bramek, bo zamiast ogonkow jest sieczka i odczytanie tego zajmuje duzo czasu albo jest wrecz niemozliwe. ortgrafia i interpunkcja tak, ale ogonki to juz przegiecie, bo wystarczy inne kodowanie i zamiast ąęćśźż mamy #%@#%@$%@ albo jeszcze inan kombinacje znakow i niekoniecznie pojedynczych i wtedy powodzenia z odszyfrowywaniem tego. a cudzyslow niepowinien byc problemem, bo SJP podany przez SGJ definiuje go dosc szeroko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ja tam staram się pisać z ogonkami i poprawnie - nie lubię mieć podkreślanych wyrazów przed wysłaniem wiadomości (nie znaczy to, że mam dużo takich wyrazów; raczej pojedyncze przypadki). Nawet jeśli rozmawiam przez komunikator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 a cudzyslow niepowinien byc problemem, bo SJP podany przez SGJ definiuje go dosc szeroko.I nie jest, ale skoro już się mamy do wszystkiego dopier..., to niech tak będzie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Będę teraz pisać z ogonkami. Strzeżcie się... Potrzebuję więcej kawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Będę teraz pisać z ogonkami. Strzeżcie się... Potrzebuję więcej kawy weź moją, bo nagle mi odeszła na nią ochota.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Oka. » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Tak przy okazji znaków, to czcionka forum się chyba jakoś zmniejszyła :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 (edytowane) Nie tyle zmiejszyła co zmieniła krój, chyba na Ariala. /Przynajmniej w przypadku darkness. Edytowane 10 Stycznia 2009 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Należy dodać że wygląda to beznadziejnie + IPS driver error na dole strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2009 Teh end iz comming! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...