Jabar83 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Mimo wszystko 1GB piechotą nie chodzi, a te 10-15% to też jakaś plus. Chyba warte dołożenia 65 zł, oszczędzenia na płycie i kupieniu tej MSI np. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz01 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 No dajmy na to ze wezme plyte AsRocka i mam ,, wolne '' te 60 zł. Czy zauwaze wzrost wydajnosci pomiedzy 768 a 1 gb? Monitor mam 21,5 cala, rozdzialka full hd. Przy procesorze 4x3.0 powinno sie udac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Dobry docisk , idealnie prosta czapa i podstawa radiatora wtedy znaczenie pasty maleje. Przykład mk-13 podstawa wklęsła , czapki 465/70/80 wklęsłe i robi się niezła szpara , chłodzenie przylega dobrze tylko na bokach. Ja to juz przerabialem, ale gro uzytkownikow nie zdaje sobie sprawy z tak niby nieistotnych niuansow. Problem w tym, ze jak czapke gpu wyrownasz, to stracisz gwarancje a to jest nie do przyjecia. Jedynie CLP daje tutaj mozliwosc dobrego chlodzenia. No i kwestia jeszcze chlodzenia duzych powierzchni. Gesta pasta i duza powierzchnia = glut. Zamiast poprawic, "pogarsza" sprawnosc chlodzenia. To sie poprostu nie ma jak rozejsc pod stopka i jest poduszka z pasty. Wystarczy sciagnac radiator i juz widac jak sie to wszystko rozlazi. Przy CLP nie ma znaczenia ilosc pasty (bez skrajnosci oczywiscie). Zawsze jest to lustro o cieniutkiej warstwie rowno rozprowadzonej. Wystarczy paste wetrzec porzadnie w ihsa i stopke a pasta sama sie rozejdzie. Swietna sprawa :smile2: Na pamięciach i mosfetach została orginalna płytaka z wentylatorem. Zdjołem tylko radiator z gpu i na jego miejsce zamontowałem blok. A to jest OK. Myslalem, ze zdemontowales tez turbinke, ale jak nie, to jest w porzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Zauwazysz, szczegolnie w Full HD. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 malysz01 Karty z 768 i 1 gb roznia sie nie tylko iloscia pamieci vga, ale tez iloscia ROP, szyna pamieci i iloscia pamieci podrecznej. Gtx 460 768 mb: 24 ROP, 192 bit szyna pamieci, 384 kb L2. Gtx 460 1000mb: 32 ROP, 256 bit szyna pamieci, 512 kb L2. Warto brac wersje z 1gb pamieci. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Asus GTX460 1GB DirectCu @ stock cooling ;) W idle 30C, load to zakres od 58 do 62C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) Asus GTX460 1GB DirectCu @ stock cooling ;) W idle 30C, load to zakres od 58 do 62C. Tak ladnie sie kreci na stockowym chlodzeniu ? Gratulacje :) Mozesz dac biosik ? Zobaczyl bym jak tam wyglada taktowanie pamieci podrecznej :) Edytowane 31 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Link do biosu z juz odblokowanym V ;) Darmowy hosting plików, zdjęć i obrazków - Hostuje.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 I jeszcz pewnie planujesz używać karty z wentylem na 100%? Bo inaczej to nie pojmuję takiego testu. Na jakim napięciu te 920? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 1.07v do podanych taktow. Nie trzeba dawac 100% wentyla bo chlodzenie daje rade na mniejszych obrotach. Nie pojmujesz bo dla Ciebie nie jest wazna wydajnosc ot tak, ale na codzien, wiec odejmij sobie z 20MHz i bedziesz mial. Dla mnie liczy sie kazdy MHz wiec ;) Ogolnie grafa znacznie lepsza niz GB ( mialem i wiem jak sie kreci ), ciut lepsza niz Palit Sonic, bo bez problemow dobija do taktow Palita po oc i dodatkowo jeszcze ma zapas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) To co można osiagnąć niskich obrotach wentylatora (lekko słyszalnych, lub niesłyszalnych aby można złożyć SLI, bo wtedy by było głośniej i cieplej)? Gigabyte w istocie słabo sobie radzi po zwiększeniu napięcia, choć ja nie miałem żadnej wentylacji w budzie. Edytowane 31 Października 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Devilek wyniki całkiem przyzwoite. Chłodzenie też się dobrze spisuje jak przy takim taktowaniu i dość wysokim napięciu. Niestety popełniłem ten błąd, że nie zaczekałem. Z pewnością wybrałbym co innego niż Gigabyte. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Giga mialem i nie wspominam milo ; max oc 880MHz gpu i z wentylem na max i vgpu max nie odblokowane. Palit hymm stock takty fajne, oc podobne do Asus'a, ale jednak mniejsze bo 920 na fabrycznym chlodzeniu nie robila, a ta robi bez gadania i vgpu mniejsze. Jeszcze woda z lodem pojdzie na gpu to moze 1000 sie uda na rdzeniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Panowie, jako iz moja 480tka padla kupuje 2x460 , teraz pytanie: czy warto do sli brac wersje 1 GB? czy 768 w zupelnosci styknie? roznica w cenie to £60 wiec na ulicy nie lezy. Nie wiem co zrobic- doradzcie. Jesli mam miec 5 klatek roznicy to olac, ale jesli to sie przyda w grach na najblizszy rok to jestem wsklonny dolozyc te pare funciakow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Giga mialem i nie wspominam milo ; max oc 880MHz gpu i z wentylem na max i vgpu max nie odblokowane. Palit hymm stock takty fajne, oc podobne do Asus'a, ale jednak mniejsze bo 920 na fabrycznym chlodzeniu nie robila, a ta robi bez gadania i vgpu mniejsze. Jeszcze woda z lodem pojdzie na gpu to moze 1000 sie uda na rdzeniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 XtremeSystems Forums - View Single Post - *** Nvidia GTX 460 Overclocking Thread *** :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 XtremeSystems Forums - View Single Post - *** Nvidia GTX 460 Overclocking Thread *** :D miałem to chłodziwo ale nie na grafie :P to masakryczni wygląda mi na 100% i mam dużą bude i tak by mi nie weszło :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 XtremeSystems Forums - View Single Post - *** Nvidia GTX 460 Overclocking Thread *** :D A ja sprobuje zamontowac chłodzenie xtreme freezer-a i sprawdze jak z tempami bedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 (edytowane) Giga mialem i nie wspominam milo ; max oc 880MHz gpu i z wentylem na max i vgpu max nie odblokowane. Palit hymm stock takty fajne, oc podobne do Asus'a, ale jednak mniejsze bo 920 na fabrycznym chlodzeniu nie robila, a ta robi bez gadania i vgpu mniejsze. Jeszcze woda z lodem pojdzie na gpu to moze 1000 sie uda na rdzeniu ;) Proponuje linka wkleic do pierwszego posta.Gdybym brał SLI to na pewno w wersjach 1Gb.Nie chodzi tutaj o różnice wynikające z tego testu, bo wyraźny kop jest tylko w niektórych tytułach, ale o komfort na przyszłość. GTX 460 768MB vs 1GB vs 2GB review - Overclock.net - Overclocking.net Edytowane 1 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Report: NVIDIA GeForce GTX 580 TDP is 244W, includes 128 TMU, Benchmarks Leaked by VR-Zone.com Report: NVIDIA GeForce GTX 580 on November 8th by VR-Zone.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Na 'pclolku' pojawil sie artykul o modyfikacji chipu w 580 -> klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Na 'pclolku' pojawil sie artykul o modyfikacji chipu w 580 -> klik jak mam być szczery, to skoro u nich nie można podawać linków do polskich portali, to ja bym nie rozsiewał ich po innych portalach. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 The GeForce GTX 580 mystery is clearing "The roots of GF100 - the GPU found in GeForce GTX 480 - are clear and the biggest difference is that NVIDIA has revised its priorities since the launch of the original Fermi architecture. The focus is now on retail and games, not companies and servers." czyli z tego wychodzi że bzdury które ostatnio podawali że olewają segment graczy były czystym mieszaniem w kotle żeby zmylić przeciwnika ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Ja to juz przerabialem, ale gro uzytkownikow nie zdaje sobie sprawy z tak niby nieistotnych niuansow.Zdaje sobie sprawe ale po prostu nie czuje takiej potrzeby uzycia CLP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 jak mam być szczery, to skoro u nich nie można podawać linków do polskich portali, to ja bym nie rozsiewał ich po innych portalach. Jak dla mnie to jest link do kolejnych informacji ciekawych dla nas, a nie reklama serwisu. I tak każdy go zna, a nie koniecznie go czyta. @zaodrze W tym artykule texel fillrate wskazuje na 64 TMU. Więc jak jest faktycznie? Fail jeśli by to miał być GF100 z samymi optymalizacjami w poborze prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 bzzzzzz Uważam, że nie ma sensu walczyć z 'konkurencją'. To, że oni mają filozofię taką a nie inna to nie znaczy, że musimy ją popierać i powielać. Jeżeli mają treści warte uwagi to im więcej ludzi je przeczyta tym lepiej dla całej społeczności entuzjastów elektroniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Jakim programem mogę zmienić, żeby 470 nie schodziła do trybu 2d/low 3d? W biosie nie chciałbym grzebać, tylko programowo. Win7 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 W sterownikach można zmienić na max performance czy coś takiego. Tylko co to ma dać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Oczywiście jako szczęściarz świata, mam problem z "black screen". :mur: Chcę sprawdzić, czy to nie jest spowodowane przejściami z trybów 3d na low3d, 2d. Najpierw pierwsze serie radków miały problem z małym napięciem, teraz oferma. Czy te chinole robią teraz za pół michy ryżu, że jakość tego wszystkiego jest do [gluteus maximus]? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 @Blackwhite Tez bym bral 1GB Maxforces testowal, i z tego co mowil na monitorach > 22 juz 768 nie daja rady czasami. Tak apropo to smakowicie wyglada Sklep Komputerowy - AGD - RTV: EVGA GeForce GTX 460 1024MB DDR5/256bit DVI/HDMI PCI-E (720/3600) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...