Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

tutaj jest na http, ale ten 30s,na torrent'cie jest ten 3 minutowy trailer już sfansubowany, ogólnie syci.

Zawalisty klimat, fajna kreska - już mi się podoba :)

Czy mógłby mi ktoś polecić coś a'la GTO czy Love Hina (tzn. trochę komediowy, czasy współczesne bez żadnych robotów,

czarodziejek czy supoerbohaterów w pojedynkę walczących ze złem lub inne tego typu bzdety, no i żeby kreska była podobna)

niedawno obejrzałem obie te serie i to był świetnie spędzony cas.

Ja bym jeszcze dorzucił Rurouni Kenshin. To co pisał Dijkstra, mianowicie Kenshin samotnie walczy ze złem, ale nie wykorzystuje do tego żadnych nadzwyczajnych mocy (poza swoim mieczem). Doszukaj się metafory [; Polecam :)

Edytowane przez Severus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem ze niektorzy czaili sie na akire z magazynu kinodomowe czy jakos tak jakby ktos byl chetny to znalazlem aukcje na allegro -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82303576 cena nie taka zla bo ~20.zl ;]

o tu jeszcze taniej -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82532901 17,50 :-)

tutaj ghost -> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80952023 tez ponizej 20zl dla tych co nie kupili w gazecie ;)

szkoda ze nie ma jakis normalnych seri w stylu gits sac :C

Edytowane przez sector

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi prosze, dobrzy ludzie, jak wygląda sprawa z rozprowadzaniem zrippowanego z TV Anime ??

Nagrywam sobie Anime z Hypera na DVD i rippuje na divx`a na PC dla siebie

jeśli takie rozpowszechnianie (np. koledze żeby obejrzał) jest nielegalne to nie tkne tego palcem, jeśli nie to własnie rippuje 3 serie z Hypera ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli coś leci na hyperze, to znaczy że jest licencjonowane i nie można tego rozprowadzać. Z resztą ostatnio coraz częściej wytwórnie naciskają na ripperów o zaprzestanie subowania nawet serii jeszcze nielicencjonowanych, bo obecność dużej ilości fansubów zmniejsza szanse sprzedania danej serii na rynki zachodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wchodzi tu jeszcze obecny w polskim prawie autorskim zapis o mozliwosci dowolnego korzystania z utworu juz rozpowszechnionego...

Czy jest na sali prawnik?

Czyli ze jak juz ktos cos wypuscil to inni moga to potem sprzedawac ?? np jak juz wyjdzie TES 4 to moge sobie go potem skopiowac i oficjalnie sprzedawac bo i tak po paru dniach jest rozpowszechniony ;) Jak sie nie myle to utwory filmy itp sa chronione przez lat 10 albo 20 i w tym czasie nie mozna ich tykac bez zgody wlascicila . No chyba ze ze wzgl. waznych celow spolecznych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ze jak juz ktos cos wypuscil to inni moga to potem sprzedawac ?? np jak juz wyjdzie TES 4 to moge sobie go potem skopiowac i oficjalnie sprzedawac bo i tak po paru dniach jest rozpowszechniony ;) Jak sie nie myle to utwory filmy itp sa chronione przez lat 10 albo 20 i w tym czasie nie mozna ich tykac bez zgody wlascicila . No chyba ze ze wzgl. waznych celow spolecznych :)

Chyba nestety nie ma tak latwo... dlatego wolalem prawnika ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś na Hdd całą serie BragonBall??

apropo tasiemcow :mrgreen:

jeden pan w olsztynie ma wszystkie odcinki czarodziejki z ksiezyca...to ponad 1k odcinkow? :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi ci o samego db czy ogolnie wszystko db , watpie aby ktos to trzymal na hdd , sam db o jakies 28 gb , dbz 38 gb do tego gt i reszta filmow i wyjdzie cos kolo 100 gb , moge sie mylic , ale bez movies to cos kolo 70 gb , a filmow jest ponad 20 a tak przy okazji , ogladal ktos ninja resurrection ?

Edytowane przez tek9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o w piz.. macie gdzies moze linka bo nie uwierze Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

edit: macie tutaj link do berserk amv w ktorym sa pokazane scany z mangi.. naprawde godne uwagi (kazdy kto czyta berserka musi to objezec imo): http://video.google.com/videoplay?docid=67...23980&q=berserk

Edytowane przez phase

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMV pierwsza klasa.

A co do drugiego sezonu anime, to plotki o tym krazyly juz od jakiegos czasu - rzekomo tworcy czekali, az wyjdzie wystarczajaco duzo mangi.

A skoro przy mandze jestesmy - wie ktos moze, jak dluga ma ona byc? Mi gdzies iedys mignelo, ze ok. 50 tomow, ale drugi raz juz tego info nie znalazlem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś może gdzie można znaleźć jakieś odcinki w języku polskim? A moze ktoś ma? :D

np. tu:

http://forum.anfo.pl/viewtopic.php?t=1446

BTW

może nie każdy wie, ale na anfo http://forum.anfo.pl/viewtopic.php?p=37259#37259 od jakiegoś czasu ludzie wrzucają polskie fansuby na MU i RapidShare, całkiem sporo już sie uzbierało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W magazynie Kino Domowe wyszlo kolejne anime - tym razem Akira. Premiera wczoraj.

Dzwiek DTS japonski, DD5.1 angielski, DD2.0 polski lektor, polskie napisy na podstawie fasubow. Oczywiscie widescreen, 1,78:1.

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh,czyli narazie sie zajmują typową klasyką ;]

heh, akira bardzo mocno uktwila mi w pamieci bo bylo to pierwsze anime ktore ogladalem [ nie liczac dajmosow, i reszty z tvpolonia :mrgreen: ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czekam na GITS:SAC. Wprawdzie tylko dwa odcinki w numerze, ale dopieszczone do każdego szczegółu :D

Przed chwilą obejrzałem Appleseed'a. Początek mi się podobał, ale potem już gorzej. Prawie usnąłem :?

Edytowane przez Severus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wracajac do tego filmiku to sceny z poczatka z tym motylkiem to wg mnie jeden z najlepszych odc. mangi . Miura pokazuje tam caly swoj kunszt , a i historia w odcinku byla ciekawa.

BTW ma moze ktos cala mange przetlumaczona bodajze Hawków , najlepiej w Krku , bo moja kolekcja ulegla dezintegracji , a przeczytal bym sobie jeszcze raz .

Edytowane przez killua

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile epek ma Bleach?! Bo Lunar na razie zatrzymal sie na 62, a DB na 66 :? Nie za bardzo mi sie usmiecha miec rozne wersje...

Kon miazdzy ;]]]]

66, lunar stoi na 62, jakkolwiek faktycznie inne grupy wypuściły. Nie znalazłem na razie informacji o tym, że porzucili serię albo licencja ich powstrzymuje. Za pewne sie guzdrzą po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

66, lunar stoi na 62, jakkolwiek faktycznie inne grupy wypuściły. Nie znalazłem na razie informacji o tym, że porzucili serię albo licencja ich powstrzymuje. Za pewne sie guzdrzą po prostu.

pewnie, tak jak kilka razy juz to robili, rzuca za jadnym zamachem 2-3 eps po ok miesiecznej przerwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi