Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ale AC od początku było założeniem, iż będzie to prosta filmowa opowieść o tym co się stało 2 lata po wydarzeniach z FF7. Poza tym miał być to niejako pokaz możliwości graficznych. Remake FF7 na PS3 pokaże to co powinna mieć gra wszechczasów - fabuła, grafika, muzyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, że FF7AC jest średnie, by nie napisać... słabe. Na filmie sobie dobrze pospałem ;) Ale, żeby nie było, to dwa (max 3) motywy mi się spodobały (żeby nie było - grałem w grę!). Poza tym... nie spodziewałem się takiego "rozwinięcia" - all in all - średniawy film...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, że FF7AC jest średnie, by nie napisać... słabe. Na filmie sobie dobrze pospałem ;) Ale, żeby nie było, to dwa (max 3) motywy mi się spodobały (żeby nie było - grałem w grę!). Poza tym... nie spodziewałem się takiego "rozwinięcia" - all in all - średniawy film...

ale animacja na wypasie [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale animacja na wypasie [;

animacja tak... no, ale nie tylko animacja swiadczy o tym, czy dane anime jest dobre :)

BTW.

ANBU, podobnie jak i C1 (jako C&D) skonczyly projekt Mushishi :) [info o anime: http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show...me&aid=3433]

z kolei Nanashi skonczyl wreszcie subowac Eureke Seven :-) [info o anime: http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show...me&aid=2826]

Ponadto oba tytuly zostaly tez wysoko ocenione na serwisie tanuki... :)

no po prostu - "Żyć, nie umierać" (i oglądac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, a juz myslelm ze przed Gwiazdka sie Nanashi nie wyrobia :lol:

@Orgiusz - nie przed, tylko w kolekcjonerskim wydaniu amerykanskim jako jeden z bonusow bylo polgodzinne FF7: Last Order.

Chyba, ze mowisz o Final Fantasy Chronicles czy jakos tak, ale to juz bylo jakis czas temu (pare lat?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale AC od początku było założeniem, iż będzie to prosta filmowa opowieść o tym co się stało 2 lata po wydarzeniach z FF7. Poza tym miał być to niejako pokaz możliwości graficznych. Remake FF7 na PS3 pokaże to co powinna mieć gra wszechczasów - fabuła, grafika, muzyka.

FF:AC jak reszta pisala byl sredni, nie bylo tego czegos co by przykulo uwage.

A co do remake FF7 to daj linka gdzie to wyczytales. Z tego co mi wiadomo to bylo tylko tech demo PS3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczie ale objezdzanie i osrywanie FFAc to przegiecie. To jest o niebo lepsze niz wczesniejszy FFWW. Ponadto kto gral w FF7 bedzie mial otwarta iche przez caly film. Ciosy , postacie...wszystko wraca. Ja sie nie nudzilem. I jak wyglada Tifa....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz, w swoim poscie swietnie podsumowales ten film: ciosy, postacie i cycki Tify :P A jakas tresc, fabula? Eye-candy to nie wszystko.

Zeby mi ktos znowu nie napisal, ze objezdzam i osrywam ten film, sie powtorze: oprawa audiowizualna AC wgniata w fotel. Co prawda momentami ujecia sa tak szybkie, ze nie wiadomo co sie dzieje, ale powiedzmy niech by tam :P

Problem jest tylko taki, ze w to wyborne opakowanie owinieta jest fabulka krotka i prymitywna, a sam film ciagnie sie po prostu od sceny walki do sceny walki.

Na pewno po obejrzeniu AC nie naszlaby mnie chec na zapoznanie sie z gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybaczie ale objezdzanie i osrywanie FFAc to przegiecie. To jest o niebo lepsze niz wczesniejszy FFWW. Ponadto kto gral w FF7 bedzie mial otwarta iche przez caly film. Ciosy , postacie...wszystko wraca. Ja sie nie nudzilem. I jak wyglada Tifa....

Według mnie jak najbardziej, nie widziałem jeszcze bardziej efektownych walk, szczególnie Cloud vs Sephiroth, muzyka miód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogląda ktoś hypera- opis grobla nie zachęcal do dziewczynek zabójców czy jak on to okreslal ale seria nawet przyzwoicie sie prezentuje.szkoda,zę ogladajać od niedawna i nieregularnie kapuje tylko ptoche-ogolnie zrobili dzieci cyborki i mają z nimi nieco problemów...Tylko czemu nic nie pokazuja? do tej pory nie widziałem ani 1 klatki pokazującej ich transformacje czy co one tam mają sztuczne... swoja drogą niektore motywy porażają- dzieciak rozjecha ny przez ojca samochodem bo wykupil na nie wysoką polise i potrzebowal kasy :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewczynki maja to i owo zmienione wewnetrznie (syntetyczne miesnie itp.) - nie transformuja sie ani nic takiego. Jest jedna czy dwie sceny w calym serialu, kiedy to ktoras z nich przechodzi operacje, ale to jest wszystko.

Mnie rozwalila przede wszystkim koncowka, ale rowniez np.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dzieci zabójców to mi się przypomniało Black Lagoon 2 :P Jak Wam się podoba drugi sezon? Ja jak narazie jestem zawiedziony -_-;

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
W poprzednim sezonie Roberta była fajnie wpleciona w akcję i nawet mi się to podobało, ale tak na sam początek niezniszczalne dzieciaki to bez kitu za dużo jak dla mnie. Dwa odcinki a Revy swoich Cutlassów nawet nie rozgrzała...
Edytowane przez Severus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogląda ktoś hypera- opis grobla nie zachęcal do dziewczynek zabójców czy jak on to okreslal ale seria nawet przyzwoicie sie prezentuje.szkoda,zę ogladajać od niedawna i nieregularnie kapuje tylko ptoche-ogolnie zrobili dzieci cyborki i mają z nimi nieco problemów...Tylko czemu nic nie pokazuja? do tej pory nie widziałem ani 1 klatki pokazującej ich transformacje czy co one tam mają sztuczne... swoja drogą niektore motywy porażają- dzieciak rozjecha ny przez ojca samochodem bo wykupil na nie wysoką polise i potrzebowal kasy :blink:

Ja ogladam hypera!!!^^ Dzis do obejrzenia został mi ostatni odcinek, i moge juz w pełni ocenic te anime:)

Takie sobie to chyba dobre okreslenie, nie jest wybitnie głupie, nie jest też arcydziełem. Niby wszystko ok, ale brakuje tego czegoś, co przyciągnie mnie do ekranu na dłużej.

Ale ja gustuje w bardziej "smiechowych" seriach, i moze dlatego jestem taki nieczuły na kupe krwii i dramaty nieletnich lachonów...

Grenadier: Hohoemi no Senshi-ogladania maraton czas zacząć, narazie tylko 3 odcinki zaliczone, ale to tylko z powodu braku czasu. Kreska jest okropna (czytać: "wszystkim sie podoba tylko mi sie niepogoda" :lol: ), ale główna bohaterka niweluje tą drobną niedogodność. Od triguna toto lepsze nie jest (trigun był bardziej hahaśny), ale i tak warto obejrzeć.

Co do black lagoon to jestem troche do tyłu, bo czeka na mnie dopiero 5 odcinków, a tu już druga seria Oo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grenadier od Triguna nie tylko lepszy nie jest, ale zostaje daleko w tyle (na moją ocenę wpływ ma powtarzana zbyt często scena ładowania rewolweru z obrotem głównej bohaterki :-P ).

Natomiast obejrzałem ostatnio wreszcie Juuni Kokki (wstyd, ze tak późno) i dopiero po obejrzeniu zauważyłem, że w zasadzie nie widziałem do tej pory zbyt wielu anime zaliczających się do klasycznego fantasy - poza Slayers (raczej parodia), Berserkiem i Mononoke Hime. Więc mam pytanie do kolegów otaku :-P - czy są inne produkcje z przyzwoitą fabułą będące fantasy bez przeważających elementów s-f?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam stron z tapetami w stylu anime. Głównie interesują mnie rysunki dziewczyn nadające sie na pulpit. :) Żadna stronka, którą znalazłem dzięki google mnie nie usatysfakcjonowała. Nie lubię stron na których jest podział na autorów i trzeba w tym grzebać, tylko duże galerie w stylu devianart. Macie jakieś propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys w siebie wmusilem Record Of Lodoss War. Najlepsze to to nie jest, ale najblizsze klasycznemu Fantasy Quest.

Przygladnal bym sie powiedzmy takim tytulom (poczytaj recenzje. moze ktores sie spodoba) :

Bastard, AA! Megami-sama, Tsubasa Chronicle, Scrapped Princess, One Piece, Gensou Maden Saiyuuki, Elf wo Karu Mono-tachi, Tenkuu no Escaflowne, Fate Stay Night, Kamichu!, Ima Soko ni Iru Boku, Kino no Tabi, Inuyasha (wytrzymalem gdzies do polowy :> ), xxxHOLiC

Dodatkowo warto przegladnac filmy wydane przez Studio Ghibli, w szczegolnosci Kaze no Tani no Nausicaa i Howl no Ugoku Shiro.

Ciekawe kiedy funsubberzy dobiora sie do lakomego kaska jakim zapewne bedzie Ged Senki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grenadier od Triguna nie tylko lepszy nie jest, ale zostaje daleko w tyle (na moją ocenę wpływ ma powtarzana zbyt często scena ładowania rewolweru z obrotem głównej bohaterki :-P ).

Ogladało sie przyjemnie i szybko, ale niestety miałes racje. Kolejne dobre(i nic wiecej) anime. Tylko finałowa walka była naprawde fajna ^^

Wracam wiec do love hiny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi