Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczalem ogladac Red Garden. Jestem po 5 odcinkach, wrazenia bardzo pozytywne. Fajna, oryginalna kreska, dobrze zrobione postacie, fabula zapowiada sie interesujaco (pomysl nieco zblizony do Gantza). bardzo fajne OP i ED.

Jak na razie daje 7/10, z widokami na 8.

Z opisu na anidb wyglada na super anime

ja dzis obejzalem REC - nawet niezly one-shot

i teraz pytanie mam, ogladal ktos Escaflowne chodzi o serie TV. fajne ? niech ktos o tym cos powie bo zastanawiam sie czy ogladac go.

edit: obejzalem wlasnie opening tego Escaflowne, chyba go nie bede ogladal :) wszyscy maja takie normalne nosy a nie jak w innych anime, przez to kazdy wyglada jak pinokio :P

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:

Escaflowne jest niezly, troche oldschoolowy. Do kreski sie trzeba przyzwyczaic, tez mi na poczatku nie podchodzila. IMHO warto obejrzec, bo fabula jest nienajgorsza. Ostrzegam tylko przed releasem Zhentarim (ZX) - maja oblesne napisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Gundamy ? Oplaca sie ?

http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=252 jest tego duzo. Ogladal ktos cos ?

Mi sie wydaje ze wystarczy gundam SEED + gundam SEED destiny + Gundam SEED Destiny Final Plus. Wystarczy?

EDIT: poczytalem sobie troche i chyba naciesze sie samym Gundamem SEED'em a reszte odpuszcze

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Gundamy ? Oplaca sie ?

http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=252 jest tego duzo. Ogladal ktos cos ?

Mi sie wydaje ze wystarczy gundam SEED + gundam SEED destiny + Gundam SEED Destiny Final Plus. Wystarczy?

EDIT: poczytalem sobie troche i chyba naciesze sie samym Gundamem SEED'em a reszte odpuszcze

Gundam SEED mialem okazje ogladac z rok temu. Seria okazala sie byc calkiem interesujaca, miejscami zakrecona.

Jedynie ze wzgledow czasowych i sensownego zakonczenia seeda nie podjalem sie kontynuacji serii. Z tego co wyczytalem wynika, ze Destiny trzyma poziom zblizony do swojego poprzenika. Pewnie zabiore sie za niego jak bede mial nadwyzki czasu ( czyli zapewne niepredko ...).

BTW spotkal sie ktos z Young GTO ?

Edytowane przez spicum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam dobrego człowieka, który ma napisy do pierwszego sezonu Black Lagoon i przesłałby mi je na maila. sysak6[małpa]gmail[kropka]com.

Moja wersja to _Shinsen-Subs__Black_Lagoon RMVB 80MB

Będę dozgonnie wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam dobrego człowieka, który ma napisy do pierwszego sezonu Black Lagoon i przesłałby mi je na maila. sysak6[małpa]gmail[kropka]com.

Moja wersja to _Shinsen-Subs__Black_Lagoon RMVB 80MB

Będę dozgonnie wdzięczny.

A napiprojekt nie znajduje? Do anime tez sie nadaje, wiem bo testowalem. Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sentou Yousei Yukikaze

Argh...eeeerrrg....Hmmmm... Bo jest... Dziwne anime. Graficznie jedno z lepszych - koncowka rozbraja. Fabula nawet nawet. Postaci tez ale tak mniej wiecej trudno to dla mnie bylo przelknac.

Jakby wycieli polowe przynudzania to bylo by duzo lepsze ;)

Obejrzalem do konca Red Garden - fajne, zdecydowanie polecam :) Dalbym 8+/10. Nie bylbym jednak soba, gdybym nie znalazl swego rodzaju bledu logicznego w fabule:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samurai Champloo właśnie sobie łykam powoli, fajne anime. Oglądał ktoś już Claymore? Sporo podobieństw do Berserka, dużo krwi i ładniutkie panny;) Może niedługo mange oblookam, bo anime na razie chyba jest 13 epów. Troche skrinów i opinii na forum azunime.net

Edytowane przez Caehl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samurai Champloo właśnie sobie łykam powoli, fajne anime. Oglądał ktoś już Claymore? Sporo podobieństw do Berserka, dużo krwi i ładniutkie panny;) Może niedługo mange oblookam, bo anime na razie chyba jest 13 epów. Troche skrinów i opinii na forum azunime.net

ooo, widze ze moje klimaty:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladał ktos rozen maiden ?

Mialem ta watpliwa przyjemnosc. Dobrnalem gdzies do polowy po czym wywalilem wszystko powiazane z ta seria.

BTW

Przypadkiem natknalem sie na narturo w foxkids (czy innym kanale tego typu). Jakosc tlumaczenia i dubbingu wgniotly mnie w podloge - nadal nie wiem czy mam sie smiac czy plakac ... Czyzby to byla strategia zniechecenia do anime obrana przez ten kanal ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem ta watpliwa przyjemnosc. Dobrnalem gdzies do polowy po czym wywalilem wszystko powiazane z ta seria.

BTW

Przypadkiem natknalem sie na narturo w foxkids (czy innym kanale tego typu). Jakosc tlumaczenia i dubbingu wgniotly mnie w podloge - nadal nie wiem czy mam sie smiac czy plakac ... Czyzby to byla strategia zniechecenia do anime obrana przez ten kanal ?

Widzialem twoja liste na anidb, i dalej tej serii najnizsza ocene. no ale po miesiacu seria mnie ciekawi, nie ma najgorszej oceny na anidb i tanuki. mozecie powiedziec o czym to jest ? koles znajduje lalke i co dalej ? walcza razem ze złem ? zakociach!ą sie ? ( bez spoilerow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zywe laleczki sie tluka miedzy soba (zabrzmialo jak opis horroru klasy C :lol: - a tak serio to "wojna" miedzy lalkami stanowi glowna os fabuly), do tego troche humoru, troche dramy i troche typowej serii obyczajowej.

W drugiej serii walki schodza na troche dalszy plan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie skończone tytuly anime sa dostepne w HDTV(720p) ?

wiem tylko o mushishi i ergo proxy

Serie wydane w wersji 1280x720 (jak rozumiem to jest 720p :))

Bartender - Lunar

Hachimitsu to Clover II - Solar-IDE

Hataraki Man - Arienai

Juuousei - akuma (wow pl funsub, jesli ktos ma uraz do pl funsub to jeszcze jest wersja Black_Sheep)

Kemonozume - AF-F&Y-F

Otome wa Boku ni Koishiteru - GNU

REC - akuma (wow ponownie pl funsub)

Przeglalem pobieznie liste z anidb wydanych przez ostatnie 1 - 1,5 roku, bez uwzgledniania mieszanych grup i oznaczonych jako "no group".

Z filmow widzialem Howl no Ugoku Shiro i Paprika tyle ze w wersji 1280x688.

Edytowane przez spicum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam posiadam Beyond the clouds (The place promised in our early days) oraz pierwsze 13 odcinków GITS SAC: 2nd GIG(właściwie to 1-14, bez odcinku 2, z perspektywy zmeczonego zyciem kolesia). Nawet jest inny opening w wersji HDTV, z utworem z końca 26 odcinka - Christmas in the silent forest. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi