Skocz do zawartości
marco

IPB 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie równie ż występuje problem z PW. Dostałem wczoraj wiadomość i niby wszystko wygląda normalnie z tym, że nie mogłem odpisać ale musiałem zakłądać "Nowa rozmowę", bo przy pierwotnej wiadomosci był "X" czerwony.

Za to po kliknięciu w tą wiadomość ukazuje nam się ona, lecz nad nią jest także post Agnes z 2007 roku, który na pewno nie był adresowany do mnie.

Treść zamazałem, bo to raczej nie ważne. A do tego boczna kolumna "Uczestnicy rozmowy" - o co z tym biega? I czemu opcja odpowiedzenia na wiadomosć nie działa (na screen'ie jest nieaktywna)?

Nadal widzisz nie poprawne wiadomości?

Jeśli można prosił bym o odzyskanie moich pm nowszych niż za 2008rok. Właśnie sprzedałem pamięci, dostałem przelew, a nie mam danych gdzie to wysłać - zniknęły pm z ostatniego 1.5 roku;)

Czy problem nadal występuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O w mordesku, PeeMki mam :D

A forum kopa dostało :Q

N1.

Rozumiem, że komunikaty "bad gateway" / "gateway timeout" miały coś z tym wspólnego, czy też mam to zaraportować gdzieś?

.:.:edit:.:.

A da się te pw ustawić gdzieś w stylu 'nowe na górze'? Czy może ja mam coś nie halo i właśnie tak jest.

Edytowane przez m4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy problem nadal występuje?

Niestety u mnie bez zmian, do tego chyba pmki są wymieszane raz z 2007r, raz z 2008 ...

Niczego z 2009 i 2010 roku niestety nie mam w skrzynce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze, to dwie wiadomości z pierwszego screen'a w ogóle zniknęły. Nic ważnego na szczęście.

Niech ktoś puści mi parę PM'ek to sprawdzę, czy będzie wszystko prawidłowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jednak wiadomości są, ale totalnie wymieszane- znalazłem to pm na 4 stronie, wśród wiadomości z 2008 roku :)

Jest co prawda sortowanie ,a le działa tam tylko opcja sortowania według odbiorcy

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZROBIONE:

- Tracker działa. Mogę pisać.

- Moderacja tematów działa w całej rozciągłości:

DO ZROBIENIA:

- Odzyskałem PMki, ale większość zablokowana.

- QuickReply nadal jest skalowane, nadal ma przyciski, nadal wjeżdża na niego stopka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Forum działa z dobrą szybkością.

2. Zdublowane tematy chyba posprzątane - jak coś traficie to raportujcie.

Moderacja w pełni działa, raporty zrobione i odhaczone.

1. Potwierdzam, odswiezenie kilku zakladek nie powoduje zamulenia FF :)

2. Nie widzialem, zobacze zaraportuje na smierc!

Moze ktos sie zajac problemem opisanym na poprzedniej stronie i popartym przezemnie screenshotem? Tzn koniecznoscia scrollowania 2-3x wieksza niz wczesniej z powodu tego jak wyglada spis tematow... no i te nieszczesne podpisy pod avatarami "zainteresowania" i "posty" to jakas pomylka. No i forum dalej sie rozjezdza na boki, poprzednia strona dobry przyklad, screen 1280x1024 zeskalowany... niby ok ale zeskalowany do 99% czyli nic to nie daje.

Edytowane przez Powerslave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A da się te pw ustawić gdzieś w stylu 'nowe na górze'? Czy może ja mam coś nie halo i właśnie tak jest.

No właśnie też się zastanawiam jak wpadli na tak genialne rozwiązanie i jak to zmienić. Musiałem zmienić skrypt konwertujący PW bo to co dostarcza invision się posypało (dziwne, na testowym zadziałało poprawnie), ale to chyba nie moja wina z tym sortowaniem.

na ostatniej skórce jest problem z info pod awatarem.

Poprawione.

U mnie jednak wiadomości są, ale totalnie wymieszane- znalazłem to pm na 4 stronie, wśród wiadomości z 2008 roku :)

Jest co prawda sortowanie ,a le działa tam tylko opcja sortowania według odbiorcy

Hmmmmm powinno być wg. daty tylko w odwróconej kolejności

DO ZROBIENIA:

- Odzyskałem PMki, ale większość zablokowana.

- QuickReply nadal jest skalowane, nadal ma przyciski, nadal wjeżdża na niego stopka.

Nie rozumiem co to znaczy zablokowana. Niestety w jednym miejscu trafiają te które były skasowane i te które skasowane nie były.

QuickReply - jest na to ticket w trackerze bo nie zauważyłem? Jaka skórka i jaka przeglądarka? U mnie na CleanCut/Light/Pure-Red i FX 3.6 problem nie występuje.

Przyciski będą tak jak pisałem - to bardzo lekkie rozwiązanie, oczywiście pod warunkiem, że ktoś nie wybierze samodzielnie uruchomienia WYSIWYGa

Moze ktos sie zajac problemem opisanym na poprzedniej stronie i popartym przezemnie screenshotem? Tzn koniecznoscia scrollowania 2-3x wieksza niz wczesniej z powodu tego jak wyglada spis tematow... no i te nieszczesne podpisy pod avatarami "zainteresowania" i "posty" to jakas pomylka. No i forum dalej sie rozjezdza na boki, poprzednia strona dobry przyklad, screen 1280x1024 zeskalowany... niby ok ale zeskalowany do 99% czyli nic to nie daje.

Przyjrze się stylom odpowiedzialnym za wysokość wierszy.

Ilość postów nie ma od kilku godzin, zainteresowania też nie powinny się pojawiać.

Co do rozwalania przez obrazki na boki, teoretycznie powinno być OK, zaraz zmniejszę okno przeglądarki i zobaczę czy uda mi się na coś złego trafić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do obrazków - sprawdziłem, automatyczne pomniejszanie w zależności od rozmiaru okna działa poprawnie przynajmniej na FX 3.6 i IE 8. Jeśli są z tym jakieś problemy proszę o zgłoszenie w trackerze z podaniem koniecznie URLa do postu, przeglądarki i skórki. Dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem co to znaczy zablokowana. Niestety w jednym miejscu trafiają te które były skasowane i te które skasowane nie były.

Najwyraźniej te z krzyżykami to właśnie usunięte. Dzięki za info.

QuickReply - jest na to ticket w trackerze bo nie zauważyłem? Jaka skórka i jaka przeglądarka? U mnie na CleanCut/Light/Pure-Red i FX 3.6 problem nie występuje.

Obecnie XP+ FF + CleanCut. Sprawdziłem teraz jeszcze raz i już jest OK. Odhaczone.

Przyciski będą tak jak pisałem - to bardzo lekkie rozwiązanie, oczywiście pod warunkiem, że ktoś nie wybierze samodzielnie uruchomienia WYSIWYGa

To przynajmniej zabierz 3 belkę, na której jest tylko Tweeter - szkoda miejsca na jedną ikonkę. Ostatecznie ikonkę można przenieść na jedną z pozostałych belek.

Zgłosiłem na trackerze problem z łączeniem postów będących na różnych stronach tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjrze się stylom odpowiedzialnym za wysokość wierszy.

Ilość postów nie ma od kilku godzin, zainteresowania też nie powinny się pojawiać.

Co do rozwalania przez obrazki na boki, teoretycznie powinno być OK, zaraz zmniejszę okno przeglądarki i zobaczę czy uda mi się na coś złego trafić.

Musialem zmienic styl na CleanCut, dotychczas uzywalem Pure-Red, ale teraz jest bardzo nieczytelny i nadal caly sie rozjezdza (FF 3.6)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi