Twój Pan Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) Trzy sprawy: 1. Posty sa zbyt rozciagniete w pionie, odstepy pomiedzy kolejnymi elementami sa niepotrzebne. Sam nick zajmuje 33pix, co w swiecie monitorów 16:9 jest kiepskim pomysłem. 2. Ocenianie postów, po co to w ogóle jest? Może niedługo bedziemy jeszcze fajniusie f0teczQi wklejać ;) ? 3. Gdzie darkness ;) ? Edytowane 3 Marca 2010 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Da sie cos zrobic z tym po prawej? EDIT: Na Pure-Red info pod avatarem moznaby odsunac o pare px od krawedzi jasnego tla, bo obecnie to jakos dziwnie wyglada. Obie uwagi na Operze 10.10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Trzy sprawy: 1. Posty sa zbyt rozciagniete w pionie, odstepy pomiedzy kolejnymi elementami sa niepotrzebne. Sam nick zajmuje 33pix, co w swiecie monitorów 16:9 jest kiepskim pomysłem. 2. Ocenianie postów, po co to w ogóle jest? Może niedługo bedziemy jeszcze fajniusie f0teczQi wklejać ;) ? 3. Gdzie darkness ;) ? 1. Witamy w Web 2.0 w wydaniu późnych lat 2000. 2. Są plusy takiego rozwiązania np. osoba z dużą ilością minusów w profilu nie będzie godnym zaufania kontrahentem, posty z dużą ilością plusów będą intuicyjnie miały dla userów większą wartość. Zalety są, trzeba pomyśleć nad rozsądną aplikacją tej funkcjonalności. Do końca tygodnia raczej nie ma na to szansy, w przyszłym zaś raczej na pewno będzie jakaś konkluzja. Ja już ogólny zarys przygotowałem, kwestia akceptacji i dogadania ewentualnych szczegółów. Jeżeli nie dojdziemy do porozumienia to system po prostu zostanie wyłączony. 'Czerwonych' zachęcam do spojrzenia do odpowiedniego tematu na moderacyjnym i wyrażenie swojej opini, propozycji poprawek. 3. Nie ma. Nie będzie w najbliższym czasie, może nawet nigdy. Wszystko zależy od tego, czy znajdzie się osoba która przeportuje tego thema do IP.Board 3. Zgadzam się z costim, informacje pod awatarem możnaby tak o 5px obniżyć. Sprawdzałem w PS, +5px wygląda lepiej i czytelniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 darkness nie ma ale ostatnia skórka też jest fajna :) polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) 1. Witamy w Web 2.0 w wydaniu późnych lat 2000. 2. Są plusy takiego rozwiązania np. osoba z dużą ilością minusów w profilu nie będzie godnym zaufania kontrahentem, posty z dużą ilością plusów będą intuicyjnie miały dla userów większą wartość. 3. Nie ma. Nie będzie w najbliższym czasie, może nawet nigdy. 1. A co jest w nim złego? Forum ma to do siebie, że informacje są zawarte w pionie, czyta się je z góry na dół. Najpopularniejsze monitory są panoramiczne, przystosowane do wyświetlania zawartości w poziomie. Jaki więc jest sens jeszcze większego utrudniania wszystkim życia? W tej chwili żeby móc wygodnie przeglądać zawartość forum, musiałbym przekręcać monitor o 90' używając pivot'a (co jest raczej niewykonalne, gdyz wisi na scianie), albo mieć dużego CRT 4:3. Witamy lata 90'. Używanie co chwile funkcji pod ukrytych pod klawiszami F11, page up/down lub crtl + scroll nie jest rozwiązaniem problemu. 2. Pod "ocenianie postów" podstaw sobie "liczbę postów użytkownika" i jeszcze raz przeczytaj co napisałeś. Od kiedy pamietam to forum było przeciwne wyświetlaniu liczby postów, bo ich ilość nie była wyznacznikiem wiedzy czy sensowności wypowiedzi, tylko kolejnym sposobem na powiększanie e-penisa. Zgaduje, że z ocenianiem będzie podobnie, "ja mam wiecej plusów i jestem fajniejszy i mądrzejszy niż ty". 3. Liczę, że znajdzie się jakiś chętny i zdolny do konwersji - był to jeden z najpopularniejszych skinów :) 1. Witamy w Web 2.0 w wydaniu późnych lat 2000. 2. Są plusy takiego rozwiązania np. osoba z dużą ilością minusów w profilu nie będzie godnym zaufania kontrahentem, posty z dużą ilością plusów będą intuicyjnie miały dla userów większą wartość. 3. Nie ma. Nie będzie w najbliższym czasie, może nawet nigdy. 1. A co jest nim złego? Forum ma to do siebie, że informacje są zawarte w pionie, czyta się je z góry na dół. Najpopularniejsze monitory są panoramiczne, przystosowane do wyświetlania zawartości w poziomie. Jaki więc jest sens jeszcze większego utrudniania wszystkim życia? W tej chwili żeby móc wygodnie przeglądać zawartość forum, przekręcać monitor o 90' używając pivot'a (co jest raczej niewykonalne, gdyz wisi na scianie), albo mieć dużego CRT 4:3. Witamy lata 90'. Używanie co chwile funkcji pod ukrytych pod klawiszami F11 lub crtl + scroll nie jest rozwiązaniem problemu. 2. Pod "ocenianie postów" podstaw sobie "liczbę postów użytkownika" i jeszcze raz przeczytaj co napisałeś. Od kiedy pamietam to forum było przeciwne wyświetlaniu liczby postów, bo ich ilość nie była wyznacznikiem wiedzy tylko kolejnym sposobem na powiększanie e-penisa. Zgaduje, że z ocenianiem będzie podobnie, "ja mam wiecej plusów i jestem fajniejszy i mądrzejszy niż ty". 3. Liczę, że znajdzie się jakiś chętny i zdolny do konwersji - był to jeden z najpopularniejszych skinów :) Można by zrobić tak jak jest w low-fi, żeby tekst w cytacie miałby domyślnie mniejszą czcionkę? Edytowane 3 Marca 2010 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 Taka mała czcionka to tak tylko u mnie? powiększycie? :rolleyes: siedzę na FF 3.6 rozdzielka 1680x1050 Druga sprawa - jest szansa ze pojawi się taki ficzer, który zaznaczy nieprzeczytane posty w danym topicu? Przykład z innego forum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 MaSell 1. W mojej wypowiedzi chodziło mi o to, że teraz duże elementy i ich znaczna szerokość są w modzie. Nie przeskoczysz tego, trzeba się dostosować. Czasem to jest uciążliwe, czasem po prostu pasuje i wygląda olśniewająco, tak to już jest. 2. Sam jestem przeciwnikiem takich nowinek jednak uważam, że przy ograniczeniu 3 głosy / dzień i kilku innych limitach możnaby to jakoś wykorzystać. Nie mówię na ten temat nic więcej zanim nie zostanie to rozpatrzone na wyższym szczeblu. 3. Również chętnie bym zobaczył port Darknessa, nocą jasne themy łupią w oczy. Sprawdź Cethina, nie jest idalny ale ma trochę wspólnego z D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Dlaczego po wybraniu działu z rozwijalnego menu na dole, adres w polu adresu wygląda tak - "PurePC.pl - Forum Dyskusyjne". Po wejściu w jakiś temat nie da się wrócić do działu klikając wstecz bo "strona wygasła", trzeba odświeżać. Dlaczego nie ma tam normalnych linków? To ma niby być kolejna poprawa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Dlaczego po wybraniu działu z rozwijalnego menu na dole, adres w polu adresu wygląda tak - "PurePC.pl - Forum Dyskusyjne". Po wejściu w jakiś temat nie da się wrócić do działu klikając wstecz bo "strona wygasła", trzeba odświeżać. Dlaczego nie ma tam normalnych linków? To ma niby być kolejna poprawa? Kolejny.... Tak oczywiście specjalnie zrobiłem Ci na złość. Taki cham ze mnie. Rozwiązania przychodzą mi do głowy dwa. Nie wiem jak z realizacją: a) zmiana na _GET Da się? a) wdrożone, dzięki za sugestię. Chyba działa ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) Emoty powinny już być OK. Coś jeszcze z nimi nie tak. Tzn chyba nie wszędzie się wyświetlają. Tu w dziale WC ich nie widze. Opera 10.50. Edytowane 4 Marca 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Nie chce się robić upierdliwy czy złośliwy, ale prosiłbym o naprawienie: - łączenia postów z różnych stron tematu Tracker 35 - poprawienia/lub wyjaśnienia opcji 'Nowa zawartość' Tracker 36 Oraz nowo odkrytego problemu z banowaniem (sic!) Tracker 39 Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 No po części na złość, bo zmiana wersji forum to robienie na złość. Nie ma ani jednej zalety nowa wersja. Czyli rozumiem że działanie rozwijalnej listy zostanie na stałe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) A dalej tak masz? Imo bangla. Edytowane 4 Marca 2010 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Nie chce się robić upierdliwy czy złośliwy, ale prosiłbym o naprawienie: - łączenia postów z różnych stron tematu Tracker 35 - poprawienia/lub wyjaśnienia opcji 'Nowa zawartość' Tracker 36 Oraz nowo odkrytego problemu z banowaniem (sic!) Tracker 39 Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. ;] Jak będzie to będzie informacja. No po części na złość, bo zmiana wersji forum to robienie na złość. Nie ma ani jednej zalety nowa wersja. Czyli rozumiem że działanie rozwijalnej listy zostanie na stałe? Ponieważ mam zły dzień, irytują mnie tacy ludzie jak Ty którzy tylko narzekają to odpowiem Ci dopasowując się do Twojego poziomu. Nie pasuje? Wyjdź. Na pewno znajdziesz sobie gdzieś gdzie Cie ktoś pogłaszcze po główce i zrozumie Twoje bolączki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 marco, nie działają wyświetlanie tematów oraz postów podczas przeglądania profilu użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 marco, nie działają wyświetlanie tematów oraz postów podczas przeglądania profilu użytkownika. U mnie wszystko działa (Firefox 3.6). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcotest2 Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 marco, nie działają wyświetlanie tematów oraz postów podczas przeglądania profilu użytkownika. U mnie działa, jeśli nadal masz problem to tracker i zrzuty ekranowe wraz z dokładną datą by dało się w logach poszperać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) już wszystko ok. EDIT: znaczy się nie ok. tyczy się to tylko pewnych ludzi. sprawdź użytkownika plastek20, ma 13 postów a nic nie wyświetla gdy chcę zrobić podgląd z profilu. może to ma związek z tym że do jego konta dostaję się przez szukajkę. waliś konkretami na trackerze? Edytowane 4 Marca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 już wszystko ok. EDIT: znaczy się nie ok. tyczy się to tylko pewnych ludzi. sprawdź użytkownika plastek20, ma 13 postów a nic nie wyświetla gdy chcę zrobić podgląd z profilu. może to ma związek z tym że do jego konta dostaję się przez szukajkę. waliś konkretami na trackerze? Zobacz teraz, chyba mi się na sphinxie ustawiło, żeby się nie zagłębiał za bardzo z datami i stąd problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Rozwijalne menu na dole już działa poprawnie, dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) Zobacz teraz, chyba mi się na sphinxie ustawiło, żeby się nie zagłębiał za bardzo z datami i stąd problem. śmiga :) Edytowane 4 Marca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 MaSell 1. W mojej wypowiedzi chodziło mi o to, że teraz duże elementy i ich znaczna szerokość są w modzie. Nie przeskoczysz tego, trzeba się dostosować. Czasem to jest uciążliwe, czasem po prostu pasuje i wygląda olśniewająco, tak to już jest. Czyli olać funkcjonalność, moda górą? Super :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Update przynosi dużo nowych funkcji a to, że wiąże się z tym zupełnie nowy design to już inna sprawa. Jeżeli będzie theme w starym stylu to z miłą chęcią go zobaczne na tym forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 (edytowane) padła pełna edycja. po kliknięciu na edycję posta, klikam na pełną edycję i nic. zero reakcji. choć wyświetla mi to jako link czy jak to tam się zwie fachowo (dłoń z paluchem wysuniętym zamiast kursora). i kolejna rozsypanka. http://forum.purepc.pl/Socket-754939940AM2AM3-f70/Plyty-Glowne-890fx890gx-t316629.html&pid=3472943#entry3472943 coś się rypło. to chyba było coś a'la html (nie znam się na robieniu stron internetowych, for itp itd...) html w poście działa, pełna edycja nie. Edytowane 4 Marca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Opcja "Cytuj" Wam w ogóle działa? Zdaje się że nie widzę żadnego efektu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Opcja "Cytuj" Wam w ogóle działa? Zdaje się że nie widzę żadnego efektu. Jak widać działa :P Najpierw "Cytuj", potem "Dodaj odpowedź" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) Działa, działa. Masz do wyboru, albo "cycuj" przy paru postach i później wduszanie "dodaj odpowiedź", albo od razu "odpowiedz" przy konkretnym poście. Tłumaczenia się chyba pozmieniały od ostatniej wersji ipb, albo buttony miejscami, bo też miałem na początku problem z wyczajeniem tego i klikałem "cytuj" zamiast "odpowiedz". Edytowane 5 Marca 2010 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 Jak widać działa :P Najpierw "Cytuj", potem "Dodaj odpowedź" ;) Działa, działa. Masz do wyboru, albo "cycuj" przy paru postach i później wduszanie "dodaj odpowiedź", albo od razu "odpowiedz" przy konkretnym poście. Tłumaczenia się chyba pozmieniały od ostatniej wersji ipb, albo buttony miejscami, bo też miałem na początku problem z wyczajeniem tego i klikałem "cytuj" zamiast "odpowiedz". Fakt działa. Tak przywykłem do szybkiej odpowiedzi że zapomniałem o przycisku "Dodaj odpowiedź". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 i kolejna rozsypanka. Płyty Główne 890fx/890gx - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne coś się rypło. to chyba było coś a'la html (nie znam się na robieniu stron internetowych, for itp itd...) Poprawione. BTW: Wnoszę o poprawkę pliku CSS dla CleanCut: #mod_tools {font-size: 12px; font-weight: bold;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 5 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2010 nadal nie mogę odpalić pełnej edycji posta. Post edytowany z poziomu pełnego edytora. Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...