Skocz do zawartości
marco

IPB 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Trzy sprawy:

1. Posty sa zbyt rozciagniete w pionie, odstepy pomiedzy kolejnymi elementami sa niepotrzebne. Sam nick zajmuje 33pix, co w swiecie monitorów 16:9 jest kiepskim pomysłem.

2. Ocenianie postów, po co to w ogóle jest? Może niedługo bedziemy jeszcze fajniusie f0teczQi wklejać ;) ?

3. Gdzie darkness ;) ?

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzy sprawy:

1. Posty sa zbyt rozciagniete w pionie, odstepy pomiedzy kolejnymi elementami sa niepotrzebne. Sam nick zajmuje 33pix, co w swiecie monitorów 16:9 jest kiepskim pomysłem.

2. Ocenianie postów, po co to w ogóle jest? Może niedługo bedziemy jeszcze fajniusie f0teczQi wklejać ;) ?

3. Gdzie darkness ;) ?

1. Witamy w Web 2.0 w wydaniu późnych lat 2000.

2. Są plusy takiego rozwiązania np. osoba z dużą ilością minusów w profilu nie będzie godnym zaufania kontrahentem, posty z dużą ilością plusów będą intuicyjnie miały dla userów większą wartość. Zalety są, trzeba pomyśleć nad rozsądną aplikacją tej funkcjonalności. Do końca tygodnia raczej nie ma na to szansy, w przyszłym zaś raczej na pewno będzie jakaś konkluzja. Ja już ogólny zarys przygotowałem, kwestia akceptacji i dogadania ewentualnych szczegółów. Jeżeli nie dojdziemy do porozumienia to system po prostu zostanie wyłączony. 'Czerwonych' zachęcam do spojrzenia do odpowiedniego tematu na moderacyjnym i wyrażenie swojej opini, propozycji poprawek.

3. Nie ma. Nie będzie w najbliższym czasie, może nawet nigdy. Wszystko zależy od tego, czy znajdzie się osoba która przeportuje tego thema do IP.Board 3.

Zgadzam się z costim, informacje pod awatarem możnaby tak o 5px obniżyć. Sprawdzałem w PS, +5px wygląda lepiej i czytelniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Są plusy takiego rozwiązania np. osoba z dużą ilością minusów w profilu nie będzie godnym zaufania kontrahentem, posty z dużą ilością plusów będą intuicyjnie miały dla userów większą wartość.

3. Nie ma. Nie będzie w najbliższym czasie, może nawet nigdy.

1. A co jest w nim złego? Forum ma to do siebie, że informacje są zawarte w pionie, czyta się je z góry na dół. Najpopularniejsze monitory są panoramiczne, przystosowane do wyświetlania zawartości w poziomie. Jaki więc jest sens jeszcze większego utrudniania wszystkim życia? W tej chwili żeby móc wygodnie przeglądać zawartość forum, musiałbym przekręcać monitor o 90' używając pivot'a (co jest raczej niewykonalne, gdyz wisi na scianie), albo mieć dużego CRT 4:3. Witamy lata 90'. Używanie co chwile funkcji pod ukrytych pod klawiszami F11, page up/down lub crtl + scroll nie jest rozwiązaniem problemu.

2. Pod "ocenianie postów" podstaw sobie "liczbę postów użytkownika" i jeszcze raz przeczytaj co napisałeś. Od kiedy pamietam to forum było przeciwne wyświetlaniu liczby postów, bo ich ilość nie była wyznacznikiem wiedzy czy sensowności wypowiedzi, tylko kolejnym sposobem na powiększanie e-penisa. Zgaduje, że z ocenianiem będzie podobnie, "ja mam wiecej plusów i jestem fajniejszy i mądrzejszy niż ty".

3. Liczę, że znajdzie się jakiś chętny i zdolny do konwersji - był to jeden z najpopularniejszych skinów :)

2. Są plusy takiego rozwiązania np. osoba z dużą ilością minusów w profilu nie będzie godnym zaufania kontrahentem, posty z dużą ilością plusów będą intuicyjnie miały dla userów większą wartość.

3. Nie ma. Nie będzie w najbliższym czasie, może nawet nigdy.

1. A co jest nim złego? Forum ma to do siebie, że informacje są zawarte w pionie, czyta się je z góry na dół. Najpopularniejsze monitory są panoramiczne, przystosowane do wyświetlania zawartości w poziomie. Jaki więc jest sens jeszcze większego utrudniania wszystkim życia? W tej chwili żeby móc wygodnie przeglądać zawartość forum, przekręcać monitor o 90' używając pivot'a (co jest raczej niewykonalne, gdyz wisi na scianie), albo mieć dużego CRT 4:3. Witamy lata 90'. Używanie co chwile funkcji pod ukrytych pod klawiszami F11 lub crtl + scroll nie jest rozwiązaniem problemu.

2. Pod "ocenianie postów" podstaw sobie "liczbę postów użytkownika" i jeszcze raz przeczytaj co napisałeś. Od kiedy pamietam to forum było przeciwne wyświetlaniu liczby postów, bo ich ilość nie była wyznacznikiem wiedzy tylko kolejnym sposobem na powiększanie e-penisa. Zgaduje, że z ocenianiem będzie podobnie, "ja mam wiecej plusów i jestem fajniejszy i mądrzejszy niż ty".

3. Liczę, że znajdzie się jakiś chętny i zdolny do konwersji - był to jeden z najpopularniejszych skinów :)

Można by zrobić tak jak jest w low-fi, żeby tekst w cytacie miałby domyślnie mniejszą czcionkę?

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka mała czcionka to tak tylko u mnie? powiększycie? :rolleyes:

siedzę na FF 3.6 rozdzielka 1680x1050

Dołączona grafika

Druga sprawa - jest szansa ze pojawi się taki ficzer, który zaznaczy nieprzeczytane posty w danym topicu?

Przykład z innego forum:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell

1. W mojej wypowiedzi chodziło mi o to, że teraz duże elementy i ich znaczna szerokość są w modzie. Nie przeskoczysz tego, trzeba się dostosować. Czasem to jest uciążliwe, czasem po prostu pasuje i wygląda olśniewająco, tak to już jest.

2. Sam jestem przeciwnikiem takich nowinek jednak uważam, że przy ograniczeniu 3 głosy / dzień i kilku innych limitach możnaby to jakoś wykorzystać. Nie mówię na ten temat nic więcej zanim nie zostanie to rozpatrzone na wyższym szczeblu.

3. Również chętnie bym zobaczył port Darknessa, nocą jasne themy łupią w oczy. Sprawdź Cethina, nie jest idalny ale ma trochę wspólnego z D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

Dlaczego po wybraniu działu z rozwijalnego menu na dole, adres w polu adresu wygląda tak - "PurePC.pl - Forum Dyskusyjne". Po wejściu w jakiś temat nie da się wrócić do działu klikając wstecz bo "strona wygasła", trzeba odświeżać. Dlaczego nie ma tam normalnych linków? To ma niby być kolejna poprawa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego po wybraniu działu z rozwijalnego menu na dole, adres w polu adresu wygląda tak - "PurePC.pl - Forum Dyskusyjne". Po wejściu w jakiś temat nie da się wrócić do działu klikając wstecz bo "strona wygasła", trzeba odświeżać. Dlaczego nie ma tam normalnych linków? To ma niby być kolejna poprawa?

Kolejny.... Tak oczywiście specjalnie zrobiłem Ci na złość. Taki cham ze mnie.

Rozwiązania przychodzą mi do głowy dwa. Nie wiem jak z realizacją:

a) zmiana na _GET

Da się?

a) wdrożone, dzięki za sugestię. Chyba działa ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Emoty powinny już być OK.

Coś jeszcze z nimi nie tak. Tzn chyba nie wszędzie się wyświetlają. Tu w dziale WC ich nie widze. Opera 10.50.

post-12477-1267699652,04_thumb.jpg

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce się robić upierdliwy czy złośliwy, ale prosiłbym o naprawienie:

- łączenia postów z różnych stron tematu Tracker 35

- poprawienia/lub wyjaśnienia opcji 'Nowa zawartość' Tracker 36

Oraz nowo odkrytego problemu z banowaniem (sic!) Tracker 39

Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

No po części na złość, bo zmiana wersji forum to robienie na złość. Nie ma ani jednej zalety nowa wersja.

Czyli rozumiem że działanie rozwijalnej listy zostanie na stałe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce się robić upierdliwy czy złośliwy, ale prosiłbym o naprawienie:

- łączenia postów z różnych stron tematu Tracker 35

- poprawienia/lub wyjaśnienia opcji 'Nowa zawartość' Tracker 36

Oraz nowo odkrytego problemu z banowaniem (sic!) Tracker 39

Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. ;]

Jak będzie to będzie informacja.

No po części na złość, bo zmiana wersji forum to robienie na złość. Nie ma ani jednej zalety nowa wersja.

Czyli rozumiem że działanie rozwijalnej listy zostanie na stałe?

Ponieważ mam zły dzień, irytują mnie tacy ludzie jak Ty którzy tylko narzekają to odpowiem Ci dopasowując się do Twojego poziomu. Nie pasuje? Wyjdź. Na pewno znajdziesz sobie gdzieś gdzie Cie ktoś pogłaszcze po główce i zrozumie Twoje bolączki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już wszystko ok.

EDIT:

znaczy się nie ok. tyczy się to tylko pewnych ludzi. sprawdź użytkownika plastek20, ma 13 postów a nic nie wyświetla gdy chcę zrobić podgląd z profilu. może to ma związek z tym że do jego konta dostaję się przez szukajkę. waliś konkretami na trackerze?

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już wszystko ok.

EDIT:

znaczy się nie ok. tyczy się to tylko pewnych ludzi. sprawdź użytkownika plastek20, ma 13 postów a nic nie wyświetla gdy chcę zrobić podgląd z profilu. może to ma związek z tym że do jego konta dostaję się przez szukajkę. waliś konkretami na trackerze?

Zobacz teraz, chyba mi się na sphinxie ustawiło, żeby się nie zagłębiał za bardzo z datami i stąd problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell

1. W mojej wypowiedzi chodziło mi o to, że teraz duże elementy i ich znaczna szerokość są w modzie. Nie przeskoczysz tego, trzeba się dostosować. Czasem to jest uciążliwe, czasem po prostu pasuje i wygląda olśniewająco, tak to już jest.

Czyli olać funkcjonalność, moda górą? Super :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

padła pełna edycja. po kliknięciu na edycję posta, klikam na pełną edycję i nic. zero reakcji. choć wyświetla mi to jako link czy jak to tam się zwie fachowo (dłoń z paluchem wysuniętym zamiast kursora).

i kolejna rozsypanka. http://forum.purepc.pl/Socket-754939940AM2AM3-f70/Plyty-Glowne-890fx890gx-t316629.html&pid=3472943#entry3472943 coś się rypło.

to chyba było coś a'la html (nie znam się na robieniu stron internetowych, for itp itd...)

html w poście działa, pełna edycja nie.

Edytowane przez bzzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa, działa.

Masz do wyboru, albo "cycuj" przy paru postach i później wduszanie "dodaj odpowiedź", albo od razu "odpowiedz" przy konkretnym poście. Tłumaczenia się chyba pozmieniały od ostatniej wersji ipb, albo buttony miejscami, bo też miałem na początku problem z wyczajeniem tego i klikałem "cytuj" zamiast "odpowiedz".

Edytowane przez m4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać działa :P

Najpierw "Cytuj", potem "Dodaj odpowedź" ;)

Działa, działa.

Masz do wyboru, albo "cycuj" przy paru postach i później wduszanie "dodaj odpowiedź", albo od razu "odpowiedz" przy konkretnym poście. Tłumaczenia się chyba pozmieniały od ostatniej wersji ipb, albo buttony miejscami, bo też miałem na początku problem z wyczajeniem tego i klikałem "cytuj" zamiast "odpowiedz".

Fakt działa. Tak przywykłem do szybkiej odpowiedzi że zapomniałem o przycisku "Dodaj odpowiedź".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i kolejna rozsypanka. Płyty Główne 890fx/890gx - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne coś się rypło.

to chyba było coś a'la html (nie znam się na robieniu stron internetowych, for itp itd...)

Poprawione.

BTW:

Wnoszę o poprawkę pliku CSS dla CleanCut:

#mod_tools {font-size: 12px; font-weight: bold;}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi