Skocz do zawartości
marco

IPB 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

To jeszcze takie techniczne pytanie... czy ta punktacja będzie jakoś uwzględniona w regulaminie?

.:.:ed:.:.

Pełna edycja nadal 0x 0000 DEAD.

Edytowane przez m4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nadużywanie tego systemu (powiedzmy, z czystej złośliwości dam komuś "-") będzie w jakikolwiek sposób karane, i czy będzie takie coś właśnie uwzględnione w regulaminie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nadużywanie tego systemu (powiedzmy, z czystej złośliwości dam komuś "-") będzie w jakikolwiek sposób karane, i czy będzie takie coś właśnie uwzględnione w regulaminie?

Patrz post #293 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadużywanie raczej występować nie będzie, marco nałożył bardzo przemyślane limity na dane grupy użytkowników.

Informacja, która będzie Was najbardziej interesować to ta, że stały uczestnik ma 10/10 głosów do wykorzystania w ciągu dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie, pełna edycja nie działa, nie widzę również ikony do kasowania swoich postów.

Szybka odpowiedź na firefoxie i skinie simplicity się rozjeżdża. Tyle z aktualnych obserwacji.

edit- ocenianie samemu swoich postów też jest możliwe ;)

Edytowane przez draak
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz opisać szerzej? Co naciskasz, w którym miejscu i co wyrzuca? Bo robiłem retest i wydaje mi się, że jest OK (FX 3.6, Chrominium najświeższa beta)

Najpierw:

post-21135-1268387957,97_thumb.gif

Potem się rozmyślam, i chcę jednak użyć pełnego edytora, więc:

post-21135-1268387984,08_thumb.gif

No i wtedy dzieje się coś, co parę osób już zauważyło, czyli... nic ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wtedy dzieje się coś, co parę osób już zauważyło, czyli... nic ;]

Podaj pełną wersje przeglądarki i ewentualnie jakie dodatki masz

A i spróbuj przed wybraniem pełnej edycji wpisać coś w pole powód edycji

Edytowane przez marco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj pełną wersje przeglądarki i ewentualnie jakie dodatki masz

A i spróbuj przed wybraniem pełnej edycji wpisać coś w pole powód edycji

Firefox 3.6

• firebug
  • web developer
  • fire gestures
  • fireshot pro
Aczkolwiek, chodzi o to, że właśnie nie mam tego pola z powodem edycji- i stąd błąd. Ofc mogę sobie je dopisać w firebugu, wtedy mi to zadziała. Tylko jaki jest wtedy sens- przy każym przejściu z szybkiej edycji do pełnej grzebać jeszcze w kodze strony i doklepywać
<input type="text" name="post_edit_reason" id="post_edit_reason" value="blah" />
...albo coś w tym stylu. Edytowane przez m4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy można zacząć zgłaszać już błędy skórek, czy jeszcze są poprawiane jakieś generalne, w każdym razie zaryzykuję bo staje się to strasznie uciążliwe.

Zapewne problem występuje przez to, że siedzę ciągle na rozdzielczości 1024x768. Monitor nie pozwala na więcej i trzeba jakoś sobie radzić. Wszystkie skórki śmigają ok, oprócz Pure-Red, a to akurat jedyna która jako tako mi podchodzi. Przeglądając tematy wszystko rozjeżdża się w taki sposób:

Dołączona grafika

Oprócz tego, obrazki skalują się do większych rozmiarów niż na innych skinach, przez co na mojej rozdzielczości wychodzą poza ramy i muszę przewijać poziomy pasek żeby zobaczyć w całości zeskalowany obrazek. Da się coś z tym zrobić?

I przy okazji, czy jest w planach wprowadzenie wersji Pure-Blue tak jak w poprzedniej wersji forum? Niebieski jest dużo przyjemniejszy dla oczu niż czerwony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wszystko bez problemu działa i działało.

Heh racja. Albo inaczej - przy schowanych mam ramkę mordek - napis Emotikony pod zamykaniem - pół na szarym drugie na czarnym + przycisk Wszystkie. Dopiero jak kliknę na mordki to widzę 22 podstawowe a reszta gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh racja. Albo inaczej - przy schowanych mam ramkę mordek - napis Emotikony pod zamykaniem - pół na szarym drugie na czarnym + przycisk Wszystkie. Dopiero jak kliknę na mordki to widzę 22 podstawowe a reszta gdzie?

Hmm no rzeczywiście tylko te 22 widać. Na Firefox'ie to samo.

A co do p. edycji, to zarówno na Firefox'ie, jak i Operze nie działa (tj. jak było wspominane po kliknięciu nic się nie dzieje).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kumam idei tego systemu reputacji. Przecież zaraz znajdą się placki które będą tworzyć konta, tylko po to by zminusować kogoś za kim nie przepadają.

Co w zamierzeniu ten system ma dawać? I czemu mogę plusować samego siebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Oskaliber - nie jestes sam, u mnie na PureRed jest to samo (1680x1050, obrazki sie nie mieszcza i forum sie zle skaluje). Pisalem o tym ze dwie strony temu, ale jakos nie spotkalo sie to z odzewem ;)

W trackerze jest odpowiedź. SOA #1 u mnie działa. Powinno działać w każdej przeglądarce która jest zgoda z biblioteką prototype. Wymaga załadowania do końca obrazka który może rozsypywać forum bo dopiero wtedy JS jest w stanie stwierdzić jego rozmiar i skalować.

Ja bym raczej sugerował przelecenie po bazie zapytaniem SQL poprawiające spoiler. Nie jest to trudne, a rozwiąże problem na całym forum od ręki.

Teoretycznie poszło (ale nie przywracające, tylko odsłaniające treść w starych).

Niestety gdyby w bazie były zapisywane tagi a nie efekt końcowy to było by to łatwe ;) Nauczka na przyszłość - nie wprowadzać własnych dziwnych BBCode'ów bo będą problemy przy kolejnych aktualizacjach.

Firefox 3.6

• firebug
  • web developer
  • fire gestures
  • fireshot pro
Aczkolwiek, chodzi o to, że właśnie nie mam tego pola z powodem edycji- i stąd błąd. Ofc mogę sobie je dopisać w firebugu, wtedy mi to zadziała. Tylko jaki jest wtedy sens- przy każym przejściu z szybkiej edycji do pełnej grzebać jeszcze w kodze strony i doklepywać
<input type="text" name="post_edit_reason" id="post_edit_reason" value="blah" />
...albo coś w tym stylu.

Powinno być OK. Jak by co CTRL+F5, żeby cache przeczyścić. Tak to jest jak się bierze inną wersje prototype niż w dystrybucji invision boarda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W trackerze jest odpowiedź. SOA #1 u mnie działa. Powinno działać w każdej przeglądarce która jest zgoda z biblioteką prototype. Wymaga załadowania do końca obrazka który może rozsypywać forum bo dopiero wtedy JS jest w stanie stwierdzić jego rozmiar i skalować.

Niestety nie działa nawet po całkowitym załadowaniu obrazka. Poza tym mniejsza z obrazkami, jakoś je można przeboleć. Najbardziej przeszkadza rozjeżdżanie się forum, które pokazałem na screenshocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upierdliwa bestyja.

Uprzedzając pytanie- cache mam z defaultu od dawna wyłączone, ale i tak poszło ctrl + f5, u mnie znane jako ctrl + shift + r (łatwiej jedną ręką ogarnąć, mimo że trzy klawisze ;] ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Upierdliwa bestyja.

Uprzedzając pytanie- cache mam z defaultu od dawna wyłączone, ale i tak poszło ctrl + f5, u mnie znane jako ctrl + shift + r (łatwiej jedną ręką ogarnąć, mimo że trzy klawisze ;] ).

A zobacz teraz. Chyba nie przebudowałem cache po naszej strony i dostałeś starą wersje pliku .js

Niestety nie działa nawet po całkowitym załadowaniu obrazka. Poza tym mniejsza z obrazkami, jakoś je można przeboleć. Najbardziej przeszkadza rozjeżdżanie się forum, które pokazałem na screenshocie.

SOA #1 po raz kolejny. Proszę o wpis to Trackera koniecznie z podaniem wersji przeglądarki. Błąd nie replikowalny na FX 3.6, Chrominium i Safari. Jeśli jest na innej to prześle zgłoszenie do firmy od której kupowaliśmy tą skórkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kumam idei tego systemu reputacji. Przecież zaraz znajdą się placki które będą tworzyć konta, tylko po to by zminusować kogoś za kim nie przepadają.Co w zamierzeniu ten system ma dawać? I czemu mogę plusować samego siebie?

J.W.

Marco, dodaj dla userów input hidden do szybkiej edycji (albo nawet jakiś div z takim id, o które się czepia) i powinno być ok (taa, wiem, prowizorka). Nie musi toto nawet słać wartości, byle tylko javascript miał to pokręcone id o które jęczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J.W.

Marco, dodaj dla userów input hidden do szybkiej edycji (albo nawet jakiś div z takim id, o które się czepia) i powinno być ok (taa, wiem, prowizorka). Nie musi toto nawet słać wartości, byle tylko javascript miał to pokręcone id o które jęczy.

Nie chce takiego rozwiązania bo wymaga dodania dla każdej skórki z osobna i potem dla każdej dodatkowej tak samo. Wracam do męczenia supportu invision.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@marco & Oskaliber - u mnie skalowanie obrazkow nie dziala prawidlowo na zadnej przegladarce, na kilku roznych komputerach z roznymi OSami (WinXp Pro w pracy, Win7 w domu).

Dobry material do testow: Galeria Użytkowników PurePC - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 127,666666667

Na Operze nie ma nic przy zdjeciu, w IE jest ramka z napisem w lewym gornym rogu "Zmniejszono 100% (oryginalne wymiary 2248 x 996) - kliknij by powiększyć do normalnych wymiarów". Oczywiscie klikanie nie powoduje zadnej zmiany rozmiarow.

Rozjezdzanie sie chyba poprawilo, bo dzis juz tego nie widze na O 10.10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce takiego rozwiązania bo wymaga dodania dla każdej skórki z osobna i potem dla każdej dodatkowej tak samo. Wracam do męczenia supportu invision.

Można w tym js dodać warunek $('post_edit_reason') ? $('post_edit_reason').value : '' zamiast samego $('post_edit_reason').

Powinno działać. No i... bardziej uniwersalnie się chyba nie da.

Btw, skreślam z poprzedniego postu div. Nie ma value : E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi