krk Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Obecnie ACC mam ustawione na Auto tak ma być ? i to wszystko i już powonieniem mieć L3 6mb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Zobacz w cpu-z czy masz odblokowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krk Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 nie mam ma tak jak na screenie czyli co nie mogę odblokować L3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) Prawdopodobnie trafiłeś proca, w którym nie da się odblokować. Edytowane 5 Lutego 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fistach Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 A to nie przypadkiem powinno być Hybrid czy coś takiego zamiast Auto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Obecnie ACC mam ustawione na Auto tak ma być ? i to wszystko i już powonieniem mieć L3 6mb ?ACC -> Auto Unleashing Mode -> Enabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krk Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 ACC -> Auto Unleashing Mode -> Enabled Mam tak ACC Auto Unleashing Mode Enabled CNQ Enabled i nadal to samo :/ da się coś z tym zrobić, żeby było te L3 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Jaki masz bios,bo jeżeli ostatni 602 to wróć do poprzedniego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krk Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Jaki masz bios,bo jeżeli ostatni 602 to wróć do poprzedniego. Tak mam 0602 Date 01/07/2010 ale to co mam wgrać stary bios ? nowy chyba lepszy jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Jaki masz bios,bo jeżeli ostatni 602 to wróć do poprzedniego.A co jest nie tak z 0602? Bo w sumie to nie widzę u siebie różnic. Na 0602 425 odblokował się bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) U mnie po odblokowaniu x4 wstaje i nic nie zmienia,a np.z samym L3 muszę podbić napięcia,przy czym na poprzednim biosie wszystko mam na def. Edytowane 5 Lutego 2010 przez Gr3gory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Proc prawdopodobnie fizycznie pozbawiony L3, więc nie ma czego odblokować. Pozostaje kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BRVideo Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Rdzeń o kodowej nazwie Propus jest pozbawiony fizycznie L3, także nie ma szans. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Najpierw niech zapoda poprzedni bios,a dopiero później będziecie pisali,że nie da rady.Wyraźnie napisałem jakie objawy mam na tym biosie,więc u niego trzeba to wykluczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 (edytowane) Potwierdzam włączenie na Propusach ACC nic nie daje bo L3 po prostu tam nie ma pozostaje więc kręcić ;) Edytowane 5 Lutego 2010 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krk Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Potwierdzam włączenie na Propusach ACC nic nie daje bo L3 po prostu tam nie ma pozostaje więc kręcić ;) Czyli jak chcę kręcić proc to muszę obniżyć taktowanie ramu bo obecnie mam ram na 800 czyli 1600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Niekoniecznie ale ja bym zaczął od taktowania ramu 1333MHZ i HTT 270MHz. U siebie mam HTT 270MHz, ram 1440MHz. NB 2160MHz. Aktualnie procesor ma 3,51GHz i vcore 1,35V. Trochę zabawy jest ze znalezieniem odpowiednich ustawień ale warto trochę czasu poświęcić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Jak radzicie jesli chodzi o Athlona II 240: 1. Jakiej temp nie przekraczac? 2. Jakie v cpu w gornych granicach jest dopuszczalne? Jezeli uzywam orthosa i small FFTs - stress CPU i mam niestabilna pamiec to jest mozliwosc ze zwiecha po jakims czasie jest przez RAM. Czy mozna powiedziec ze ten test w 100% testuje tylko procka i jezeli jest jakis blad to tylko i wylacznie proc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 1. Ja staram się nie przekraczać 60 stopni w stresie 2. Zależy jaki masz chłodzenie i czy chodzi Ci o pracę na co dień czy tylko 4fun, ale nie przekraczałbym 1,5-1,55V. Co do testu to spróbuj poluzować timingi na pamięciach, powinno być stabilniej i będziesz wiedział czy to pamięć czy procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam Czy takie chłodzenie będzie wydajniejsze od normalnego chłodzenia Athlona II 245 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Tak. Takie chłodzenie jest dodawane do cpu z o wiele wyższym TDP niż AII x2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 13 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2010 Ok dzięki. Pomyślę może bym sprawił sobie takie chłodzenie, bo cena mała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Niekoniecznie ale ja bym zaczął od taktowania ramu 1333MHZ i HTT 270MHz. U siebie mam HTT 270MHz, ram 1440MHz. NB 2160MHz. Aktualnie procesor ma 3,51GHz i vcore 1,35V. Trochę zabawy jest ze znalezieniem odpowiednich ustawień ale warto trochę czasu poświęcić :)A co byś sugerował dla mojej MoBo i RAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kold11 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Mam: Athlona II x3 425 CACYC AC 0939BPMW CPU-Z pokazuje jądro Rana Gigabyte GA-770TA-UD3 A-Data XPG X-Series DDR3 Dual Chanel 4GB 2000 Zasilacz Chieftec HPC-360-302-DF Nie mogę odblokować ani 4 rdzenia ani cache :( Robie: [EC Firmware Selection] na [Hybrid] a [Advanced Clock Calibration] na [Auto] Zapisuje, restart i nic się nie dzieje, komp się uruchamia ale proc bez zmian. Nie chce mi nawet wskoczyć w biosie Advanced Clock Calibration na "Auto", właściwie to na nic nie chce się zmienić. Zmieniam na "Auto", zapisuje, wychodzę, wchodzę z powrotem i jest "Disabled"M Próbowałem biosy F1 i F2 (najnowszy). Probowałem też ACC na All Cores, Per Core z różnymi %. Podnosiłem napięcie aż do 1,45v albo CTRL + F1 i [sB750 Spread Spectrum] na [Enabled] Nic to nie daje. :mur: Gość na tym forum miał dokładnie taki sam problem (z tym, że innego proca). Mój proc ma możliwość odblokowania (albo raczej powinien mieć), rozumiem, gdyby nie chciał się odblokować byłyby bsody restarty itp. ale tu nic się nie dzieje. Help :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Spróbuj jeszcze włączyć ACC z poziomu AMD Overdrive. No i wyślij maila do producenta z opisem problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Ma moze ktoś zdjecia BEZ IHS Athlona II ? Konrad dziękuje... czyli nie trzeba palnika stosowac by IHS sciągnać.... Edytowane 16 Lutego 2010 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kojot26 Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 (edytowane) Mam: Athlona II x3 425 CACYC AC 0939BPMW CPU-Z pokazuje jądro Rana Gigabyte GA-770TA-UD3 A-Data XPG X-Series DDR3 Dual Chanel 4GB 2000 Zasilacz Chieftec HPC-360-302-DF Nie mogę odblokować ani 4 rdzenia ani cache :( Robie: [EC Firmware Selection] na [Hybrid] a [Advanced Clock Calibration] na [Auto] Zapisuje, restart i nic się nie dzieje, komp się uruchamia ale proc bez zmian. Nie chce mi nawet wskoczyć w biosie Advanced Clock Calibration na "Auto", właściwie to na nic nie chce się zmienić. Zmieniam na "Auto", zapisuje, wychodzę, wchodzę z powrotem i jest "Disabled"M Próbowałem biosy F1 i F2 (najnowszy). Probowałem też ACC na All Cores, Per Core z różnymi %. Podnosiłem napięcie a :zonk: :zonk: ż do 1,45v albo CTRL + F1 i [sB750 Spread Spectrum] na [Enabled] Nic to nie daje. :mur: Gość na tym forum miał dokładnie taki sam problem (z tym, że innego proca). Mój proc ma możliwość odblokowania (albo raczej powinien mieć), rozumiem, gdyby nie chciał się odblokować byłyby bsody restarty itp. ale tu nic się nie dzieje. Help :cry: Mialem podobny problem ale z trzema procesorami X2 C3 i do tego trzy rozne pl.glowne. zaden nie poszedl na X4... ani na X3.. ani nawet na X2 tzn w ogole komputer nie uruchamiał sie z właczonym ACC nawet jesli dalem tylko core 0 jako aktywny, ktory to rdzen jest przeciez sprawny. Sprawdzalem na trzech płytach głownych i z takim samym skutkiem. Zaden procesor nie odpalał, w ogole nie reagowały na właczone ACC na zadnyn rdzeniu/rdzeniach. wszystkie pl.glowne mialy najnowsze biosy.. grudzien 09/styczen 10 Edytowane 15 Lutego 2010 przez kojot26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Czy wśród tych płyt były ASRocki? Bo dobrze byłoby wiedzieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 AOD790GX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...