Badzior Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 Mam taki problem, za cholerę nie mogę połączyć się z jakimkolwiek serwerem żeby pograć przez multi. Jest komunikat żebym poczekał 15 sec, czekam i wyskakuje błąd połączenia. Nie tylko ja jeden tak mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 może masz zablokowane porty w routerze? Odblokuj cały zakres. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Analizując historię rozwoju gier komputerowych, szczególnie niezmiennie popularnych strzelanin pierwszoosobowych, łatwo zaobserwować pewien stale postępujący trend. Mianowicie klasyczne shootery powoli odchodzą do lamusa, wypierane przez hybrydy międzygatunkowe. I nic dziwnego. W końcu tytuły pokroju Bioshock czy S.T.A.L.K.E.R. łączące w sobie cechy FPS oraz cRPG cieszą się coraz większą popularnością. Korzyści płynących z takowych fuzji można wyliczyć multum począwszy od ambitniejszej fabuły na większej grywlaności skończywszy. Przyszłość należy do nich, zaś jako wielki entuzjasta „mieszańców” nie mogłem przegapić także Borderlands. Gra w założeniach miała scalać najlepsze cechy Diablo oraz Call od Duty podawane w klimacie Fallouta. Brzmi znajomo? Owszem, wszak Id Software obecnie pracuje nad zbliżonym projektem zatytułowanym Rage. Zanim jednak zobaczymy efekty pracy kolegów Johna Carmacka, warto bliżej zainteresować się Borderlands, jako przedsmak tego co nas czeka...<p> Autor: Sebastian „Caleb” Oktaba</p> <p>ODNOŚNIK DO PUBLIKACJI</p> Edytowane 23 Czerwca 2010 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 . Czy doczekam dnia, kiedy UE zacznie obsługiwać wygładzanie krawędzi?hmm. w przypadku produktow nv, fsaa w grach na UE dziala praktycznie zawsze. podobnie jest z borderlands. fakt, ze czasami trzeba sie posilkowac nhancerem, ale ogolnie z nvidiowego CP tez dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 No wlasnie tu z CP nie poszlo - a przynajmniej ja tego nie zauwazylem :> nhancerem sie nie bawilem, ale przy nastepnej okazji sprawdze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 hmm. w przypadku produktow nv, fsaa w grach na UE dziala praktycznie zawsze. podobnie jest z borderlands. fakt, ze czasami trzeba sie posilkowac nhancerem, ale ogolnie z nvidiowego CP tez dziala.Trzeba też sobie jasno powiedzieć, że przeciętny Kowalski nie "grzebie" w CP tylko szuka owej opcji w ustawieniach gry, a tam jej niestety nie znajdzie co za tym idzie gra AA nie oferuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Niech sobie wsadzą taką grafikę.. Mamy koniec 2009. Patrzcie kiedy wyszedł Crysis.. Nadal nie ma nic co ma równie dobrą grafikę i fizykę ... No ale oczywiście CryEngine żaden producent nie wykupi, bo po co.. Lepiej się cofać w tył albo kupując po raz n'ty Untreal Engine. I szczerze mówiąc Crysis miał bardzo dobrą optymalizacje zważając na grafikę. Detale zawsze można obniżyć jak komuś tnie. NO ALE TERAZ GRY NA PC to tylko przełożenie (często marne) z PS3, albo gra zrobiona na odwal się. Dlaczego tak? Ano jak śpiewała ABBA "many, many, many..". Wkurzające to jest! W dodatku że przeciętny PC gracza ma dużo większe możliwości niż te cholerne konsole. Czekam na Crysisa 2. Recka OK, jednak gra mi totalnie nie podchodzi. Marna kopia Fallouta ze skopaną grafiką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Recka OK, jednak gra mi totalnie nie podchodzi. Marna kopia Fallouta ze skopaną grafiką.Sek w tym, ze Borderlands nie ma byc Falloutem tylko Diablo z giwerami :> A grafa ma styl, tylko ze jej jakosc pozostawia nieco do zyczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 ta grafika nie jest skopana... jest specyficzna, coś a'la rysunkowa. Podobnie było w ostatnim prince of persia. Mi osobiście pasuje taka grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Faktycznie przesadziłem z tym że skopana, komuś może się podobać. Jednak ja jestem wrogiem wszelkich rysunkowych rzeczy w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 A mnie średnio pasuje, nie dość, że nijak to wygląda. Po kilku h grania dopadło mnie znużenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak01 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Grafika jest świetna i klimatyczna, a i w pomieszczeniach często potrafi wyglądać lepiej od chociażby MW2 czy coś z rodzaju tych gier na 3 godziny. Borderlands to IMO Game of the Year, czy też odkrycie roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Byłoby gamer of the year i dla mnie gdyby nie to, ze takie krótkie. Do tego multi słabo nastawione na grę drużynową. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Gra jest dobra, ale gra roku to za dużo powiedziane. Rzeczywiście jest za mało dopracowana. Za mało smaczków, jak np. w diablo (elitarne przedmioty miały czasem kilkanaście linijek opisu, tu tylko 4). Nie wiem co jeszcze wymienić, ale czegoś brakuje. Co do gry drużynowej to wydaje mi się ok. Każda postać wnosi coś do teamu: berseker dodaje życie, soldier ammo, hunter accuracy, a syrena nie wiem. Szkoda, że tylko 4 osoby mogą grać jednocześnie. Na czteroosobowym party 50lvl jest za łatwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 brakuje zadbania o detale w stylu blizzardowskim :D zeby to oni te gre zrobili to by bylo pozamiatane :D mnie teraz hon zassal nierealnie wiec bordera odstawilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Byłoby gamer of the year i dla mnie gdyby nie to, ze takie krótkie. Tzn. ile zajeło Ci przejscie gry? I dla porównania, pokaz innego FPSa z porównywalnym lub dłuższym czasem grania. brakuje zadbania o detale w stylu blizzardowskim icon_biggrin3.gif zeby to oni te gre zrobili to by bylo pozamiatane icon_biggrin3.gif Gdyby to robił Blizzard gra wyszłaby w 2015 i była na enginie warcrafta 3 ("ulepszonym"), więc zapomnij o klimatycznej grafice, jaką teraz mamy. NIe poblem robić grę 10 lat i tworzyc kilkunastolinijkowe opisy brni, magiczne sety itp, która w momencie premiery wygląda już na przetarzałą. I tak, grafika jest ważna, ona tworzy 80% kilamtu Borderlands. Borderlands ma dobry pomysł, klimat i wykonanie, bugów praktycznie nie ma. Gra bardzo mi się spodobala i naprawde polecam, zwłaszcza osobom, które nie mogą spędzać 8h dziennie na granie - bo faktycznie, po 8h kilka dni z rzędu gra może zacząć nużyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 co do braku bugów to jesteś w będzie.... niestety jest ich sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Tzn. ile zajeło Ci przejscie gry? I dla porównania, pokaz innego FPSa z porównywalnym lub dłuższym czasem grania. Około tygodnia, byłoby dłużej, gdyby nie taxi. Niestety ten element gry jest imo niedopracowany, bo co to za przyjemność dosłownie biegać za o 15lv wyższym kumplem, gdzie xp leci jak szalone. Oczywiście, nikt mi nie każe za nim biegać, ale chcąc pograć razem online nie ma innego wyjścia. Ja borderlands nie krytykuje,bo sam sie świetnie przy nim bawiłem, ale właśnie dla tego, że zabawa skończyła się tak szybko ta gra nie zasługuje na Game of the year. A to, że niema innej porównywalnej lub dłużej gry nie znaczy, że ta jest najlepsza. Grafika jak najbardziej dodaje tu klimatu i za to + Niedługo będzie można już do zombiaków postrzelać, także jest na co czekać. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 wszyscy pisza ze gra jest krotka ... a ja przypominam ze sa 4 POSTACIE! ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Racja, mój alt stara się nie korzystać z usług taksówek, nie ma już presji na endgame, więc jest czas na lepsze zbadanie sprawy :) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Gra jest bardzo sympatyczna. Największe wrażenie zrobiła ( i robi dalej ) na mnie grafika - mimo braku mega fajerwerków, buduje niesamowity klimat. Czuć fallouta, jednak w bardziej lajtowym wydaniu. Nie pamiętam, kiedy ostatnio skończyłem jakiegoś singla (pomijając MW2, który swoją drogą uczy bardzo złych nawyków - szarża na wrogów szybko okazuje się niezbyt skuteczną metodą ( gram czarnuchem )), ale Borderlands postaram się dociągnąć do napisów końcowych. Swoją drogą gram na deflautowym poziome trudności i niekiedy są problemy. Największe były gdy zapuściłem się do pierwszej kopalni. Kilka respawnów, ale udało się mi skończyć questa. Dopiero później zauważyłem, że rekomendowany poziom trudności jest o 4 lvl wyższy od mojego aktualnego. Bardzo lubię cRPGi typu Diablo czy też Dungeon Siege, za dosyć szybką akcję, ciekawe questy i możliwość zbierania coraz to lepszy przedmiotów. FPSy za jeszcze szybsze tempo gry oraz mechainkę. Tutaj połączono te dwa gatunki, wyciągając najlepsze elementy i doporawiając ten mix klimatem ala fallout. Nieżle, nieżle. Widzę przyszłość przed tego typu grami. Myślę że jutro z bratem ruszymy coś online - oby zabawy było tyle co przy L4D. ps. sterowanie pojazdem to jakaś masakra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LouisCiffer Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2009 WITAM nie wiecie moze czy da sie po przejsciu gry na playthrough2 zaczac od nowa ta sama postacia 3ci raz? bo po ubiciu ostatniego bossa i oddaniu questu nie widze niestety tej opcji. Niewiem czy to u mnie cos sie zwalilo czy tak juz ma byc ze 2 razy a potem to jak cos to multi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 nie ma takiej opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Tak patrze ostatnie posty i gra była za krótka... A że tak się zapytam.. trzeba było grać z kumplami? IMO gra się przyjemnie, ani za krótko, ani za długo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 23 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2009 Grać tylko z kumplami, ew. obcymi online. Gra samemu taka nijaka, a w 4osobowym party się miło gra i poziom trudniejszy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Tak się naciąłem przy okazji przeglądania zwiastunów. http://www.youtube.com/watch?v=O3iEuTuKvdU Szczerze mówiąc chciałbym zobaczyć surowszy klimat Boardelands [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Co to za filmik? Data wstawienia 6.09 a nie kojarzę pewnych lokacji z filmiku. Dla mnie wygląda jakby jakaś 2 część ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Dla mnie bardziej jak cos ala film na podstawie gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Ja to interpretuje jako zwiastun sprzed etapu 'pieprznijmy kreskówkę'. Fauna i flora, korytarz i wulkan/ portal wyglądają na wzorowy UE3.0 @ 2009. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 Nawet niezły klimat. Kto wie, może dwojka wyjdzie w takim wydaniu ;) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...