kkNd! Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 No faktycznie teraz popatrzylem i wszedzie niedostepne te xfx :/ i pomyslec, ze podczas premiery kupowalismy szafirki za 1299 z wysylka :x To przez dolara? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 jak moge ustawic zeby karta wracala do ustawien taktow 2d jesli mam karte podkrecona , karta wraca do ustawien 2d tylko wtedy jak mam domyslne taktowanie jak mam oc to caly czas sztywno trzyba sie ustawien podkreconych , pomoze ktos w tym temacie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 W Afterburner stwórz sobie profil z ustawieniami OC i z defaultowymi. Jak odpalasz grę, włączasz profil OC, a po skończonej zabawie ustawiasz profil def. i takty spadają do 157/300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 No faktycznie teraz popatrzylem i wszedzie niedostepne te xfx :/ i pomyslec, ze podczas premiery kupowalismy szafirki za 1299 z wysylka :x To przez dolara? Początkowo przez większy popyt niż podaż, potem brak konkurencji a teraz doszedł kurs dolara. Jak nie urok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arisovsky Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 jak moge ustawic zeby karta wracala do ustawien taktow 2d jesli mam karte podkrecona , karta wraca do ustawien 2d tylko wtedy jak mam domyslne taktowanie jak mam oc to caly czas sztywno trzyba sie ustawien podkreconych , pomoze ktos w tym temacie ?? W RivaTuner w oknie oc wystarczy kliknąć w button 'Defaults' żeby karta wróciła do trybu 2d. W każdym razie u mnie tak jest, na radku hd3650. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DI3S3L Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2010 mam maly problem. chce kupic radeona hd 5850 ale nie wiem ktorego wybrac. wpadly mi w oko dwa modele, msi radeon hd 5850 twin frozr ii i asus radeon hd 5850 eah5850 directcu top. w necie sa testy asusa ale nie ma msi. prosze o rady bo w sobote kupuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Witam, Padło na Sapphire Radeon HD 5870 za 1400zl. Teraz jakie chłodzenie Warty jest uwagi Zalman > Ścigam MSI Afterburner i zobaczę co potrafi:) PS: Ma ktoś Sapphire jak tam idzie>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Mój Saphire HD5870 pracuje non stop na ustawieniach 890/300 przy napięciu 1.137V. (Liczy DNETC lub MilkyWay). Jeśli chodzi o gry to jest różnie - niektóre tytuły pozwalają a grę przy domyślnych taktowaniach z obniżonym napięciem rdzenia, inne wymagają domyślnych 1.162V. Zasadniczo większość tytułów poprawnie działa przy ustawieniach 900/1300 przy defaultowym napięciu - choć zdarzają się wyjątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Zapuściłem sobie grafe na 875/1175 i wrzuciłem OCCT na grafe i Linxa na procka (proc@3.4), temperatury VDDC stuknęły do 105*, to chyba nie za dobrze jak mniemam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Nie za bardzo. Do dłuższych "robótek" trzymaj poniżej 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 u mnie pzy oc 926@1300 (musiałem zjechac do boinca po 6 godzinach sie wysypywał komp teraz jest ok) na zalmanie w sekcji zasilania mam ok 85-90 , jak byly upaly po 35 temperaturka dochodzila nawet do 110 , na gpu temperatura 63 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Rozebrałem układ, bo to trochę dziwne, rozmontowałem blok, ale docisk niby jest ok. No i nie obyło się bez strachu, bo komp nie chciał później wstać :P No właśnie coś ciekawego... Wiedziałem, że OCCT wygrzewa grafe znacznie mocniej, ale to jest szok. Na stockowych zegarach VDDC prezentuje się tak: OCCT: 86*-88* Furmark: 64*-66*-68* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 Zrobilem test na taktach 875/1150 - okolo 2 minuty w gpu occt. wynik 61/63/66. Pewnie skoczyloby wyzej jakbym zapuscil na dluzej. Generalnie w grach mam max srednio 65C na taktach 810/1100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 (edytowane) Dobra, znalazłem winowajcę :) wrzuć w OCCT "Shader complixicity" na 8 :P na standardzie (0) miałem 63-66 :) W sumie i tak jutro poprawię docisk, może coś więcej da :) Edit, jednak chyba nie, bo po podkręceniu mam 75*, choć może to wina okładu - tylko PA160 pracuje. Edytowane 22 Lipca 2010 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 22 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2010 własnie przed chwila zapuścilem tego occt na grafie dalem na maksa tam 8 i rozdzialke 1280x1024 , po 4 minutach zrobilo sie na sekcji po okolo 130 stopni , szok bez kitu to w furmarku maksymalnie mialem 110 tu to przegiecie troche , w boinc mam maksymalnie 95c w milce czy dcnet , straszny wygrzewacz ten program na niego chyba nie ma mocnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Nie ma mocnych , bo ati w tym programie nie ścina wydajności i pobór mocy jest konkretny. Na nv ten program nie obciąża bardziej niż chociażby crysis :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 No nie wiem. Na futrzaku i OCCT przy takich samych ustawieniach zegarów, mam prawie identyczne temperatury, więc to raczej nie problem. Podejrzewam, że wpływ ma sama budowa układu i temperatura otoczenia. No ale, trzeba sobie radzić, tak jak jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 czy mój zasilacz z sygnaturki wystarczy do CF hd5850 ? czy ktoś z was ma CF tych kart na podobnym sprzęcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Jak widać IN4.pl - Serwis informacyjny :: Recenzje :: Testy :: Radeon HD 5850 - solo i w duecie bez OC na ścisk da rade ale lepiej jakby to 620-650 było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Day sie zwiekszyc dostepne max napiecie wyzej niz 1,35? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Witam, Moj pierwszy kontakt z SAPPHIRE RADEON HD5870 -Duza :P Testy: heaven unigine: def :1555 3mark06; def: 18540 Temp: Furmark stable: idlle 37 wiatrak 100obrotów stres 74 100obrotów otoczeni 28stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) Day sie zwiekszyc dostepne max napiecie wyzej niz 1,35? Grafa referent ? Jesli tak to afb ex zalatwi sprawe ;) http://www.uploader.pl/pl/file/242076/MSIAfterburnerSetup151x-exe.html Edytowane 25 Lipca 2010 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 DEVILEK coś ten link nie prowadzi tam gdzie powinien. Popraw jak możesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2010 DEVILEK coś ten link nie prowadzi tam gdzie powinien. Popraw jak możesz. Zmienione ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 (edytowane) Ostatnio kupilem sobie radeona 5870 sapphire vapor-x. Niby jest ok benchmarki przechodzi skonczylem tez na niej metro 2033 bylo ok. Wiec zapodalem GTAIV ktora skonczylem na starej grafice 8800gtx. Niestety w gta IV nie da sie grac, obraz po prostu mi sie rwie (win xp 32bit). Oczywiscie spatchowane. Natomiast ARMAII lepiej mi chodzi na win xp 32bit niz na win 7 64bit. Na win 7 jest takie delikatne szarpanie ale klatek mam pod dostatkiem i nie doczytuje dysk. Na geforce takich problemow nie mialem. Nie wiem czy to wina sterow. Reszta sprzetu wydaje mi sie ze ok. Wymienilem wszystko pol roku temu oprocz grafiki i smigalo dobrze (intel i5 750) Nie moge tez wlaczyc ze sterownikow synchronizacji pionowej w win 7 64bit w win xp 32 natomiast dziala. Przy odpaleniu np: 3dmarka z wlaczonym frapsem. Oczywiscie w opcjach jakiejs gry dziala ok dziala synchon. pion. Edytowane 26 Lipca 2010 przez mmmaaarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2010 wysyp sterowników 10.7 - ATi Catalyst 10.7 - Guru3D.com Forums 10.8 - Catalyst 10.8 beta 5 (8.76.2) Discussion thread - Guru3D.com Forums oczywiście pomijam 10.7 i instaluję bety 10.8, może ktoś wypróbuje 10.7 i zda relację Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Ja jadę na 10.7beta Są o 2 tygodnie nowsze od WHQL. 10.8, beta5 pomijam bo to jakiś wynalazek. W tych co ja mam póki co BC2 mi się nie wiesza, jak to było na 10.6 i po wyjściu patcha. Zobaczymy jak dalej. Zniknęła zakładka z tymi dodatkowymi filtrami video i polepszaczami w CCC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 No właśnie brak mi tego konwertera co to raz działał a raz nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tachion Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Jak w 10.7 jest przeciez konwerter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 27 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2010 Qrcze u mnie w zakładce nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...