Skocz do zawartości
Tagasu

Office 2010 już w Maju.

Rekomendowane odpowiedzi

SharePoint 2010 & Office 2010 Launch

Today, we officially announced that May 12th, 2010, is the launch date for SharePoint 2010 & Office 2010. In addition, we announced our intent to RTM (Release to Manufacturing) this April 2010.

It’s an exciting time for us! We hope you can virtually join us on May 12th at 11am EST to listen to Stephen Elop, President of the Microsoft Business Division, announce the launch. You can register for the event @ http://sharepoint.microsoft.com/businessproductivity/proof/pages/2010-launch-events.aspx.

Arpan Shah

Director, SharePoint

Jak dla mnie to bardzo dobra wiadomość. Miałem przyjemność użytkować betę 2010 i, oprócz paru błędów (które mam nadzieję zostaną poprawione w wersji finalnej), pakiet naprawdę podoba mi się.

Transmisja online z premiery 12 maja o godzinie 17. czasu polskiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, ale do większości zastosowań spokojnie nadal wystarcza open office. :lol2:

Btw piszę z linuxa, bo wersja testowa win7 się skończyła a ten restart co 2h jest trochę irytujący. :]]

I nie narzekam ! :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

O gustach się nie dyskutuje... ale powolny? :blink: Mój najsłabszy lap: P3@1.2GHz +512MBRAM +wyświetlacz obrazu Tridenta (bo trudno to nazwać chipem graficznym) łyka go jak bułkę z masłem - podczas gdy nawet MSO2k jest już ciężko strawne dla takiego zabytku techniki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja ostatnio testowałem OO (co na dobrą sprawę było dawno) to kompatybilność z MS Office nie była 100% i program też potrafił działać bardzo powoli przy niektórych operacjach. Dziękuję, postoję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Office 2010 ma być też w wersji 64 bit, pod kątem własnie bardzo dużych plików, ale:

64-bit Office 2010 product upgrades will be available. However we strongly recommend most users install 32-bit version of Office 2010 on both 32 and 64-bit Operating Systems because currently many common add-ins for Office will not function in the 64-bit edition. The 64-bit installation of Microsoft Office 2010 products will be available for users who commonly use very large documents or data set and need Excel 2010 programs to access greater than 2GB of memory.

A w ogóle to tam piszą, że ma być  darmowa aktualizacja, jak się teraz kupi 2007 (u autoryzowanych sprzedawców)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dobrze, MS Office naprawdę od wersji 2007 zaczął mi się podobać. Ciekawe jaka będzie cena dla użytkowników domowych. Tak na dobrą sprawę darmowy Open Office (wersja od UX) jest jak dla mnie wystarczający, nie spotkałem się z 'muleniem' a to dlatego, że działam na niedużych plikach ;). Nie ma co psioczyć OO jest przecież darmowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za OOo nie przepadam (wolny i brzydki. pisałem już, że jest wolny?), piszę dokumenty na tyle rzadko i tak mało skomplikowane, że w zupełności wystarcza mi Google Docs.

eeeee ... mam przed sobą przedpotopowy sprzęt (512 MB ram, jeden rdzeń nawet nie wiem czego :) ) i jakoś specjalnie wolno OO nie pracuje (wersja 3.1.1) ... to samo w kwestii wyglądu ... bardziej mi się podoba niż MS 2003 ... wersja 2007 jakoś dla mnie nie strawna ;) Wersja 2010 pewnie będzie podobna do 2007.

jak ja ostatnio testowałem OO (co na dobrą sprawę było dawno) to kompatybilność z MS Office nie była 100% i program też potrafił działać bardzo powoli przy niektórych operacjach. Dziękuję, postoję...

Zgodność pomiędzy poszczególnymi wersjami MS Office nie jest 100% !!!! a Ty jeszcze coś chcesz od Open Office? ;) (przy czym zgodność pomiędzy poszczególnymi wersjami Open Office jest 100% ... chyba że mamy wersję 1.0 i chcemy otworzyć coś z 3.x ... to najwyżej instalujemy 3.x)

Sytuacja z wczoraj ... jeden Pan przynosi dokument który napisał w 2007 ... musiałem otworzyć w 2003 ... instalacja pakietu zgodności ... otwiera ... dokument rozjechany :] (a był to prosty i krótki dokument)

Otworz jakis duzy dokument, to zobaczysz jaka z OOo rakieta ;) Moj rekord to 10 minut w OOo (i przy okazji zgubione formatowanie wykresow - arkusz Excela) vs kilka sekund w Excel 2007 ;)

Otwórz jakiś dokument "odt" w MS Office i daj znać jak szybko chodzi/czego brakuje :] Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

btw ktoś mi powie jaki miał powód M$ by zmieniać rozszerzenie na docx z doc?

Moze taki ze to nowy format zapisu pliku a nie sama zmiana rozszerzenia...

A OO obsługuje docx? Nie. :) Już wiesz.

Sam nie obsługujesz. OOo 3.1 potrafi otwierac docx.

Q(^*&a został na tym forum jeszcze ktos kto potrafi myslec? Bo tu juz nawet się czytac nie da tego co niektórzy wypisują...

Edytowane przez ZlyUser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi