Stanko Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Do mnie też dotarła dziś paczka z eMarket z płytka Asrock p67 Extereme4, do tego pamięci A-Data 1600 cl9 low voltage. Mam też już chłodzenie SilentiumPC Fortis. Niestety kasy na procka 2500k na razie brak. Kupie pewnie w przyszłym miesiącu, a na razie porajcuje się pieszczeniem płytki ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Nowe biosy do Asusów Official ASUS BIOS and Program Updates - [H]ard|Forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Nowe biosy do Asusów Official ASUS BIOS and Program Updates - [H]ard|Forum Ktoś już to flashował? Na oficjalnej stronie cisza. AI Suite wywala mi się podczas odpalania instalacji. Niezależnie czy z oryginalnej płyty, czy ściągnięty. Ktoś się spotkał z czymś takim? EDIT: Znalazłem rozwiązanie. Wystarczy zainstalować patch z tej strony: KLIK Edytowane 21 Stycznia 2011 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Ja tak mialem. Przeinstalowalem system i przed instalacja czegokolwiek zainstalowalem AU Suite i dziala ;p Mialem tez problem z Intel Matrix Storage, bo Windows wieszal sie podczas restartu przy tym animowanym logo <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Oooo 4500@ 1,2 piekny proc. Ale czym go chlodzisz , ze dobija do 83 stopni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Boxem :D Mam wąską obudowę ponad 10 letnią (jeszcze z pierwszego kompa). Co byście polecali nie za wysokiego? Ponoć za kilka tygodnia ma się pojawić Freezer 13 ale wersja Pro. Szkoda mi wydawać siana na jakieś Noctua'y etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) To teraz cos porzadnego na proca i HWbot twoj :) edit: moze Big Shuriken http://angela.pl/p5129,scythe-big-shuriken.html Na spcr zawsze go polecaja do obudow o niskiej wysokosc Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 On jest do desktopów typu low profile ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Oooo 4500@ 1,2 piekny proc. Ale czym go chlodzisz , ze dobija do 83 stopni? Tu nie ma zasady, moj tez robi 4.5GHz na niskim napiecu, a potem jest sraka :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Ja tylko zmieniłem mnożnik :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 No właśnie jak możecie podawajcie różne takty i napięcia pod obciążeniem oraz batch procesora B-) 4.5/4.8/5.0ghz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Mój L041C124 z DeniKomp. Pewnie Sector go namaścił :lol2: Edytowane 20 Stycznia 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Mam pytanie do posiadaczy Asusa. U mnie jak skonczy sie uruchamiac bios (napisy, dyski) komp ze 2 sek stoi, pozniej mam czarny ekram z taka migajaca kreska na gorze w lewym rogu. Pomioga to kilka sekund i dopiero windows sie uruchamia. Tak ma byc? A jak nie co moze byc przyczyną? PS. System nie byl przeinstalowywany po platformie 1366. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Ekspertem nie jestem, ale to chyba dobrze wróży na przyszłość: :lol: 1.33v na sztywno w BIOS WALIDACJA: KLIK Co do temperatur to jeszcze jest kilka stopni do urwania. Skończyła mi się pasta MX-4 i jadę na paście silikonowej typu H UPDATE: pi32MB policzyło i prime liczy spokojnie już 40min. W weekend się pobawię coś więcej, ale na tą chwilę chyba najlepsza sztuka tutaj. @radiergummi - też się niezła sztuka zapowiada. Mój na 4.5Ghz na 1.2v z BIOS się wysypał w Linxie. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Ekspertem nie jestem, ale to chyba dobrze wróży na przyszłość: :lol: 1.33v na sztywno w BIOS No raczej bardzo dobrze, moj 5GHz robi na sztywnym 1.5v Edytowane 20 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Nie cytujemy obrazków ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Wgralem ten nowy bios ze stronki hardforum i wyglada okej. Niestety u mnie chyba nie pomoze, windows nie bootuje ani przy ustawieniu pamieci na 1866, ani na 1600 :/ zachcialo mi sie qfa dokladac stowke do "lepszych" corsairow... Edytowane 20 Stycznia 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Wgralem ten nowy bios ze stronki hardforum i wyglada okej. Niestety u mnie chyba nie pomoze, windows nie bootuje ani przy ustawieniu pamieci na 1866, ani na 1600 :/ zachcialo mi sie qfa dokladac stowke do "lepszych" corsairow... Ja też mam problem z corsairami, na 1600 jest wszystko OK, ale powyżej nic z tego, niezależnie od napięcia. W recenzjach niby śmigają na 2000 przy 1.65v. Zaraz obadam ten nowy BIOS. EDIT: albo nie sprawdzę: The forums are down for maintenance. We will be back shortly. Thanks! Edytowane 20 Stycznia 2011 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 To moze go nie sprawdzaj... wczesniej przynajmniej chodzily na 1600... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Ja tylko zmieniłem mnożnik :rolleyes: intelburntest to żaden dowód stabilności ,tak samo miałem ,mój zrobił na default 4.3ghz ,w prime95 po 2 minutach wywalił bsod :) ,daj linxa na 25 times i się pochwal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Nie wiem o co ci biega bo oba programy opierają się o linpack, ale łap tam niedowiarku: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 jak byś chciał wiedzieć to też żaden dowód 6 min :P ustaw Memory MB na tyle ile pozwala tobie system i wtedy zobaczysz o co mi chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 Dawaj Prime. U mnie też LinX śmiga, a Prime się wykłada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) To fakt. Mnie potrafił się kiedyś wywalić po ponad godzinie. Nie liczy sie ilość testów tylko długość, i pamięć najlepiej użyć całą dostępną (musi być włączony swap). Do tego finalne ustawienia najlepiej puścić na kilka(naście) godzin. W moim przypadku to oznaczało zawsze pełną stabilność. A Prime95 to raczej tylko w Blend sie może wywalić jak sie przesadzi z pamięciami. Pozostałe dwa testy obciążają głównie samego proca, i robią to znacznie słabiej niż LinX. Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Mały teścik pamięci 4.9Ghz BFBC2 1866 8-9-8-24 84.527 - Min: 63 - Max: 117 2133 9-10-9-27 83.247 - Min: 64 - Max: 119 gra nie warta świeczki żyłowania pamięci w Mhz jak można to samo osiągnąć na niższych timingach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Ja tam wolę grać w czołgi, BC2, CSS czy pro evo i tak testować niż gapić się godzinami na prime'y czy inne linx'y. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 I kiedys w koncu zobaczyc bsoda na pulpicie :-) stabilnosc w grach czy 3d markach to zadna stabilnosc :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 I kiedys w koncu zobaczyc bsoda na pulpicie :-) stabilnosc w grach czy 3d markach to zadna stabilnosc :-) Jak zobaczy to bedzie wtedy zmienial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 Dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...