Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Do zabawy można brać 152mm, dużą przyjemność sprawia fakt, że większość czołgów nie ma szans w starciu z pojedynczym pociskiem z tego działa wystrzelonym w tyłek. Czas przeładowania jest jednak dość długi i to mnie bardzo denerwowało w tej armacie, jestem zbyt niecierpliwy :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stockowy KW to istna udreka jest :mad: Tym dzialkiem to moge sie po jajkach co najwyzej podrapac i do tego jest tak tragicznie wolny , myslalem ze Tiger jest wolny a z KW jest jeszcze gorzej.

Mam nadzieje ze jak najszybciej uzbieram do dzialka i silnikow ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że Panterą sobie coś pogram, ale póki co robię za mięso armatnie. Zmiana z DB jest odczuwalna mocno na niekorzyść. Długa 88mm nie pomaga i w efekcie czołg nadaje się tylko do snajpienia w krzakach. DB odbijał pociski aż miło, Pantera łapie wszystko póki co. Możliwe też, że lepsze czołgi po prostu się trafiają i krótka 88ka rzadziej strzela do mnie. Pomimo premium dopłacam prawie do każdej bitwy i muszę Hummelem zarobić na moduły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie dokładnie za co leci exp ?

Jak na razie to wiem że za zbijanie czołgów i scouting .

Nie orientuje się ktoś czy za samą penetrację pancerza bez zdjęcia HP też leci exp ?

Bo miałem kilka takich akcji ( najczęściej grając SU-85B - dobieranie tierów to porażka tej gry ) - trafiam wroga , słyszę komunikat o penetracji a wrogi czołg ma nadal tyle HP ile miał przed trafieniem .

Btw. ww. SU-85B penetruję IS-y ale HP im nie zdejmuję - ciekawe ( mowa o ammo typ 1 ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Expa nie dostaje sie za killa! Tylko za zdjecie HP, flag capture i scout jest doswiadczenie. I jestem tego pewien, bo dzis przy pomocy Grilla trafilem 5 strzalami ISa (zabierajac mu jakies 30-40%, i nie zabijajac go) po czym dostalem bombe i zgarnalem 800exp. Kilka walk pozniej dobilem PzKpfwIII i IV i dostalem 350exp. Obie walki wygrane.

Edytowane przez Trawienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie ciagle mecze z 75mm w Panterze bo do wiezy jeszcze kilka walk brakuje :)

Za to z nadmiaru golda zaladowalem sobie kilka pociskow premium do tygrysa II z dluga 105 i czuc roznice kiedy przebijasz Jagdtigera w najgrubszym miejscu od frontu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Expa nie dostaje sie za killa!

Oczywiście, że się dostaje, dostajesz za sam kill powiedzmy 100 expa(sam wymyśliłem tą wartość na potrzebe przykładu xd) i 2 expa za każdy procent zdrowia zabrany wrogiemu czołgi, jeżeli zabijesz go całkiem sam to dostajesz 2xp * 100 + 100xp, jeżeli tylko byś go dobił z 10% to 2xp * 10 + 100xp za kill.

Do tego dochodzi jeszcze różnica tierów między Tobą a targetem, jeżeli wrogi czołg ostrzeliwuje kogoś z Twojej drużyny, a ty go zabijesz to też za to jest dodatkowy exp, za scoutowanie, za assysty, za capture/defence, za otrzymany status bohatera bitwy (tylko defender i invader) jeszcze było tego więcej, jak znajdę link to podam xP

Edytowane przez UgliBiBagli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za co dostaje się doświadczenie:

1. Za uszkodzenie czołgu przeciwnika

2. Za krytyczne uszkodzenia czołgu przeciwnika. Różnica poziomu czołgów też jest brana pod uwagę. Jeśli zadajesz uszkodzenia dla czołgu który jest wyżej w randze tym więcej doświadczenia dostajesz.

3. Za wykrycie czołgu przeciwnika. Za wykrycie SPGs dostaje się więcej doświadczenia niż podczas wykrycia pozostałych czołgów.

4. Bonusowy exp za wykrycie przeciwnika który ostrzeliwuje twoich sojuszników

5. Bonusowy exp za zniszczenie czołgu przeciwnika. Różnica poziomu czołgów jest brana pod uwagę.

6. Bonusowy exp za przejmowanie bazy przeciwnika. Doświadczanie jest przyznawane proporcjonalnie do czasu przebywania w bazie przeciwnika.

7. Bonusowy exp za zrestartowanie pasku czasu podczas przejmowania przez wrogów bazy. Doświadczenie jest dawane proporcjonalnie do %HP zabranego dla przeciwnika który jest w obrębie bazy.

8. Bonusowy exp za przeżycie bitwy.

9. Za aktywność w bitwie, czyli za strzelanie w pewnej odległości od przeciwnika, oraz za bycie w zasięgu strzału przeciwnika. Nie otrzymasz zbyt dużo ale zawsze wpłynie to na ilość otrzymywanego przez ciebie doświadczenia.

10. Im więcej uszkodzeń zadała Twoja drużyna stronie przeciwnej tym wiecej doświadczenia cały team dostanie.

11. Bonusowy exp jeśli Twoja drużyna wygra bitwę: +50% dla każdego gracza.

Za co nie dostaje się doświadczenia:

1. Za uszkodzenia czołgu sojusznika

2. Za zabicie sojusznika

3. Za rykoszety i strzały bez penetracji.

4. Za otrzymywanie uszkodzeń

5. Za otrzymanie tytułów w „Hero of the battle” ( oprócz tytułu „Invader” oraz „Defender”)

6. Brak bonusowego doświadczenia za remis w bitwie! I oczywiście za przegraną.

7. Brak bonusowego doświadczenia za zabicie SAMEMU wszystkich czołgów w przeciwnej drużynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sobie po 107mm w KW dokupilem lolcannona 152mm. fun jest niesamowity jak sie gasi medy jednym strzalem :D oczywiscie nie wszystkie. ugryzc mozna wszystko. niestety reload time zabija. doslownie :lol2:

Edytowane przez Sarkazm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi