Michaelius Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Czyli cos u mnie sie popsulo. Trzeba bedzie sie przemeczyc na lapku a w wolnej chwili reinstall zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Panowie, może mi doradzicie. Widzę że z T1 nie przekwalifikuję sobie załogi na T29. Co zrobić w takim razie. Jeżeli odkryłem właśnie M6 a załoga w T1 jest na 95%? Przeszkolić i sprzedać T1 czy zostawić do robienia kasy a na M6 startować od 75%? Jesli kredyty to nie problem dla Ciebie to sprzedalbym T1. I za kredyty przekwalifikowal z T1 na M6. Jesli teraz maja 95% powinni miec po przekwalifikowaniu 85%-86%. Zanim dojdziesz do T29 to beda na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 @Havoc Jeśli załoga na innym czołgu ma już 90%, to nawet po darmowym przekwalifikowaniu na inny czołg powinni mieć ponad 70%. Teraz mam M4A2E8 i załogę, która zaczynała na M5 Stuart. Jeszcze nigdy nie osiągnęli 100%na żadnym czołgu. A mimo to po ostatnim przekwalifikowaniu z M7 na M4A2E8 mieli ponad 70 %. Do tego wydaje mi się, że po każdej przesiadce załoga szkoli się szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Free - 76% Za 20k - 86% Bałem się tylko że może M6 jest nieopłacalny i trzeba trzymać T1 żeby móc jakoś zarabiać. Dlatego pytam. Ale widzę że nikt nie uważa w ten sposób, więc pozbędę się T1 i ładuję wszystko w M6 włącznie z załogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 A co w przypadku takim gdy na T29 mam załogę na 100% i koło 90% te dodatkowe umiejętności kamuflaż/naprawa i przekwalifikuję ich na T32, stracą te dodatkowe umiejętności + jakiś procent z ogólnego doświadczenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Nie, ale dopóki znów załoga nie bezie na 100% nie będą dalej rozwijane dodatkowe umiejętności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 A co w przypadku takim gdy na T29 mam załogę na 100% i koło 90% te dodatkowe umiejętności kamuflaż/naprawa i przekwalifikuję ich na T32, stracą te dodatkowe umiejętności + jakiś procent z ogólnego doświadczenia? Dodatkowe zostaje, ale nie liczy sie poki bazowym nie osiagniesz 100% na nowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Dodatkowe zostaje, ale nie liczy sie poki bazowym nie osiagniesz 100% na nowo. Nie liczy się czy nie naliczają się nowe? Jeżeli mam 70% kamuflażu po przeniesieniu załogi nadal jest 70% ale już ogólne doświadczenie załogi jest poniżej 100%, to kamuflaż działa czy nie? Czy wargemes planuje wprowadzenie opłat za gold w złotówkach zwykłym przelewem? Bo tymi smsami wychodzi euro po 7,50 :P Kombinuję na wypadek jak by słabo szło zbieranie kasy i expa z T32 na T34. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Nie liczy się czy nie naliczają się nowe? Jeżeli mam 70% kamuflażu po przeniesieniu załogi nadal jest 70% ale już ogólne doświadczenie załogi jest poniżej 100%, to kamuflaż działa czy nie? Dziala, tylko bedziesz mial caly czas 70% dopoki zaloga znowu nie osiagnie 100%. Czy wargemes planuje wprowadzenie opłat za gold w złotówkach zwykłym przelewem? Bo tymi smsami wychodzi euro po 7,50 :P Przeciez jest DotPay, ktory obsluguje wiekszosc naszych bankow. Placenie smsami to slaby pomysl.. przelicznik jest nieciekawy. Wybierasz DotPay, Wire Transfer i przenosi Cie na strone DotPay'a gdzie wybierasz swoj bank. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 OK, faktycznie są złotówki przy dotpay. :) Dzięki, mogę zapłacić nawet kartą, za co dostanę 1% zwrotu od banku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Ok potwierdza się to, że grając USA tankami trafiam na debili... Cały team wpiz.. po 2 min a ja napierniczam do 2x Tiger P. Jaka to chora gra grrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Grałem wczoraj sporo M6 i trafiam na dobre zespoły :) mam połowę zwycięstw i dwa remisy, w sumie przez te parę bitew zebrałem 10k expa. Nie są wcale takie złe ale dopiero jak się je rozwinie i załoga osiągnie co najmniej 75%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Odkąd mam Pershinga i T25AT ta gra nabrała rumieńców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 No niestety.. potwierdza sie tylko moja opinia o matchmakingu ogolnie. To wg mnie z gory skazane jest na porazke. Za starych dobrych czasow, gdy gralem w Q2/Q3 nie bylo takich problemow. Byly serwery, na ktorych sie zawsze spotykali znani sobie ludzie, poziom byl ok, jak cos nie gralo to sie robilo lekkie zmiany i gralo dalej, wszyscy zadowoleni. Potem mialem dluga przerwe od jakiegkolwiek grania online az do COD4, ktory jeszcze byl "po staremu", tzn. dedykowane serwery. Bardzo fajnie mi sie gralo, tez mialem swoj ulubiony serwer, na ktorym ludzie sie powtarzali, ale poziom byl w miare wyrownany, wiec gralo sie fajnie. Jak wyszlo MW2 to juz na starcie balem sie tego calego match-makingu, ktory tam wprowadzili jako rewolucyjny i slusznie.. szlag trafil caly urok grania. Zaluje, ze kupilem ta gre, spodziewalem sie ze bedzie co najmniej tak dobra jak poprzednik, niestety srogo sie zawiodlem. Match-making niby uwzglednial skilla (na podstawie parametrow z historycznych rozgrywek), ale to tylko teoria.. czesto byla przepasc miedzy teamami, a juz nie bylo mozna tak dowolnie zmieniac teamow jak w poprzedniej czesci. Nie wspomne o panoszacych sie cheaterach... Co gorsza sam match-making potrafil sie "zaciac" i nierzadko mialem sytuacje, ze jak czekalem na gre, byl juz prawie komplet, ale za chwile ktos odchodzil i sie grupa rozpadala, po czym przydzielalo mnie do innej i znowu to samo.. czasami ten proces powtarzal sie kilka razy z rzedu, wiec zanim w ogole zaczalem grac to musialem sie sporo naczekac (nawet kilka minut).. strasznie mnie to irytowalo. W WoT tego problemu na szczescie nie ma, ale rozjazd skilla nadal jest i na to nie ma rady przy takim podejsciu. Szkoda, ze taki jest teraz trend i wszyscy raczej odchodza od zwyklych dedykow i mozliwosci samodzielnego tworzenia druzyn :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) Masz przecież gry takie jak lubisz czwarta zakładka na dole, tylko zazwyczaj tam grają już doświadczeni z tierami IX lub X. Masz też gry zespołowe o mapę Europy i Afryki północnej + bliski wschód http://uc.worldoftanks.eu/uc/clanwars/maps/earth/reg_01/ . Edytowane 21 Września 2011 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Tylko, ze nie mam jeszcze czolgow odpowiednich do tych tierow :) Nie mam calych dni na granie, max. 2-3h dziennie sie zdarza, a ze rozwijam kilka galezi na raz to postep idzie powoli i jeszcze troche minie zanim dojde do tych tierow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) Taka gra ładna była i gdyby jadpanter ogarnął, że ma jechać zajmować bazę , a nie stać z boku i "pomagać" bronić to skończyło by się inaczej , a tak przyjechał JgTiger i pozamiatał. Screen 2 Na pocieszenie był Rozpruwacz, specjalista i snajper ;) Edytowane 21 Września 2011 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Z tego co wiem gry zespołowe są raz, dwa razy dziennie o 20:30 i 21:30. Nie wiem ile osób może zagrać w jednej bitwie ale zapewne 15, a klan zazwyczaj liczy ok 100 osób. Wychodzi na to, że gra w klanie to około 1 gry dziennie średnio albo i to nie, zależnie jak dobry jesteś. Co prawda do tego treningi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Jak ktoś pracuje tylko na noc może zapomnieć o grze w klanie <_< Ja już byłem w klanie, nie wspominam tego zbyt miło i to nie tylko dla tego że cały czas dostawaliśmy po [gluteus maximus]. Zostałem wyrzucony bo nie chciałem grać z nimi co dzień po parę godzin. Także odradzam tym co nie maja czasu, no chyba że jest to duży klan np: 1pad co im wisi czy ty jesteś czy nie bo maja na twoje miejsce 50 innych graczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 To miałem na myśli. Mają na tyle graczy przynajmniej te duże klany, że spokojnie można grać wtedy kiedy można ;) Granie pod przymusem chyba nikomu przyjemności nie sprawi i nie po to się w to ładujemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Ja po pewnej bitwie dostalem propozycje od jednego z wiekszych klanow (w trakcie zaproszenia zajmowali trzy prowincje). Odmowilem bo pomimo ze gram troche to nie bylem w stanie sprostac wymaganiom: 1. Pelna komunikacja na teamspeaku (wymagany mikrofon). Mam roczne dziecko wiec gram nawet bez wlaczonych glosnikow - nie wyobrazam sobie jeszcze gadania do mikrofonu. 2. Codzienne "spotkania organizacyjne" w formie conference-call'i. Podobnie jak wyzej, poza tym pracuje po 10-11h dziennie. 3. Okres probny, w trakcie ktorego obowiazkowe rozegranie 3-6h bitew dziennie wraz z sierzantem w plutonie. Jak wyzej. Stwierdzili ze wystarczy sie raz nie pojawic i mozna zostac wykluczonym. Jaki zysk? Wybitni gracze mieli otrzymywac czesc golda za CW... ale jakos mi to do szczescia nie potrzebne. Jedynym powodem dla ktorego bylbym w stanie grac w klanie byloby miec w tagu [PPC] :wub: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 To co za problem sie zebrac i posmigac razem? ;] Jest u nas kilka osob grajacych calkiem niezle... wiec moze cos by sie zwojowalo 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Temat juz poruszany ;) World of Tanks - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 53 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Umożliwią transfer golda między graczami to się zrobi zrzutke i założy klan ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 Mozna tez zrobic zrzute (po 5-10pln) i przeslac komus kto i tak chce sobie kupic gold (i jest zaufany). Wtedy dokladajac nasza kase wyjdzie na tym lepiej bo im wiecej placisz tym wiecej dostajesz. Gorzej bedzie jak ktos bedzie chcial dolaczyc do istniejacego juz klanu. To co? Bedzie musial wyslac 5pln na cele charytatywne? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) Czy jest jakaś nowa moda, żeby rozbijać namioty jak się gra na Fisherman`s Bay i ląduje u góry mapy? Miałem tak przedwczoraj, miałem tak wczoraj, a dzisiaj znowu mój team został wybity do nogi, bo nikomu nie chciało się ruszyć [gluteus maximus] dalej, niż pierwsza linia krzaków w bazie :mur: Nie no... radosne ciach!a mać. Bodaj byście szczeźli, czarcie pomioty, w rynsztoku chowane. Druga bitwa, znowu wszystkie cepy siedzą w bazie. Byłem trzeci na liście, nade mną dwa KW z tym fajnym 107mm. I co? I nic. Wymościli sobie w 11 gniazdko na nieosłoniętej górce i artyleria + TD przeciwnika miały używanie :mur: Nasza arta pochowała się w krzakach. Skaucił jeden. Edytowane 21 Września 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Sojusz [PPC] jak najbardziej tak, a ile gold kosztuje założenie sojuszu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 (edytowane) Panowie przepraszam, że taki mały OT zrobię. Ale chciałem kupić myszkę logitecha M510 lub M705 (bezprzewodowe) może ktoś z Was ma i mógłby na PW napisać (żeby tu nie zaśmiecać tematu) jak mu się sprawuje, również w graniu. Dzięki z góry. Z M3Lee lepiej jechać w Shermana do M6 w kierunku T34 czy jednak w T1 iść? Edytowane 22 Września 2011 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Zawsze zostanie super killer T-29 ;) Czy komuś po ostatnim patchu gra na nvidii notorycznie wiesza się po kilku minutach lub zatrzymuje sie na ekranie zaladowania mapy z odglosami bitwy w tle ? Nie, za to na wielu mapach skybox doczytuje się po kilkudziesięciu sekundach. Sojusz [PPC] jak najbardziej tak, a ile gold kosztuje założenie sojuszu?IIRC 2500 golda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2011 Sojusz [PPC] jak najbardziej tak, a ile gold kosztuje założenie sojuszu? Slawomir, nie. Zacznij czytac to co bylo wczesniej. Wszystko to juz bylo omawiane, kilka postow wyzej umiescilem nawet link. Prosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...