Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem coś takiego (poniżej wymieniłem dane graczy śmigających Lwami):

VIII Löwe None: 0-633 Class III: 657-849 Class II: 909-1078 Class I: 1101-1264 Ace Tanker: ...

VIII Löwe None: 70-638 Class III: 691-809 Class II: 919-1110 Class I: 1110-1287 Ace Tanker: ...

VIII Löwe None: 640-670 Class III: 703-877 Class II: 877-1069 Class I: 1129-1129 Ace Tanker: 1342-1342

wbilem jakis czas temu ponad 1500expa, ale dostalem tylko 1 klase. widac nie ma tu reguly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera jasna. Zapomniałem popatrzeć zaraz po odpaleniu gry, a pierwsza bitwa na Lwie trafiła mi się meeeega i zrobiłem kolejny rekord expa i killi na nim. W związku z tym, co mogę stwierdzić:

Exp potrzebny do Asa bez konta premium jest między 12xx (tak na oko) a 1562.

Btw, bitwa, o której mówię :lol:

http://www.mediafire.com/?7cu35he2z6drkn4

Dołączona grafika

Czasem się cieszę, że ten czołg się rusza jak mucha w smole.

Aha, spotkałem i jednocześnie rozwaliłem dzisiaj pierwszego Typa 62

Edytowane przez m4r
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z was wie ile kodów bonusowych możną wpisać ? czy są jakieś ograniczenia co do ilości ?

- 7 dni konta premium

- 2000 sztuk złota

- 50 000 kredytów

- Dodatkowe miejsce w parku maszyn

- Czołg T2 Light Tank

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś z was wie ile kodów bonusowych możną wpisać ? czy są jakieś ograniczenia co do ilości ?

Gra w starej wersji z locustem 10razy, gra w nowej wersji z T2lt 3 razy. Proste. Podobno w carefour były stare pudełka w promocji po 15zł, ale to trzy tygodnie temu.

Mam propozycję, aby powołać dodatkowego dowódcę polowego w klanie [PPC]. Proponuję zrobić konkurs na najwyższego effa w klanie i wyznaczyć dowódcą polowym osobę z najlepszym wynikiem. Jeden dowódca polowy to mało, tym bardziej, że Costi bywa nieczęsto.

Pytanie do dowódcy PPC, czy się zgadza Dołączona grafika

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra w starej wersji z locustem 10razy, gra w nowej wersji z T2lt 3 razy. Proste. Podobno w carefour były stare pudełka w promocji po 15zł, ale to trzy tygodnie temu.

Mam propozycję, aby powołać dodatkowego dowódcę polowego w klanie [PPC]. Proponuję zrobić konkurs na najwyższego effa w klanie i wyznaczyć dowódcą polowym osobę z najlepszym wynikiem. Jeden dowódca polowy to mało, tym bardziej, że Costi bywa nieczęsto.

Możecie mi spokojnie zdjąć tą funkcję jeśli będzie potrzeba, nie obrażę się, szczególnie że i tak gram raz na ruski rok (nie wspominając o tym, że nie wiem do czego służy ;) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do bardziej ogarniętych ode mnie.

Mając ponad 10K golda i jakieś 55K XP do Tygrysa II, jest sens kupowania Lowe za golda?

Czy lepiej kitrać na jakieś promocje i na naprawy zarabiać VK 3601H i Pz IV stojącymi w garażu?

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz zamiar grac glownie tierami 8+ to wedlug mnie czolg premium jest niezbedny do niefrustrujacej zabawy. Promocji na E75 miec nie bedziesz.. a 3,5mln kredytow uzbierac przy pmocy VK3601 czy Pz4 zajmie wiecznosc (pamietaj ze musisz tez zbierac na ewentualne naprawy i ammo do Tigera 2)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy byłoby zapotrzebowanie na "pomocnik grindowania"?

Skrypt w PHP, dane w JSON, styl w CSS, razem trzy pliki. Pokazuje ile expa potrzeba zdobyć na danym czołgu, ile mamy, ile zostało. Dodatkowo podlicza ile ekspa zdobyliśmy w danym dniu, ile potrzeba doświadczenia, ile mamy.

Wada: wszystkie dane oprócz posiadanego ekspa trzeba edytować ręcznie w JSONie.

post-107673-0-68114800-1345915061_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie w tej grze nie posiadanie premium tanka uniemożliwia grę wyłącznie tierami 8+. Można zarabiać grając tierami 5-6 i wydawać na gry 8+ albo zarabiać artą, ale cała kasa idzie Ci wtedy na gry 8+. Tank premium na stałe rozwiązuje ten problem, nie ma kasy, wsiadasz i jedziesz.

Na dziś powiedział bym , że wolę T34 niż Lowe, wcale gorzej nie zarabia. Ma większy wygar, dmg penetrację 248. i twardą wieżę. Lowe ma penetrację 234, sporo mniejsze dmg za to celniejsze i szybsze działo. Średnia zwycięstw na serwerach jest na korzyść T34, ale też nie jest to duża różnica. Lowe też można spokojnie kupować. Promocje na tanki 8 tieru są raz na ruski rok, więc czekanie jest niewiadomą, ostatnio była na Lowe za 7500 golda ok rok temu. Teraz zastanawiał bym się też nad KV-5 bo takiego bufa dostał w obronie, że masakra, ale podejrzewam, że po paczu go znerfią.

@tymej

w sumie to podobną, mniej dokładną opcję masz na wotdb.info, z shiftem zaznaczasz czołg, zaznaczasz do którego czołgu dążysz i czy najszybszą ścieżką czy pełną i pokazuje Ci ile expa. Nie trzeba wprowadzać ręcznie danych, ale też nie jest to tak dokładne. Ale każdy myślący sobie to pi razy oko obczai.

A nie ma możliwości aby program sam zasysał dane? Wtedy myślę, że skrypt był by dobrym wkładem Polaków w grę, bo na razie to większość pomocników robią Ruscy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coraz bardziej przychylam sie opinii ze cos steruje mm, rng i winratio.

Pattonem startowalem z poziomu gdzies 70 po tygodniu.

Założyłem top działo gdzies w tym tyg. Win ratio wskoczylo mi w tym tyg lub w poprtzednim na 53%

ŻADNYM czołgiem nie gra mi sie tera tak porypanie jak tym pattonem.

XVM pokazuje win ratio szanse od 5% do 90% na pattonie. 80% bitwe pattonem wygląda mniej wiecej tak samo:

1. kule lecą jak chcą powyżej 300m, w sumie szkoda strzelac(przy czym grając innymi czolgami wrodzy gracze nie mają problemu pociskać mi pestki z wiekszych dystansów.

2. drużyna redów, żółci, niebieskich, nie ważne, giną jak szmaciarze w przeciągu 5 min, z rzadka w ciągu 10min. Róznica taka, że w krotszym czasie ubije 1-2 czołgi(1300-2500dmg) a w dłuższym 5-6(i 4-6k dmg robie). NIkt nikomu nie pomaga, nikt przeważnie arty nie broni...albo nikt nie dba by zresetowac baze. Znaczy najpierw wrocić trza...

3. kur.... sie i wlaczam inny czołg, po czym wracam do pattona i znow to samo

Ale...innymi czolgami da sie wygrać przy 5-90% win szansie z xvm, pattonem sie nie da (no raz na ~7 walk)

Efektem jest 4-8 porażek zanim wbije zasraną gwiazdkę.

I win ratio na tym czołgu już 40%

Jeszcze jak se ponarzekałem na wstępie bitwy, że natrafiam pattonem na zjebów ciągle(a xvm znow mowil 12% win, 18 czołgi) to by mnie upewnić że się nie mylę("nie będzie mnie obrażał" cytat) 13 90 z klanu EVO, nick metju, podpalił mnie strzałem w plery, sprzedał mi jeszcze kilka i padł potem jak szmaciarz...z -1. Ogółem fajna porazka, 3 do 15...

OO moze sie uda, szansa 93%!, c ya

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tymej

w sumie to podobną, mniej dokładną opcję masz na wotdb.info, z shiftem zaznaczasz czołg, zaznaczasz do którego czołgu dążysz i czy najszybszą ścieżką czy pełną i pokazuje Ci ile expa. Nie trzeba wprowadzać ręcznie danych, ale też nie jest to tak dokładne. Ale każdy myślący sobie to pi razy oko obczai.

A nie ma możliwości aby program sam zasysał dane? Wtedy myślę, że skrypt był by dobrym wkładem Polaków w grę, bo na razie to większość pomocników robią Ruscy Dołączona grafika

Chodzi mi o pokazanie ile od teraz mi brakuje. Przy 12 czołgach (co widać na zrzucie) przeklikanie 12 drzewek trochę zajmuje. Plus WoT pokazuje ile zostało z free expem, który ciułam (nie wiadomo po co) i szkoda mi go marnować. Wotdb nie uwzględnia posiadanych części z poprzedników/innych linii oraz jakoś nie udało mi się wyklikać, ile trzeba expa ze stockowej S-35 CA do wyelitowanej S-35 CA.

Co do zasysania danych: jeżeli na razie siedzi to tylko u mnie na dysku, to wolę pograć w WoTa. Dodatkowo przeczuwam trudności z wotdb.info. Prędzej wiki gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to cos wogle robi jak nie gramy klanowek ? Bo jak chcecie to moge i 10 wyznaczyc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tymej: nie ma sensu, dopóki cokolwiek trzeba edytować. Ludzie są z natury leniwi. Chyba, że dodasz interfejs, który im nie każe edytować surowego pliku.

coraz bardziej przychylam sie opinii ze cos steruje mm, rng i winratio.

Pattonem startowalem z poziomu gdzies 70 po tygodniu.

Założyłem top działo gdzies w tym tyg. Win ratio wskoczylo mi w tym tyg lub w poprtzednim na 53%

ŻADNYM czołgiem nie gra mi sie tera tak porypanie jak tym pattonem.

XVM pokazuje win ratio szanse od 5% do 90% na pattonie. 80% bitwe pattonem wygląda mniej wiecej tak samo:

1. kule lecą jak chcą powyżej 300m, w sumie szkoda strzelac(przy czym grając innymi czolgami wrodzy gracze nie mają problemu pociskać mi pestki z wiekszych dystansów.

2. drużyna redów, żółci, niebieskich, nie ważne, giną jak szmaciarze w przeciągu 5 min, z rzadka w ciągu 10min. Róznica taka, że w krotszym czasie ubije 1-2 czołgi(1300-2500dmg) a w dłuższym 5-6(i 4-6k dmg robie). NIkt nikomu nie pomaga, nikt przeważnie arty nie broni...albo nikt nie dba by zresetowac baze. Znaczy najpierw wrocić trza...

3. kur.... sie i wlaczam inny czołg, po czym wracam do pattona i znow to samo

Ale...innymi czolgami da sie wygrać przy 5-90% win szansie z xvm, pattonem sie nie da (no raz na ~7 walk)

Efektem jest 4-8 porażek zanim wbije zasraną gwiazdkę.

I win ratio na tym czołgu już 40%

Jeszcze jak se ponarzekałem na wstępie bitwy, że natrafiam pattonem na zjebów ciągle(a xvm znow mowil 12% win, 18 czołgi) to by mnie upewnić że się nie mylę("nie będzie mnie obrażał" cytat) 13 90 z klanu EVO, nick metju, podpalił mnie strzałem w plery, sprzedał mi jeszcze kilka i padł potem jak szmaciarz...z -1. Ogółem fajna porazka, 3 do 15...

OO moze sie uda, szansa 93%!, c ya

Ja nic nie piszę, jak robię n-tą bitwę na E-50, żeby nie zapeszyć. WR spadło mi na nim z 46 na 45% akurat jak effc skoczyło w górę :lol: . Cholera, fajny czołg, a odechciewa się grać.

Jakby na dobitkę, jeździłem GW panterą (konkurs): 8 wygranych pod rząd (30-95% szans), w każdej bitwie "gj arty", "wp" i cała reszta haseł. Do przodu 200k. Jak w końcu wtopiłem, to i tak, mimo 26k na ammo, byłem do przodu z 5 killami i kasą.

Nie ogarniam, co robię źle na E-50. Na bitwę leci 4000+ dmg, a i tak mało :mur:

Edytowane przez m4r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, tak to na E-50 wygląda, miałem podobnie, po 651 bitwach zakończyłem moją przygodę na E-50 z takimi statami:

Dołączona grafika

Gdybym miał konto premium, to pewnie bym go trzymał, no ale nie mam i już raczej mieć nie będę, więc poszedł na żyletki ; )

Edytowane przez metal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to cos wogle robi jak nie gramy klanowek ? Bo jak chcecie to moge i 10 wyznaczyc Dołączona grafika

Klanówek nie, ale kompanie już czasem gramy. 10 nie potrzeba bo i po co? W sumie z Costim trzech i starczy. Poza tym miłe wyróżnienie dla najlepszych graczy nie zaszkodzi ;)

Ja nic nie piszę, jak robię n-tą bitwę na E-50, żeby nie zapeszyć. WR spadło mi na nim z 46 na 45% akurat jak effc skoczyło w górę Dołączona grafika . Cholera, fajny czołg, a odechciewa się grać.

Jakby na dobitkę, jeździłem GW panterą (konkurs): 8 wygranych pod rząd (30-95% szans), w każdej bitwie "gj arty", "wp" i cała reszta haseł. Do przodu 200k. Jak w końcu wtopiłem, to i tak, mimo 26k na ammo, byłem do przodu z 5 killami i kasą.

Nie ogarniam, co robię źle na E-50. Na bitwę leci 4000+ dmg, a i tak mało Dołączona grafika

Podobnie miałem na wszystkich czołgach średnich VII i VIII tieru. Początek spoko nawet 90% wygranych po kilkunastu bitwach, potem kryzys i akurat kiedy wydaje mi się, że gram lepiej, to zaczynamy przegrywać. W polskim poradniku czytałem, że założenie lufy przydziela Ci statystycznie wyższe tiery w zespole, no ale co z tego, skoro jako med z założenia jesteś czołgiem wsparcia. W większości bitew, decydują top trzy tanki (lub top tier) i arty. Taki med może czasem zrobić różnicę, jak na przykład zrobiłem kiedyś 9 kili na T20 przy 20% szans i wygraliśmy. Ale to wyjątek który potwierdza smutną codzienność.

Dlatego dobrze jest grać plutonami. Masz mniejszą ilość losowej jakości i szanse na zgrane akcje, o ile sam jesteś zgrany Dołączona grafika

A w ogóle to wpadłem na forum zachęcać do derpa Dołączona grafika

152mm ML-20

Zwycięstwo!

Bitwa: Ensk 26 sierpnia 2012 08:32:52

Czołg: SU-152

Doświadczenia: 2 090 (x2 za pierwsze zwycięstwo każdego dnia)

Kredytów: 29 495

Osiągnięcia w walce: Wsparcie, Strzelec pancerny, Strzelec wyborowy

A to epickie, zdjąłem Ferdynanda, który ubił już kilku naszych KV-2 który prawie nam bazę scapował i jeszcze su-100 na deser:

152mm M-10

Zwycięstwo!

Bitwa: Fiordy 26 sierpnia 2012 08:40:09

Czołg: KW-2

Doświadczenia: 2 054 (x2 za pierwsze zwycięstwo każdego dnia)

Kredytów: 21 029

Osiągnięcia w walce: Obrońca

Oczywiście ammo HE. Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi