Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 witam, od niedawna mam płytę asus p8p67 evo. dziś postanowiłem zaktualizować bios do wersji 1502. ściągnąłem a później zainstalowałem przy użyciu asus AI Suite II. oczywiście po instalacji restart. no i wtedy pojawił się problem. mój dysk (WD 1002FAEX) wykrywa jako jakąś toshibę. po włączeniu komputera migają ekrany startowe przy których można wejść do biosu a później pojawia się czarny ekran (migający) i biała migająca kreska i nic nie mogę zrobić. ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Reset biosu clearmos lub bateryjka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 1. NIGDY nie rób flasha przez system operacyjny. 2. Zmieniaj bios przy użyciu oprogramowania wbudowanego w bios płyty głównej 3. Poczytaj o CrashFree BIOS 3 Spróbuj: 1) odłączyć kompa z zasilania 2) wyjąc baterię 3) przestawić jumpera CLRTC na płycie w pozycję 2-3 na ok 10sekund 4) przestawić jumpera na płycie w pozycję default 1-2 5) włożyć baterię 6) odpalić Na przyszłość używaj ASUS EZ Flash 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Wgraj go raz jeszcze z pena poprzez aplikację do tego przeznaczoną w biosie. Druga sprawa to czy nie widać zbiorczego tematu o problemach z tą serią płyt??? :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Widać. Dzięki, już wszystko działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 mnie zastanawia czy/kiedy Asus wyda płytki z PCI-Ex 3.0 Gigabite i MSI już wydali a Asus milczy w tej sprawie Może ktoś z was ma jakieś info o tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 I tak nie wykorzystasz tego PCI-ex 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 w chwili obecnej pewnie tak... ale kto co będzie za rok /dwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Wtedy pewnie kupisz nową płytę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 heh :P niezmieniam tak często kompa :P 3-4 lata używam zazwyczaj i dopiero zmieniam :P a teraz to zobaczymy jak to będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 spotkał ktoś się z takim problemem? podkręcałem cpu do benchmarków na ponad 5.2ghz vcore pod 1.67v po 3dmarkach ,zrobiłem 1 test cinebench r11,5 ,po zakończeniu ,chciałem zrobić 2 test w cinebenchu ,ale to się skończyło zawieszeniem systemu ,musiałem wyłączyć pc przez zasilacz i zrestartowałem od razu bios przez zworkę ,i po tym zaczął się poważny problem ,system sypał bsodami przy starcie,na początku myślałem że HDD jest uwalone potem mobo ,ale teraz wiem że gdy mam manualnie ustawione vcore ,np: ręcznie wbicie 1.44v pod 4.9ghz jest stabilne ,gdy tylko ustawie offset na wartość jaką był procesor stabilny system się uruchamia na starcie z bsodem ,nawet defaultowe ustawienia powodują blue screena ,pomaga tylko ręczne ustawienie vcore ,proszę o pomoc ,biosu nie da rady wgrać wstecz ,długie czyszczenie biosu nie pomaga,zaobserwowałem taką sytuacje gdy w offsecie zapodam vcore na +0.175v pc sie uruchomi normalnie ,ale wówczas cpuz wskazuje 1.52v :/ ,jednym słowem na offsecie nie mogę podkręcić cpu ,ani uruchomić systemu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 spotkał ktoś się z takim problemem? podkręcałem cpu do benchmarków na ponad 5.2ghz vcore pod 1.67v po 3dmarkach ,zrobiłem 1 test cinebench r11,5 ,po zakończeniu ,chciałem zrobić 2 test w cinebenchu ,ale to się skończyło zawieszeniem systemu ,musiałem wyłączyć pc przez zasilacz i zrestartowałem od razu bios przez zworkę ,i po tym zaczął się poważny problem ,system sypał bsodami przy starcie,na początku myślałem że HDD jest uwalone potem mobo ,ale teraz wiem że gdy mam manualnie ustawione vcore ,np: ręcznie wbicie 1.44v pod 4.9ghz jest stabilne ,gdy tylko ustawie offset na wartość jaką był procesor stabilny system się uruchamia na starcie z bsodem ,nawet defaultowe ustawienia powodują blue screena ,pomaga tylko ręczne ustawienie vcore ,proszę o pomoc ,biosu nie da rady wgrać wstecz ,długie czyszczenie biosu nie pomaga,zaobserwowałem taką sytuacje gdy w offsecie zapodam vcore na +0.175v pc sie uruchomi normalnie ,ale wówczas cpuz wskazuje 1.52v :/ ,jednym słowem na offsecie nie mogę podkręcić cpu ,ani uruchomić systemu ... może cep się zdegradował i potrzebuje już nieco wyższego napięcia... 1.67 to już sporo dla 32nano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 spotkał ktoś się z takim problemem? Coś chyba płyta świruje. może wgraj ponownie ten sam bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 99tomcat: niee,ręcznie ustawiam 1.44v i działa dobrze ,tyle że cały czas jest 1.44v ,także wykluczam degradacje jacekcz: wczoraj próbowałem wgrać starszy bios,ale mimo tego cały czas pokazuje mi się najnowszy 0606, próbowałem też ponownie wgrywać ten sam bios ale bez zmian ,offset nie działa dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 jak wgrać starszy bios od obecnego w asusie ? bupdater,ez flash,aisuite nie daje rady ,cały czas wyskakuje że bios jest starszy i nie wgrywa go :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Chyba się nie da. Ktoś tu pisał wcześniej, że tylko możesz gdy masz wgraną wersję beta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 [HOW-TO] Downgrade ASUS P8P67 REV 3.0 Deluxe Bios (maybe entire P8X67 series?) - [H]ard|Forum jest taka opcja ,ale mi nie pomogła offset nie działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Może sprawdź tego proca na innej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 dopiero gdy się przekonałem jakie mobasy robią pod 1155 ,najlepszym wyborem byłby gigabyte poczekam na jakiś biosik ,jak nie pomoże oddam na gware i biore z68 od gigusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 dopiero gdy się przekonałem jakie mobasy robią pod 1155 ,najlepszym wyborem byłby gigabyte poczekam na jakiś biosik ,jak nie pomoże oddam na gware i biore z68 od gigusa No i co synu marnotrawny? :mrgreen: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2011 czemu marnotrawny :D po prostu nie sądziłem że konstrukcje asusa są aż tak do bani ,na gigabyte po ciężkich chwilach było najlepiej ze wszystkich moich mobasów lga1155 nie wiem czy jest sens pakowania kasy w lepsze płyty ,skoro za kilka miesięcy będzie lga2011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) Mam takie śmieszne pytanie, co zrobić żeby asus p8p67 evo wykrywał mi przez bluetootha mysz razer orochi? Edytowane 1 Września 2011 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 orochi potrzebuje odbiornika z produkcji razera ,nie da rady chyba połączyć się z obojętnie jakim odbiornikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Witam. Mam problem z dyskiem SSD. Otóż czasami po jakimś czasie płyta go "gubi" przez co zostaje sama tapeta bez ikon i nic nie można zrobić, tylko reset. Po resecie w biosie dysku jak by nie było. Dopiero trzeba "zamieszać" i dysk się pojawia... Co może być nie tak? Dysk jest SATA III i jest podpięty pod biały port. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Mamy z fusów wywróżyć jaki to dysk? Objawy wskazują na OCZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Dokładnie, 60GB OCZ Sata III. Co mam rozumieć przez "objawy wskazują na"? Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 (edytowane) wystarczylo śledzić ten Temat na naszym forum : Wszystko o SSD byś wiedział all na temat wszystkich dysków opartych o SF-2281 ... że to jeden wielki ******** szmelc ;] tam też możesz wiele się dowiedzieć... EDIT. radiergummi napisał wystarczający by można było się domyśleć co to za dysk :P Edytowane 5 Października 2011 przez Shadoweye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Czyli mam dysk oddać na gwarancję, zmienić bios na najnowszy - jeśli takowy istnieje, zmienić port SATA, coś przestawić w płycie? Przecież nie może być czegoś takiego, że nowy sprzęt ma wadę i nie będzie działać poprawnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 (...) Przecież nie może być czegoś takiego, że nowy sprzęt ma wadę i nie będzie działać poprawnie... Najwidoczniej OCZ ma inne zdanie na ten temat :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 nowe biosy wersja 2001 ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/LGA1155/ wgrałem i działa ale romu raide nie dali nowego zdaje sie że asus porzuca P67 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...