Przemek345 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Jakbyś zadał sobie trochę trudu i poczytał... dodam że opcję spread mam disable 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Jakby tak było faktycznie to byś nie miał tego problemu. Poza tym ustawienie BCLK na 104MHz przyspieszy ci procka o zawrotne 130MHz. Skoro masz zapędy na OC to trzeba było nie kupować procesora, który się do tego nie nadaje. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 jakie rozszezenie musi miec plik BIOSu zeby flashowac go przez instant flash'a ? kombinuje z tym BIOSem i nadal nie moge wgrac 2.00D. Ciagle wiesza sie na "Searching..." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) To jest banalnie proste a ty dalej się z tym motasz. Ściągasz plik z uefi i po wypakowaniu kopiujesz go na pendrive sformatowany na fat32. Jeśli nie działała to albo robisz coś źle, albo zmień pendrive. Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 To jest banalnie proste a ty dalej się z tym motasz. Ściągasz plik z uefi i po wypakowaniu kopiujesz go na pendrive sformatowany na fat32. Jeśli nie działała to albo robisz coś źle, albo zmień pendrive. Domyslam sie, ze proste. Flashowalem juz BIOSy na 2-3 plytach i wszystko dzialalo, a tutaj klops. Wrzucalem juz mniejsza karte pamieci w adapter USB i tez nie dziala. Bawilem sie opcjami USB w BIOS'e i tez nic. Bede sie jeszcze bawil, ale dla pewnosci zapytalem czy to ma jakies znaczenie w tym przypadku. W poprzednich mialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Panie i Panowie, za co odpowiadaja te wartosci temp na mojej mobo? Sa jeszcze SMIOVT4 i AUX. Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 SMIOVT to jakiś rejestr, któremu można przypisać pomiar temperatury. Jak masz ochotę to poczytaj sobie: http://www.nuvoton.com/hq/enu/ProductAndSales/ProductLines/ComputerIC/SuperIO/LPCSuperIOforDesktopAndServer/Documents/NCT5577D.pdf Możesz też porównać sobie temp w innych programach typu HWiNFO64 czy AIDA64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamar59 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Panowie to jak jest z tym biosem do ASRock P67 Pro3 B3? Jaki wgrać jaki polecacie mam aktualnie 2.00 ten oryginalny jaki był od nowości kupna płyty. podkręcałem na nim procka i5 2500k i nie było problemów 4,9Ghz na 1,45v. Na FIX napięcie. Co nowego wprowadza bios w wersji 2.02 nawet nie ma go na oficjalnej stornie Asrock to te nowe są nie oficjalne bezpieczne? Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez kamar59 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek345 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zauważyłem też że na tym pierwszym ekranie post jest wpis "Error! System cannot locate HECI protocol!" problme z HECI protocol i automatycznie ekranem startowym został naprawiony przez wgranie biosu 2.02C, reszta niestety bez poprawy ponaddto pojawiają się także ekrany BSOD 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Asrock zaczał wydawać biosy pod ivy na z68 i p67 np p67 profesional już ma betę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 http://europe.asrock.com/downloadsite/bios/1155/P67%20Pro3(L3.01)ROM.zip Supports Intel's next generation 22nm CPU. To support Intel's next generation 22nm CPU, corresponding BIOS, and drivers update are required. Click here to download required Intel ME * After updating this BIOS, please flash newer versions only. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 http://europe.asrock.com/downloadsite/bios/1155/P67%20Pro3(L3.01)ROM.zip Supports Intel's next generation 22nm CPU. To support Intel's next generation 22nm CPU, corresponding BIOS, and drivers update are required. Click here to download required Intel ME * After updating this BIOS, please flash newer versions only. Pro 3 też ale extreme 4 performnacce pro se czekają nadal ;) Wszystko z dzisiaj , więc chyba update in progres. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Działa offset 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Działa offset To beta- w fullu pewnie znowu wytną :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 (edytowane) Pamiętajcie, że nie ma powrotu do starych UEFI po wgraniu tych ze wsparciem dla Ivy. Wynika to z faktu aktualizacji Intel ME Firmware z wersji 7 na 8. @kwasior500 Naucz się robić screeny (F12 + włożony pendrive) Dali Internet flash? Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Jest i UEFI dla P67Extreme4 ASRock > Products > Motherboard > P67 Extreme4 > Download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziolek1983 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Pamiętajcie, że nie ma powrotu do starych UEFI po wgraniu tych ze wsparciem dla Ivy. Wynika to z faktu aktualizacji Intel ME Firmware z wersji 7 na 8. Hmm.. powinniśmy się tym jakoś specjalnie przejmować ? Albo inaczej: czy są jakieś przyczyny dla których mógłbym chcieć wrócić do starego UEFI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Ciężko mi powiedzieć, ale raczej nie ma się czego obawiać. Niech kwasior500 się wypowie. Są zmiany w RAID ROM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Jeżeli o to chodzi to jest tylko Instantflash Nie wiem jak sprawdzić RAID ROM. Wszystko działa sprawnie, jedyna dziwna rzecz, to napięcie pamięci na auto ustawiło prawie 1.6, chociaż w spd mam 1.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Wgrał ktoś ten najnowszy beta bios (L3.02) do Extreme 4? U mnie jakoś nie daje rady przez Instant Flash. Plik biosu jest niewidoczny i nie da się zrobić flashu. Wszystkie inne wersje biosu są widoczne na tym samym pendrivie, a ten beta jakoś nie, chociaż rozmiar się zgadza. Dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 U mnie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal84 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 U mnie na p67 performance poszło bez żadnego problemu... Spróbujcie sformatować pena i wgrać ponownie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Pamiętajcie, że nie ma powrotu do starych UEFI po wgraniu tych ze wsparciem dla Ivy. Wynika to z faktu aktualizacji Intel ME Firmware z wersji 7 na 8. 1. A co by się mogło stać gdybym po UEFI 3.01 wgrał 2.00B? 2. W skrócie co to jest to Intel ME /Management Engine? Wujek google pokazuje jeden wielki burdel a po polsku nic konkretnego... Widzę po zdjęciach, że zmieniono grafikę UEFI ;] Na fotce nr 5 widzę Intel Smart Connect Technology "(...)która pozwala na ciągłą aktualizację treści na komputerze, który aktualnie przełączony jest w tryb gotowości. Pomysł polega na okresowym „budzeniu się” komputera i sprawdzaniu poczty oraz innych aktualnie używanych kanałów informacji." Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez kaem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zakupilem ASROCKa Z68 PRO 3 no i 1sza zgwozdka. Pod obciazeniem "spada " mi mnoznik . Powylaczalem wszystko co wiem typu eist c1 c3 c6 a pod obciazeniem linem mnoznik mi spada z 44 na 38.. w idle jest 44. Kto szybko pomoze?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zwieksz limit turbo na 250. 3 opcje bodajze Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 zwieksz limit turbo - no cos o tym czytalem ale w biosie nie wiem jak sie to nazywa.. i w ktorej zakladce:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 zwieksz limit turbo - no cos o tym czytalem ale w biosie nie wiem jak sie to nazywa.. i w ktorej zakladce:) Opcje power limit na 250 w drugiej zakładce OC Tweaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Mam znalazlem:) mialem na auto:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 U mnie to samo.Z Extreme4 gen3 nie ma problemu. Bios rozpoznany z pen'a Instalacja przebiega dwuetapowo najpierw własciwy bios a po restarcie OROM (chyba - akurat nie sledziłem ekranu) Jezeli po instalacji ktos bedzie mial jedno nie rozpoznane urządzenie nalezy wgrac Intel Smart Connect Wysyłane z mojego Transformer TF101 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Problem już przekazany do ASRock'a. Plik najprawdopodobniej uszkodzony. Co do Smart Connect Technology to jest to rozwiązanie powstałe z myślą o notebookach, więc najlepiej to wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...