radiergummi Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 To pewnie któraś kość jest trafiona. Na gwarę z nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilq_24 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 Cześć,nie wiecie co może być przyczyną wolnego kopiowania plików na moim p67 extreme 4 gen3?sytuacja występuje zarówno przy kopiowaniu z pc na pendrive jak i pc na dysk zewnętrzny.Na początku idzie jak burza a potem prędkość spada i ciągnie sie strasznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2012 Z takim opisem to i wróżka nie pomoże :f Taptap - SGS2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilq_24 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 a co byś chciał jeszcze wiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 a co byś chciał jeszcze wiedzieć? Port USB3?, czy inne też? Jaką masz prędkość podczas kopiowania ("burza" i "ciągnie strasznie" mówi mi jakoś nie wiele). Windows 7 x64? Jaki model pendrive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilq_24 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 Na początku idzie około 111MB/s a potem spada i wkońcu sie zatrzymuje,jest napisane że trzeba czekać okolo 50s a czekam tak naprawde jeszcze 7minut.Port USB 3.0 w dysku przenośnym,na pendrivie korzystam z 2.0.Pendrive to Kingston DataTraveler G2 8GB,windows 7 x64.Procek i5 2500k @4.7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaem Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 (edytowane) Takie problemy jak opisujesz były z wczesnymi wersjami sterowników USB 3.0 Etron. Tutaj masz najnowsze. Powinno pomóc. http://www.station-drivers.com/telechargement/etron/etron_usb3_113(www.station-drivers.com).exe Upewnij się w menadżerze urządzeń, że zainstalowały się poprawnie i widnieje wersja 1.00.0000.0113 A czemu na USB 2.0 też kopiuje się wolno nie wiem, może te sterowniki pod USB 3 też pomogą Edytowane 25 Czerwca 2012 przez kaem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 (edytowane) Przez USB2 nie da się przepchać więcej jak niewiele ponad 30 MB/s (chyba że się kombinuje jakimiś dopalaczami, to trochę można podbić). Te 110 MB/s to jakaś prędkość buforowania, nie mająca nic wspólnego z transmisją poprzez USB2. A to czekanie w takim razie jest całkiem logiczne ... na początku dostałeś fałszywą informację, która następnie jest obnażana realnym czasem kopiowania danych. Natomiast jeśli dysk przenośny wpinasz w USB3 i jest on wyposażony w USB3 (jego kieszeń), to faktycznie takie transfery są w zasięgu i aktualizacja sterowników Etron powinna rozwiązać problem. Edytowane 25 Czerwca 2012 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilq_24 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2012 (edytowane) Stery zainstalowane,teraz kopiowałem plik 4,36GB z dysku zewnętrzenego na dysk w PC i wystartowało na 160MB/s i casły czas spadało aż spadło do 56 ale nie staneło tylko kopiowało cały czas.Nie wiem czy jest jakaś poprawa czy nie. Natomiast mam jeszcze jeden problem,posiadam ten dysk http://lorien.waw.pl/aukcje/produkty/WD%20Caviar%202TB%203,5%20cala%20MyBook%20zewn%20WDBACW0020HBK.jpg .Problem polega na tym że on sie włacza jak chce,jednego dnia przy uruchomieniu PC go wykrywa,jednego nie i tak w kółko.Musze zawsze go wyłaczać i właczać od nowa i jak usłysze rozruch to wtedy reaguje i PC go wykrywa. Edytowane 25 Czerwca 2012 przez wilq_24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Który soft pokazuje najbardziej realne napięcia ? Mam straszne dysproporcje i nie wiem, któremu programowi ufać :) CPU-Z, AXTU, Core Temp ? Chodzi mi oczywiście o vcore. Edytowane 26 Czerwca 2012 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2012 cpu-z do vcore hwinfo do VID 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorick Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 (edytowane) Rozwiązane: prosiłbym o pomoc z UEFI 3.1 dla P67 Extreme4: 1. Wczoraj po ~roku przerwy w aktualizacji BIOS-u zrobiłem upgrade do 3.1 - z poziomu Win7 (64bit). Przeszedł najpierw flash w Windowsie potem restart, upgrade ME(chyba?) jeszcze jeden restart i już. 2. Wcześniej SATA miałem ustawione na RAID, a Mavell był wyłączony, więc tak samo teraz (bez OC na początek) i zonk - "Cannot read from disk" ("Press Ctrl+Alt+Del to restart" - nie działa) 3. Ok no to AHCI - tutaj startuje menu wyboru systemu ale zaraz blue screen i restart 4. Sprawdzam recovery - rejestr pod kątem AHCI services - jest ok (0). 5. No dobra - SSD nowy to już niech będzie reinstalacja windowsa... UPS - system nie ma sterownika do dysku 6. No to kolejne podejście ze sterownikiem SATA RAID Driver ze strony Asrocka - niby widzi kompatybilny wpis AHCI ale nie chce przejść dalej 7. Zmieniam na RAID i powtórka z rozrywki (nie widzi dysków i nie ładuje stewrownika... Trochę skończyły mi się pomysły... Help :) PS kombinowałem też z podopcjami SATA (Aggersive Power... w RAID i AHCI + SMART w AHCI) - żadnych zmian. No dobra: hard reset + reinstalacja systemu zadziałały :| Edytowane 28 Czerwca 2012 przez Yorick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yin-Yang Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Jest nowy bios dla Z68E4G3 oraz pozostalych Z68/Z77 Wysyłane z mojego Transformer TF101 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Moze ktos rozjasnic o co chodzi z tym: "Add Dehumidifier Function"? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Moze ktos rozjasnic o co chodzi z tym: "Add Dehumidifier Function"? Jeżeli twój komputer pracuje w klimacie w którym jest duża wilgotność powietrza to czasem mogą być problemy z włączeniem. Ta funkcja temu zapobiega. W polsce nie ma tego problemu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 (edytowane) Dzieki wielkie za info. 2.20 - rewelacyjny bios, juz zadnych problemow ze stabilnoscia w w8, z zamykaniem, ze startem kompa z obnizonymi napieciami, 2.10 wtedy wieszal sie przy post. Polecam! Edytowane 6 Lipca 2012 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsud Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 zgf1 - a jak z możliwościami OC? jest lepiej niż na 2.10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 Nie testowalem oc, w sumie ta plyta to niezbyt nadaje sie do dluzszego OC(powyzej 4.2GHz) ze wzgledu na sekcje zasilania. Przynajmniej u mnie przy 4.3GHz i wygrzaniu (z 5min) prime sekcji nie dotkniesz tak parzy, trzeba jej HR5 zaserwowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsud Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 a można tą sekcję jakoś schłodzić ? zastanawiam się nad OC 2500k tak do 4,4Ghz + zalman performa i tak btw. po zaktualizowaniu wersji bios z 1.20 do 2.10 zauważyłem, że w windowsie 7 x64 widzi mi 8,00GB, ale dostępne tylko 7,90GB czyżby bios rezerwował sobie więcej ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 Uzywasz integry? Ja mam 7.7GB w W8, ale uzywam integry z CPU wiec to pewnie ona sobie cos bierze. Sekcje mozna ochlodzic, ja poluje na HR5, bylby idealny na nia mysle, lub jakies inne chlodzonko... Wyzszy radiator aby owiewal go wentylator z cpu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezsud Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Używam radka hd4870, ale poluję na 7850 jak jeszcze trochę stanieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Z77 Extreme4 1.90 7/12/2012 1. Update VBIOS. 2. Update RAID ROM. 3. Add "No-K OC" function. Z77 Extreme6 1.80 7/12/2012 1. Update VBIOS. 2. Update RAID ROM. 3. Add "No-K OC" function. Z68 Extreme4 2.20 7/12/2012 Supports Intel's 3rd Generation CPU. http://www.asrock.com/support/download.asp?cat=BIOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeNoN Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Add "No-K OC" function. Ciekawa sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Właśnie posiadam P67 perfomance i i5 2500k, za każdym razem po podpięciu zasilania, zawiesza przy ładowaniu postu po wczytywaniu dysku twardego tylko pomoże po naciskaniu resetu i załaduje bez problemu. co to może być przyczyną? mam trzy napędy: corsair ssd 120gb seagate 2tb dvd-rw liteon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Pisz po polsku. Podaj wersję UEFI. Robiłeś OC? Odłączaj napędy i testuj pojedynczo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) czy możecie mi wytłumaczyć jak to jest z tymi levelami w asrocku - chodzi mi o podbijanie napięcia cpu + offset. ogólnie żeby cpu działał mi stabilnie na @4.5 potrzebuje około 1.3v, przy ustawieniu lvl 3 i offset +0,100 pod obciążeniem prime95 lub linx, cpuz pokazuje od razu 1.304v - miga na 1,288v. z kolei przy lvl 5 +0,120 daje w prime95 okło 1.25-1.26v, w bf3 mignie na 1.28 czasami na 1.29v i też działa stabilnie. temperatury dzięki temu są niższe o kilka stopni. zaobserwowałem oczywistą oczywistość że przy lvl5 zwiększa się rozrzut w napięciach gdyż obserwując cpuz przy włączonym prime95 widzę jak napięcie miga góra dół dużo częściej niż na lvl3 lub lvl2. nie potrafię tego zrozumieć dlaczego procek działa stabilnie na średnio niższych napięciach na lvl5 niż na lvl3. czy dlatego że gdy będzie potrzebować więcej to dzięki temu że ten offset +0,120 w razie chwilowego zapotrzebowania poda 1,3v a jak nie ma takiego zapotrzebowania to go nie podaje? wiem pytanie jest z tych lamerskich ale może ktoś to potrafi mi wytłumaczyć i nie szukałem odpowiedzi na google bo nawet nie wiem jak mu zadać takie pytanie chodzi mi też o zasadę czy lepiej jest procka trzymać na lvl5 czy lvl 2 lub 3? Edytowane 13 Lipca 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truffel Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 Lepiej trzymać na Level 5 bo to daje średnio więcej papu w stanach pośrednich, a więc zwiększa stabilność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) no ale zgodnie z tym wykresem level 1 jest najbardziej zbliżony do fixed: (przy cpu i igpu jest identyczny) Edytowane 13 Lipca 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truffel Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) A zrób pomiary: obciążony tylko 1 rdzeń, 2 rdzenie, idle i porównaj napięcia. Edit: Wg. mnie tak to wygląda: Vcore= Vid + offset - vdrop Zrobiłem wykres czysto teoretyczny, krzywe nie wyszły idealnie Edytowane 14 Lipca 2012 przez truffel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 ja mam u siebie ustawiony lv4 :) +0.9v i napiecie jest od 1.272 do 1.3v zalezy czym obciazony komputer ja mam u siebie ustawiony lv4 :) +0.9v i napiecie jest od 1.272 do 1.3v zalezy czym obciazony komputer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...