HawkEye Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Hmm dziwne, a nawet bardzo. Co do Twojego pytania, to nie mam pojecia. Czy nowy system w Twoim wypadku wchodzi w gre ? Jesli tak, to sprawdz to z sterami i procedura jak pisalem wyzej, poniewaz u mnie na problemy z nie dzialajacym sli pomogly wlasnie tylko te stery i totalnie wyczyszczony system. Jeszcze jedno ... sprawdzales druga karte w ostatnim slocie pci-e ? Takze sie nie pokazuje mozliwosc wlaczenia sli ? Wiem że bardzo dziwne, zwłaszcza że nie jest to pierwsze moje sli. U mnie reinstall to nie lada wyzwanie, robota na conajmniej dwa dni i jeszcze nie ma gwarancji ze będzie działać. Spróbuję jeszcze z ostatnim slotem, jak to nic nie da to w poniedziałek kompa do serwisu dam, niech się chłopaki pomęczą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Wiem że bardzo dziwne, zwłaszcza że nie jest to pierwsze moje sli. U mnie reinstall to nie lada wyzwanie, robota na conajmniej dwa dni i jeszcze nie ma gwarancji ze będzie działać. Spróbuję jeszcze z ostatnim slotem, jak to nic nie da to w poniedziałek kompa do serwisu dam, niech się chłopaki pomęczą. Ostatni slot i bez mostka, powinienes dostac informacje, ze system moze obslugiwac sli, ale wydajnosc bedzie nizsza poniewaz nie ma mostka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Z ciekawości spytam, co rozumiesz przez: U mnie reinstall to nie lada wyzwanie, robota na conajmniej dwa dni i jeszcze nie ma gwarancji ze będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Z ciekawości spytam, co rozumiesz przez: Hehe :) mam bardzo dużo oprogramowania którego używam do pracy, bo to komp nie tylko do zabawy :). Może przesadziłem że dwa dni, ale jak stawiałem wszystko na nowo na siódemce to trwało to gdzieś kole 10godz i to bez instalacji systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 HawkEye robisz obraz systemu, stawiasz na nowo tylko winde, stery i sprawdzasz czy pomogło, jak nie odtwarzasz z obrazu system i po kłopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Masz rację, można tak zrobić. Tylko ja nie bardzo mam na to czas. Myślałem że uda się bez reinstalki. Dlatego w poniedziałek idzie komp do serwisu. PS. Odtwarzałeś kiedyś 300GB obraz systemu i oprogramowania?? Ja miałem tą wątpliwą przyjemność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Orientuje sie ktos czy na MSI Cyclone pasuej blok od EK - Full Cover? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zamówiłem wczoraj 460 tkę od Palita :) już się doczekać nie mogę, wziąłem natańszego możliwego, mam nadzieje że chłodzenie będzie jako takie :P i że problemów z awaryjnością nie będzie bo biore w ram.net.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Jeżeli zależy CI na ciszy to odpuść sobie Palita i dołóż do Gigabyte. Palit w stresie jest bardzo głośny. Poza tym Gigabyte powinien mieć dłuższą gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Nie zależy mi na ciszy, no może w idle, w stresie jak jest karta to wtedy mam słuchawki na uszach ;) bardziej interesuje mnie żeby miało jakiś potencjał do OC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 ... PS. Odtwarzałeś kiedyś 300GB obraz systemu i oprogramowania?? Ja miałem tą wątpliwą przyjemność. Z Acronis'em poszło by całkiem sprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Hehe :) mam bardzo dużo oprogramowania którego używam do pracy, bo to komp nie tylko do zabawy :). Może przesadziłem że dwa dni, ale jak stawiałem wszystko na nowo na siódemce to trwało to gdzieś kole 10godz i to bez instalacji systemu. Podłącz jakikolwiek dodatkowy dysk i na nim postaw system, testuj grzeb itp. Potem odłączasz i wracasz do starego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pupu2 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Witam GIGABYTE GTX 460 OC FERMI GDDR5 1GB DirectX 11 Gw. (1182955524) - Aukcje internetowe Allegro Czy opłaca się kupować tą kartę? Nie będzie głośna albo będzie się dobrze podkręcać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) Stronę wcześniej masz moje testy plus kolegi. Karta niesłyszalna kreci się w okolice 850/2050 Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek811 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) Mam pytanie dla użytkowników GTXa 460 i kina domowego. Czy mógłby ktoś sprawdzić czy GTX 460 może wysłać przez HDMI dźwięk HD audio (DTS HD MA, Dolby True HD i LPCM) w postaci bitstream do amplitunera. Wszystkie radeony serii 5000 potrafią to. GTX 470 i 480 nie potrafią, wypuszczają jedynie DTS i Dolby Digital. GTX 460 miał wypuszczać, ale jedynie Zotac informuje, że ich GTX potrafi to zrobić. Jeżeli ma ktoś GTX 460 i amplituner z dekoderami DTS HD AM i Dolby True HD to prosiłbym sprawdzić czy GTX wyśle to przez HDMI. Nie wiem czy wszystkie GTXy powiny to potrafić, czy może tylko Zotac. Nie byłoby problemu gdyby Zotac był dobry, ale to jedna z droższych, a najgłośniejszych GTX 460. Interesuje mnie konkretnie MSI Cyclone lub Gigabyte (nie referent) 1GB. Mam zamiar w niedługim czasie wymienić kartę graficzną i bardzo mi zależy na tej możliwości, a nie chciałbym kupić karty, która tego nie potrafi. Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez grzesiek811 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 W momencie premiery w NV podawali że jeszcze nie jest to wspierane, ale ma być w którejś aktualizacji sterów. PAP w tych kartach jest, tak wiec na pewno kiedyś wsparcie będzie. Dla mnie to obecnie też jedna z podstawowych kwestii przy zakupie karty, jak i odtwarzanie filmów w 23/24 Hz, z czym na NV miałem zawsze dużo problemów na sterach nowszych niż 182.50. Niestety na forum chyba nikt nie ma telewizora HDTV żeby to sprawdzić, nie mówiąc już o Blu-ray. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Mam HDTV podpięty do tej karty, tylko nie za bardzo wiem o co Ci chodzi żeby sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Odtwarzanie filmów MKV/BD w 1920x1080 @ 23 Hz. Czy nie ma co jakiś czas przycięć/przeskoków, mniej lub bardziej widocznych. Trzeba się wpatrzeć w ruchome sceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Nie widzę niczego takiego, wszystko ok. Nie widzę też szczerze mówiąc różnicy puszczając w 23Hz i w 60Hz (jak mam na stałe ustawione) poza tym, że w 23 działa tryb 24p, który powoduje, że film wygląda jak gra komputerowa. Dlaczego te 23/24Hz takie ważne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Bo w 60 Hz jest judder. Wystarczy sobie zobrazować jak film jest odtwarzany, kolejne klatki są powtarzane w systemie 3:2, czyli co druga klatka widoczna jest o 50% dłużej. Bardzo mnie dziwi jak ktoś tego nie widzi, no ale różnie z tym jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Różnica w płynności jest kolosalna! :D Sam ostatnio męczę 24Hz na Sony i jest to zupełnie inna bajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek811 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A ja w moim Panasonicu 432G10 jadę na 60Hz. Przy 24Hz puszczanych z kompa jest gorzej. A judder, to już widzę wszędzie, nawet w kinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) No więc po testach stwierdzam, że jest szybciej w zależności od gier. Przy grach korzystających bardziej z grafy jest kolosalna różnica a przy grach które bardziej cisną proca jest większa, ale to nie to. Postanowiłem zmienić proca, płytę i pamięć. Żeby nie zaśmiecać tutaj proszę o pomoc w tym temacie http://forum.purepc.pl/Co-kupic-f59/Mocny-procesor-plyta-pamiec-gier-t327314.html#entry3532873 Pozdrawiam. Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A ja w moim Panasonicu 432G10 jadę na 60Hz. Przy 24Hz puszczanych z kompa jest gorzej. A judder, to już widzę wszędzie, nawet w kinie. 24Hz z kompa to jest nie lada robótka żeby to wszystko ogarnąć odpowiednio. Mało który odtwarzacz sobie poprawnie z tym radzi. Ja sobie poradziłem, bo mnie kolega Harry Lloyd poinstruował. :) No więc po testach stwierdzam, że jest szybciej w zależności od gier. Przy grach korzystających bardziej z grafy jest kolosalna różnica a przy grach które bardziej cisną proca jest większa, ale to nie to. Postanowiłem zmienić proca, płytę i pamięć. Żeby nie zaśmiecać tutaj proszę o pomoc w tym temacie Mocny procesor, płyta i pamięć do gier. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Pozdrawiam. Ale od razu całość zmieniać? Ja na Twoim miejscu ( i w sumie na swoim też, bo właśnie tak zrobiłem ) zmieniłbym proca na jakiegoś dobrego Quada, te 3.6/3.8 powinieneś zrobić. Teraz pakować się w nową platformę na Intelu to trochę średnio, zwłaszcza że znowu będzie zmieniał podstawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Orientuje sie ktos czy na MSI Cyclone pasuej blok od EK - Full Cover? karta jest referencyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sPiDeK Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) toms83 muszę się przespać z tematem bo tylko to że intel znowu chce zmieniać podstawkę mnie zniechęca. Na razie podkręciłem proca na 3,6 i jest duzzzza różnica, zamieszczę testy. Pojawił się od tego kolejny problem, po podkręceniu grafika nie chce się już tak kręcić jak wcześniej w vantage mam arty albo zwis orientuje się ktoś dlaczego ? 3dmark6 przechodzi cały bez artów, gry też chodzą. Druga sprawa na ile mogę podnieść zasilanie pamięci mam już 1,98v, kolejny raz muszę podnieść żeby było stabilne 3,75. Może ktoś zerknąć na screeny i powiedzieć co jest nie teges i gdzie mam jeszcze zapas? Będę wdzięczny. Zdjęcia poprawione. Wrzuciłem omyłkowo wersję oryginalną. Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez sPiDeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Chłopie oszalałeś? Co to za rozmiar zdjęć? PLL i Temination ma jeszcze zapas w razie potrzeby. Podnoś fsb i testuj. Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) Rozumiem że nie ma możliwości zainstalowania Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro na gtx 460? Może dałoby się jakoś zmodyfikować podstawke? gigabyte ma najlepsze chłodzenie. ale skoro blok wchodzi w grę to polecam gainwarda czy palita. one mają to samo rozstawienie otworów co karty z g92. Ktoś sprawdzał?, to 100% prawda? Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Ostatni slot i bez mostka, powinienes dostac informacje, ze system moze obslugiwac sli, ale wydajnosc bedzie nizsza poniewaz nie ma mostka. W trzecim slocie tez nie chodzi, z mostkiem czy bez. na róznych sterach, nawet na najnowszych 259.32. Komp w serwisie, niech oni teraz pokombinują może coś wymodzą :). A jak nie to może jedną zostawię na fizyke a drugą zmienię na 480-ke, zobaczymy. Z Acronis'em poszło by całkiem sprawnie. Dzięki za info całkiem ciekawa aplikacja. Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Hmm, cena fullcovera od EK na 460 PORAŻA: EK Water Blocks EK-FC GTX 460 Plexi Nickel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...