max340 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 + za wiesci o % ;] co do kart nio wydałeś ale teraz juz ceny powinny lecieć ciągle w duł Palit już niżej niz 600 zł za GTX460 1024MB Msi GTX460 CYCLONE 1024MB za 629 zł Wszystko dostępne od reki i nadchodzące premiery GTX 460 SE GTX580 HD 6900 odciągną uwagę od podnoszenie cen tych co sa a skupia sie na nowościach wiec tez skorzysta na tym seria HD68.. bo już będzie trochę tego w sklepach i powinny byc juz w normalnych cenach .Uwaga przeniesie sie na górnej półki cenowej :) i tam na początek czyli podatek od nowości będą windować cenę do góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) ja mam takie pytanie do was Jezeli mam płyte pod grafiki na crossfirex i chciałbym poodłączyc 2 grafike na fizyke to bedzie działac ? grafika 1 to gtx 460 a 2 to 9600gt Edytowane 5 Listopada 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 SLI nie jest Ci do tego potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) Devi & metal - duże znaczeni am CPU, wcześniejszy screen był przy teście bez OC bo mi się nie uruchomił poprawnie EPU-6 Engine ... Z OC 10% CPU, pamięci, FSB - 11 pkt więcej: EDIT: Macie podkręcone grafiki i lepsze + podkręcone procesory, W7 ... tym bardziej głupieje, przekonam się chyba dopiero wtedy jak W7 zainstaluje, czy wszystko jest OK sopi123, dokładnie takie połączeni mam ja, z tym, że na mojej płycie tylko jedno gniazdo PCI-E chodzi x16, drugie tylko 8x (ale nie zauważyłem przy testach samego 9600GT spadek w stosunku do PCI-E x16) Edytowane 5 Listopada 2010 przez acp___ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SikohR1 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Dokładnie - po przesiadce na czysty Win7 dopiero okaże się czy wszystko jest OK. Nie spostrzegłem że masz WinXP i dlatego się dziwiłem że przy bardzo podobnym configu masz problemy... Zasilacz nie powinien być u Ciebie problemem (w końcu jak sam zauważyłeś mój jest przecież słabszy przy bardziej prądożernym procu i karcie do physxa no i trzem HDD...) tym bardziej że karta pod physx praktycznie nigdy nie jest w 100% obciążona. Ew. spróbuj jeszcze (o ile tego nie robiłeś) odinstalować stery grafiki, wyczyścić Driver Cleanerem i zainstalować wszystko na nowo - ale nie wydaje mi się (co innego gdybyś się z jakiegoś radeona przesiadał...). Powodzenia :) I smacznego Jasia Wędrowniczka życzę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz01 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) + za wiesci o % ;] co do kart nio wydałeś ale teraz juz ceny powinny lecieć ciągle w duł Palit już niżej niz 600 zł za GTX460 1024MB Msi GTX460 CYCLONE 1024MB za 629 zł Wszystko dostępne od reki i nadchodzące premiery GTX 460 SE GTX580 HD 6900 odciągną uwagę od podnoszenie cen tych co sa a skupia sie na nowościach wiec tez skorzysta na tym seria HD68.. bo już będzie trochę tego w sklepach i powinny byc juz w normalnych cenach .Uwaga przeniesie sie na górnej półki cenowej :) i tam na początek czyli podatek od nowości będą windować cenę do góry No dokładnie. Obserwuje ceny juz od miesiaca, ale poczekam jeszcze kilka dni na zakup nowego sprzetu. Ceny kart systematycznie spadaja, tak samo jak procesorow :) Edytowane 6 Listopada 2010 przez malysz01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 panowie. gainward wspiera programową regulację? odnośnie gigabyte to samo pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) Regulację czego? Jeśli chodzi Ci o napięcie GPU lub prędkość wentylatora to tak. Edytowane 6 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narril Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 + za wiesci o % ;] co do kart nio wydałeś ale teraz juz ceny powinny lecieć ciągle w duł Palit już niżej niz 600 zł za GTX460 1024MB Msi GTX460 CYCLONE 1024MB za 629 zł Wszystko dostępne od reki i nadchodzące premiery GTX 460 SE GTX580 HD 6900 odciągną uwagę od podnoszenie cen tych co sa a skupia sie na nowościach wiec tez skorzysta na tym seria HD68.. bo już będzie trochę tego w sklepach i powinny byc juz w normalnych cenach .Uwaga przeniesie sie na górnej półki cenowej :) i tam na początek czyli podatek od nowości będą windować cenę do góry byla przez chwile, teraz jest niedostepna i po 680. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 FluidMark - 406 pkt NVIDIA Control Panel Threaded optimization 'On' = +31 pkt ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Optymalizacja wątkowa ? No dałem na włączoną i mam teraz 363 pkt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxMARIOxX Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 witam :) . mam pytanie o gtx460 gigabyte oc i chciał bym się do wiedzieć jak wyczyścić radiator.... i czy można zdjąć tą metalową obudowe..bo generalnie oto sie rozchodzi... ze nie ma jak wyczyścić samego radiatora.... jakieś porady ?? z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) Jeśli masz sprężone powietrze to będzie dobrym sposobem na wyczyszczenie radiatora. Edytowane 6 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Regulację czego? Jeśli chodzi Ci o napięcie GPU lub prędkość wentylatora to tak. ale lol mi wyszedł :D napięcia gpu. oba mają czy tylko gigabyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Palit/Gainward tez ma. Maksymalnie około 1.08V. Nie wiem jak jest ze zmiana biosu w nich. Gigabyte z innym biosem pozwla zmienić napięcie na około 1.2V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 ok dzięki. a jaki bezpieczne maksymalne napięcie jest dla gf104? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) witam :) . mam pytanie o gtx460 gigabyte oc i chciał bym się do wiedzieć jak wyczyścić radiator.... i czy można zdjąć tą metalową obudowe..bo generalnie oto sie rozchodzi... ze nie ma jak wyczyścić samego radiatora.... jakieś porady ?? z góry dzięki :) Można, ale żadna ona tam metalowa, tylko plastikowa, a żeby ją zdjąć, trzeba odkręcić 4 śrubki: A radiator można przepłukać pod bieżącą wodą i wysuszyć go suszarką albo położyć na kaloryferze, tylko trzeba uważać, żeby się nie poparzyć :D Edytowane 6 Listopada 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 ok dzięki. a jaki bezpieczne maksymalne napięcie jest dla gf104? Takie na jakie pozwala sekcja zasilania i chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Zakończyłem serie testów pod Windows XP: W sig'u pełne wyniki. Sprawdziłem też zużycie GPU w testach i w PC Marku 05 oraz Aqua Marku 3 grafika nie pracuje na 100% ... w Aqua marku 3 jest to ok. 75% (taktowanie też nie maksymalne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 2001, 2005, Aquamark 3 ; proc ogranicza wynik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Jak uszczuplić liczbę profili wydajności w bios'ie do trzech? Chodzi mi o to, żeby tryby 3D ograniczyły się tylko do ustawień PL 0. Trochę dzisiaj z tym kombinowałem, ale coś mi to nie za bardzo wychodzi / ; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 (edytowane) Namieszasz w biosie i bedzie "artefakt". Tryby pomocne 3d wlanczaja sie tylko do filmow. Ja bym to zostawil. Edytowane 7 Listopada 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 2001, 2005, Aquamark 3 ; proc ogranicza wynik ;) no właśnie najśmieszniejsze jest to, że procesor też nie szedł na 100% ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopi123 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Troche bezsensowny montaz ale moze cos to da Dociska to radiatorka z chłodzenia sekcji zasilania ale ile to da ?? Tego to nie wiem tak mi wpadło to tam zamontowac w ten sposob :) jeszcze pytanie http://www.proline.pl/?p=TR+GF-100+BTK Do gtx 460 podejdzie ?? Edytowane 8 Listopada 2010 przez sopi123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) + za wiesci o % ;] co do kart nio wydałeś ale teraz juz ceny powinny lecieć ciągle w duł Palit już niżej niz 600 zł za GTX460 1024MB Msi GTX460 CYCLONE 1024MB za 629 zł Wszystko dostępne od reki i nadchodzące premiery GTX 460 SE GTX580 HD 6900 odciągną uwagę od podnoszenie cen tych co sa a skupia sie na nowościach wiec tez skorzysta na tym seria HD68.. bo już będzie trochę tego w sklepach i powinny byc juz w normalnych cenach .Uwaga przeniesie sie na górnej półki cenowej :) i tam na początek czyli podatek od nowości będą windować cenę do góry Gdzie takie ceny sa w ogole?Bo albo weekend trwał bardzo długo albo te ceny niesprawdzone nigdzie głębiej niz na stronie głownej ceneo.Ja narazie daje sobie siana z zakupem bo widze ,ze ceny poszły w ostro góre...zobaczymy co sie bedzie działo w czasie "świątecznych promocji" Edytowane 8 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Tak swoją drogą czy Chieftec 450W [GPS-450AA-101A] wytrzyma wraz z GTX 460 od MSI wraz z tym zestawem? Aktualnie całość wraz z HD 4770 brał około 330W w stresie. Edytowane 8 Listopada 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Tu podobna cena: http://www.komputron...CYCLONE_OC.html 690 a 630 to raczej nie jest podobna cena :rolleyes: Edytowane 8 Listopada 2010 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Według tego nie ma dużej różnicy w porównaniu do GTS 250/HD4850 więc powinien dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Z tego co widzę, to ludzie mają podobne zestawy i to jakoś działa ;) @Maciem Pomyliłem się miało być to: http://www.saturion.pl/index.php/product/105344/Podzespo_y_PC_/Karty_graficzne/GeForce_with_CUDA_GTX_460_MSI_1024MB_PCI_E_CYCLONE_OC.html ja zamówiłem, zobaczymy czy je w ogóle mają w tej cenie ;) Edytowane 8 Listopada 2010 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Chyba ze tak ;) No jak maja to cena fajna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...