westsajd Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Chociażby aparat. Dużego wyboru nie masz w sliderach z oferty którą podałeś. 5200 to klockowata, nieudana konstrukcja, Shine podobno awaryjny (?), 6288 mają luzujące się slidery, pozostaje Samsung. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
udar Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 He no z tym razr 3 to pomyliłem, wielkie ee no coż nie wypadnie z kieszeni przypadkowo ;) a co do pozostałych pytań :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Klapka, mp3 i większy ekranik ~200zł Brać v3? Podoba mi się strasznie ;] A gdzie pomieścisz te mp3? na ~10mb wbudowanej pamięci? Szerokiej drogi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Co byście proponowali w granicach 500-1000pln z klapek/slajderów ? W ogóle to opłaca się w abonamentcie której sieci brać, ewentualnie mix ?Wśród klapek do 1k masz moto V8, nokie 7390 i Nokie N76. Wybór ciężki, każdy ma swoje wady i zalety, sam musisz wybrać co Ci bardziej pasuje - jedno jest pewne - którykolwiek wybierzesz to będzie niepowtarzalny. Co do sliderów to do 1k jest ich od groma: samsungi, motki, nokie - bardziej sprecyzuj co byś chciał. Co do abonamentów/mixów - każdy telefon o allegrowej wartości ok 1k będzie miał w miksie zawrotną cenę, zostaje Ci tylko abonament. W jakiej sieci? to już zależy od tego gdzie masz więcej znajomych/osób do których dzwonisz/piszesz. A gdzie pomieścisz te mp3? na ~10mb wbudowanej pamięci? Szerokiej drogi :)może tylko na dzwonek miało być ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Do 1k zł i slider - to będe polecał swoje - czyli Nokia 5610 + duży, dobry wyświetlacz + znośny aparat (zdjęcie robione na szybko i bez większej staranności): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...03777b9f21.html + obsługa do 4GB microSD (tanie) + bateria trzyma ~4dni (przy używamniu ~1h muzyki dziennie, parę esów i parę rozmów), ew. ~1-2 dni (ale to wymaga robienia większej ilości zdjęć (~40-90) gdzie większość z fleshem, nagrania paru dłuższych filmików, puszczania muzyki przez głośniczek itd). + slider jak narazie trzyma się dobrze + ~15-20MB wolnej pamięci wewnętrznej - dobre na jakieś tapety/dzwonki itd + w zestawie 1GB karta, kabel usb, słuchawki z przejściówką Hmm a co może denerwować: 2.5mm wtyk na słuchawki (owszem przejściówka jest - ale to zawsze więcej kabli). Brak możliwości używania flesha jako latarki czy jako oświetlenia przy nagrywaniu filmów. Wyjątkowy talent obudowy do brudzenia się, czyt. widać każdy ślad palca itd. Osoby, które chciałyby Symbiana - tego tu nie ujrzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 A gdzie pomieścisz te mp3? na ~10mb wbudowanej pamięci? Szerokiej drogi :)Przecież v3i ma slut na kartę pamięci ;] No ale mój błąd, nie napisałem o konkretnym modelu v3 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 v3i za 200zł? :) to chyba po jakimś spotkaniu ze ścianą, albo z papierem ściernym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 v3i za 200zł? :) to chyba po jakimś spotkaniu ze ścianą, albo z papierem ściernym :D http://allegro.pl/item335631818_motorola_v3i_komplet.html http://allegro.pl/item332829422_motorola_v...m_pat2442_.html http://allegro.pl/item336285432_motorola_v...cka_okazja.html http://allegro.pl/item336710700_motorola_v...4m_okazja_.html http://allegro.pl/item333222535_motorola_v...najtaniej_.html To tak na szybko :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 no i: http://allegro.pl/item336268590_motorola_v...bydgoszcz_.html ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Szybka piłka, Nokia E51 czy Samsung U700? Slider mi nie przeszkadza, zależy mi na transferze danych (oba mają HSDPA) i ogólnej wygodzie użytkownia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 jejku porównując nokię do samsunga.... nigdy bym się nie zastanawiał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 jejku porównując nokię do samsunga.... nigdy bym się nie zastanawiał Hmm, dla mnie są tylko dwie firmy robiące tel. kom-Nokia i Samsung. Ani z jednym ani z drugim producentem nigdy u mnie w domu nie było problemów ( w przeciwieństwie do SE i Siemensów). Telefony są cenowo praktycznie identyczne (przedłużam umowę) i chciałem jakieś rozsądne porównie tych dwóch komórek. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Szybka piłka, Nokia E51 czy Samsung U700? Slider mi nie przeszkadza, zależy mi na transferze danych (oba mają HSDPA) i ogólnej wygodzie użytkownia..Zdecydownie Nokia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMJotka Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 no nie powiedzialabym, ze stoja cenowo podobnie, byc moze w chwili wyjscia na rynek, potem latwo zauwazyc, co szybciej spada z wartoscia. Polska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Do 1k zł i slider - to będe polecał swoje - czyli Nokia 5610 + duży, dobry wyświetlacz + znośny aparat (zdjęcie robione na szybko i bez większej staranności): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...03777b9f21.html + obsługa do 4GB microSD (tanie) + bateria trzyma ~4dni (przy używamniu ~1h muzyki dziennie, parę esów i parę rozmów), ew. ~1-2 dni (ale to wymaga robienia większej ilości zdjęć (~40-90) gdzie większość z fleshem, nagrania paru dłuższych filmików, puszczania muzyki przez głośniczek itd). + slider jak narazie trzyma się dobrze + ~15-20MB wolnej pamięci wewnętrznej - dobre na jakieś tapety/dzwonki itd + w zestawie 1GB karta, kabel usb, słuchawki z przejściówką Hmm a co może denerwować: 2.5mm wtyk na słuchawki (owszem przejściówka jest - ale to zawsze więcej kabli). Brak możliwości używania flesha jako latarki czy jako oświetlenia przy nagrywaniu filmów. Wyjątkowy talent obudowy do brudzenia się, czyt. widać każdy ślad palca itd. Osoby, które chciałyby Symbiana - tego tu nie ujrzą. A jak z jakością dźwięku w tym telu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Jakość: A - głośniczek - tu zbytnio nie mam co pisać - coś tam gra i to w miarę głośno - ale takie K750 na sofcie od serii W gra lepiej. Dwa - w eq trza sobie ustawić suwaczek od "sopranów" na -2 min - bo inaczej można zwariować. Aczkolwiek mnie jakość na głośniczku nie interesuje... B - słuchawki - o seryjnych Nokii nic nie napiszę (nie używam), ale i tak z góry wiadomo, że dobrze nie będzie. Ja słucham muzyki poprzez Koss'y KSC75. I jak dla mnie gra to całkiem znośnie. Porównać to mogę tylko do poprzedniej Nokii 5300, bo niestety nie miałem okazji posłuchać jak sprawują się moje Kosy podpięte pod jakiegoś SE W czy coś... I tak: niższe tony bardziej oszczędne, choć wydają się naturalniejsze - w 5300 można było odnieść wrażenie, że jest tego za dużo. reszta pasma całkiem znośna - mi pasuje. I na dodatek jest głośno. W 5300 słuchałem na 10/10, tutaj czasem na 8/10 za głośno... Oceny nie wystawię - jednemu może się spodobać, innemu nie. Aczkolwiek jeżeli ktoś stwierdzi, że SE W lepsze - nie będe się sprzeczać. Zresztą zapewne większość uzna zakup takiego telefonu za bezsens. Bo można mieć coś innego/lepszego itd. Ja wybrałem go (~styczeń 2k8), ponieważ: - Nie chciałem czegoś poza Nokią - miał być to slider - bez Symbiana - nowy/w miarę nowy model telefonu - mniej lub bardziej ograniczony budżet - oczywiście tel nowy od Nokia Polska Nokie serii 6xxx (slidery) mnie nie przekonały, N80 ma Symbiana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Zastanowiłbym się między e65 a 5610, zależy czy potrzebny Ci Symbian czy wolisz lepszy aparacik. Z obu będziesz równie zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Kupiłem v3i z wyposażeniem za 190zł. Mam nadzieje że będę zadowolony z zakupu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Hm a jakieś opinie o SPV e650/HTC s710 ? Bo widzę że PDA z dotykowym i 400Mhz za 700zł nowego nie kupie... A ten smartfon przyjemny dla oka - no i klawiatura qwerty... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Panowie pytanko tel do 400 zl (allegro) Zalezy mi na tym by obslugiwal karty miniSD oraz na jak najlepszej jakosci kreconych filmikow (640/480) Oraz ogolnie mocna budowa. Wybor padl na nokie 6233 lub 6234 (to samo tylko wyglad inny) co o tym sadzicie ? a moze sa jakies inne modele/marki co za dobra cene sa atrakcyjna oferta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 (edytowane) Od niecalych 3 tygodni stalem sie posiadaczem KU990. ;] Telefonik sprawuje sie bardzo dobrze i jestem jak na razie zadowolony z jego uzytkowania. Design i jakos wykonania jak dla mnie stoja na bardzo wysokim poziomie. Touch screen tez daje bardzo pozytywne odczucia w uzytkowaniu. ;] Telefon mialem z brandowanym softem T-mobile, ktory mi sie nie podobal za bardzo i sobie zmienilem na niebrandowany, bardzo prosto mozna to samemu wykonac, na tym forum jest wszystko co potrzeba do tego telefonu (gry, soft, firmware, tematy i wiele innych ciekawych rzeczy) -> http://www.ku990.co.uk/forum/index.php. Co do baterii to trudno mi sie wypowiedziec, bo dosyc mocno ja eksploatuje i powyzej dwoch dni nie trzymala mi jeszcze. Z tego co czytalem to przy normalnym eksploatowaniu powinna wystarczyc na 3-4 dni (takie opinie sa uzytkownikow tego telefonu). Szkoda, ze nie ma systemu WM na przyklad, ale cieszy fakt zaimplementowania kodeka divx i mozliwosc przegladania plikow 'office' i pdf'ow. Przydaloby sie tez wi-fi, bo czasem mozna byloby to wykorzystac w miejscech gdzie sa darmowe hot spoty. No, ale nie mozna miec wszystkiego. ;] Jesli ktos by mial jakies pytania na temat tej 'zabawki' to chetnie odpowiem. ;) Edytowane 29 Marca 2008 przez Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Kupiłem nowy MDA Vario I za 700zł... Jak przyjdzie to napiszę wrażenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski8 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Kilka dni temu nabylem Toshibę g500, jest świetna :D, narazie napisze tyle, a jak będą pytania to chętnie odpowiem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Telefon dla młodszego brata (2 stówy żeby płaczu nie było jak zgubi)... Dzieciakowi zależy oczywiście na jakichś bajerach typu aparat, mp3, karta pamieci, BT itd. Na razie znalazł sobie k500i... macie jakas inna propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Też mam G500 od jakiegoś czasu. Na razie nie mam karty pamięci, a w związku z tym nic na telefonie także jeszcze sie nie wypowiadam... Ale jedyne co mnie dziwi to strasznie grzejąca sie bateria podczas ładowania. Żywcem mały grzejnik się z telefonu robi :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rollercoasterfreak Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Hah! Simlock w BB5 jak wiemy bywa drogi, szczególnie w modelu Nokia N80 gdzie ceny w dalszym ciągu sięgają nawet do 100zł. Dziś całkowicie przez przypadek znalazłem kartę X-sim, która kiedyś miała za zadanie odblokować mojego iPhone'a gdy bezpośrednie unlocki nie były jeszcze możliwe na oprogramowaniu 1.1.2. Włożyłem do N80tki z simlockiem i telefon działa z kartą innego operatora bez żadnego problemu. PS. Piszę w celu informacyjnym bo karty takie można nabyć teraz nawet w cenie 20-30zł... PS2. Nokia N80 jest akurat tak skonstruowana, że nie trzeba swojej karty sim dziurkować, wchodzi w slot bez problemu razem z X-simem, nic nie blokuje i normalnie się zamyka. Cheers Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez rollercoasterfreak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Mam v3 już ;] Pierwsze wrażenia na razie pozytywne. Szkoda tylko, że trochę piszczy przetwornica od podświetlania ekranu i nie jest to wada kwalifikująca się do gwarancji ;/ Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Mam v3 już ;] Pierwsze wrażenia na razie pozytywne. Szkoda tylko, że trochę piszczy przetwornica od podświetlania ekranu i nie jest to wada kwalifikująca się do gwarancji ;/ Mówiliśmy że coś podejrzanie mało zapłaciłeś :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Akurat to najmniejszy problem, bo dało się telefon przepchnąć przez serwis. Bardziej irytuje mnie dodupne menu ;] Może na początku fajnie wyglądało, ale z funkcjonalnością ma ono niewiele wspólnego. Bawiłem się różnymi monsterami ale niewiele to pomogło. Z tego powodu telefon pewnie pójdzie na handel ;/ Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 I jaki wybierzesz zamiast tej Motoroli V3 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...