Skocz do zawartości
zuy_zgred

Nowy samochód do 65000?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.10.2015 o 19:22, enter napisał(a):

patrzyłeś na swifta?

Ode mnie też głos na Swifta. A nawet na Swifta Sport, bo w tym momencie jest promo i modele 2015 do wyrwania za 64900. IMO fura dająca najwięcej funu w tym segmencie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale automat z tego co zrozumiałem nie jest obowiązkowy, a jedynie mile widziany. A w dżapanach silniki ze względu na swoją charakterystykę aż się proszą o manual. 

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 9.10.2015 o 18:38, SEKS_DESTRUKTOR napisał(a):

To straszne, co gorsza ma bak na benzynę a jak wiadomo benzyna jest wybuchowa i zabójcza dla człowieka.

Ale benzyny nie da się uniknąć w samochodzie osobowym dla białego człowieka, a 1234syfu da się.

• Upvote 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 8.10.2015 o 19:15, zuy_zgred napisał(a):

W tej chwili właściwie tylko 2 typy mi zostały: Fabia 1.2 TSI albo Polo 1.2 TSI. Skłaniam się bardziej do Polo

A spoglądałeś na najnowszą Honda Jazz? (silnik 1,3 , 102 konie, skrzynia CVT - wieść gminna niesie, że do tramwajowego toczenia się w centrum miasta nadaje się doskonale - oczywiście po autostradzie też pojedzie) Poza tym myślisz o Fabia i Polo ... a czemu nie o bliźniaczym SEAT Ibiza? (110 koni, 7 biegowy DSG)

W dniu 9.10.2015 o 17:58, KAX_ napisał(a):

Kia Ceed imo II generacja wygląda całkiem znośnie na pewno lepiej niż fabia czy polo. W dodatku w ofercie mają zwykłe chyba jeszcze niemagiczne 1.4 100KM

Ojciec ma pierwszego Cee'd z silnikiem 1,4 ale 109 koni i manualem - słabszego silnika do tego nie tak małego auta bym raczej nie chciał. Ten najnowszy Ceed osobiście bym wolał z DSG (automat moim zdaniem to komfortowa rzecz) i silnikiem 1,6 136 KM - wg cennika kosztuje 70 patyków ... może 5 tys utarguje. Jeśli chodzi o jakość wykonania, materiały, to w przynajmniej pierwszym Ceed nie ma zwykłych plastik-fantastik, tylko przyjemne tworzywo (kto macał, ten wie w czym rzecz). Jednak Ceed to gabaryty Golfa a nie Polo i nie wiem czy pytający chce  takie większe coś (większe od aut pokroju Fabia, Polo, Ibiza, Jazz, Corsa).

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 19.10.2015 o 20:30, NostradamuSek napisał(a):

S 1.8 i-VTEC AT 66 900zł

Chyba ManualTransmission, bo AT Civic wychodzi mi 70900 - aha, rabat jakiś dają i faktycznie jest 66,9 tys (czyli dużo ciekawsza opcja od najnowszego Jazz, który jest niewiele tańszy). Czy jest w Honda Civic S klimatyzacja? (bo gdyby nie było, to bida, bo się przydaje do odparowania szyb takie coś w zimie, lub oczywiście do śmiertelnych upałów w lecie)

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 19.10.2015 o 20:30, NostradamuSek napisał(a):

Ten samochód jest ohydny. Zwłaszcza tył auta. A wnętrze wzorowane na Picasso. Tym od obrazów. Przecież tam ani jedna linia nie trzyma się kupy. No i obrotomierz i prędkościomierz na osobnych wyświetlaczach. Kto to wymyślił? To jest bardzo wkurzające rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś dla jednej osoby może być wygodne, a innej może przeszkadzać. Ja osobiście nienawidzę citroenów i peugeotów- źle się mi nimi jeździ, i mając do wyboru jazdę nowym citroenem a jazdę autobusem. Wybrał bym zkm.

A znając fantazję konstruktorów i wciskanie na siłę innowacyjności, pedał hamulca włączał by stację radiową z muzyką disco a na miejscu manetki kierunkowskazów była by puchata wajcha robiąca nic- ale była by miła w dotyku.

Na ten przykład bezsensu- jechałem c4. Kantorek ze spalaniem był wyświetlany w wyświetlacza radia, ktore jest stosunkowo nisko- czyli tak jak by go nie było wcale. Do tego- wstyd się przyznać, ale przez 3 godziny jazdy za kółkiem w jedną stronę- nie mogłem znaleźć cyngwajsu od przełączania ustawień- ale to może ze wzgledu na to ze jestem prostym człowiekiem.

Tak więc honda i jej dwupoziomowa tablica przyrządów mieści się w moich ramach tolerancji. I nie prowadzi się jak dywan alladyna po pięciu browarach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 20.10.2015 o 11:04, Kilokush napisał(a):

Ten samochód jest ohydny. Zwłaszcza tył auta. A wnętrze wzorowane na Picasso. Tym od obrazów. Przecież tam ani jedna linia nie trzyma się kupy. No i obrotomierz i prędkościomierz na osobnych wyświetlaczach. Kto to wymyślił? To jest bardzo wkurzające rozwiązanie.

O widzisz, a mnie podoba się, co zrobisz? A ludziom kupującym, też podoba się, co zrobisz? No i masz VTECa w Ufoku. Nie mówiąc, że to japoniec i bezawaryjny.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 20.10.2015 o 15:29, NostradamuSek napisał(a):

O widzisz, a mnie podoba się, co zrobisz? A ludziom kupującym, też podoba się, co zrobisz? No i masz VTECa w Ufoku. Nie mówiąc, że to japoniec i bezawaryjny.

Robiony w Anglii i Turcji ;)

W tym przedziale rozglądałbym się za Mazdą 3 lub Astrą 1.4T. Znajomy pracuję w ASO Opla i na Astry się nie skarży. O ile w jednym miesiącu potrafią 4 TD się trafić z wymianą silnika na gwarancji tak z Turbo benzynami źle nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 20.10.2015 o 11:04, Kilokush napisał(a):

Gościu bujasz się corsą, wyznacznikiem stylu i trendów to ona też nie jest.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ważne czym jeździsz, ważne co na yt oglądasz.

Co niektórym polecę http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/bo wyszliśmy od

W dniu 4.10.2015 o 12:47, zuy_zgred napisał(a):

coś wielkości VW Polo, Forda Fiesty

A niektóre propozycje wydają się nie wiele celniejsze od paska w tedeiku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyta. Jeszcze ponad miesiąc na decyzję, w tej chwili jestem najbardziej skłonny ku Polo, ale tylko tam byłem na jeździe testowej (1.2 TSI 90 KM, manual). Podobało mi się, ale pewnie w skodzie czy seacie byłoby podobnie - na codzień jeżdżę 16 letnim peugeotem 206, i jazda nowym samochodem to spory skok :D Chociaż w sumie to wolę mojego 16 letniego Peugeota od 3 letniej służbowej Dacii...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 20.10.2015 o 16:44, zuy_zgred napisał(a):

Czyta. Jeszcze ponad miesiąc na decyzję, w tej chwili jestem najbardziej skłonny ku Polo, ale tylko tam byłem na jeździe testowej (1.2 TSI 90 KM, manual). Podobało mi się, ale pewnie w skodzie czy seacie byłoby podobnie - na codzień jeżdżę 16 letnim peugeotem 206, i jazda nowym samochodem to spory skok :D Chociaż w sumie to wolę mojego 16 letniego Peugeota od 3 letniej służbowej Dacii...

Ile chcą za to Polo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seata odpuść- chyba, że masz serwis w swoim mieście. Bo ja utknąłem z ręką w nocniku- bo ASO i serwis w moim miescie zostało zamknięte z racji reorganizacji marki. Do najbliższego serwisu mam 150km. Jedyny plus to to, że lokalna skoda wie jak to serwisować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 20.10.2015 o 10:27, KWS89 napisał(a):

Specyfikacja 2015, Trzecia strona, "komfort i udogodnienia", klimatyzacja manualna- kwadracik.

Chyba jestem ślepy.

http://www.honda.pl/cars/get-a-brochure/_jcr_content/par1/textcolumnwithimagem_8/textColumn/richtextdownload_dc9/file.res/civic5D_specka_2015.pdf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.honda.pl/content/honda/pl_pl/cars/get-a-brochure/_jcr_content/par1/textcolumnwithimagem_5/textColumn/richtextdownload_87c/file.res/specyfikacja_civic4d.pdf

Tu jest wyszczególniona manualna. Ktoś zjadł klimę manualną w spec dla Hatcha.

Edit:

W specyfikacji na Anglię jest klima automatyczna

Edytowane przez KWS89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 20.10.2015 o 17:58, KWS89 napisał(a):

Tu nie mamy pewności, trza by dilla spytać, bo może okazać się, że sedanik ma, a haczek nie.

Acz w furze za tą cenę, to klima powinna być, choćby manualna. No i Honda.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi