Kiwikui Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zestaw komputerowy: MSI B350 PC MATE Ryzen 5 1600 2x4GB Patriot Viper 4 DDR4 3000MHz Gigabyte GTX 1060 6GB Zasilacz SilentiumPC Vero L2 600W SSD GoodRam IRDM 120GB Toshiba P300 1TB Problem: Komputer uruchamia się, mruga EZ Debug LED od CPU i gaśnie i potem nic, sygnału na monitor nie ma, płyta nie przechodzi chyba POST, ale dlaczego, nie mam pojęcia. Resetowałem BIOS. Uruchamiałem go bez karty i RAM, wtedy świeci EZ Debug LED od DRAM i są 3 długie sygnały dźwiękowe. Po włożeniu RAM i ponownym uruchomieniu sytuacja nadal jest ta sama, czyli mruga EZ Debug LED od CPU i gaśnie i problem się powtarza. Uruchamiałem zestaw również poza obudową, sprawdzałem też system na innej karcie graficznej ale bez skutku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Pojedynczo pamięć sprawdzałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiwikui Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) Tak, sprawdzałem pojedynczo każdą kość. Ale znalazłem coś takiego jak na screenie poniżej. RAM to: Patriot Viper 4 PV48G300C6K Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez Kiwikui Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Powiem tak. Z musu w pracy kilka maszyn postawiłem na płytach MSI na chipsecie B350 i w jednym przypadku dopiero marcowy bios poprawił stabilność. Same BIOS'y z poprawkami Agesa wydają z dużym opóźnieniem w porównaniu z np. Asrockiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiwikui Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Największym problemem jest to, że nawet do BIOSu nie mozna sie dostać, :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Jeśli pojedynczo żadna kość nie działa z żadnym slotem to byś musiał pożyczyć od kogoś pamięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiwikui Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Sprawdzałem na innym ramie i jest to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zasilanie EPS podłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiwikui Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Te pamięci chcą więcej V. A jak nie wstaje na innych to tylkopłyta padaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiwikui Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2018 To już 3 raz płyta padaka, bo dwa razy na reklamacji była Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...