Skocz do zawartości
marbo666

NVIDIA GeForce GTX 1000 / Titan X (Pascal) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Zasilacz konkretnie ten

https://www.morele.net/zasilacz-xfx-core-pro-450w-p1-450s-x2b9-419031/

Poza tym jakaś niedroga stara płyta, core i5 2500 i 8 gb ram, generalnie kompuetr raczej cały będzie wymieniany ale jakiś rok-dwa chciałbym jeszcze pociągnąć na tym co jest i czasem w coś zagrać dlatego pomyslalem o wymianie karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, posiadam od wczoraj MSI GeForce GTX 1080 Armor OC, powiem że kultura pracy i temperatury mnie martwią . Przy obciążeniu 100% karta dochodzi do 80 stopni przy wiatrakach ustawionych na sztywno 90% a co to będzie po paru godzinach. Karta ma zasilanie 6+8 pin.Czy może nałożyć nową pastę? Czy może wymienić ją na Gigabyte GeForce GTX 1080 G1 Gaming które z kolei ma tylko jedno 8pin ?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, posiadam w/w kartę z jednym wentylatorem i jest to zdecydowanie najgłośniejszym element mojego komputera i chciałem wymienić chłodzenie na nim, żeby było ciche/bezgłośne.

Chciałem zastosować jakiś pasywny układ chłodzenia, dorzucając do tego 120mm pure wings, albo coś podobnego.

Pytanie, jaki jest rozstaw śrubek(niestety nie mam możliwości teraz demontażu karty, a domyślam się że zdecydowana większość 1050ti jest taka sama) i czy od starych układów się coś znajdzie?

Np:

https://allegro.pl/oferta/pasywny-uklad-chlodzenia-heatpipe-gigabyte-gtx970-8011434658
https://allegro.pl/oferta/pasywny-uklad-chlodzenia-2x-heatpipe-gtx660-8011439130
https://allegro.pl/oferta/pasywny-uklad-chlodzenia-3x-heatpipe-8011435425

Jest ktoś w stanie pomóc? z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W weekend przeinstalowałem system i zniknęła mi opcja ustawienia rozdzielczości 1440p.

Zamiast tego mam jakaś dziwna 2048x1536, w liście wszystkich trybów także nie mogę dodać 2048x1440.

Dopiero jak w panelu sterowania Nvidia dodałem nową "nieobsługiwaną przez monitor" ręcznie rozdzielczość to się pojawiła.

Ktoś wie, z czego może to wynikać?

GTX 1080 / LG OLED TV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem coś takiego na Radku. Jak włączyłem super rozdzielczość wirtualną w sterowniku. Może użyj ddu uninstaller. Solidnie usuń stery. I zainstaluj na nowo?

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej.

Chciałbym Was prosić o poradę.

Czy możecie doradzić, która z tych kart jest mocniejsza/lepsza i jak bardzo?

Gigabyte GeForce GTX 1080 WindForce III / Gigabyte GeForce RTX 2070 GAMING 8GB

Wydaje mi się, że obie mają bardzo podobne osiągi, ale nie jestem pewny.
Planuję jedną z tych dwóch kupić używkę ale nie wiem, która bardziej się opłaca.

Chyba, że coś do 2100 (górna granica ostateczna) znajdzie się lepszego i nowego ale to tak przy okazji.

Z góry dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj parę dni, a w sklepach pojawią się autorskie wersje RX 5700 XT, akurat powinny być w takim przedziale cenowym który cię interesuje - do 2100zł. Przynajmniej kupisz nową kartę na długiej gwarancji.

Co do RTXa 2070 to warto by było wysupłać więcej kasy i kupić kartę w wersji Super - ale te stoją po ok. 2400zł. Natomiast jak chcesz coś z wysokim zegarem to RTX 2060 Super, czyli karta która "remisuje" z RTXem 2070 w wersji od Aorusa jest spoko.

https://www.x-kom.pl/p/504445-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2060-super-aorus-8gb-gddr6.html

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki za info.

To w takim razie, jeśli jeszcze mogę zapytać :)

https://www.x-kom.pl/p/456600-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2070-gaming-8g-gddr6.html

https://www.x-kom.pl/p/505287-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2070-super-gaming-oc-white-8gb-gddr6.html

Czy różnica 300 zł naprawdę jest tego warta w przypadku tych kart?

Edytowane przez GloriaValesti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41 minut temu, Michikun napisał:

Płacisz za zdecydowanie więcej FPSów

ramki ob razowe.jpg

Super.

Przekonałeś mnie.
Odkładam jeszcze trochę kasy i biorę wersję super.

Dzięki jeszcze raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

W lipcu kupiłem GTX 1070 od MSI Gaming X za 950zł. Po obejrzeniu wielu porównań wydajności w grach, uznałem ją za lepszy wybór od ciut droższego 1660. Niestety karta długo nie popracowała i padła - prawdopodobnie któraś z kości. Na szczęście przy zakupie brałem wariant jedynie z gwarancją. Ku mojemu zdziwieniu kartę mi wymienili na drugą, ale używaną... Czy to jest zgodne z prawem? Bo jeszcze nigdy się z czymś takim nie spotkałem.

Wymieniona karta ma zaskakująco niskie temperatury. Podczas grania nie przekracza 60 stopni, a w idle jest 27 stopni.

Myślę, żeby spróbować ją podkręcić. I teraz moje pytanie... Ile realnie można podnieść taktowania i czy warto zaktualizować bios karty, gdyż ten wgrany jest około 2 lata starszy od najnowszego biosu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn w programie MSI ustawiłem minimalną prędkość wiatraków na 30%, bo bałem się, że karta będzie się bardzo grzać, jak ta poprzednia, która padła. Podczas gry aż parzyła i ten gorąc leciał tylko niepotrzebnie na chodzenie procesora.

Czy regulacja napięcia w MSI Afterburner coś faktycznie daje przy OC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powtórzę to to raz jeszcze - MSI/ASUS/Gigabyte - w razie awarii, zazwyczaj naprawiają karty do skutku lub ostatecznie wymieniają na "inną sprawną" i przedłużają gwarancję o czas naprawy. Najgorzej tu wypada MSI. 

Kupujcie Palita/Zotaca/Inno3D/EVGA - tu praktycznie zawsze jest wymiana na fabrycznie nową. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem używkę Gigabyte Aorus 1080Ti w wersji Extreme.

Grafika ma bios: 86.02.39.00.9E

Taki podaje GPU-Z. Natomiast AORUS ENGINE podaje F20.

Na stronie aorus pobrałem bios najnowszy F3. Niestety nie mogę nic zrobić. Po włączeniu pobranego widzę bios does not match.

Nie bardzo rozumiem dlaczego. Innych na stronie nie ma. Do tej karty jest al;bo F3 albo F3P. Próbowałem obu. I ciagle does not match.

Skąd zatem pobiorę najnowszy? Na stronie napisane że mając F20 mogę zrobić update powyżej. Natomiast innych niż F3 i F3P nie ma.

Ami zależy na main boot monitor po hdmi/dp a nie dvi.

Edytowane przez TalRash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi