Skocz do zawartości
AudiAWX

Chińskie samochody

Rekomendowane odpowiedzi

Grupa JAECOO POLSKA:

Łukasz Witulski

Obiecujący współautor

· Sootnsredpmf31f7W 910ac236lj108:r9a1ogz61c5al804cot2568l40 8  ·

LUSTERKO WSTECZNE

Dopiero zauważyłem, nie widać tych czarnych kropek na pierwszy rzut oka więc przy odbiorze nic nie widziałem. Miał ktoś tak? Czarne kropki są na całym lusterku wstecznym, nie czuć ich pod palcem. Będę to zgłaszać oczywiście.

661382101_27233353879600982_678173227996

Joanna Swat

Też tak mam, i szczerze myślałam że to pełni jakaś funkcje

Radek Jagodziński

psrtdSeono 0l18c4c16a6ha040rif f902l2 ic1cmmu640tgo:1a0tcu12  ·

Takie pytania przerabiał ktoś że nagle Błąd poduszki się zapalił ? Mimo że auto dopiero 222 km przejechane garażowane stało z 3-4 dni bez ruchu wsiadam i taka niespodzianka niemiła ...

Jaecoo 7 PHEV

Ktoś coś doradzi ? Zanim rano będę dzwonił aby odstawić na serwis !

Oczywiście nic nie grzebane itd.

656998253_26740096445594168_850896632887

Wiktor Kaczerski

Dzwoniłem do serwisu to podobno normalne, muszą podpiąć komputer i zaktualizować system

Em Ka

U nas rozłączyła się kostka od poduszki pod fotelem pasażera. W serwisie złączyli trytytką. Od lutego brak informacji co mają wymienić. Czy samą kostkę czy cały fotel. Nie posiadają odpowiedzi z góry. Nikt im nie odpisuje, a Pani w serwisie poinformowała, że mają również problem z dostawą części. Problem od początku lutego, dzień po zakupie

Maro Kow

Em Ka Obsługa po sprzedażowa na najwyższym światowym poziomie

Dominik Zganiacz

Weź naciśnij klakson pewnie się zawiesila w kierownicy. Ja tak miałem

Paweł Tkacz

U mnie dotyczyło to poduszki z tyłu. Brak komunikacji. Wtyczka się wysunęła. Po serwisie i przejechaniu 2-3 tys. km znowu to samo. Poczekam na przegląd bo nie chce mi się znowu jechać.

Miłosz Stokfisz

U mnie się pojawia jak pada deszcz albo jest wilgotno. Po 3 odpaleniach znika byłem na serwisie to kazali zdjęcie zrobić bo albo nie chcieli naprawić albo faktycznie nie zapisuje się w komputerze błąd od poduszek. Zrobiłem zdjęcie i tak sobie jeżdżę. Raz mam błąd, raz nie

Radek Jagodziński

Dziwna sytuacja auto z grudnia 2025 odebrane połowa lutego 2026 i nagle padają dwa czujniki poduszek powietrznych przy przebiegu 222 km przejechanych

Czujnik siedzenia strona kierowcy i pasażera

Auto zostało w serwisie jutro mam czekać na dalszy przebieg jeśli Warszawa nie odezwie się czy nie wiem co zrobić to podobno mam dostać auto zastępcze na czas naprawy Gwarancyjnej ...

Szczerze nie wiem co o tym myśleć chętnie poznasz wasze zdanie

/to tylko poduszki, zupełnie nieistotna sprawa. Najważniejsze, żeby można było odpalić filmik na ekranie oraz świeciły się ledy na różowo w środku/

JAECOO POLSKA

Marek Kowalski  · eotnospSdrfau1u3t1aa6ua1a5f0t4m 32110969c2f8mf5  3220:to2tr9  ·

JQ7 Urban- za mną niecałe 1500 km i spalanie niestety 12l/100km. Jakie macie w tym temacie doświadczenia ? Info przy zakupie 10l, zimna potrafił po 15 palić

Cykl typowo miasto korki

Dzięki za info

656686705_27508843705385368_707488763359

Ra Ski

Ja nie wiem czego oczekujecie. Kupujac tak duze auto z silnikiem 1.6 benzyna to ja sie liczylem z tym ze w malym miescie gdzie nie ma za duzo korkow to spali 11-12l przeciez to normalne. A jak tutaj nieraz czytam posty to tak jakbyscie przy zakupie oczekiwali ze to bedzie palic jak 1.9 tdi . W miescie gora 7 a w trasie to najlepiej 5,2

Daniel Pomykała

U mnie po Łodzi w koło komina krótkie odcinki 19 l a po krajówkach 7.2l więc po mieście tragedia , dwa razy juz byłem w salonie z tym tematem ale nic nie poradzili i powiedzieli że następnym razem zabiorą auto na testy warsztatowe i będą sprawdzać dawkowanie paliwa na jałowym itd.

Michał Somczyński

Daniel Pomykała Teraz jak jest 10-15 stopni dałej ci w mieście pali 19 L ? Jak powyżej 14 L pali to coś nie tak . Zima mi spalał na krótkie odcinki 15 L

Michał Somczyński

Daniel Pomykała Na trasie krajówki sobota - niedziela potrafi zejść nawet do 7.8L to mój rekord Ale w mieście potrafił też spalić 15 L zima . Powyżej 130-140 km / h też się robi już kiepsko że spalaniem ( taka bryła auta )

Bartek Balicki

Ja mam spalanie w 4x4 między 11-14 litrów i tak jak pokazuje na komputerze tak też pokazywał dystrybutor. Oczywiście ja kupując to auto widziałem, że będzie takie spalanie więc ja się tym nie przejmuje. Jeżdżę i tankuję tyle w temacie.

A ważna sprawa, jeżdżę głównie po centrum Wrocławia. Korki itp swoje robią i ja mam też ciężką nogę więc także no

/tanio było przy zakupie, później.../

Waldek Myka

sondetorpS06i2m3903g2:5i 8a 7ct2cr 5814a2c5h8a1fao3l0a61ilif  ·

Hej!

Walczę z trzeszczącym dachem, podsufitką. Niestety w serwisie nic nie poradzili bo to nie to luzowanie śrub po zimie które były napięte. Macie może jaki pomysł. Ktoś się z tym też boryka? Próbowałem jeździć przy otwartej rolecie dachowej i nic. Dachu nie otwierałem bo jeszcze za zimno .

Wieczorek Jarosław

Mi tam nic nie trzeszczy,włącz radio i bd git

Robert Koźluk

Obiecujący współautor

· Sdopnetsrohac194ca:l0u1105flat934o4h8 flm8rg 3cmgt282fg t100  ·

Dzień dobry, możecie poradzić czy to jest normalne że w 3 miesięcznym aucie już widzę korozję? Czy lepiej to zareklamować?

653833694_3920856721381026_7088323370513

/Mam podobnie na łączeniu środkowego z końcowym - w Shreku 323k km przebiegu/

JAECOO POLSKA

Dawid Paw  ·

Obiecujący współautor

· toseondrSp7of2af6l: g800a10c0h0ch456a6 0m11rf29mha8fl 2muh05  ·

J7 Offroad - czy ktoś z Was był już w serwisie ostatnio (np. Z powodu wymiany oleju)? Jest akcja serwisowa na wymianę manetki przełącznika świateł. Jak na manetce macie napis „off” to jest do wymiany - ma go nie być.

Zastanawiam się czy podczas tej „operacji” te gałgany nie „popsują” mi nic innego - auto działa świetnie ale trochę mam obawy, czytając wpisy moim poprzedników (co prawda dotyczą one aktualizacji hybrydy).

Agnieszka Ściera-Ganobis

Serwis po tysiącu i po 15 tys. oraz aktualizacja oraz jedna naprawa bo poluzował się napinacz jakiegoś paska i wszystko w porządku a co do manetki to muszę zobaczyć

Ch Marcin

Ja byłem bo nie dniu zakupu padła lampa jedna i zamek w drzwiach

Wymienili manetkę i brak napisu off

Lipa z tym trochę

Dariusz Idzikowski

Wymieniono mi manetkę w ubiegłym tygodniu. Usługa wykonana prawidłowo. Natomiast trzeszczy uszczelka szyberdachu z którą serwis nie daje sobie rady od 6 miesięcy ( regulują, ustawiają, smarują itp...)

Dawid Gom

Sdretnopos2m00 r5t 2ao2074c10ai1ga1a a6ah15c21m9cuufc0:u3252  ·

Witam. Czy korzystal ktos z gwarancji na lakier? Zauwazylem, ze zaczyna mi schodzic z obydwu relingow i nie wiem czy to tylko u mnie czy jeszcze ktos ma z tym problem?

651169695_26544699841812873_756562759337

Janusz Patyk

A Panowie jak wasze uszczelki od dachu po zimie? U nas strasznie trzeszczacy podczas jazdy. Podobno ktoś to już wymieniał w serwisie..

Pawel Zalewski

Właśnie to samo zauważyłem u siebie i też będę się zgłaszał z tym do serwisu.

649552803_4387206671606992_1763363329324

Andrzej Z Kalisza

sooeStrdnpmcih amt47cg127ugrg53t24g19u7 ao3 1mm0c8213t2716:f  ·

J7 PHEV - po ostatniej aktualizacji, stał się głośny przy niskich prędkościach 0-20km/h takie piski, dźwięk starej hybrydy. Tragedia! Przy każdym hamowaniu i rozpędzaniu od zera! Jak wjeżdżam na osiedle to słychać go już z daleka! Da się to naprawić? Nie polecam na razie obecnej aktualizacji!!!

Marek Pietkiewicz

Ten dźwięk pchanej taczki naprawdę jest irytujący . Nie takim autem wyjechaliśmy z salonu .

JAECOO POLSKA

Annuszka Zalewska  · ooSsprentd:6t051a5 05u5211c1 o 7a99fl8rfim80ta5iltl0a3ma29f9  ·

Witam Jaecco 7 miał ktoś problem z klamką kierowcy

Annuszka Zalewska

Po otworzeniu auta klamki wysuwają się po chwili klamka kierowcy chowa się

Karol Kustroń

Annuszka Zalewska u mnie to samo, jakiś dramat żeby tak klamka się chowała

Janusz Patyk

Często przycinają palce ale to bzdura ciesz się że tylko taka głupota cie spotkała

Marcin Hordyj

A regulował ktoś klapę bagażnika? Czy ona tak stuka na nierównościach?

Adam Zając

To jest problem nie z klamką a raczej pilotem/kluczykiem a sterowaniem otwierania drzwi i bagażnika. "To" żyje własnym życiem

1. Czasem nie zdążę przejść od przednich drzwi żeby otworzyć bagażnik, bo auto się zamyka i uzbraja

2. Automatyczne otwieranie klapy jak mam kluczyk w kieszeni spodni też nie działa. Działa dopiero jak kluczyk jest mniej więcej na wysokości dolnej krawędzi tylnej szyby, czyli jak trzymam kluczyk w ręce

3. czasem klamki otworzą się i nagle bez powodu jak podejdę do auta i chce otworzyć, chowają się.

Jest jakiś problem współpracy kluczyk-auto.

Kasia K-ska

spndooteSrauaal1u2g41l2c0f18 8g3 lhuf9i7iu:0581o01h2m4urf la  ·

Witam. Powiedzcie proszę czy jest w ustawieniach jakaś regulacja dotycząca czułości przednich czujników parkowania w Jaecoo 5. Ostatnio odbyłam jazdę testową i przód praktycznie nie reagował na przeszkody. Czujniki zadziałały dopiero kilka cm od przeszkody. Tam są tylko dwa czujniki które ponoć są wspierane przez radar i w teorii powinno być super ale jakoś dziwnie to działa. Dajcie znać jak to działa u Was. Dzięki.

Krzysztof Kozioł

w J5 praktycznie nie działają przednie, dużo filmików na yt,

Piotr Baranowski

srooeStpdn6u: t5c1iu740l140i4c raamf0tmota0fmf9 3a4m2a9c4621  ·

Przez kilka dni sporadycznie a teraz na amen. Do serwisu w poniedziałek. Miał taką awarię?

Reset z kierownicy i odłączanie akumulatora nie pomogło. Podczas jazdy po nierównej drodze potrafiło się wyłączyć i włączyć

647078814_26068299229528584_323662906671

Aniszka Jakoś

etopnosrSdc44r6aa08m515m l15g3301u4coghi 0m 16838il0:g2ct4hl  ·

Witam po nowym oprogramowaniu tragedia , za każdym razem muszę wszystko używając, ciągle tryp początkowy , ograniczenie prędkości za każdym razem wraca do dzwięku i wibracji. Co jakiś czas mam cały reset że nawet HUD nie dział. Dodatkow czasem na niskiej prędkości buczy . Kluczyk raz otwiera raz nie, bagażnik to samo .Czy ktoś ma podobne problemy? I jak ustawić raz i nie zmieniać za każdym razem

Dominik Kowalewski

tnderpsoSo00m22fama 28a493109m17aacf188cmt92r1llml242tct8a69  ·

Cześć. Podczas jazdy w AWD wyłączają i włączają mi się oba ekrany. Ostatnio wymienili mi manetkę od świateł i po dwóch dniach zaczęły mi się takie rzeczy dziać...Miał ktoś taki problem?

/to powyżej to w pisy z marca - tak z jednego miesiąca/

***************************************************************************************

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, radiergummi napisał(a):

Dziś biorę na jazdy BYD Seal U DM-i, a w piątek na trochę dłuższe jazdy Geely Starray-EM-i.

Oba mi się podobają wizualnie. Chcę porównać kwestie spalania, systemów wpomagających typu adaptacyjny tempomat i asystent pasa ruchu, jak działają w praktyce oraz wyciszenia.

Patrząc na to, jak "dopracowane" są te chińczyki (wszystkie), nie brałeś pod uwagę Australa, Espace, Kugi, Kodiaqa lub Formentora? Czy nawet Bigstera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej poza budżetem, poza tym jeździłem wcześniej oszczędną hybrydą i nie chcę wracać do ICE.

P.S. W Dacii capi plastikiem, że się idzie udusić, ale zarówno nowy Duster jak i Bigster mi się podobają wizualnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W chińczykach też capi - różnica taka, że w Dacii masz pewność, że te opary nie są szkodliwe, w przypadku chińczyków nikt tego nie sprawdzal.

BYD Seal U DM-i

Długość 4785 mm
Szerokość 1890 mm
Wysokość 1668 mm
Rozstaw osi 2765 mm

Minimalna pojemność bagażnika 552 l

Łączna: 218PS, 300Nm. Spalina: 98PS, 122Nm. 0-100:8s; max 170km/h. Aku 18kWh.

Masa 1940kg; Ładowność 410kg.

Ceny /katalogowe/: od 170k PLN.

Geely: 

Długość 4740 mm
Szerokość 1883 mm
Wysokość 1685 mm
Rozstaw osi 2755 mm

Minimalna pojemność bagażnika 428 l

Łączna: 262PS, 262Nm. Spalina: 99PS, 125Nm. 0-100:8,1s; max? km/h. Aku ?kWh.

Masa ?kg; Ładowność ?kg.

Ceny /katalogowe/: od 150k PLN. /wyprzedaż rocznika 2025 od 135k/

Kuga: 2.5

Długość 4645 mm
Szerokość ? mm
Wysokość 1681 mm
Rozstaw osi 2710 mm

Minimalna pojemność bagażnika ?l 383l

Łączna: 243PS, ?Nm. Spalina: ?PS, 200Nm. 0-100:7,3; max 200km/h. Aku 14kWh.

Masa 1783kg; Ładowność 604kg.

Ceny /katalogowe/:  od 157k PLN;

Formentor:

Hybryda od 213k PLN - pomijamy/

Kodiaq:

Od 193k - też na razie odpuścimy

Bigster:

Długość 4570 mm
Szerokość 1812 mm
Wysokość 1662 mm
Rozstaw osi 2702 mm

Minimalna pojemność bagażnika  :464 l

Łączna: 157PS, 205Nm. Spalina: 109PS, 172Nm. 0-100:9,7s; max 180km/h. Aku 1kWh.

Masa 1419kg; Ładowność 521kg.

Ceny /katalogowe/: od 125k PLN.

Espace:

Długość 4746 mm
Szerokość 1843 mm
Wysokość 1645 mm
Rozstaw osi 2738 mm

Minimalna pojemność bagażnika 581 l

Łączna: 200PS, 255Nm. Spalina: 130PS, 205Nm. 0-100:8,8s; max 180km/h. Aku 1kWh.

Masa 1598kg; Ładowność 479kg.

Ceny /katalogowe/: od 185k PLN.

Austral:

Długość 4510 mm
Szerokość 1825 mm
Wysokość 1644 mm
Rozstaw osi 2765667 mm

Minimalna pojemność bagażnika 500 l

Łączna: 200PS, ?Nm. Spalina: 130PS, 205Nm. 0-100:8,4s; max 175km/h. Aku 2kWh (w rzeczywistości chyba netto 1).

Masa 1517kg; Ładowność 636kg.

Ceny /katalogowe/: od 141k PLN.

Dane bna szybko, mam nadzieję, że nie pomieszalem.

Na pewno nie stać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedziałem w Dusterze i Bigsterze. Oba w kabinie capiły w duszący sposób.

Obok, za banerem ekspozycja Renault i nic podobnego nie występowało, więc to nie jest problem złej wentylacji w danym salonie.

Żaden chińczyk, w którym siedziałem, nie miał żadnego zapachu.

Austral niby jeszcze na granicy budżetu, ale ta hybryda jest nieciekawa.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chery Klub Polska - Porady, Leasing, Pomoc PL:

Małgorzata Swarcewicz

Soredstpno216ggui10o82271 1au 1ci 3a1ma505tm1l0th0:0mf2a04ri  ·

Może ktoś pomoże. Dolewałam płyn do spryskiwaczy i teraz mam problem z zamknięciem maski. Nie chcę się domknąć do końca. W samochodzie świeci się kontrolka nie zamkniętej maski. Mąż jest na wyjeździe a ja nie potrafię tego ogarnąć. Wstawiam zdjecie jak wygląda mechanizm przy otwartej masce? Czy tak powinien wyglądać czy może coś się tam zablokowało? Samochód to Tiggo 8 phev

657718617_34813328141614318_561194359316

Tomasz Lenart

Moze musisz mocniej trzasnąć maską. U mnie jak za dwlikatnie domykam to tez po 3 razy otwieram i poprawiam, az w koncu nie trzasnę nią zaskakujaco mocno. Ale powoli stopniuj siłę !

Łukasz Jakubski

Trzeba, za przeproszeniem, jebnąć tą maską.

Tomasz Koralczyk

Trzeba porządnie trzasnąć i wtedy się zamknie

Szymon Jaworski

Ja mialem ten sam problem.Tak jak wcześniej pisali - otworz maskę pociagajac dwu krotnie i trzeba duzo mocniej trzasnąć niz mozna sobie to wyobrazić.

Michał Szanter

Zachar to pokazywał, jak maska jest wygięta od zamykania. To jest tandeta nie auto.

Kamil Borzyszkowski

srodSntope902f8f3t8 0l2f000521 gaa2araitm8t fog1u58m68m3:4ci  ·

Witajcie

Nie wiem czy tez tak macie, ale w moim tiggo8 bez powodu włącza się alarm. Tak wiem ze są super czułe i że jak się zamyka dach to zacznie wyć, ale są przypadki że totalnie bez sensu się włącza i już mam lęki przed wysiadaniem z niego

Karol Świderski

Mam podobnie. Czasami bez powodu. Bardzo irytujące.

Magdalena Ul

Ja tak mam za każdym razem gdy włożę coś do bagażnika i zamknę auto. Popytałam poczytałam i to opcja pozostawionych zakupów w bagażniku ale nie doszłam jeszcze do tego jak to wyłączyć

YellowSeahorse9274

Nie tylko w 8, w 7 i 4 tez.

On chyba wykrywa osoby, jest opcja zeby to wyłączyć ale nie zapamiętuje tego więc za każdym razem trzeba to wyklikać.

Może masz fotelik z tyłu i jest na tyle ciężki ze fotel wykrywa ze ktoś "siedzi"

Kamil Borzyszkowski

Nie mam fotelika z tyłu, ale rzeczywiście z tym bagażnikiem coś może być jak włożę tam jakieś graty i napewno wyłączyłem przypomnienie o zostawiony m telefonie

Sara Bielińska

Też mi się załącza alarm w Tiggo 7 bez powodu. Już się do tego przyzwyczaiłam, tylko czasami ludzi tym straszę

Grupa Chery Tiggo 9 Polska:

Chery Tiggo 9 Polska

Wesołe Podróże  · srnpooSedt5m9h78gcum.f6mf151fgh4tc l1oit009uhcf3m97d41gaz345  ·

Niestety...

W zwarciu świecąca poduszka vs serwis tiggo (wespół z Chery Polska) do kolejnej przerwy na zbieranie wiadomości - wynik 2:0.

Oddali mi auto, błąd nie zniknął...kurfffa, jakie te nasze auta są skomplikowane....

Info dla wahających się od starego (hehe, 2 miesiące ujeżdżania) użytkownika:

gdyby nie w/w i 3 zarazy:

1 - durne darcie ryja, że jestem rozproszony, nawet, gdy spojrzę czy z prawej nie wyjeżdża rowerzysta (można wyłączyć na starcie),

2 - konieczność wyłączenia ostrzegania o przekroczeniu prędkości, którą ten osiołek czasem odczyta z "czapy" (j.w.),

3 - włączanie opcji "inteligentnej" (też j.w.)

to ja osobiście jestem za. Lubię. Wqrwiam się. Ale lubię.

ps - jak mało trzeba, żeby usunąć ten wqrw...

Agnieszka Grabińska-Szczepko

O taaaak! Mnie jeszcze irytuje niedziałający tentegesowy przycisk w klamce po prawej: 1.wrzucam rzeczy do bagażnika /( oczywiście z kluczykiem) 2. chce włożyć syna do fotelika z prawej strony 3. Z przyzwyczajenia przyciskam ten nieszczęsny guziczek - orientuję się, że przecież w tym aucie nie działa 4. Z irytacją podchodzę do drzwi kierowcy. 5. Wracam do prawych drzwi.

Mimo wszystko po 3400 km nie oddałbym go:) Odkąd ściągnęliśmy naklejki z tylnej klapy i podłączylismy panele fotowoltaiczne - kocham jeszcze mocniej

Andrzej Osiński

Darcie ryja pkt1 zaklej kamerkę taśmą klejącą i po problemie

Pkt2 ostrzeganie o przekroczeniu prędkości wyłączasz na stałe w menu

Grupa Chery Tiggo Polska:

Michał Rutowicz

rpnosoetSd2l iai2meu1g9004ngw0439u00a :ku815ifh9uif0ti6mm5 o  ·

Dzień dobry

Auto ( t7 benzyna) od zakupu przejechało 300 km

Mam dwa pytania, ktoś miał już taki problem?

oswietlenie w osłonce słonecznej od strony kierowcy cały czas mruga przy włączonym silniku

Rafal Oklejewicz

pedtroSosn76718l 64 ia:ht2ai471r6i2ii52lt5o86528g012um 620cm  ·

Dziś wraz z żoną mieliśmy odebrać Tiggo 9 i tu zaczynają się przygody. Podczas sprawdzania w pewnym momencie pojawił się problem ze składaniem drugiego rzędu siedzeń. Przyciski w bagażniku nie działały, a po chwili zablokowała się klapa bagażnika w pozycji otwartej i nie było możliwości jej zamknięcia.

W aucie za 220 tys. zł nawet nie wyjechaliśmy z salonu. Mam nadzieję na szybkie rozwiązanie problemu przez salon.

Sebastian Rutkowski

Nie ma czym się martwić, auto jest naładowane elektroniką, sprawdzą i odbierzecie bez problemu.

Wesołe Podróże  ·

??? Może wystarczyłoby odpiąć klemę. Pewnie w poniedziałek odbierzesz

AttractiveElephant3805

Nic wielkiego, ja nie wyjechałem z miasta gdzie odbierałem bo tak zaczęło się dymić spod maski

Rafał Idziaszczyk

nprtSdseoo1a10tm63a21m70m l4c6c2r4fc737u5t27h5tu 12h5: 144o8  ·

Pacjent tigo7

Co z ogrzewaniem w hybrydzie plug in, rodzicie pojechali w góry i od Piotrkowa Trybunalskiego, dopiero w Krakowie zaczęło dmuchać im cieple. Więc pytanie co robimy źle, coś trzeba przełączyć?

Dodam jeszcze, że wpadli na pomysł żeby poprosić asystentkę głosową o włączenie ogrzewania, a ona zrozumiała że ma otworzyć wszystkie okna i przy prędkości 140kmh wszystkie im się otworzyły, więc wywiało im całe ciepło które zdążyli wyprodukować . Coś jak we włoskiej komedii.

A tak oprócz tego to już 1300km bez awarii. Pozdro.

Oskar1479

Kurde u mnie to samo.. coś jest nie tak z tym ogrzewaniem czasami muszę dać na 30 stopni żeby ciepłe powietrze poleciało..

Michał Susfał  ·

Obserwuj

psorndteoS107ca2 ac3ht 00f0m6t1h mo3tu6gc5:i5a54fm4031ci7r24  ·

Cześć grupo, w moim T9 od wczoraj mam problem z kamerami, nie ma w ogóle obrazu, ani na wstecznym, ani przy parkowaniu przodem, przy skręcaniu też nie pojawia się na wyświetlaczu, czujniki działają. Czy mogłem to jakoś wyłączyć?

Michał Susfał

Autor

Czy to może być aktualizacja, która się pobierała? Rano przywitał mnie nowy napis Welcome i wszystko wróciło do normy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grupa Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL:

Marcin Bednarczyk

Obiecujący współautor

· poondresStg2i645u5hgf0 1o6hca46lizhmmahdi81mt763muiimm7g875.  ·

Nowa aktualizacja - tryb parkingowy + szarpanie silnikiem. Dzisiaj byłem na serwisie, głównie z problemem trybu parkingowego (opisywałem na grupie problem). Wgrano mi poprawkę ale przy okazji zaktualizowano moduł PCDS (czy jakoś tak) który podobno likwiduje problem tego szarpania silnikiem przy wyłączaniu i stabilizuje pracę silnika. Na ten moment jest dobrze, testuję, zobaczymy czy aktualizacja pomogła.

Lukasz Snopek

Mimi tez aktualizowali PCDS problem nie zniknął

Jerzy Dzięgiel

sroedtpSno97a2076i3 uf02iuca3r82:mo16t5m6m0 3a4a0t584ct11 u2  ·

Zauważyłem, że problem z trzęsieniem się silnika po naciśnięciu przycisku stop rozwiązuje mocne naciśnięcie hamulca nożnego. Naprawdę mocne do oporu przy wyłączaniu silnika. Ale może to tylko w moim egzemplarzu działa.

Marcin Bednarczyk

Obiecujący współautor

Szarpanie na ten moment można wyeliminować tylko taką metodą, że jak parkujesz, wyłączasz klimę/grzanie i czekasz jak wyłączy się silnik, wtedy dopiero gasisz. Czekamy na poprawkę. Ale ciekawa sugestia, aż to sprawdzę.

Marcin Rakowski

rneptdsSoo36h0tt80lfm t188h52r246a t630215:0am93l6ic7o08 120  ·

Czy ktoś ma czasem tak że auto mimo sprzyjających warunków nie przełącza się na elektryka? Ja dziś jechałem ok 5 km. Wysadziłem dziecko pod szkołą. Pojechałem do sklepu i za każdym razem tylko na benzynie. Bateria na full, bo nawet rekuperacja nie zbierała energii przy odpuszczaniu gazu. Przed sklepem silnik, aż się zatrząsł przy wyłączaniu. Później ze sklepu do domu znowu tylko benzyna i znowu się zatrząsł silnik cały przy wyłączaniu pod domem. Auto oczywiście było już nagrzane. Zazwyczaj samo ruszenie to już było na baterii a dziś się uwziął do końca i nie przełączył.

Adam Szczęsny

Możliwe że grzanie w kabinie ustawione było na wysoką wartość. Jeżeli tak to silnik będzie pracował do momentu osiągnięcia wygrzania kabiny.

Marcin Bednarczyk

Szarpanie na ten moment można wyeliminować tylko taką metodą, że jak parkujesz, wyłączasz klimę/grzanie i czekasz jak wyłączy się silnik, wtedy dopiero gasisz. Czekamy na poprawkę. Co do jazdy na elektryku, to jeśli faktycznie miał już dobrą temperaturę, to coś jest nie tak, bo powinien spokojnie przejechać kilka km (oczywiście jadąc wolno)

Mateusz Jaszczołt

Ja miałem tak że auto było nagrzane i jak ruszałem to tylko na samym silniku spalinowym i wcale nie miał mocy przyspieszenia tak jak by silnik elektryczny nie chciał współpracować ale po chwili to ustępowało

Bartłomiej Michałowski

Ma Tigo od 3 tygodni. Dobrej pory szarpnęło silnikiem przy gaszeniu dwa razy. Czasami się nie otworzy jak podchodzę i trąbi ja otwieram sam bagażnik albo zostawię dzieci w aucie bez kluczyka

Leszek Barański

eronStodps 2001f361a2o47:u1055c6rm0i42m10 2 9gm6c5830f1c2ag7  ·

Mam pytanie odnośnie ogrzewania tylnej szyby, u mnie trzy paski od góry nie działają, jak to wygląda u was.

Wojtek Rząp

Trzy paski to antena

Weronika Dagga  ·

Obserwuj

eronStodps 2001f061a2o47:u1055c6rm0i42m10 2 9gm6c5830f1c9ag7  ·

Mam problem podczas jazdy nagle wyłączają sie ekrany i po chwili się włączają resetując wszystko czy ktoś miał podobna sytuację i wie jak to naprawić?

Ryszard Mitręga  ·

Obserwuj

rpdsStoneom21maf22a0i75:8 133l91tu697t5t03 7ufmcra13 ao5u970  ·

Zakup w lutym, przebieg aż 1200km. Fotel kierowcy i coś od środka próbuje zrobić dziurę. Dokładnie 5 dni temu byłem na serwisie żeby to zgłosić. Dziś telefon z serwisu, „zapraszamy na wymianę fotela. Fotel już czeka na Pana” Szok, 5 dni od zgłoszenia i temat załatwiony. Czyli się da .

655237297_27677681045165318_856972978823

Zbyszek Wa

To się ciesz, ja nie mogę się dodzwonić do serwisu, po prostu nie odbierają telefonu

Eva Kopecká

rpdsStoneom11maf22a0i72:8 133l91tu697t5t03 7ufmcra13 ao5u970  ·

Dnes při nastartování po noci. Auto nejelo. Volám odtah....

Řešil někdo?

656818773_3077084535824729_5478201221458

Adrian Janusz

Tak miałem to. Był na serwisie i nic nie znaleźli i znikło samo.

Grupa Chery Tiggo 8 PHEV & ICE - Porady, Leasing, Pomoc PL:

Marcin Wiśniewski

psnroeSodt8m61a18i50c7fg2t9 0cc1930t2i4dl15h038.8gioz20fghl6  ·

Witam,

mam pytanie czy u kogoś pojawiały się drgania przenoszone na budę podczas przyspieszania? Jak się jedzie płynnie to tego nie ma, natomiast jak się przyspiesza to występuje w różnych zakresach prędkości.

Myślałem że to może kwestia wyważenia kół ale po zmianie na letnie nie było zmian.

Z góry dzięki

Łukaasz Łukasz

Taka sama sytuacja jest u mnie. Chyba cecha produktu.

Darek Dart

Mam podobnie między ok 50 - 60

Bas Luk

epdrstSono52hg1o48am5h8:i28c03f8at24c30c007h0u4  f1frc2ttg h  ·

Witam, posiadam od stycznia i generalnie jest OK ale jest kilka rzeczy które irytują lub ich działanie mocno zaskakuje. Dopóki nie będzie aktualizacji to cześć rzeczy się nie zmieni. Sporo można poprawić aktualizacją ale fabryki już nie poprawi.

Np po wejściu czy uruchomieniu tylko 3 razy włączyło mi się powitanie na tablecie z dźwiękiem a zazwyczaj nie ma i nie da się tego nigdzie ustawić. Tablet niby pokazuje że wystartował ale przez dłuższą chwilę nic nie reaguje. Można kilka razy klikac i nic. Dopóki nie pojawi się dźwięk dotknięcia przycisku tablet nie reaguje. Trzeba poczekać ok 20-30 sekund i wtedy system w pełni ruszy. Tylko zima nie można ruszyć bo szyba zamarznięta i nic nie można włączyć. Zima przy mrozie był check i żółw bez powodu i samo zniknęło. Roleta w bagażniku jest zamontowana ok 10 cm za nisko przez co pojemność bagażnika jest stanowczo zmniejszona. Rozmieszczenie pasów w 2 rzędzie na kanapie to tragedia. Na środku jest ok 20cm pomiędzy zapięciami. Weź tam wepnij dziecko w foteliku. Prędzej popełnisz samobójstwo.

Klapa bagażnika otwierając się i domykając robi jakieś dziwne wygięcie zanim zamek złapie.

Wlew paliwa otwierany przyciskiem też jest nie potrzebny. Mógłby się sam otwierać z centralnym jak od ładowania.

Jedyne gniazdo 12v w bagażniku to nie porozumienie. Powinno być też z przodu. W cenniku jest wymienione a u mnie nie ma. Nie ma gdzie podłączyć kamerki.

Zasięg na prądzie 100-25 % przy bardzo spokojnej jeździe pow +10st to tylko 60km. Mocno za mało względem deklaracji producenta. W moim przypadku ładowanie z gniazdka nie ma sensu.

Może ktoś wie po co jest na włączniku świateł pozycja off skoro nie da się w niej zostawić włącznika? Wjeżdżając do garażu w dzień zawsze włączają się mijania i nie da się tego wyłączyć bo za chwilę znowu się włącza.

Czy ktoś wie czy te światełka w zderzaku przednim w miejscu halogenów to tylko atrapa czy komuś to świeci? W filmikach zagranicznych to świeci jako światła do jazdy dziennej.

Czy macie świecące progi z przodu? W salonie to widziałem i było super a ja tego nie mam. Handlowiec wyjaśnił że to tylko w wersji spalinowej. Prawda to czy mam wybrakowany egzemplarz?

Czy jak zamykacie auto to za każdym razem zamyka Wam roletę od dachu?

Dajcie znać jak jest w waszych egzemplarzach. Jakie macie spostrzeżenia i odczucia

Tomasz Karoń

trSonpsoed672h0a11m210c5t uhi81c6o:u7mca5i517u0c43 u a4r772m  ·

Mam pytanie bo przed chwilką odebrałem auto i przez cały czas świecił mi system ostrzegawczy martwego pola w lewym lusterku nawet po zamknięciu auta z kluczyka świecił jeszcze przez kilka minut. Ktoś wie dlaczego ?

Chery Tiggo 8 PHEV & ICE - Porady, Leasing, Pomoc PL

Paweł Mlicki  · tsrSoeodnp0c24  77g07450afcm 24841im0hag0:c96m24h8139lu7ra1o  ·

Witam,

„ELK awaria serwis” - prawe lusterko miga pomimo braku nadjeżdżającego pojazdu i dodatkowo wyświetla się taki komunikat. Gdzie znajdę czujnik odpowiedzialny za działanie asystenta martwego pola? Być może wystarczy go przetrzeć

Kamil Turczyn

Jak reset z aku nie pomaga to tylko serwis. Zdarzają się problemy w wiązkach czujników. Na szczęście to jest szybkie do ogarnięcia przez serwis gorzej jak walnął moduł bo podobno długo się na to czeka.

Michał Nowacki

To samo u mnie tylko lewe lusterko

658948240_26358191267202594_907705613496

Kamil Borzyszkowski  · odpsretnSo1ah0o4f2t7hu017:f17c 7 5129ht8i8g6rhf3 af62225atmm  ·

Witajcie

Nie wiem czy tez tak macie, ale w moim tiggo8 bez powodu włącza się alarm. Tak wiem ze są super czułe i że jak się zamyka dach to zacznie wyć, ale są przypadki że totalnie bez sensu się włącza i już mam lęki przed wysiadaniem z niego

Tomasz Frieske

Raz mi się włączył gdy podszedłem do auta i otworzyłem bagażnik, zaraz otworzyłem drzwi i przestało "wyć". No I gdy ktos zostanie w aucie a ja odejdę z kluczykiem to wtedy zawsze sie uruchamia. Kolega w J7 miał tak jak ja z bagażnikiem ale pomogło dopiero odcięcie klemy od akumulatora. Więc nie ma reguły

Marcin Zawadzki

Jeśli auto miało aktualizacje do najnowszego softu tam gdzie wprowadzono polskie hello chery i pamięć foteli to polecam odpiąć akumulator na 5 min. Po tym sprawdzić czy problem występuje. Jeśli tak to pozostaje wyłączanie auta z tabletu.

Lukasz Niedziela  · tenorodsSpu3ct1i 340l31a1cl066ha8808.7z009m80406ho7gd76c1m1a  ·

Witam, odebrałem dzisiaj nowe Tiggo8 z salonu, pojechałem prosto na stację benzynową i tu niespodzianka - nie mogę zatankować auta! Dystrybutor paliwa (benzyna 95) cały czas odbijał tak jakby bak był pełny - a nie był pełny, może 1/5 baku. Czy spotkał się ktoś kiedykolwiek z taką sytuacją?

Kamil Doroz

Wyciag troche pistolet i zmień kąt…

Michał Gzowski

jest to chyba dosyć powszechne w tych autach, miał to już ktoś naprawiane? u mnie jest ot samo, ogólnie wystarczy, nie wkładać do końca pistoletu ale jest to irytujące

Grzegorz Hajduk

Też tak miałem podczas pierwszego tankowania. Wystarczyło pistolet lekko wyciągnąć i docisnąć w dół. Teraz za każdym razem tak robię i problem już się nie pojawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowy schemat: "testerzy" z YT wychwalają pod niebiosa, właściciele zachwalają*, krótka jazda próbna, w czasie której nie wychwyci się 99% problemów.  Kupują - potem dopiero wychodzą kwiatki.

Nawet jeden z moich klientów - sam jeżdżący nową A6 - kupił córce Omodę 9 około 220k. Teraz "łazi po sądach", żeby się tego badziewia pozbyć. Tylko w tym jest różnica - jego stać na zakup drogiego samochodu i ma "porównanie" - większość nabywców tych samochodów, to osoby, które w przeszłości kupiłyby Daewoo: czyli priorytet wyposażenie i cena, samochody kupione na kredyt (te za około 200k to najczęściej leasing) , porównanie do starego trupa, w którym nic nie działało i teraz zakłamywanie rzeczywistości, dopisywanie sobie, że "inni zazdroszczą" itd. (*każdy zgłaszający problem to niemiecki szpieg, ponadto to nie problem, bo wystarczy to dezaktywować, zakleić, odpiąć akumulator itd a BMW też się psują" - owszem, ale tam właściciele się nie certolą i walczą o swoje. Zresztą przypadek z lutego? /muszę poszukać/ Firma wynajęta do oględzin przy zakupie nowego chinola - auto okazuje się zbiorem awarii, niezgodne ze specyfikacją - sekta jedzie, że to ściema, mimo, że wrzucane są screeny z dokumentów przesyłanych między stronami, zdjęcia wad itd. Padają standardowe - "a mój szwagier miał to samo z BMW", "siostra miała jeszcze gorzej z Audi" itd: właściciel firmy zgłasza się do nich, że pomoże w uzyskaniu odszkodowania od BMW/Audi itd i albo żadnej odpowiedzi zwrotnej, albo "a to jednak nie siostra, tylko kiedyś słyszał od kogoś" "albo czytali gdzieś na forum itd").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MG 3 Polska 1.5:

MG 3 Polska 1.5 benzyna i Hybrid+

Krzysztof Błażytko  · Ssenopdtro6ir8ig5 ht4c31ilo5247i6i561a2 i50ti8c:a94ma 0a780m  ·

Dzień dobry.

Czy ktoś ma problem z „tykaniem” przy jeździe po nierównościach? Odgłos dobiega jakby od wycieraczek z okolicy podszybia.

Alicja Jóźwiak

Mam dokładnie to samo ale jeszcze nie doszłam do tego co to jest, w serwisie powiedzieli że nic nie słyszą będę jeszcze jechać na serwis do innego salonu może się dowiem zauważyłam że przy nagrzaniu szyby problem znika

Krzysztof Błażytko

Alicja Jóźwiak Jestem prawie pewien, że to plastikowy element pod wycieraczkami, tam gdzie leci płyn z spryskiwaczy. Gdy się nim rusza, wydaje podobny dźwięk. Dziś w aso wymienili mi ten element, ale problem powrócił po kilku godzinach.

Oliwer Pasik

Alicja Jóźwiak polecam sprawdzić plastikowe zaślepki po bokach szyby u dołu, czy nie są pęknięte. U mnie to było to. Zaślepki śrub od klapy.

Adrian Bochonko

Zgadza się mam ten sam problem

Filip Fryś

Też mam ten problem i ni ch*ja nie mam pojęcia co to. Serwis też nie wie co to.

Leszek Tabaka

Ja również to mam i nie wiem o co chodzi.

Bartosz Fusiek

Też mam, wczoraj byłem w serwisie, wcześniej nagrałem filmik żeby było słychać, oczywiście jak dojechałem to na jeździe cisza była. Otwarli zgłoszenie i wysłali do mg. Czekam na info. U mnie było to już nie do zniesienia.

Krzysztof Błażytko

Bartosz Fusiek proszę dać znać, gdy uda się to rozwiązać. U mnie wymienili podszybie i wycieraczki, ale problem nie zniknął.

Łukasz Wójcik

Przy zimnie skrzypi podszybie w punkcie kontaktu z blachą nad kołem. +boczne "lotki" przy szybie +coś w obudowie lusterka wstecznego jak się nagrzeje

MG HS 2 Polska:

Kamil Jarocki

oordSpnstetu523406gru086ia:2m12o17u gah2agt 6c7muig510669m4   ·

Miał ktoś problem z trzeszczeniem obudowy ekranów i boczka drzwi? Udało się to naprawić??

Robert Góral

Ja też mam delikatne czyszczenie boczka

Andrzej Banasiewicz

Mi trzeszczały drzwi

Zdemontowali na serwisie i juz nie trzeszczą

Bartosz Rybicki

Również mam problem z trzeszczącym boczkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MG HS Hybrid+:

MG HS Hybrid +

Anonimowy uczestnik

· srtnSdoeop506c27c21m66069gm2c6:ag7 9ia2mroi48h2cam3 h05 217f  ·

Stuki podczas skręcania kierownica zarówno przy postoju jak i wolnej jeździe. Auto z przebiegiem 1400 km, ktoś miał podobny problem?

AmbitiousCranberry2828

Tak u mnie za przeproszeniem napierdala układ kierowniczy. W serwisie MG Nawrot twierdzą że nie ma problemu. Generalnie pola i temat i zaprosili mnie na plac pokazać mi inne mg w którym też stuka.

AmbitiousCranberry2828

Uzupełniając wypowiedzi powyżej oprócz pukania w układzie kierowniczym, podczas manewrów przy maksymalnie skręconej kierownicy nieraz wydobywają się strzelania i niewiadomego pochodzenia

https://drive.google.com/file/d/15yLULv52pAH_373n3jZD-ivGCJ1i2ilI/view?fbclid=IwY2xjawQ9nNZleHRuA2FlbQIxMABicmlkETAxMGVUVzJtem1mdGhad0lOc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHnuCTG_pDHuE9EZCCY5FGVfxjn0d1Yfz8qoIg2TzyN8KQfB2f_2eso88fCmy_aem_u_zlDZHEGZztjbW1V_mzQQ

WESOŁY ROMAN

Potwierdzam , tak na postoju puka

PositiveWolf2267

oetdsSronpl4 fl7ol258u1h24hg9auc329rtf1ga2um0ct44ma:99i h40   ·

Hej , czy ma ktoś patent na szybkie wybranie profilu kierowcy. Bo jak żona mi zmienia ustawienie fotela to z automatu profil 1 chyba się zapisuje, to jak wsiadam po niej włączam start to fotel się przysłowa do przodu i wale kolanam o deskę pod kiera . Trochę się czuje jak indiana Jones w plapce że zaciskający mi się ścianami. Mam zapisany profil 2 , ale zanim go kliknę to Indiana już nie żyje. Jak to ogarnąć najlepiej?

Mariusz Hulewicz

Niech żona przełącza na twój profil zanim zgasi auto i z niego wysiądzie. U mnie działa.

PositiveWolf2267

Mariusz Hulewicz gratuluje ogarnietj zony, u mnie nie dziala ;]

Piotr Hrychorczuk

Mam dokładnie ten sam problem.

Arkadiusz Helak

Odpal i nie zamykaj drzwi wtedy cię nie dosunie i możesz zmienić na swoje ustawienie

Krystian Broda

Probowales drugim pilotem? Moze zapamietuje ustawiania w zaleznosci od uzywanego pilota. Jakies auta tak mialy.

PositiveWolf2267

Krystian Broda właśnie pytałem w salonie to nie rozróżnia kluczyków. Ja mam swój , żona swój i to potwierdza wieści. Mówię jej żeby zmieniła swój profil ale to dla niej Rocket sinlence

/w Renówkach ponad 20 lat temu to ogarnęli - do karty przypisane ustawienia fotela, lusterek, klimatyzacji, systemu audio/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Standardowy schemat: "testerzy" z YT wychwalają pod niebiosa, właściciele zachwalają*, krótka jazda próbna, w czasie której nie wychwyci się 99% problemów.  Kupują - potem dopiero wychodzą kwiatki.

Tak samo z autami "nie chińskimi". Kolega kupił Ford'a (nowego, z salonu), po aktualizacji soft'u przez ASO silnik zaczął mniej płynnie pracować, ale kazali "jeździć obserwować" i tuż po gwarancji praktycznie zmielony silnik.

Natomiast oczywiście, że testerzy z YT przy teście wszystkiego nie wychwycą (w końcu PureTech był zachwalanym silnikiem, a wiadomo jak się "zestarzał").

Godzinę temu, bergercs napisał(a):

większość nabywców tych samochodów, to osoby, które w przeszłości kupiłyby Daewoo: czyli priorytet wyposażenie i cena, samochody kupione na kredyt (te za około 200k to najczęściej leasing) ,

Zgodnie ze statystykami SAMAR, to ~70% samochodów (lekko 2/3) to auta kupowane przez firmy. Także nie tylko te "za 200k to najczęściej leasing" (koleżanka ma Toyota Yaris w leasingu). Takie czasy, że ludzie wybierają życie na kredyt/na wypożyczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MG - Polska Grupa Miłośników

Viola Tymkiewicz

dspootSrenm1al 6h701 th11g913acu1n4g55gu:9ecciwtgt t10ki163o  ·

Cześć, MG HS czysta benzyna 1.5, rok 2025, przebieg 500 kilometrów.

Po zgaszeniu silnika brak reakcji na przycisk przy ponownej próbie odpalenia. Po pierwszym wciśnięciu przycisku zapłonu, zapalił się ekran, po drugim zgasł, bez reakcji silnika.

Dopiero odpięcie i ponowne podłączenie klemy akumulatora pomogło i auto normalnie odpaliło.

Ktoś miał podobny problem?

SoftDragon5070

Widocznie zawiesił się system i był potrzebny restart. Elektryka tak ma.

Paweł Grześkowiak

Też tak mi się raz zdarzyło latem. Też odkręciłem aku i wiecej takie coś się nie przydarzyło

Wiesław Ciesielski

Następny model ze stajni MG gdzie standardowym wyposażeniem jest klucz 10. W MG4 bez tego nie wyjeżdżam. Najbardziej mnie zadziwia, że niektórzy uznają to za standard. U mnie blokują się szyby w drzwiach i ta procedura je odblokowuje, ale jak mi się zablokuje szyba w pozycji otwartej na bramkach autostrady, to mam się później na tej autostradzie zatrzymać i grzebać pod maską?

Grze Bur

Dwa razy tak miałem nawet klemy zdjąłem nic nie pomogło.Po dwóch godzinach zaskoczył.Chyba się system zawiesił

Viola Tymkiewicz

Grze Bur zgłaszane do ASO? Może jest jakiś update, który niweluje problem?

Grze Bur

Viola Tymkiewicz Zgłaszałem byli zdziwieni tą sytuacją i mówili że pierwszy raz słyszą o takiej sytuacji.Na tą chwilę wszystko ok.

Wiesław Ciesielski

Jeżeli przytrafi się ponownie taka sytuacja to przede wszystkim nagraj telefonem. Ja mam kilka takich "dziwnych" usterek. Początkowo zgłaszałem do serwisu opisując co się stało, to serwis oświadczał, że nic nie stwierdza i wydawał samochód jako sprawny. Nagrania pomogły udokumentować usterkę, choć niewiele poprawiły moją sytuację. Co prawda za każdym razem coś robią, czyszczą styki lub wymienią jakiś element, korzystając ze sporadyczności problemu wydają samochód jako sprawny, a i tak wszytko wraca. Pamiętaj, że te auta są transportowane drogą morską, więc po ekspozycji na słoną wilgoć mogą się dziać cuda. U mnie zaraz po kupnie stwierdzili zaśniedzenie styków - masa wizyt serwisowych to czyszczenie styków, wymiana pinów, wymiana złącz a później wymiana całych modułów i wiązek i dalej nie wyleczyli przypadłości od 1.5 roku.

Viola Tymkiewicz

Wiesław Ciesielski a jaki u Pana występuje problem?

Wiesław Ciesielski

Jeden z problemów, który usuwa się odpięciem akumulatora, jak już tutaj opisałem, to blokujące się szyby w drzwiach. Blokują się w pozycji otwartej, zamkniętej, lub częściowo otwartej. Żeby było ciekawiej często blokują się parami równolegle (obie przednie) lub na krzyż ( np. lewa przednia, prawa tylna). Poza tym samochód włącza kiedy chce światła awaryjne i czasem nie pozwala ich wyłączyć aż do zatrzymania i wyłączenia samochodu - na szczęście nie trzeba odpinać akumulatora. Ale robił to na środku skrzyżowania, więc nie jest ciekawie. Przy wysokich temperaturach zewnętrznych wariuje tempomat, tak że przestałem go w ogóle używać. Wyłączony samochód sam z siebie włącza sam głos z radia na kilkanaście sekund. Kolejna sprawa to już typowa dla elektryka - sporadycznie włącza się czerwona kontrolka akumulatora wysokiego napięcia co zgodnie z instrukcją oznacza, ze mam się jak najszybciej zatrzymać i opuścić samochód. Żeby serwis w ogóle zaczął coś robić, zainstalowałem w samochodzie kamerę skierowaną na deskę rozdzielczą - dopiero z takimi nagraniami zaczęli cokolwiek robić.

Wiesław Ciesielski

A był jeszcze problem z klapką portu ładowania. Samochód pozwalał ją otworzyć kiedy on chciał, czyli mogło to być po kilku minutach lub kilku godzinach (czekałem kiedyś 6 godzin!). Od stycznia 2026, kiedy wymienili cały port ładowania na szczęście spokój. Może tą jedną rzecz udało się wyprowadzić. Ogólnie wymienili mi "grubych" podzespołów na 20 tyś zł. licząc po cenach używanych z portali aukcyjnych.

Wiesław Ciesielski

Marcin Kaznowski U mnie serwis podejrzewał czujniki parkowania ponieważ znajdują się na tej samej linii CAN co sterowanie szybami. Wymieniali je dwa razy - najpierw pojedynczo, później jeszcze raz cały komplet od razu. Nie pomogło. Wymienili złącza w drzwiach, wszystkie przełączniki sterownia podnoszeniem szyb, wszystkie silniki podnoszenia. Bez efektów. Szyby nadal się blokują. Przed wymianą czujników nawet jeździłem z odpiętymi, ale blokowanie też występowało, więc źródło musi być inne. Ogólnie wymieniona została jeszcze indukcyjna ładowarka telefonu i manetka hamulca postojowego bo generowały zakłócenia.

Darek Jaworski

Obiecujący współautor

· eootrndSps2 3ci1gfag 4m1ht81 ga1foggh0luflih32453089flh:ir21  ·

Dzis naładowałem aku do pełna. Pomimo tego caly czas wyskakuje komunikat . Ktos wie jak ten temat ogarnąć??

659451467_26196139706680446_882359054474

Bartlomiej Sebastian

Mam to samo auta ma 3 miesiące, naładowanie nie daje nic

Tomasz Zawadka

Bartlomiej Sebastian Ja próbowałem tego chłopaki piszą odłączać akumulator na minimum 15 minut na chwilę to pomogło ale później znowu wróciło, na razie z tego co widzę to pomogła aktualizacja softu do najnowszej wersji teraz auto stało dwa tygodnie i nic nie wyskakiwało żadne informacje a po podłączeniu ładowarki okazało 12,2 po dwóch tygodniach stania

CaringAlligator6305

Zamknij samochód i odczekaj kilka godzin, będzie ok

Grzegorz Wójcik

Naładowanie to jedno ale musisz sprawdzić stan akumulatora

Może się okazać że ten musisz kupić nowy

Swoją drogą ile czasu już go masz? Ja co 5-7 lat wymieniam

Bartłomiej Komasiński

Ten temat na forach często się pojawia. Z tego co pamiętam to wymieniali w serwisach jakiś moduł i problem znikał

Arek Łamasz

Ładowanie oraz odłączenie klemy nic nie dadzą.

Jechać na serwis i reklamować usterkę. Wina jakiegoś modułu.

Przerabiałem ten temat.

Tomasz Kwiatkowski

Wymienić aku, mi dopiero po 5 wizycie w ASO zamówili nowy akumulator, czekam na niego miesiąc. Sprawa się ciągnie do listopada 2025.

Sylwester Komiażyk  · posotSredni4hgf4 a3rc9o000m:tg9lalt5 c1u17558 c27911g28t2231  ·

Witam posiadam Mg ZS hybrid pytanie czy miał ktoś problem z uszczelniaczem w skrzyni prawej półosi ?

Sylwester Komiażyk

Marcin Pławiak w skrzyni biegów z uszczelniacza prawej półosi wycieka olej. Problemem jest dostępność uszczelniacza , brak na magazynach w Europie a okres oczekiwania około miesiąca.

Janusz Kowalski

Marcin Pławiak znany problem w uk dużo o tym serwisy wspominają . Też wyciek na łączeniu skrzyni z silnikiem .

Sebastian Klamecki  ·

Gwiazda grupy

· odorSenpst1aa642:ca74h agc6h06170ua4mg 9gc8h8t rm8o150ut1365  ·

Czy też zauważyliście, że szyby strasznie są porysowane od skrobaczek po zimie? Kurde jestem w szoku, w żadnym aucie tak nie było

Paweł Wawrzko

Tak najlepiej nie używać skrobaczek tylko odpalać auto przy - temperaturach z aplikacji i dać mu po prostu samoistnie usunąć lód z szyby. Ja na szczęście skrobalem kilka razy ale jest kilka rysek takich większych na szczęście widać tylko pod mocne słońce

Sebastian Klamecki

Paweł Wawrzko u mnie też ale dziwię się bo mg to moje 8 auto i pierwszy raz widzę tyle rys. Oczywiście pod słońce

Grzegorz Marek Tu

Tez mamy po zimie masakryczne rysy od skrobaczki uzytej kilka razy

GiftedOctopus5880  · drSteosonpafmg521  5289u726mo93077h7u:81a1cg6r6788c33c87f m5  ·

Witam ! Posiadam nowe MG HS z października 2025 w kolorze czarnym . Ostatniozauważyłem praktycznie na większej części elementów takie oto plamy na lakierze . Wygląda jak coś by się działo pod warstwą bezbarwnego . Co myślicie na ten temat ?

657277949_26144951121798621_300926261762656993990_26144951398465260_267473299528

657326831_26144951321798601_660823472189

Marcin Marv

Nie zmywane ptasie . Teraz lakiery wodne, w szczególności ciemne jak przysmaża guano to potrafi i po chwili być przykro po zmyciu

GiftedOctopus5880

Napewno nie żadne ptasie samochód jest myty na bierząco, poza tym ewentualny ptak musiałby mieć niezły rozbryzg bo te plamy są na całym samochodzie i na każdym jego elemencie i mierzą od kliku do kilkunastu mm

Lukasz Szybowiec

Prosze sie tym nie przejmować.

Są to zacieki ze statku i moze je bardzo łatwo usunąć

Adam Motyl

Jak się przyjrzysz pod kontem to ta wada jest na lakierze bezbarwnym lub wrzarta czy bardziej pod lakierem bezbarwnym i jest uszkodzona sama baza ?

/aż oczy bolą, zamiast samochodu słownik ortograficzny by im się przydał/

Agata Kasperek

oSnedposrt990 i0a9 ih:6aa0 4h2af711i6327r0432c5572hmof634292  ·

Witam. Czy ktoś miał taką sytuacje? Mg zs hybrid+ 24r.

655463143_2624331284612989_1366406908259

Bartosz Balcerzak

I u mnie się pojawiło , akurat w srode jadę olej wymieniać podpytam

658175478_10215087463415428_256422258465

Jerzy Zając

podobną sytuację miałem dwa dni temu .Auto nowe 500km przebiegu . Po kilkunasty kilometrach lampka zgasła

Natalia Szweda  ·

Obserwuj

Obiecujący współautor

· oSnedposrt990 i0a9 ih:6aa0 4h2af711i6346r0432c5532hmof634292  ·

Mam pytanie orientujecie się zareklamowaliśmy felgi w MG HS bo schodził Klar dostaliśmy odpowiedź że musimy czekać do 3 miesięcy na nowe aż przypłyną z Chin.Te obecne felgi nam zostawia czy zabierają orientujecie się?

Mariusz Frątczak

U mnie też już pierwsze objawy... po pół roku

Ochrona Alfa Łobez

U mnie po dwóch miesiącach puki co schodzi tylko z jednej felgi..poczekam jeszcze troche i dopiero zgłosze na reklamacje

Żaneta Lasiecka-Stodolna

Mnie po trzech tygodniach po reklamacji wymienili na nowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MG HS/HS2 Klub Polska

MG HS/HS2 Klub Polska

Jacek Ka  ·

Obiecujący współautor

· tpdrsSnooea 23g f8li15l3r2g710al8418g6t53:c470ao17l2m 8mmc85  ·

Pytanko mam wrażenie że fotel kierowcy zapada się lekko z prawej strony,tzn. krzywo się siedzi. Pacjent HS 2, 8 miesięcy życia 11000 km. Ktoś się spotkał z takim przypadkiem?

BronzeGuava2230

Nie, ale u mnie z kolei cofa się i nie trzyma podparcie lędźwiowe.

Wojciech Paduch

Tak, tez cos takie zauważyłem w swoim 6tys km. Do tego stopnia ze obciera o podłokietnik i skrzypi. Jeszcze nic z tym nie robiłem z braku czasu.

Grzegorz Cudok

Wojciech Paduch mam dokładnie to samo, fotel kierowcy z prawej strony odszkralcil się dotyka podłokietnika i skrzypi na dzurach oraz podczas regulacji ustawienia. Mam nadzieję że na gwarancję to pójdzie przebieg jakieś podobny chyba 7.5k km.

Karolina Karwowska

U nas to samo reklamacji nie uwzględniono.

MG HS Polska

MG HS Polska

Anonimowy uczestnik

· oSndtropes51g1c5 0ah14t c0l415ha263fm3 079i7mmm710:o463i5rc5  ·

Czy u Was też ta listwa, gdzie jest przycisk otwarcia bagażnika tak skrzypi i jest jakby trochę luźna? Niestety wcześniej nie zwróciłem na to uwagi więc nie wiem czy to się teraz pojawiło czy był od początku

Wojciech Jot

Też tak miałem od nowości , zgłosiłem na gwarancji , szukają rozkazania …. Prysnąłem smarem w szczelinę między tą listwą a listwą świetlną , jak ręką odjął

Rafał Siemasz

Miałem styczność z dwoma egzemplarzami MG HS i wyglądało tak samo. Chyba jedyny taki punkt jaki dostrzegłem, nad którym powinni popracować.

Michał Kraszewski

Mam tak samo

Jakub Senderak

W egzemplarzu, który stał w salonie od razu to wychwyciłem. Co ciekawe u siebie na tą chwilę nie zaobserwowałem na razie skrzypienia.

/itd itd - normalne dla tego modelu/

MG HS Polska

Dariusz Antuszewicz  · psnedrtSoou83l695m 139t:aa5 555f 3mci0gco9r39i10hg5053a27m01  ·

Cześć, czy często zdarza się w waszych MG HS że samoczynnie przestawia się język menu z PL na chiński ?

Michał Król

w ciągu 5 miesiecy uzytkowania 3 razy

Sebastian Mikula

5 miesięcy 2 razy

Wiesław Bukowski

Przez 3,5 miesiąca 1 raz, niedawno. Szybko menu , zmiana języka i ok

Dariusz Antuszewicz

U mnie właśnie 6 dzień po odbiorze z salonu i pierwszy raz się przestawiło

EmpatheticCranberry1922

Tydzień po odbiorze raz się przestawił. Przytrzymanie klawisza z domkiem nie pomogło... Zaparkowałem auto i podszedłem do pracy. Gdy wróciłem 8 godzin później było już OK...

Wojciech Skroczek

Od początku jak tylko pojawila sie HS2 to na tej i na wielu innych grupach i forach o tym piszą... Nic nowego

Pawel Nizol

Tak

Jan Mar

Od października 2 razy ale w sumie to zabawne widzieć takie krzaczki tym bardziej że zmiana zajmuje kilka sekund. Wiesza się windows, android to czego się czepiać mg

Krzysztof Celka

Raz się przestawiło i po kilku godzinach się naprawiło:)

/itd itd/

/Dzisiejsze wrzuty to ostatnie 10 dni z MG - jak widać chińska motoryzacja potrafi zaskoczyć na nieskończenie wiele sposobów :-)/

A jeszcze Moto-TMT.pl - Inspekcje Samochodów i Motocykli / Trójmiasto, cała Polska:

Wczoraj:

Odbiór nowego auta z salonu

Chery Tiggo 9 PHEV, wersja Prestige, 1.5 T-GDI (315 kW), kolor Aurora Green, 2025 rok

Miejsce inspekcji: Gdańsk

Cena: 209 000 PLN

Zostałem poproszony o pomoc w odbiorze nowego Chery Tiggo 9 z salonu w Gdańsku (tak, tym samym, z którego jest już kilka relacji - coś nie mają do mnie szczęścia…). Sytuacja w tym przypadku była dość nietypowa — Klient miał zaplanowany odbiór auta dopiero na lipiec, natomiast niespodziewanie dostał informację już w lutym, że samochód jest dostępny - 5 miesięcy wcześniej, takie cuda w motoryzacji się nie zdarzają. To oczywiście wzbudziło podejrzenia

Dodatkowo jeszcze przed odbiorem Klient został poinformowany, że konieczna będzie poprawka lakiernicza tylnego zderzaka, co wydłużyło odbiór o kolejny miesiąc. W tym momencie decyzja była prosta — pełna inspekcja przed odbiorem. Zobaczcie, co wyszło podczas oględzin

Inspekcja (składająca się z 12 kategorii i kilkuset punktów kontrolnych) wykazała:

Agresywna korekta lakieru na całym aucie – pomiary wykonane w ponad 300 punktach wykazały bardzo niskie wartości powłoki lakierniczej:

• większość pomiarów: 90–100 µm

• sporadycznie: 110–120 µm

Na tej podstawie widać jednoznacznie, że samochód był poddany intensywnej, agresywnej polerce (zresztą pod lampą widać ślady polerki). To nie jest standard dla nowego Tiggo 9.

Naprawiany tylny zderzak – element był ponownie lakierowany. Sam montaż jest poprawny, natomiast jakość wykończenia pozostawia dużo do życzenia:

• bardzo mocno spolerowana lewa strona

• widoczne rysy po polerce

• brak odpowiedniej jakości wykończenia powierzchni

Ślady demontażu frontu pojazdu – pod maską ujawniam ingerencję w przednią część auta:

• naruszone śruby montażowe

• niedociśnięte kołki

Salon nie był w stanie wyjaśnić, co dokładnie było wykonywane w tym obszarze.

Uszkodzenia progów i zabezpieczenia antykorozyjnego podwozia – widoczne uszkodzenia mechaniczne progów oraz naruszona masa zabezpieczająca. Elementy wymagają ponownej aplikacji zabezpieczenia.

Liczne rysy na nadwoziu – podczas oględzin znajduję sporo uszkodzeń i przetarć

Defekt lakierniczy na przednim zderzaku – widoczna wada koloru zderzaka przy lewej lampie

Wtrącenia lakiernicze na masce – drobne, ale zauważalne defekty fabryczne pod lakierem.

Niesprawna prawa lampa tylna. Na moment inspekcji brak jednoznacznej diagnozy (możliwy brak podłączenia przy pracach związanych z naprawą tyłu lub usterka samej lampy).

Defekt tapicerki fotela kierowcy – widoczne nieprawidłowe przeszycie oraz wystające nici. Wada jakościowa elementu wnętrza.

Przebieg pojazdu – licznik wskazywał na 19 km. Niby niewiele, ale w połączeniu z zakresem wykrytych wad może sugerować dodatkowe użytkowanie/manewry pojazdu przed odbiorem.

Wtorek:

Odbiór nowego auta z salonu

Chery Tiggo 8 PHEV, wersja Prestige, 1.5 T-GDI (279 KM), kolor: Black Pearl, 2025 rok

Miejsce inspekcji: Gdańsk

Cena: 167 000 PLN

Zostałem poproszony o pomoc w odbiorze Tiggo 8 w nowo otwartym salonie w Gdańsku, więc podjąłem rękawicę i pojechałem na miejsce. Niestety już od wejścia otrzymałem informację od handlowca, że do ponownego malowania będzie błotnik prawy przód W tym momencie już wiedziałem, że to nie będzie “sielankowy” odbiór.

Dosłownie minutę po tej informacji zadzwonił do mnie Klient, który miał dojechać na koniec inspekcji, aby zapytać czy już jestem na miejscu i czy wiem o sprawie. Potwierdziłem, że tak. Wtedy Klient już nie ukrywając poddenerwowania powiedział, że on o problemie dowiedział się około godzinę przed moim przyjazdem (trochę późno…). W tym momencie uspokoiłem Klienta i potwierdziłem, że wykonam bardzo dokładną weryfikację całego auta, ponieważ pierwsze moje oględziny wskazywały, że uszkodzenia na prawym przednim błotniku są dość rozległe i raczej nie wyglądają na drobną kosmetykę transportową. Przystąpiłem do pracy

Zobaczcie, co wyszło podczas inspekcji nowego chińskiego SUV-a

Inspekcja (składająca się z 12 kategorii i kilkuset punktów kontrolnych) wykazała:

Uszkodzony błotnik prawy przód – niestety uszkodzenia są dosyć rozległe. Naruszona została struktura powłoki lakierniczej, widoczne są przetarcia oraz deformacja lakieru. W praktyce oznacza to jedno – element kwalifikuje się do ponownego lakierowania. W przypadku fabrycznie nowego auta jest to zawsze bardzo niekomfortowa sytuacja obniżająca wartość pojazdu. Dobrze, że salon nie próbował tego maskować i nie pomalował elementu bez wiedzy Klienta.

Wgniecenie drzwi pasażera prawy przód – podczas dokładnej kontroli prawej strony nadwozia znajduję kolejną wadę. Na drzwiach widoczne jest załamanie blachy, które w świetle dziennym oraz pod lampą inspekcyjną jest wyraźnie zauważalne. Nie jest to bardzo głębokie wgniecenie (wyczuwalne), ale zdecydowanie wymaga naprawy blacharskiej.

Uszkodzenia elementów zewnętrznych przodu pojazdu

Podczas dalszej kontroli znajduję:

• przetarcie na listwie błotnika lewego przedniego

• liczne przetarcia i drobne uszkodzenia na zderzaku przednim

Jak na samochód fabrycznie nowy – ilość takich uszkodzeń zdecydowanie nie powinna mieć miejsca.

Wtrącenia lakiernicze i rysy na powłoce lakierniczej – podczas inspekcji lakieru znajduję kilka miejsc z defektami fabrycznymi. Przykładowy defekt widać m.in. na drzwiach kierowcy (pokazuję na zdjęciach w relacji).

Defekt listwy świetlnej pokrywy bagażnika (nieszczelność) – przy prawej lampie tylnej listwa świetlna okazała się nieszczelna. Wewnątrz elementu znajduje się wilgoć. Co istotne – auto od dłuższego czasu stoi w salonie, podczas mojej inspekcji światła były włączone, a mimo to wilgoć nie zniknęła, co wskazuje na problem z uszczelnieniem elementu.

Fabryczna powłoka lakiernicza – pomiary wykonane w ponad 300 punktach kontrolnych wykazały lakier oryginalny.

Średnie wartości:

• zakres na nadwoziu: 80–110 µm (progi i wnęki 50-70 µm)

• średnia z 300 pomiarów: około 100 µm

Lakier fabryczny, natomiast dość cienki jak na nowe auto.

Zabezpieczenie antykorozyjne nadwozia – większość elementów posiada ocynk, jednak dach nie jest ocynkowany (fabrycznie) - Klienci otrzymali rekomendację dodatkowego zabezpieczenia poszycia dachu.

Podwozie – zastosowano jedynie wstępne zabezpieczenie antykorozyjne. W wielu wnękach ochrona jest minimalna/żadna, dlatego w mojej ocenie auto warto dodatkowo zabezpieczyć po zakupie.

Przebieg pojazdu – licznik wskazywał 20 km, co jak na nowe auto oznacza, że samochód miał już kilka przejazdów logistycznych i okazji, aby ulec uszkodzeniu…

Dodatkowe ustalenia z salonem – zawsze przed inspekcją proszę Klientów o przekazanie mi konfiguracji auta oraz wszystkich dodatkowych ustaleń z dealerem, abym mógł je zweryfikować na chłodno podczas inspekcji. W tym przypadku jedynym dodatkiem były gratisowe dywaniki gumowe, których… w aucie podczas inspekcji nie było. Zostało to oczywiście odnotowane i później uzupełnione przez salon.*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Beijing 5 Polska

Tomasz Bednarek

snootSeprd7 i52f0cl6368k03590aea4gn18if:i349t5owla 51al2 a7m  ·

Hej. Znacie temat? Przy skręcie kiero w kazda str na samym końcu stuka puka... fotel tez stuka puka. Za miesiąc przegląd roczny i powiem o tym ale czy wy mieliście takie cos? I co to było?

Mateusz Lewandowski

Tak, zaczęło się przy 5tys przebiegu

BYD Seal U DM-i Polska

BYD Seal U DM-i Polska

Zbigniew Zaremba  ·

Obiecujący współautor

· psdtnrSooeg6h2l8r150l82c926oa: 4cu1fgc16fa5c10t g1864mlafi m  ·

Tak jak obiecałem wstawiam zdjęcia: alcantara z czajnikowa przyszła jeszcze w 100% się nie dopasowała ale jestem bardzo zadowolony całkowity koszt 800zł za komplet z Alibaba.com

657040415_26449001138057541_618362364300658438164_26449001768057478_731263348574

Marcin Wieczorek

Powiedzcie, że to nieprawda

OrangeBee8738

O kur**, ale zbeszczeszczenie....

giphy.gif

Anonimowy członek grupy 781

Ja bym jeszcze dodał serwetkę i firanki

/wrzuta z 25 marca, więc nie żart na 1 kwietnia. Na pocieszeniu nie uzyskał poklasku wśród pozostałych/

OrangeBee8738

rSosdtnoep1uctl5m309l2tmcu71:ua7amom9h4 98iur2 7c2m808 mh61l  ·

Hej

Dziś dziwna bardzo sytuacja. Mam w aucie 2 ustawienia foteli dla żony i dla mnie.

Jechałem na swoim ustawieniu i żona odpalając auto chciała sobie wlaczyc pozycje 1 pod którą ma swoje ustawienia.

Wybierając ustawienia pamieci fotela, oparcie poszło do samego końca w strone tylnej kanapy, praktycznie do pozycji poziomej, gdzie siedziała córeczka w foteliku z tyłu i przygniotło jej kolanka, nie dało sie nic zmienic w ustawienia foteli, tak jakby nic nie reagowało, dopiero jak ręcznie z boku fotela użyłem przycisku, pamięć foteli wróciła..mial ktos z Was taką akcję? Jakiś błąd w sofcie?

Darek Smorąg

Po aktualizacji nie trzeba klikać w ekran żeby włączyć pamięć fotela wystarczy przy odpalonym zapłonie przesunąć przycisk przy fotelu do przodu lub do tyłu i na ekranie wyskakują trzy pozycje 1 2 3 też miałem taką sytuację raz ale fotel jechał do przodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BAIC 7 Poland:

BAIC 7 Poland

Marcin Sowiński  · Srootsndpe8aa :0tin45h 7iutguagt7e7oiw1 68kut14f6ftma2c04683  ·

Witam, moje bj7 po odebraniu trafiło na serwis z klimatyzacją, hamulcami, brak reakcji radarów przy jeździe na tempomacie, zaparawanymi lampami, skrzypiącym tylnym oparciem siedzenia, nie rozłączaniu kamer po powrocie z R na Do nawet przy 80 km/h, pytanie brzmi czy powinni dać mi jakieś dokumenty o wykonanych naprawach częściach itp , bo pan powiedział że jest zrobione i to wystarczy jak jest w systemie do któregoś ja nie mam dostępu , dzięki za odpowiedzi

Przemek Wyborny

tsenoprdoSf3io:wu1 96h0inut807g680gh 2acm7ut3taf3f83e02mk 0i  ·

Witam!

Ponawiam temat którego nie mogę sobie darować.Pomóżcie coś w temacie zapisania equalizera z ukrytego menu na stałe

Muza gra o niebo lepiej ale kasuje się przy ponownym odpaleniu auta mimo że jest niby załączony.

Edyta Grzanka

Stsrooedpn34wfii42 22ao0h7928n3 03ft:c1a817l4ua86e 81h51801k  ·

Za kilka dni miałam odebrać mojego Baic 7 w pięknym czerwonym kolorze z założonym LPG. Dzisiaj po kilkudniowym opóźnieniu dotarł do salonu. Wiadomo że przed założeniem gazu auto musi być zarejestrowane. Nie zarejestruje samochodu nie widząc go, wiec pojechaliśmy go obejrzeć dzięki Bogu nie sami tylko z fachowcem. Okazało się że maska samochodu była malowana ( ponad 400 mikrometrów). Nikt nie jest w stanie udzielić mi informacji co się stało. Lakier musiał być nakładany całkiem niedawno bo gdzieniegdzie były pozostałości taśmy, nawet odcień się różni. Niestety samochodu nie przyjmę bo decydując się na nówkę nie o to chodziło. Poza tym nie działa klima. Wiem, w trakcie przygotowania samochodu do odbioru zapewne by ją napełnili. Mam możliwość zamiany na inny kolor bo czerwonych już nie ma i nie wiem co robić. Jakiej rekompensaty mogę się spodziewać od salonu? Miał ktoś podobną sytuację?

BAIC 7 Poland

Grzegorz Maciejczyk  · Spodenrstogl10n06086tath08aag1fweit5c1 2 a0mtai25i :okami1af  ·

Witam czy wystąpiła u kogoś taka sytuacja że zniknęły kilometry na zegarach i pisze ERROR

Krzysztof Semeniuk

Czasami samo wraca

Przemek Loska

Miałem, naprawilo się po odłączeniu aku.

Ale dopiero po paru dniach

Rafał Bernacki

Wyłączenie Alu nic nie dało dopiero w service pomogli

BAIC 7 Poland

Przemek Loska  ·

Obiecujący współautor

· ropnSetosd51o0c9gct848ca3ata4uu4 auu08 9ucmr1f60m4fagf 1:3i9  ·

Hej

Dziś taka sytuacja... nie potrafiłem dostać się do samochodu.... Nie chciał się otworzyć przy zblizaniu się, kluczykiem też nie dalo się otworzyć... Po ok. 10 minutach otworzył się laskawie bateria wymieniona w kluczyku w styczniu czy ktoś też miał takie przeboje?

Pozdrawiam

Dariusz Maczkiewicz

Mój nie reagował przy włączonej kosiarce spalinowej, po zgaszeniu kosiarki wszystko ok

Marcin Łęgosz

Średnio w BAIC wymieniam baterie co 3 miesiące bo mam podobny problem .

BAIC Polska:

David Moyes

nSorotspdef6c68tdlcuo.24t7l7hu1u35 f54916ii6ug7h0hli9c3l2z86  ·

Ciekawa usterka: auto tak losowo, przestaje reagować na pedal gazu. można wciskać, kopać nic to nie daje, wraca do normy po paru sekundach, Brak przy tym błędów.

Marta Marta  ·

Obserwuj

onostdSepr451kutm1283cgl83 25g:1et30i n uti9a0cw9auticu626ot  ·

EDIT:

Czy u was w Baik też radio przerywa, nie chodzi i fale

Tylko super gra i nagle cisza jakby ktoś wyłączył ręcznie

Dopiero trzeba przełączyć na inny i wrócić k dopiero ponownie się włącza

Strasznie to wkurza

Michał Elżbieciak  ·

Mialem ale Pan coś tam ustawił i ok

Adam Kowal

Radio gra bardo słabo. Trzeba wyłączyć TA i AF ale poza miastem i tak jest slabo

Mariusz Bil

Jest to wada radia w moim egzemplarzu wymienili całe radio w serwisie. Radio powinno chodzić jak ta lala.

Bartłomiej Kolat

Obiecujący współautor

· rodnsSpote58150awi0:0ginmf7ohm4906k3lt5c32 5619ef3 2mhu liti  ·

Miał ktoś kiedyś sytuację ze Baic 5 zgubił dźwięk czujników , kierunkowskazów ... Po jakiś 20 minutach odnalazł sam od Siebie

Marcin Micro

Też tak miałem. Tak jakby się system nie wczytał poprawnie. Po ponownym uruchomieniu było ok

BAIC Polska

Marcin Pituła  · srnSoteodptg1uu 06grfl24l84gmgg00 911ma o713cc3ul3a62t63hmi:  ·

Cześć, temat już był kilka razy, ale nie znalazłem rozwiązania. Zegarek. Teraz po zmianie czasu już całkiem inaczej, raz pokaże dobrze na wyświetlaczu głównym, raz źle. Na bocznym cały czas źle. Próbowałem w ukrytym menu zmienić, czy jest jakaś pewniejsza możliwość ? Telefon iPhone

Dawid David

Muszą ci aktualizacje zrobic w serwisie i bedzie działać normalnie

Marcin K-ulis

Aktualizacja właśnie tylko kiedy ona będzie ja czekam do 7 i czekam

Krzysiek Trzciński

Mi w Warszawie na modlinskiej powiedzieli że nie mają aktualizacji … tragedia pod tym względem

Marcin Marcinkiewicz

Problemem jest podłączanie Iphonów. Z Androidowymi nie ma tego problemu. Serwisy nie są w stanie tego naprawić, aktualizacje nie pomagają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaecoo J7 Polska:

Jaecoo J7 Polska

Marcin Nieśmiałek  ·

Najbardziej zasłużony współautor

· eSnortdpsotoW 40lu4jcfiza571871aa07hacul78ml8h1omr0 m0u1uf:5  ·

Czy ktoś już reklamował lakier? Zlazi na relingach dachowych

668485962_26582116988066686_771287498632

Dave Kevin

U mnie pomału zaczyna sie to samo..

Mariusz Bieniek

Przydałby się wątek o serwisach z ankietami i kto gdzie co zgłaszał. W krakowie na Jasnogórskiej jestem jedynym co zgłosił sławną odchodzącą podsufitkę niby naprawili a 2 dni później się odkleiło. I trzeszczący szyberdach też się pojawia na forum.

Ktoś może wie który serwis w Małopolsce radzi sobie z takimi problemami należycie?

Michał Koziński

Mam tak samo, na obu relingach lakier zszedł w tym miejscu.

Piotr Grzela

Mam podobnie. W piątek będę o tym wspominał przy okazji wymiany opon

Krystian Felkowski

Piotr Grzela u mnie serwis stwierdził, że sam uszkodziłem skrobaczka. Zaproponował zamalowanie delikatnie czarnym lakierem. Dodatkowo otrzymałem informację , że jestem jedyny, który zgłasza taki problem. Łódź Matsuoka.

Jaecoo J7 Polska

Marcin Bąkowski  ·

Obiecujący współautor

· rsdSonoetpt:81o05a86i 9gt25386iaahwhn148k85t102i9 clm0fe m40  ·

Witam, podłączyłem dzisiaj pierwszy raz bagażnik rowery i pojawiają się takie błędy. Jakies pomysły?

666797861_25567385096270338_251009420361

Leszek Andrzej Bielawa

U mnie błędów nie było, ale….

Przytoczę tu fragment rozmowy z kol. Marcinem:

„Miałem niedociśnięta wtyczkę i dlatego nie wywalało błędów.

Także „spokojnie” mam już te same błędy. Serwis informuje, że to wymaga aktualizacji i należy się jej spodziewać. Te błędy nie powinny być kwalifikowane jako błędy, a jako informacja i nie powinny wyświetlać się na żółto.

Moja rada (póki co): Po dociśnięciu wtyczki nie przekręcać jej, choć jest większa szansa na to, że się rozłączy.

Wtedy prąd jest, ale auto nie ma info o przyczepce.

Ponadto przy przekręconej wtyczce ZAWSZE będzie pracował silnik spalinowy w PHEV jako zabezpieczenie baterii trakcyjnej przed nadmiernym obciążeniem z powodu ciągnięcia przyczepy (auto nie odróżnia platformy na rowery od 1,5 tonowej przyczepy)”

Jakub Chojnacki

Mam to samo. Powiedzieli, że tsk ma być. Ręce mi opadły. Jeszcze nie wiem co z tym zrobię

Sandra Orzełowska

· seoStprdonclall1e194kh5039at0ctul0i:134oc7 0n83m004giaihiw    ·

Hejka, czy ktoś miał podobny problem odnośnie kamerek, moze ktoś poratuje wiedzą

659838167_26199447593040845_415616211176

Sandra Orzełowska

Autor

Udało się przywrócić po odłączeniu akumulatora ,dzięki Panowie,Zdrowych i Spokojnych Świąt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omoda 9 w Polsce:

Omoda 9 w Polsce

Miroslaw Kozlowski  ·

· dopSsenrota2o5c80:8ka15i54i 5 a05i 7ie1gmm28mitn78wc6695t592  ·

Hej ktoś miał.problem z felgami po zimie jakies wykwity wyszly

Adam Zibi

Normalna rzecz

Joanna Polipowska

Hej , ja mam ten sam problem

666771846_26313323688362641_192125824392

Miroslaw Kozlowski

Odezwało się aso 4.szt do wymiany. Uff

Grzegorz Romanowicz

Mam tak samo. Reklamowałem.

OMODA 5 2025 Polska:

OMODA 5 2025 Polska

Dominik Osowski  · optsSorendo11h38 36or3ff59 c72acuiWf7j8zc0:077hclc48a2092m3c  ·

Cześć, pytanie czy ktoś miał taki problem? Po uruchomieniu Omody 5 wyskakują 2 żółte trójkąty i komunikaty o awarii HDC oraz awarii AEB. Po chwili jeden żółty trójkąt znika i jest już tylko komunikat o awarii HDC. Myślałem że to może jakiś problem z czujnikiem, bylem na myjni, przetarłem później szmatką czujnik pod tablicą rejestracyjną, przednią kamerę w zderzaku, oraz ten na szybie. Kilka razy odpaliłem samochód, przejechałem też dłuższą trasę i nic nie pomaga. Jakieś rady jeszcze czy od razu do ASO?

Paulo Cavallo

Awaria czujnika abs miałem to samo wymienili czujnik na gwarancji I spokój

Mariusz Mrowca

Było może auto tankowane totalnie do pełna przed tym błędem?

AEB to system automatycznego hamowania.

Edit : prawdopodobnie to błąd czujnika abs, także raczej aso pozostaje.

Agnieszka Siwik

eoSoprndstgkm ii513w1:tai278not 7f7aa54c6e6l221f6c20gu312aa   ·

Witam, może wie ktoś co mogło być przyczyną wyłączenia się w trakcie jazdy wyświetlacza? Auto ma tydzień- Omoda 5 hev.Jedzie ale wyświetlacz czarny.

Jarosław Śmiałek

1raz to się zdarzyło wyłączony zapłon i wszystko wróciło do normy i więcej się nie powtórzyło.

Agnieszka Siwik

U mnie wszystko się wyłączyło. Wysiadłam z auta zamknęłam, wróciłam po chwili z książką serwisową by dzwonić na asistans i robić reset. Ku mojemu zdziwieniu nagle wszystko działa po.otworzeniu auta. Jutro i tak telefon do serwisu.

Paweł Miś

Wszyscy gadają o prawym ekranie a mi lewy się nie chciał włączyć z zegarami.

Peter Rani

Czytałem kiedyś o podobnym przypadku i spinka, która szła do zasilania się wypinała przy jeździe na dołkach np. bo nie była spięta dobrze. Po wpięciu jej poprawnie problem ustał.

Mariusz Mrowca

Trzeba zrobić reset, przytrzymaj przycisk włączenia ekranu przez 20sekund. Jeśli nie pomoże, odłącz akumulator na 5min.

Jarek Wańczyk

nooreSdsptui2035aeac w0h15i3t59lhmu5 li:a1 54ukfaoam5un81534  ·

Drugi dzień użytkowania 300 km zrobione. Komunikat awaria Elk. Wiem że to dość częsty przypadek jak już tu czytałem. Pytanie tylko finalne czy serwis to ogarnął? Ps w użytkowaniu to jest tak że raz działa raz wywala błąd. Z instrukcji wynika że być tak może z tego co wyczytałem. Auto czyste

Piotr Mędrek

tSpronoeds34claf5c1mau905:0c 3 12aa1or6g1947328h3t016ll3 l5c  ·

Moja nowa Omoda 5(1500km) hybryda odmówiła posłuszeństwa. Po prostu zatrzymała się, po zapalały się wszystkie kontrolki. Czekam na oględziny serwisu, ale czy to jest możliwe, żeby zabrakło mi benzyny, kiedy wskaźnik przed wyjazdem pokazywał, że mogę przejechać jeszcze 130 km? Przejechałem 40 km i lipa

Tomasz Skobyłko

Moja stoi od 15 października w serwisie więc zobaczymy co u ciebie wymyślą.

661185400_25777003281977497_175357407124

Omoda Polska:

Omoda Polska

Przemysław Klimczak  · oetosdrSpna5w08h tg1m04e g3cmi4gg1o263a9 0gt515ni:9kf36l2hmc  ·

Witam. Po półtora roku użytkowania wczooraj tankując auto po zalaniu do pelna nie pokazuje na wyswietlaczu pelnego zbiornika tylko zostalo w tym miejscu w którym było przed tankowaniem. Mial ktoś coś podobnego? Serwis czy chwilowo zawiesil się pływak?

Kamil Pieniak

Miałem to samo jak dolewałem paliwa żeby sprawdzić ile pali na 100km nie przejmuj się samo się naprawi.

Przemysław Klimczak

Nawiązując do mojego posta wszystko skończyło się ok bez serwisu bez resetu. Poprostu przejechalem trase 250km i wróciło wszystko do normy. Może szybciej to by nastąpiło ale akurat miałem taki odcinek do pokonania Ale dziękuję za wszystkie podpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MG HS/HS2 Klub Polska:

MG HS/HS2 Klub Polska

Rafał Dyszyński  · Sdonsetrpolz2r1ata81164uW30292fac31207u11 31222li03l5: gojol  ·

Hej, sprawdźcie jak to u was wygląda. Ostatnio przy sprzątaniu zauważyłem, że mam wyrwane przewody od zapiec pasów w tylnej kanapie. Oczywiście przy tych co są używane, a tam gdzie ISOFIX wpięty jest ok. Wygląda to jak by przewody były za krótkie i przy zapinaniu się wyrwały. Oczywiście serwis odrzucił reklamacje. Mg ja 2024

668160030_3524356174380438_5074923592366

MG HS/HS2 Klub Polska

InspiringSquirrel7289  · ptooSdrsnen961i8a16u0 tl 0a12l4014iih216o75tm 01kew13854242:  ·

Cześć, czy ktoś ogarnął problem geometrii? Poprawiali w mg plaza na Grochowskiej w Warszawie przy przebiegu ok. 900 km. Teraz auto ma prawie 3 tys. Przebiegu i problem znów wraca lub nigdy do końca nie został rozwiązany. To znaczy auto ściąga w prawo przy prędkości powyżej 130 km/h. (Kierownica jest natomiast prosto - to się udało poprawić) Rozumiem, że serwis za darmo - w ramach gwarancji nie poprawi geometrii przy tym przebiegu? A może warto udać się gdzies poza ASO skoro i tak musze płacić? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. (HS II 2025 benzyna)

669019941_880333681686365_44547268056627

Piotr Krupski

W lewo kierownica patrzy, serwis naprawa , jade w prawo patrzy , od nowa . Po 3 podejsciach sie poddali. Kierownik na urlopie nikt nic nie wie bla bla . Ps. Po pierwszym zgloszeniu , zawiezli moje MG do kia srwisu na zbierznosc sasiedzi Jasini Swarzedz . Dzis odstawilem na pierwszy przeglad . Co do kierownicy ,, duzo ludzi zglasza ,, tak juz jest , taki urok

BraveTurkey1969

eSdntsropoaac7fm16750 :194gnk03w 07ftg022t e8l1i0i6a972o4399  ·

Witam. Czy też tak macie, że po włączeniu aplikacji w telefonie, w zakładce stan pojazdu macie błędną temperaturę wewnętrzną?

Np. temperatura zewnętrzna +14 stopni, temperatura wewnętrzna -4 stopnie. Po kilku odswieżeniach temperatury prawie się wyrównują, lecz przy pierwszym włączeniu aplikacji jest taka różnica.

MG HS Hybrid+ :

MG HS Hybrid +

ScenicSeahorse1575  · eosodSnrptd2cu3.75h1f1m68280530c552f4z211o058agmguf0lf ht29a  ·

Dziwne działanie świateł.

Czasmi w moim MG HS HYBRID + światła w czasie stania w korku zaczynają "wariować". Z dziennych przełączają się na mijania a pomiędzy włączają się awaryjne.. Już parę razy to zauważyłam stojąc w korku (w odbiciu auta przede mną). Czy ktoś wie, gdzie jest problem?

Michał Brykowski

Miałem to samo gdy przejeżdżalo obok mnie auto a ja stałem w korku. To czujniki martwego pola i czujniki parkowania wyłapują inny pojazd i informują o możliwej kolizji.

FunKangaroo3535

Jeśli się nie mylę to jest to chyba to całe ostrzeganie o kolizji. Kilka dni temu dużym autem zbyt szybko dojeżdżał do mnie na światłach, dość gwałtownie hamując i widziałem jak włączyły się światła awaryjne. Z szybkim i zbyt bliskim dojeżdżaniem do auta przed tobą jest chyba podobnie.

ScenicSeahorse1575

FunKangaroo3535 hmm..... Dzięki za odp. Z tym, że auto stało w korku

Szymon Stachura

ScenicSeahorse1575Może to był szybki korek. A tak serio, to z ostrożności wpadnij na serwis bo kwestia świateł może się skończyć kiedyś mandatem jak zacznie Ci długimi mrugać w mieście. Daj znać czy coś ustalili "For those who come after"

Robert Szumski

sSeoptndro1 f6otl7gm:7n2708u2e1kwl3utu4hm72if4iaahctim l i1l  ·

Witam wszystkich. Mam pytanie bo złego słowa na auto od kilku miesięcy nie mogę powie, ale jest jedno ale co zaczęło mnie doprowadzać do szału przy ostatniej wiecznej pogodzie. Po 80 km na godzinie czuje jak bym miał dodatkową klimatyzację z okien, uszczelek sam już nie wiem od strony kierowcy i pasażera. Odgłos wdzierającego wiatru i podmuchów jest bardzo głośny. W serwisie powiedzieli że znają temat ale czekają na Chiny i ich decyzje. Czy macie jakiś patent na to. Bo drzwi i uszczelki serwis twierdzi że regulował i jest ok?

BrightFlower9907

Też mam takie ciche huczenie tak jakby od przednich kol. Zgłosiłem to na serwisie mają wymienić łożyska...

ExcellentHedgehog5516

sdSnoertpo1a7ha992ft1o8tin9h1hmh001mka6mi3el w 0h9181 lam2g:  ·

Wyskakują mi takie błędy co jakiś czas (znikają i się nagle pojawiają). Mam wrażenie, że ev się wtedy nie włącza w momentach kiedy powinna. Ktoś ma podobny problem?

ExcellentHedgehog5516

Już wszytko ogarnięte. To była moja wina, bo tankując nie przestałem wlewać paliwa przy pierwszym odstrzeleniu pistoletu, korka też nie dokręciłem na 100 procent. Wtedy wyskoczyły błędy i napęd hybrydowy został awaryjnie wyłączony. Pomogła mi sztuczna inteligencja (Gemini). Widocznie te czujniki są bardzo czułe na ciśnienie w baku.

/😁/

Omoda 9 w Polsce:

Kuba Kucharski

· poreodntsSc3zf41i5h1u0 6t.07g214o019g1lhtud6gf79g0154906470l  ·

Witam państwa serdecznie , tym razem to badziewie rozkraczyło się z takich powodów , auto zakupione 2 miesiące temu spędziło już kilka tygodni w serwisie bo nie jeździło prosto , w zeszłym tygodniu byłem tam też z powodu popsutego oświetlenia wewnątrz kabiny a dzisiaj w budzony z rana telefonem od żony że chińskie badziewie się popsuło , po telefonie na infolinię i rozmowie z robotem dostałem informację że w ten piękny słoneczny dzien „ze względu na złe warunki atmosferyczne i dużo zgłoszeń kontakt może być wydłużony” zgłosiłem usterkę i czekam w aucie baz śniadania jak łaskawie któraś franca do mnie oddzwoni , coś nie bywalego jak go wszytko nie działa począwszy od samochodu kończąc na Assistance . PO RAZ SETNY LUDZIE NIE KUPUJCIE TEGO CHIŃSKIEGO BADZIEWIA!!! Edit po godzinie dotarła laweta

669408542_26388064124138207_313052898073670386457_26388064167471536_123163110416669178678_26388324614112158_526949156751

Krzysztof Mrugalski

Potwierdzam post, że auto fatalne. Nie umieją naprawić nawet żeby prosto jechało. Serwisy kiepskie. HIT: przegląd na 15k, powiedzieli, że nie mogę przed serwisem przekroczyć 15k km bo gwarancja przepadnie. Musiałem auto do Włoch na narty wypożyczyć, aby nie przekroczyć Omoda limitu km. Ze ściąganiem w prawo jestem już po rozmowach z kancelariami. Mam już udokumentowane próbę 3 krótkiej próby naprawy.

Janusz Patyk

Krzysztof Mrugalski ja mam jaecoo7 super hybrid również dramat i te geometrie to we wszystkich modelach problem

Jacek Gaża

oposSndrteWtoh06iafi9g0h8jzi61:0459ahm9f l32o03fi1ir520c 241  ·

Hej, mam problem z panelem ledowym nad wentylacją. Przestał po prostu świecić. Mam 2.08 ale na 100% panel świecił jeszcze 2 tyg. temu. Próbowałem włączać i wyłączać poszczególne sekcje ślę nie przyniosło to skutku. Macie jakieś pomysły poza ASO?

yświetl 1 odpowiedź

Piotr Oleksyn

To już było....Ponoć odłączenie akumulatora na parę minut pomaga.

Omoda 5 2025 Polska:

OMODA 5 2025 Polska

Kinga Kucia  · osrSpenotdt 8f80499gi9a5g644hc5uc0t08702llt.g0g77cdl6l2z19uo  ·

Czy ktoś ma taki problem, że blokuje mu sie czasem ręczny (wiem, ze jest elektryczny)? Zdarzyło sie to juz kilka razy, za każdym razem nie mogę ruszyć ani do przodu ani do tyłu.

Paweł Minko

Ja tak mam po umyciu. Klocki przylepiaja się do tarcz i raz nawet ściągnąłem koło po płytkach. W serwisie powiedzieli że to jest ok

Filip Załubski

Miałem tak raz, wrzuciłem spowrotem P i R i normalnego poszło. Nigdy się nie powtórzyło więc zbagatelizowałem.

Geely Polska - Auto klub:

Uważajcie przy parkowaniu...

#GeelyStarray

Parkuję tu w pracy codziennie i żadnego komunikatu o przeszkodzie mimo że jestem tak blisko sporego drzewa. Bliżej boje się podjeżdżać nawet. Kamerkę muszę w związku z tym włączać ręcznie. Trochę niefajnie...
Też zauważyliście, że na przeszkody z przodu to kiepsko radar reaguje?

670404350_26700564316246735_762169705417668857487_26700564582913375_166428553759

Marek Górecki

Kolejny przykład braku reakcji radaru, tym razem znak..

668787210_26701205469515953_315560419480667646502_26701206649515835_860718768052

Łukasz Twardzik

U mnie było tak z tyłu, jechałem sobie na pewniaka aż tu nagle patrzę już jest blisko, a radar nie dawał ani sygnału świetlnego ani dźwiękowego. Dość istotne powiem.

Łukasz Żynda

Ludzie obudźcie się. Po to macie jeszcze mózg, żeby go używać. Technologia też zawodzi czasem

Marek Górecki

Łukasz Żynda staram się uważać a te bajery traktuje wspomagająco. W kilkunastoletnim Accordzie ze zwykłymi czujnikami ruchu problemów z drzewem czy znakiem nie miałem więc tu się dziwię.

Łukasz Twardzik

Łukasz Żynda jeżeli kupujesz coś co ma kamery czujniki itp itd to po to żeby z tego korzystać. Przebudź się, płacisz za to hajs

Łukasz Rzeszutek

Radar działa z najwiekszą czułością na metalowe powierzchnie. Skuteczność wykrycia okrągłej powierzchni niemetalowej jest duzo mniej skuteczne, stąd pewnie taka sytuacja. Mozna spróbować podjechać do płaskiej ściany, auta lub drzwi garażowych i sprawdzić czy prawidłowo wykryje przeszkodę.

Marek Górecki

Łukasz Rzeszutek ze ścianą czy innym autem jest ok, wykrywa od 70cm. Ale dziś w mieście metalowej rurki od znaku czy słupa betonowego już nie wykrył a było blisko (fotki w moich komentarzach).

Marek Górecki

Kolejny przykład, betonowy słup. Naprawdę kiepskie to wykrywanie z przodu.

667802738_26701360676167099_429574680868669419602_26701362676166899_111158003845

Karol Furmaniak

Jeśli podjezdzasz idealnie przodem gdzie przeszkodą jest na środku auta to tylko kamerka. Czujniki są z boku. Mnie informowali w salonie że tak jest i mam uważać. Z tyłu są już gęściej czujniki i łapie szybciej.

Alfred Alfredowski

kamera walczą się sama. system jest trochę upośledzony bo ma tylko 3 sensory w nowej wersji tych sensorów jest 6! i samochód może nawet sam zaparkować z kluczyka. Ale to niestety wersja lifting naszej wersji.

Karol Furmaniak

dsSrnotepo65f7f03f:3z2clmi 0i4r0g51i lf1h13ojcuto1i4ac1717W6  ·

Witajcie. Jako, że dobiłem do pierwszego przeglądu olejowego na 15 tys. km chciałem się podzielić odczuciami. Jak się pięknie zaczęło tak lekko gorzki smak pozostawiła wizyta na przeglądzie. Umówiłem się na konkretny dzień. Po przyjeździe dowiedziałem się, że nie doszedł filtr kabinowy- Pan powiedział, że jak dojdzie to zadzwoni i wymienią (mam 50km w jedną stronę). Następnie przyszedł i stwierdził, że przyszedł zły filtr oleju i dzisiaj nic nie zrobi. Umówił mnie na przyszły tydzień. Teraz pytanie do mądrzejszych. Do tego czasu przeleci mi 15 tys. Km. Co z gwarancją? Czy jest jakiś margines? Czy wołać kopie zlecenia serwisu z dnia kiedy byłem jako podkładkę, że to nie moja wina a serwisu. Pozdrawiam.

Michał Marzec

Niepasujące filtry do jedynego auta spalinowego w ofercie?

Edytowane przez bergercs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, bergercs napisał(a):

Potwierdzam post, że auto fatalne. Nie umieją naprawić nawet żeby prosto jechało. Serwisy kiepskie. HIT: przegląd na 15k, powiedzieli, że nie mogę przed serwisem przekroczyć 15k km bo gwarancja przepadnie.

Pytanie teraz, czy w innych markach (dowolnego kraju, czyli SEAT, Honda, KIA) jeśli mamy wymagany interwał przeglądu (powiązany z wymianą oleju) max 15000 (niektóre marki mają np. 25 000) można te bariery sobie przekraczać?

Swoją drogą nie można było jechać na wymianę oleju w ASO/wcześniejszy przegląd, by mieć te 15 000 kilometrów do dyspozycji na "wyjazd do Włoch"?

14 godzin temu, bergercs napisał(a):

Marek Górecki

Kolejny przykład braku reakcji radaru, tym razem znak..

668787210_26701205469515953_315560419480667646502_26701206649515835_860718768052

Łukasz Twardzik

U mnie było tak z tyłu, jechałem sobie na pewniaka aż tu nagle patrzę już jest blisko, a radar nie dawał ani sygnału świetlnego ani dźwiękowego. Dość istotne powiem.

Kolejne pytanie (serio pytam, bo nie wiem) czy w innych samochodach (BMW, AUDI, Skoda itd.) nie ma problemu z wykrywaniem przez czujniki zbliżeniowe pojedynczego cienkiego słupka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Kyle napisał(a):

Pytanie teraz, czy w innych markach (dowolnego kraju, czyli SEAT, Honda, KIA) jeśli mamy wymagany interwał przeglądu (powiązany z wymianą oleju) max 15000 (niektóre marki mają np. 25 000) można te bariery sobie przekraczać?

Swoją drogą nie można było jechać na wymianę oleju w ASO/wcześniejszy przegląd, by mieć te 15 000 kilometrów do dyspozycji na "wyjazd do Włoch"?

U mnie w RX nie było problemu tydzień temu w teraz już 8letnim aucie przekroczyć prawie 1k km, nie robili żadnego problemu. Gwarancja jak była tak jest.

6 godzin temu, Kyle napisał(a):

Kolejne pytanie (serio pytam, bo nie wiem) czy w innych samochodach (BMW, AUDI, Skoda itd.) nie ma problemu z wykrywaniem przez czujniki zbliżeniowe pojedynczego cienkiego słupka?

We wszystkich autach co miałem czujniki z tył czy też na około takie słupki, drzewka a nawet krzaki wykrywały. Raz w saabie mi nie pikało jak praktycznie prawym tyłem wjechałem w krzaki to okazał się czujnik uwalony. Tam coś źle skalibrowane musi być albo nie pokrywają całego pola przed autem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@radiergummi ... antyfani nie będą zadowoleni 🙂 Swoją drogą ciekawe kiedy dostaniesz. Skrzynię widzę ma tę samą, co stosuje Chery w Tiggo 4:

Widzę jest promo: niecałe 120 kPLN za podstawową wersję ... która to podstawowa wersja jest bogato wyposażona (np. ma już kamery 360).

Świetnie to giligili wygląda:

... mam wiele sympatii do Toyota, ale pod wzgl. wyglądu wnętrza, w Toyota w podobnej cenie, to po prostu Toyota nie istnieje.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Auto jest na placu u delera. We wtorek powinienem mieć kwity i w środę do urzędu.

Wybrałem wersję MAX. Samo audio robi jak dla mnie super robotę, ale chciałem mieć elektryczną klapę, wentylację w stołkach z przodu oraz grzanie tylnej kanapy, bo wkrótce dzieci wyrosną z fotelików.

Jeździłem BYD, Leapmotor i Geely kilka razy, i mnie najbardziej przekonało.

Się okaże, czy to był dobry wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BAIC Polska

Tomasz Będkowski  · sdproneotSoc W0tt630o45u:a7m1lj00f64gr5115236h8 1gt8mf1i9z52  ·

Dobry wieczór. Mam pytanie w kwestii oświetlenia. Po zamknięciu auta z pilota lewa lampa gaśnie normalnie a w prawej miga kierunkowskaz 3 razy i dopiero gaśnie. To samo przy otwieraniu. Dźwignia kierunków w aucie jest pozycji normalnej. Wie ktoś moze o co chodzi ? Według mnie auto próbuje coś zasygnalizowac lecz nie wiem co

Daro Sław

Odepnij aku na pół godz , jak nie pomoże to ASO

BAIC 7 Poland

Przemek Wyborny

ondsoeStprgc97f81a1f c6m6g39du0uo99gi4.a1f8hgcm7fzightl80lh4  ·

Witam!
Odebrał ktoś z was 7 z nie działającą klimatyzacją?

Przemek Kaczmarek

Tak. To nie jest nie działająca tylko nie uzupełniona. Podjedź i zrobią w 40 min w serwisie

Kamil Wojnar

Tak, brak gazu. Trzeba zgłosić i napełnia bez problemu

Ula Zatorska

My musimy czekac do 24 kwietnia.Skapnelismy się jakoś na początku miesiaca.Tak na już od ręki to nie uzupełniają

Grzegorz Kudła

W transporcie auta mają pusta klimatyzację ze względów p.poż. Czasem zdarza się że ktoś nie sprawdzi i odda auta z nie nabitą klimą. A czy pan Mariusz Guziak mogłyby nie obrażać nabywców innej marki niż zachodnia ,która kilkukrotnie jest droższa a niekoniecznie lepsza.

Jacek Sieńczyk

Wszystkie samochody które płyną statkiem mają spuszczane płyny eksploatacyjne do wartości maksymalnych, taki jest wymóg transportu morskiego, to samo ma się do klimy, generalnie serwisy powinny same to ogarniać ale nie zawsze tak jest. Ja odbierałem auto 15 stycznia gdzie była typowa zima, i jakoś nie wpadłem na to żeby sprawdzić klime przy mrozie również się okazało że kompletnie brak czynnika w środku, podjechałem do ASO i nabili do pełna bez problemu, fakt trochę zawracanie [gluteus maximus] no ale ….

Arkadio Aro Arkady

Odebrałem auto w lutym i w cieplejsze dni zorientowałem się że nie działa klima. Jestem umówiony w tym tygodniu w serwisie. Poza tym auto jeździ bez uwag.

Omoda Polska:

Omoda Polska

Mariusz Pustelnik  ·

· erSnotospd0ii97t3li2c4l9c 71lawgk04tf02ngf8t1i 6tg9 c6lfe0o:  ·

Imformacyjnie.

Awaria głównego wyświetlacza ( miganie, wyłączanie). Podjazd na serwis. Szybka diagnoza uszkodzona wiązka wyświetlacza. Najprawdopodobniej przy montażu. Półtora tygodnia wiązka na miejscu i informacja że można podjechać wymienić. To tak apropo dostępności części.

Omoda Polska:

Omoda Polska

Joanna Mazurek  ·

Obiecujący współautor

· Ssnotodeprgag t9c7if91g60ch1539 2:h64i8mo68332wki49ne0202 94  ·

Dzień dobry wszystkim. Czy miał ktoś taki problem, że nagle przestało grać radio? Na ekranie widać radio, ale nie można zmieniać stacji, nic nie działa. Omoda przyjmuje i wykonuje komendę głosową o włączenie radia, ale nic nie słychać ( nie jest wyciszone dla jasności…). Można z tym sobie poradzić samemu czy trzeba jechać do serwisu? Z góry dziękuję bardzo za pomoc

Rafał Jagielski

Zrób sobie reset

Rafał Jagielski

Jak zrobić reset było już wiele razy poruszane i zawsze pomagało .

Andrzej Niedziółka

Po ostatniej aktualizacji w serwisie obiecali że ten problem zniknie, ale niestety pozostał

Omoda Polska:

Gabi Szczepanik

otedsprSon alu03ohl31c15l1jf088a 24a88:r67775f0z39W5hh3h3co0  ·

EDIT. Po 10 minutach i ponownym odpaleniu wszystko wróciło do normy.

Witam. Przekopuję się przez grupę i nie mogę znaleźć podobnego problemu, może ktoś pomoże.

Przestał mi działać ekran przed kierowcą (prędkość, obroty) itp.

Drugi ekran z multimediami działa normalnie.

Próbowałam robić reset, ale nic to nie dało.

Ktoś miał taki problem?

Auto stało chwilę pod sklepem. Ma niecałe dwa tygodnie.

Wcześniej wszystko było okej.

Miro Szym

Odłącz aku na chwilę jak nic nie da to tylko aso

Waldemar Urbaniak

Raz mi się tak zdarzyło jak opisujesz ale zgasiłem samochód i stał jakieś 2-3 godziny, później odpaliłem i ekran się pojawił i do tej pory wszystko ok. Wyczytałem gdzieś, że aktualizacja oprogramowania pomoże, dzwoniłem do serwisu ale na tą chwilę wszystko działa, więc wstrzymałem się

Jan Dzi

Tez tak miałem, w ASO znają temat luźna wtyczka.

670492074_122171568038839067_12658673287

Piotr Brzozowski

Miałem to samo kilka dni temu. Nieciekawa sytuacja. Wyłączenie i włączenie po kilku minutach nic nie dało. Dopiero jak postał godzinkę wszystko wróciło do normy, obyło się bez wizyty w ASO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi