bergercs Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia Jaecoo J7 Polska: ***************** Przemysław Jerry Feręc · Obserwuj ponsetdorSgi4g6tif164t3ma94all3808059 1n2fa752i14lh66hi6ac0m · W dniu dzisiejszym salon odbił mnie z kwitkiem ze stwierdzeniem : niech sobie Pan zrobi zaprawkę… miał ktoś podobną sytuację i jakoś to rozwiązał? Napisałem oficjalnego E-maila z prośbą o argumentacje odmowy naprawy w ramach gwarancji. Zobaczymy co odpiszą. Krzysztof Kukuć Ekspert w grupie Gwiazda grupy Oddaj auto z tytułu rękojmi i niezgodności produktu a nie gwarancji , o ile oczywiście nie jest to uszkodzenie mechaniczne ************** Dennis Zemełka · ntdSpsoeroz181g312m.i f26gui9uuhcd1309l430a338g3a1915ou25a3a · Narzeczona zauważyła od kilku dni taki przypadek, zacina się dodatkowo cały panel, pomaga restart auta. Gdzie szukać przyczyny? https://www.facebook.com/reel/1430063008894252/?s=group_other&__cft__[0]=AZYiDqjWdBqeD3QcroN8feFu0eWyu_JtaWdh1dp_Ij3jVBivrYYquC5pJhMONcjS0MrdDqEaVbnJyRwVMkQVnpyJxiVB_90o1For7UMknZugVuzorURBDAtUen6z7uMd1Je8Q1biecpqY3fphfkESSIGpvz3eru4szfkKlV1LTRgiw&__tn__=H-R /film z migotaniem ekranu/ *********************************************** Omoda 5 2025 Polska: *** Basia Tlałka odsnoSerpti58z30m0.5 760u927oh0723glh2a9ilau7hh7mfm5chdtlhm1 · Dzień dobry. Wracam ze słynnym komunikatem AWARIA ELK SERVICE. O5hev premium, przebieg 600 km. w takcie jazdy pojawia się i znika cyklicznie ten komunikat. Mycie, czyszczenie, suszenie kamer i czujników itp - nic nie pomaga. Czy ktoś z Państwa odwiedził serwis z taka usterką / nie znalazłam na forum info/ . Jeśli tak, jaką diagnozę postawił serwis i czy usterka została usunięta.? Jestem umówiona na wizytę w serwisie po 20 kwietnia. ****************************** Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL: ******* Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL Łukasz Jarnot · sdSoprtoenhg 6512a277m0au8iafh7f24t073uz24u4h40.h57to1itldca · Opanował ktoś radio ? Bo wybrałem ulubione stacje a i tak nie raz przełącza mi sie na Jasna górę czy radio Maryja... Mam ustawione RMF i vox na ulubione . Ustawiłem na gózik przełączanie ze Spotify i po 1 naciśnięciu przełącza na jasna górę po drugim RMF a po trzecim Spotify znowu i tak w koło mozna pozbyć sie tej jasnej Góry ? Z góry dziękuję za pomoc Patrycja Szumełda Ja np nie mogę wyszukać konkretnej stacji .. Krzysiek Polański Z tym radiem to w ogóle kiepska sprawa, mi przykładowo bardzo często gubi zasięg Paweł Podgórski · Tak radio zdecydowanie gubi stacje i większość nie działa...może w serwisie nowa aktualizacja coś pomoże?? Ma ktoś odpowiedź na problemy z działaniem stacji radiowych ******************************** BYD Seal U DM-i Polska: ********** BYD Seal U DM-i Polska Anna Km · srdpSooetnl.4goammla3i0c301l4i7 21u90g1au3411d1mmif38ztm8gl0 · Okazało się, że nie potrafię umyć samochodu Mój problem z niektórymi z tej grupy to nic, no ale jednak… ******************************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia Omoda 9 klienta (kupiona dla córki), o której kiedyś pisalem (uruchomiona "droga prawna" w celu pozbycia się tego truchla). Dwa tygodnie temu kOmoda zdechla na środku skrzyżowania - laweta. Wczoraj pod przedszkolem samochód zacząl "sam jeździć" po parkingu (samochód pusty) 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia Geely wczoraj zarejestrowane i odebrane. Oficjalnie zaczynam przygodę z chińską motoryzacją. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia (edytowane) @radiergummi testy czas zacząć. To najtańszy Plug-IN Hybrid na rynku z SUV. Jak nie będzie się psuło, to mega. ps. zgodnie z tym co na Youtube mówią, do tych najnowszych silników (producenta z dowolnego kraju), nawet wolnossących, lepiej jest tankować wysoko-oktanowe paliwo (przypadek Hondy w USA): Widziałem też test Cupra Formentor i też nie pracował (co wyszło w pomiarach) najlepiej na paliwie 95. Też warto zobaczyć odnośnie nowoczesnych silników vs liczba oktanowa paliwa: - dzisiaj w hybrydach, wolnossaki potrafią mieć relatywnie duży stopień sprężania (np. 15) i lepiej tankować wysoko-oktanowe paliwa (np. 98), szczególnie w lato, dłuższą jazdę autostradową, większe obciążenie, też kiedy mamy większe obroty w hybrydzie wolnossącej. Edytowane 16 Kwietnia przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia MG Polska: ****** MG Polska Mariusz Makowski · dpSenroots312u316co1t88a5921650W2548ta1:h3fcm 22rg1fj 04oz52 · Mam MG ZS hybryd + , samochód jak jest zimny, nie osiągnął jeszcze swojej temperatury, jedzie do pewnej prędkości raz 70 km, raz 80 km / h , wysokie obroty, nie przełancza biegu wyżej, wciskam pedal gazu, samochód nie zwiększa prędkości. Jak samochód osiągnie swoją temperaturę to wszystko jest ok. Proszę o info czy to jest normalne czy jakaś usterka. Dziękuję za odpowiedź. ********************************** MG HS 2 Polska Grupa: ******** MG HS 2 Polska Grupa Dawid Milian Taxi · Obiecujący współautor · sSpneortod:32k1 5w 17ga24401l0cf3t1t7i7ctl3h9u35gelii32oh fn · Problem z pukaniem, trzeszczenien slubka miedzy dzwiami pasażera przód/tył słupek B . Miał ktoś taki problem? Robert Góral Też tak mam Lukasz Skiba ja mialem, zgłosiłem na serwis okazało się że jakaś podkladka pod ryglem drzwi była zle przykręcona i powodowała skrzypienie. Temat rozwiazany w MG Plaza Kielce Wojtek Matuszak Tez mi wydawało sie ze to słupek za kierowca. Na serwisie nasmarowali uszczelki drzwi i rygiel zamka trzeszczenie ustalo. Było słychać na nierównościach. Ben Thomas Zamek drzwi, trzeszczał przy ruszaniu, hamowaniu i każdej nierówności Robert Góral Wystarczy nasmarować zamki i wszystko przestaje trzeszczec *************************** Beijing 5 Polska: ********* Kamil Olińs · Obserwuj Najbardziej zasłużony współautor · oStndesprouo5064if16l56m55hut1m8m0hfhu6gf21dth95aci143u4z.4 · Miał ktoś z was tak grzanie przedniej szyby do połowy Benita Hołubecka Tak, zgłoszone do serwisu, wymieniali jakiś czujnik i wszystko działa, czekałam na czujnik około miesiąca. Aleksandra Słomska W serwisie wymiana czujnika , mieliśmy identycznie Krzysiek Trzciński Mam ten sam problem w Warszawie powiedzieli że nie mają narazie jak tego sprawdzić żeby przyjechać bliżej zimy /wrzucam posty z ostatnich trzech dni - więc kwiecień/ Bogusław Skrzypczak W lutym w Dixicar od ręki zrobili. Wymiana przekaźnika i działa Grosiaczek Ma U mnie połowę grzania , stwierdzili , że teraz nie mogą wymienić muszą czekać do zimy Paulina Wancerz Marcin Wancerz może pomożesz, bo my chyba mieliśmy ten sam problem Paulina Wancerz Marcin Wancerz Mieliśmy ten problem, serwis nic nie wykazał, generalnie temat jest taki że to kwestia niedoładowanego akumulatora [w naszym przypadku jeżdżenie wokół komina , krótkie trasy po mieście] , po jakiejś dłuższej jeździe gdy ten akumulator sie doładował do odpowiednich wartości problem znikał. Wiec u nas to pomogło- jeżeli juz puści połowa szyby należy zgasić auto i odpalić ponowie wtedy zaczyna grzać druga część szyby. Jak wspomniałem jeżeli była jakaś dłuższą trasa co wiązało sie.z odpowiednim doladowaniem akumulatora problem znikał. Marcin Wancerz Serwis stwierdził ze czujniki czy przekaźniki sa ok. ******** Marcin Wojcieszko Snoorspedt2aa21ne9 g1ui1935 u1cu35iwhi5:8o1t52 1tu0i7mmkh33h · Baic 5 problem Witam, czy mial ktoś już podobny problem? Wszystko miga, nie da sie odpalić, czujniki i kamery czyste. Krystian Kłobuszyński Odłącz klemy na chwilę...zobaczymy.. ******************************** Jaecoo J7 Polska: ***** Jaecoo J7 Polska🇵🇱 Kacper Stachowicz · donprtoseSga0i0g85ium6494u6651.zguo3f9 fd15u3717hu7l16cu936h · Witam, od wczoraj jestem użytkownikiem Jaecoo 7 Phev i mam kilka pytań: .. - czy macie problem z radiem, bo u mnie na każdej stacji trzeszczy? .. Adrian Jagielski Z radiem nie będzie lepiej. U mnie ie tylko RMF odbiera i to w większych miejscowościach. Zgłaszane jak pozostałe usterki. Serwisy 3 różne ASO nie widzą problemu Konrad Szmidt Tez walczyłem z radiem i stanęło na tym że mam apke RadioApp i automatycznie uruchamia te apke w tle więc mam cyfrowe radio za każdym razem. Działa zawsze jak się podłączy carplay do auta TheBest Sylvio 1 nie 2 znany problem najlepiej apka radio ********************************* BAIC 7 Poland: ********* BAIC 7 Poland Kamil Szymański · tndoreSspof5ut4uc1013137830tti8iuewg7o0 :0913n ia48l kt70a12 · Miał ktoś taki przypadek że zaraz po ruszeniu pojawia sie jakby tarcie w hamulcach, jaby cały czas strzelał Abs. Po chwili ustaje i działa normalnie. Dzwiek jest podobny do tego jaki wydają hamulce przy samodzielnym parkowaniu i przy awaryjnym zatrzymaniu. Auto mam 2 tyg Tomek Żach Już coś było na ten temat. Jakiś przewód od ABS. Na serwisie podobno wiedzą o co chodzi. . Naprawa kilka minut. Marcin Głowacki Tomek Żach naprawa może tak ale przewodów niema. Podobna plynaaaa, kiedy będą nikt niewie. Mi mieli dzisiaj wymienić, zajechałem i dowiedziałem się że nie ma ... Tomek Gr Tak . Podobno to przewód. Właśnie mi go wymienili bo miałem tak samo. Waldemar Stadnik Przewód nie od ABS ale od płynu chłodzącego bodajże . Ni to wymienili i już ok Piotr Prochwicz Przewód wysokiego ciśnienia do wymiany serwisy wiedzą bez problemu wymiana Arkadiusz Bk Niestety częstą przypadlość, wada konstrukcyjna elementu. W ASO wymienia przewód hamulcowy. Patrząc na fora innych rynków to znany problem, będzie się powtarzał niestety ********************************** JAECOO POLSKA: ****** JAECOO POLSKA Dariusz Rychwalski · potorneSsd0ftg4h19hh3m1a4gl1163f29h c2f4cf95cf.17m1h0u3gzdoh · Witam po wgraniu aktualizacji nie wykonuje poleceń głosowych zmienia polecenia zamiast prawej szyby otwiera lewą nie zamyka szyb nie otwiera bagażnika w zamian uruchamia wentylator, przed aktualizacją wszystko działało bez zastrzeżeń model J7 Urban Dariusz Rychwalski Jestem po rozmowie z serwisem tak jak mówisz poprzedniej wersji nie wgrają ale i ponownie też nie chcą wgrać bo niby to nie takie proste i trzeba zglaszać do centrali ,kazali sprawdzać w innym aucie czy są może inne komendy głosowe po wgraniu aktualizacji sprawdzę jutro jakieś inne polecenia a narazie pomyłka jakaś Janusz Patyk Co update to gorzej... *************************** Omoda Polska: ****** Katarzyna Zakrzewska tosSodrepnhcl lft2m2 1u852ta6a1ih5lgl05fa1hn4iamt7i 6:otk0we · Ta żółta ikonka mi się zapaliła jak wracałam do domu czy to coś groźnego. Robert Tost A jak wyłączylaś silnik czy próbowałaś go po 15 lub więcej minutach odpalić? Bo może znikła ikonka. Wtedy nie ma co się przejmować. Generalnie ta kontrolka więcej stresuje niż ma w sobie znaczenia. Często w niektórych autach system ,który ją załącza jest zbyt czuły. /check engine - taka bez znaczenia 🤣/ ******************************************* Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL ********* Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL Łukasz Jarnot · endposotrSulie4cnc0hika75h127a839i044t if o131m5t514 1gu03w: · Opanował ktoś radio ? Bo wybrałem ulubione stacje a i tak nie raz przełącza mi sie na Jasna górę czy radio Maryja... Mam ustawione RMF i vox na ulubione . Ustawiłem na gózik przełączanie ze Spotify i po 1 naciśnięciu przełącza na jasna górę po drugim RMF a po trzecim Spotify znowu i tak w koło mozna pozbyć sie tej jasnej Góry ? Z góry dziękuję za pomoc Patrycja Szumełda Ja np nie mogę wyszukać konkretnej stacji . Krzysiek Polański Z tym radiem to w ogóle kiepska sprawa, mi przykładowo bardzo często gubi zasięg Paweł Podgórski · Tak radio zdecydowanie gubi stacje i większość nie działa...może w serwisie nowa aktualizacja coś pomoże?? Ma ktoś odpowiedź na problemy z działaniem stacji radiowych ******************************** Chery Tiggo 8 PHEV & ICE - Porady, Leasing, Pomoc PL: ******* Chery Tiggo 8 PHEV & ICE - Porady, Leasing, Pomoc PL Bartosz Adamski · ndSrsoetpo33jhtuagf96h5 ro z69l015a313im3fh0h9W26f:coc9a400g · Tempomat Witam mam takie pytanie jak włączyć tempomat tak aby utrzymywał żądaną prędkość ale nie kontrolował pasa ruchu ?gdzie jest to często bardzo wkurzające szarpanie się z samochodem który skręca na czołówkę gdy nie ma środkowych linii oddzielających przeciwległe pasy ruchu.na zdjęciu widać wyłączony asystent pasa ruchu a i tak tempomat aktywny gdzie szarpie za kierownicę. ******************************** MG HS Hybrid +: ******* Anonimowy uczestnik tSonrepsodr00m58 Wo2o4c1i:1mc6m1h2391cggaut50gaazj1c24492g 8 · Dzisiaj w taki oto sposób zaskoczył mnie system kamer 360. To już drugi taki przypadek, auto ma 9000 przebiegu. Po jakiś 5 minutach wszystko wróciło do normy jak za pierwszym razem. Czy ktoś miał coś takiego? HS H+ 2025 EfficientJaguar7683 Z tego co widziałem na forach MG, takie przypadki się zdarzają – czarny ekran albo brak obrazu z kamer, który później sam wraca do normy. Najczęściej wskazują na błąd oprogramowania albo problem z uruchomieniem systemu po starcie auta. W wielu przypadkach pomaga aktualizacja softu w ASO. Marcin Wołowiec Mam od pół roku HS H+ 2025 i dwukrotnie zdarzyło mi się to samo dokładnie z tą samą kamerą… po chwili obraz wrócił. Stanisław Markowski Może dlatego na ten monitor jest 3 lata gwarancji a reszta 7. ***** MG HS/HS2 Klub Polska Kamil Jarocki · eSdropnsotc3t938:ocmc1a7fuc0hi73 m8j6l999 tuuti3145g09W3zotr · Ma ktoś u siebie zniekształcenia, efekt falującej szyby przedniej i bocznych? Zima tego nie widziałem dopiero teraz przy jedzie w mocniejszym słońcu jest to bardziej zauważalne. Udało się komuś to zareklamować? Radek Domański U mnie tylko jedna ma fale, boczna kierowcy. Szymon Mrzygłód Mam ten sam problem i jeszcze nic z tym nie zrobiłem. Pewnie zgłoszę to w ASO przy okazji. ********* MG HS/HS2 Klub Polska Michał Konieczny · Sdnrtpeoosgujc7c 511 09452afh8a61121mtW0i7uf80:5o3a0lo3000rz · Witam. Ma ktoś doświadczenie z reklamacją wyświetlacza multimediów? Posiadam MG HS z 2025 r. Zauważyłem delikatne przebarwienia na brzegach wyświetlacza z multimediów. Przebarwienie jest w kolorze limonki i rozlewa się półkoliście w głąb ekranu. W trybie ciemnym tego nie widać ale w trybie jasnym na białym tle zaczyna być denerwujące. Temat zgłaszam do reklamacji. Miał ktoś taką usterkę? Reklamację uznali itp.? Rafiki Fiki U mnie też tak jest Kacper Tomasz Ja mam odbarwienia na brzegach ekranu dopiero zauważyłem po Twoim poście. BronzeGuava2230 Każdy HS ma te odbarwienia ************************************* MG - Polska Grupa Miłośników: ************ MG - Polska Grupa Miłośników Błażej Borkowski · npoodsSretaf09m2819g0huo 6mai7 ei:4510tkcl3g3860i05g 1w2cnua · Witam wszystkich czy przerabiał ktoś temat nie szczelnej uszczelki drzwi w Mg Hs2 Chodzi o duże szumy wiatru szczególnie podczas jazdy w wietrzny dzień. Czy ktoś miał podobnie i zgłaszał to na gwarancję? Andrzej Muszyński Podbijam temat, podobnie mam przy dużym wietrze, lewa strona - przód Tomek Tomek Andrzej Muszyński mam to samo Marcin Wi Tomek Tomek u mnie to samo, chyba sam jakąś uszczelkę wcisnę w ten trójkącik w drzwiach Tomek Tomek Marcin Wi też mam wrażenie że wieje mi przez ten plastik , w lipcu zgłoszę na przeglądzie Radosław Goławski Ten typ tak ma. Mnie też to denerwuje ale serwis nic z tym nie zrobi. To nie serwis projektował to auto. MGEHS2024 Ten temat już się przewijał . Pisali , że wymieniano im uszczelkę i listwę przyokienna szyby przedniej . Sam mam tę przypadłość . Czekam na konkrety czy ktoś rozwiązał problem . To jedyna rzecz, która mnie denerwuje w aucie ******************************* MG HS/HS2 Klub Polska Piotr Sentkowski · Obiecujący współautor · eospSdnotrmhclhtmu3117a 67za2g8a3ldtl13.81c2maac9am346o90t7l · Powoli mam dość tego auta. Wiecznie coś nie działa. Średnio raz w miesiącu wizyta w servisie. Połączenie z aplikacją działa przez dwa dni po wizycie, trzeci raz mam nabijaną klimatyzację bo nie mogą z zlokalizować wycieku, tylna klapa co jakiś czas przestaje się domykać,ustawienie stałej temperatury to jakieś nie porozumienie raz za gorąco raz zimno asystent pasa ruchu to też loteria raz się trzyma a raz zjeżdża sam po za pas pokazuje linie czerwoną daje sygnał ale nie naprowadza z powrotem. ***************************** /Wybrane (tak, jest tego sporo więcej) z ostatnich trzech dni..../ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 9 godzin temu, bergercs napisał(a): Katarzyna Zakrzewska tosSodrepnhcl lft2m2 1u852ta6a1ih5lgl05fa1hn4iamt7i 6:otk0we · Ta żółta ikonka mi się zapaliła jak wracałam do domu czy to coś groźnego. Robert Tost A jak wyłączylaś silnik czy próbowałaś go po 15 lub więcej minutach odpalić? Bo może znikła ikonka. Wtedy nie ma co się przejmować. Generalnie ta kontrolka więcej stresuje niż ma w sobie znaczenia. Często w niektórych autach system ,który ją załącza jest zbyt czuły. /check engine - taka bez znaczenia 🤣/ Nie raz w Opel Corsa miałem taki przypadek, ze zapalał się "check engine" po uruchomieniu silnika (np. przy słabym akumulatorze). Czasem po prostu bez większego powodu się zapalało. Wówczas zwykle wyłączenie i właczenie silnika rozwiązywało problem (poza przypadkiem słabego aku). Koleżanka w Citroen miała tak samo. Jeszcze inna koleżanka również wspominała (nie wiem czy w Toyota czy innej Skoda) że czasem jej się "check engine" zapalił i po wyłączeniu i zapaleniu już znikał. ... także zluzuj majty z tym: 9 godzin temu, bergercs napisał(a): /check engine - taka bez znaczenia 🤣/ ... bo poza pojawieniem się JAKIEJKOLWIEK kontrolki, należy przede wszystkim użyć mózgu, by poprawnie zinterpretować co ona oznacza (zwykły chwilowy błąd, czy poważna awaria). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia Godzinę temu, Kyle napisał(a): Nie raz w Opel Corsa miałem taki przypadek, ze zapalał się "check engine" po uruchomieniu silnika (np. przy słabym akumulatorze). Ale tu jest nowe auto i nowy akumulator. Miałem wiele aut, ale nigdy nie miałem check przy słabym aku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia ... ale czy nigdy nie zapalił Ci się "Check Engine" na zasadzie zwykłego błędu komputera? Jeśli nigdy, w żadnym samochodzie, no to pogratulować. Ja słyszałem, że w dzisiejszych czasach nowoczesnych aut i to europejskich, nie jest taki "pomyłkowy check" czymś nadzwyczajnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano Piątek o 13:02 Zgłoś Opublikowano Piątek o 13:02 4 godziny temu, Kyle napisał(a): ... ale czy nigdy nie zapalił Ci się "Check Engine" na zasadzie zwykłego błędu komputera? Jeśli nigdy, w żadnym samochodzie, no to pogratulować. Ja słyszałem, że w dzisiejszych czasach nowoczesnych aut i to europejskich, nie jest taki "pomyłkowy check" czymś nadzwyczajnym. Nigdy, obecnie mam dwa auta, jedno niemal nowe i też się nie pali póki co. To, że potrafi się w jakimś europejskim nowym zapalić check to raczej rzadkość, zdarza się nie zaprzeczę, ale to promil.. Nie bierzesz pod uwagę, że tego sprzedaje się grube miliony rocznie a chińskich...cóż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano Piątek o 15:18 Zgłoś Opublikowano Piątek o 15:18 (edytowane) W prywatnych raz mi wywaliło checka wraz z info o awarii układu oczyszczania spalin - gdy spaliła się grzałka sondy diagnostycznej, przy około 300 000 przebiegu. Dla chinoli to po prostu kolejna lampka. ********************************************** Jaecoo J7 Polska🇵🇱 **** Jaecoo J7 Polska🇵🇱 Judyta Brzezińska · dspetoSrnoiaml4a84hg1fi4gz29iu16h 5h0f2g9gf6oh1a610957h2i5d. · Cześć grupowicze Mam pytanie, czy ktoś zauważył w swoim aucie, że nie działa zamykanie z kluczyka jak jest się z tyłu za samochodem ? Usługi Autokarowe Paweł Tomczak Zamykanie to jest chociaż po aktualizacji działa tak sobie ale zamykanie jest tylko otwieranie nie bo domyślnie jest do otwierania bagażnika Judyta Brzezińska U nas jak stoimy za autem to nie da się zamknąć auta kluczykiem Nowicki Paweł Generalnie otwieranie i zamykanie tego auta to dramat. Ile razy mieliśmy czuwające auto bo się odeszło od auta grzebiąc w bagażniku aż do rozładowania baterii do zera. Krzysztof Kukuć Nie mam żadnego problemu , zasada prosta jeśli zamykasz z przycisku to auto reaguje wolniej i musisz być bliżej żeby się otworzyło Jeśli zamykasz otwierasz przez odejście auto po kilku razach uczy się najczęstszych sytuacji i otwiera tak by byłonjaknnajbardziej dogodne np na myjni już nie otworzy jeśli zamkniesz kilka razy itp Jeśli coś się nie podoba reset do ustawień fabrycznych kluczyk będzie przyswajał na nowo twoje zachowanie Judyta Brzezińska Krzysztof Kukuć auto było już w serwisie w tej sprawie, została wymieniona antena w tylnym zderzaku i sytuacja cały czas się powtarza. Nie ma problemu z otwieraniem auta, nawet z bardzo daleka i bez względu czy jest to z przodu auta czy z tyłu, ale jeśli chodzi o zamykanie, to będąc z tyłu nawet metr od auta nie chce się zamknąć, dopiero ja przejdzie się bardziej w bok to się zamknie. *************************************** Edytowane Piątek o 18:05 przez bergercs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Piątek o 20:46 Zgłoś Opublikowano Piątek o 20:46 7 godzin temu, B@nita napisał(a): To, że potrafi się w jakimś europejskim nowym zapalić check to raczej rzadkość, zdarza się nie zaprzeczę, ale to promil. Taki promil, że tak parę osób popytałem, to mieli taki przypadek ... a jeżdżą tylko "europejczykami" (+Japonia). No ale OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano Sobota o 21:11 Zgłoś Opublikowano Sobota o 21:11 Chery Tiggo 9 PHEV - Porady, Leasing, Pomoc PL: ********** Mateusz Furmaniak oopSdetnsr3ltm44hct3ggl932g37iztia0llomh.40g d152ffg7u83icg4 · Czy miał ktoś z was problem ze składaniem drugiego rzędu siedzień? Rano działało po południu już nie. Przyciski sterowania na drzwiach działają normalnie. FlexiDrive Invest a.s. · Meli jsme to taky. Vse jsme udelali ovladanim na dverich. Druhy den zas bylo vse v poradku a od te doby nic. Radek Paszkiewicz ja miałem dotąd dwa razy. Każdorazowo "naprawiało się" po zamknięciu auta i odczekaniu kilkunastu minut. Auto musiało się zrestartować. Janusz Kowalski Musiałem odłączyć akumulator . Po podłączeniu zadziałało . Michał Matusiak U mnie działa normalnie do momentu jak nikt nie siada w 3 rzędzie, ale jak już usiądzie dziecko z tyłu to nie skalda się do końca i fotel pasażera trzeba cofać samemu Mateusz Furmaniak Oooo właśnie u mnie jest tak samo. Dzisiaj rano szkolenie dla żony bo miałem wypad na moto. Pojechała sama po teściów. Za chwilę telefon że nie działa jak dziecko włożyła do tyłu Dawid Murdzek Działa tylko jest jakiś czas na to po otworzeniu samochodu jest chyba kilka minut aby nacisnąć rozkładanie potem nie działa tak samo po rozłożeniu jak za długo poczekamy to też nie działa…. Jak robimy to szybko po otwarciu i zaraz jak dziecko zajmie miejsce w trzecim rzędzie to działa za każdym razem ************************************** Beijing 5 Polska: ********** Agnieszka Kwiatkowska notrSdspeo7m8423c.i1i00f76li6o53g 22gz183l14a681g5m49l0cd2h6 · Czy ktoś z użytkowników miał problem z brakiem tabliczki znamionowej podczas przeglądu technicznego pojazdu. Hmmm, problem zgłoszony w serwisie i dealera, tabliczka zamówiona i dostarczona. Teraz jest problem z danymi na tabliczce i w dowodzie rejestracyjnym i kolejny przegląd nie przeszedł. Jarosław Skonka Jak to kiedyś nowy samochód przegląd po 3 latach, to czemu macie już przeglądy, pytam bo czekam na odbiór Agnieszka Kwiatkowska Moje auto jest z instalacją gazową, więc przegląd co roku. Podczas rejestracji auta w wydziale komunikacji nie zmieniono daty w dowodzie rejestracyjnym. Powinna być zmieniona. Nie po trzech latach kolejny przegląd lecz po roku. Zgłosiłam się na przegląd. Pierwszy przegląd otrzymałam warunkowo na dwa tygodnie. Na mój koszt. Zgłoszenie w serwisie i dealera, na tabliczkę czas oczekiwania trzy tygodnie. Wymagany kolejny przegląd ponieważ upłynęły dwa tygodnie, kolejny przegląd jak otrzymałam zapewnienie na koszt BAIC. Jak napisałam wcześniej tabliczka jest nieprawidłowa. Kolejny przegląd jest warunkowy, możliwe jest nawet zatrzymanie dowodu rejestracyjnego przez osobę dokonująca przeglądu w stacji kontroli pojazdów. Co dalej, dam znać w przyszłym tygodniu. ********** Kamil Skorupa sonSerodpt7i ahmfmfig6td3tc9ug4ff009f4iu0t1z1ao0391u8l.87gm1 · Witam. Miał ktoś problem z wycieraczkami? Nie chcą się załączyć, tylna działa a przód nie chce *********************************** Chery Tiggo 4 Hybrid - Porady, Leasing, Pomoc PL ********** Maciej Ka Najbardziej zasłużony współautor · Sstorodnepui4mf.mz1ic121h7hdl0310f29mamo1aft7g6g1h7 g4al1gl7 · Czy ktoś mial taka sytuacje ? EPC EDIT: samo zniknęło ********************************* Chery Tiggo 8 PHEV & ICE - Porady, Leasing, Pomoc PL: ************* Chery Tiggo 8 PHEV & ICE - Porady, Leasing, Pomoc PL Konrad Binienda · Seontdsropc:9tg3mz6a1c1o33iggua t80oWm01u2tcthcic uh39mjrg2t · Cześć, mial ktos problem z lusterkami przy cofaniu? Jakis tydzien temu zdarzyło sie, ze sie opuściły i nie podniosły. Przywrócenie ustawień kierowcy je przywróciło do normalności. Jednak nadal sie nie podnosiły po przejściu R do D. Auto wróciło do domu, wstawione na noc do ladowania, rano bylo wszystko ok. Dzis zeswirowaly calkiem. Po wybraniu R pokazuja niebo. Miał ktos z Was taki problem ? Nie bylo myte, nie bylo deszczu, wszystkie inne regulacje działają normalnie. Kajetan Mudlaff Ustaw jeszcze raz jak powinny się obracać. Mi tak sie zrobiło po aktualizacji ************************************* MG HS Polska ****** MG HS Polska Małgorzata Bro · pteodnsorShma9ifg7zhu04tuh0mg d2o051ll96uh.105giuui6i6i4g271 · Mam mg hs w manualu. Czy spotkaliscie się moze z problemami podczas zmiany biegów. W moim, zwlaszcza jedynka i dwojka czasami wchodza z problemami - nie do konca, cos jakby haczy. Z pozostalymi biegami w tym wstecznym tez sie take coś zdarza. Na serwisie twierdza ze wszystko jest ok.że ten te skrzynie tak mają i nie widza problemu. Mateusz Wierny Norma ona taka toporna jest trzeba było kupic automat pare tys drożej Paweł Dalecki Malgorzata Bro w moim hs mam podobny Problem ale tylko przy zmianie z1 na 2.Z wielu komentarzy i w servisie czytalem slyszalem ze te typy tak maja.Ja w swoim ******************************* Jeszcze na BAIC było tam, ale jak w sporej części grup, wszelki enegatywne wpisy są usuwane, tym razem zdążyłem zrobić screena: /tutaj był wpis/ /Filmik przedstawiał tłuczenie się w silniku/ Gdyby ktoś się chciał kupić powyższy samochód to ogłoszenie z 24 marca: Sebastian Jankowskidodał(a) post w:BAIC Polska oodrnetSps900:lcmfr8 aa045410c8mm8 2m45a07tm217lt44l8ao80a2 · Sprzedam Baica 5 Luxury 2024 rok przejechane 20 000 km, po pierwszym serwisie. Cena 93 000 zl. Telefon 609 092 415. /:-)/ ********************************* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano Niedziela o 18:34 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:34 OMODA 5 2025 Polska *************** Ania Anczarska 10 godz. · Czy ktoś z Was miał podobny problem w Omoda 5 Premium? W moim aucie (zakup listopad 2024) odspoiła się powłoka lakiernicza na tylnym zderzaku/dyfuzorze po zwykłym myciu na myjni, bez żadnego uderzenia czy uszkodzenia mechanicznego. Złożyłam reklamację i obecnie walczę o wymianę elementu. Jestem ciekawa, czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem i jak sprawa została rozwiązana. Sebastian Góral Ania Anczarska to widać że tam nie było fizycznego uderzenia jak dla mnie powinni to uznać na gwarancji szczególnie że jest to w takim miejscu dość wydaje mi sie korzystnym dla pani bo jak widać na rantach elementu jest lakier więc to nie było przetarcie jakimś przedmiotem a wydaje mi się że to wina podkładu (chodź nie jestem lakiernikiem) dlatego lakier odpada Ania Anczarska Jacek Bień twierdzą ze uszkodzenie mechaniczne- poprosiłam o ekspertyzę- cisza. *********************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano Poniedziałek o 08:45 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 08:45 W dniu 17.04.2026 o 22:46, Kyle napisał(a): Taki promil, że tak parę osób popytałem, to mieli taki przypadek ... a jeżdżą tylko "europejczykami" (+Japonia). No ale OK. Jasne, a co masz odpisać sam posiadając chińskiego ulepa? Rozumiem, że bronisz własnego wyboru, ale proponuje jednak być bardziej obiektywnym. Ja znam wiele osób ale jakoś nikomu nie pali się choinka w nowych autach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Poniedziałek o 14:59 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 14:59 (edytowane) 6 godzin temu, B@nita napisał(a): Jasne, a co masz odpisać sam posiadając chińskiego ulepa? ... że jeszcze nie zaświecił mi się check engine, w przeciwieństwie do germańskiej Opel Corsa, którą miałem poprzednio :] ps. SKODA: Cytat r/skoda • 7 mies. temu Urkraft123 Kontrolka Check Engine w zupełnie nowej Skodzie Superb Cześć wszystkim, Właśnie kupiłem zupełnie nową Skodę Superb (mniej niż tydzień temu) i dzisiaj zaświeciła się kontrolka Check Engine. Samochód na razie jeździ dobrze, ale dziwnie jest, że coś takiego dzieje się w tak nowym pojeździe. Czy ktoś inny miał coś podobnego z nową Skodą (lub ogólnie samochodami grupy VW)? Czy to może być coś drobnego, czy powinienem się martwić? Oczywiście skontaktuję się z dealerem, ale jestem ciekawy, czy inni też mieli taką sytuację zaraz po odbiorze. źródło: https://www.reddit.com/r/skoda/comments/1nqcjht/check_engine_light_on_brand_new_skoda_superb/?tl=pl next: Cytat Check Engine w nowym TSI 2.0 190 hp Post autor: pmi » 24 kwie 2021, o 11:34 Cześć, nalot w nowym kuraku mam 640 km. Dzisiaj w czasie spokojnej jazdy ze stała prędkością ok 110 km/h wyświetlił mi się (i został) czek engine. Na ekranie nie ma żadnych informacji natomiast w OBD11 zobaczyłem: Nieszczelność w układzie ssącym, Kod błędu: P227900, Stan: Statycznie. Błąd skasowałem i na razie nie w®wócił (ale prawie nie jeździłem). Czy to jakaś typowa historia oraz czy powinienem z tym jechać do serwisu? Pozdrawiam Piotr źródło: https://www.superbclub.pl/viewtopic.php?t=13082 Volkswagen: Cytat Kontrolka silnika - check engine Post autor: Brand12 » 24 maja 2021, 21:53 Witajcie! Odebrałem auto z salonu, ujechałem pierwszych 250km mega, mega ostrożnie i delikatnie. Było to kilka dni temu. A dzisiaj ni z gruszki, ni z pietruszki, zaświeciła się kontrolka silnika - check engine. Poza tym nic. Auto jeździ normalnie, żadnych informacji w statusie. Czytałem, że to może być przejściowe - poluzowany korek paliwa albo dużo wilgoci w powietrzu. Fakt, przedwczoraj sporo padało. Macie jakieś pomysły? Nie bardzo mam chęć na wizytę w serwisie, a już na pewno nie na zostawienie tam auta. Trochę to skomplikowane, bo mam tam 50km. Pozdrawiam! źródło: http://www.t-rocforum.pl/viewtopic.php?t=767 Edytowane Poniedziałek o 15:08 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Poniedziałek o 15:14 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 15:14 (edytowane) 6 godzin temu, B@nita napisał(a): Rozumiem, że bronisz własnego wyboru, ale proponuje jednak być bardziej obiektywnym. No to źle rozumiesz. Piszę o tym, jak pytałem znajomych w pracy, jak mi się w poprzednim (niemieckim) aucie check engine zapalił, to znajomi właściciele "europejskich ulepów" powiedzieli mi, że też im się tam kiedyś zapaliło i po ponownym uruchomieniu zgasło. Także proponuję być bardziej obiektywnym. Edytowane Poniedziałek o 15:15 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano Poniedziałek o 17:34 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 17:34 KGM Torres // Torres HEV: ************** KGM Torres // Torres HEV SereneSeahorse263 · dnoSseotrp1ai9i302012kh37l1g46w49 :011c10t nc1f30o 7it4fmu2e · Wczoraj została klamka od drzwi w ręce. Dziś diagnoza wstępna nie ma w całej Europie części zmiennych. Wycena od 500 wzwyż choć samochód ma rok i jest na gwarancji to juz chcą kasę wydoić. Torres Arkadiusz Zadroga Mi odpadł ten plastikowy trójkąt co jest przy klamce. Wymienili cały komplet, powiedzieli że to jakaś wada która również pojawia się przy korando. Arkadiusz Zadroga Trzeba się upierać i robić na gwarancji Aleksandra Brzezińska Arkadiusz Zadroga dokładnie, mi w korando odpała i wymienili na gwarancji SereneSeahorse263 Ogólnie moderator tej grupy ma rozmach ja to wstawiłem około miesiąca temu ale spoko. Nic sie nie zmienilo w sprawie klamki Łukasz Lajk Janczak SereneSeahorse263 dalej czekasz? SereneSeahorse263 Łukasz Lajk Janczak powiedzieli 3 miesiące czekania Łukasz Lajk Janczak no ja mam podobną sytuację, nie powiedzieli mi nic jeśli chodzi o termin, początkowo koszt ok 700-800zl a dziś dostałem sms że czekają na części i że naprawa powinna być w ramach gwarancji, bez kosztowo dla mnie Monika Mirosław Karasiewicz Do serwisu muszą wymienić ma gwarancji u nas w serwisie wymieniamy na gwarancji klamka przychodzi juz w kolorze co do dostępności trzeba sprawdzić po numerze vin AutoSanok KGM Ziemowit Ziobrowski Witam. Też mi została... Tak serwisy naciągają... We Wrocławiu czekałem 2 miesiące i jak przyszła to niedorozwoje zamówili w innym kolorze. Koszt 250, gwarancję odrzucili. Więc by nie czekać to...sam naprawiłem wystarczy lutownica do plastiku i zatapiasz 5 drutów po obwodzie i trzyma jak nowa Kamila Iwanek Jajszczyk Moj ma 3 lata, też mi klamka w ręce została. Jednak juz przyszła i będą na gwarancji wynieniac. Przyszła w niecałe 2 tyg. ****************************************** MG - Polska Grupa Miłośników ************ Anna Kukwa onptdSoersm756cl6g1cli96u11c56u00im9ha1a4m00hn2439t8210 li0m · MG HS 2022. Po naciśnięciu przycisku start/stop, silnik nie uruchamia się, dopiero po dwu lub trzykrotnym restarcie uruchamia się. Czy ktoś miał taki problem i wie jaka jest przyczyna? *********** MG - Polska Grupa Miłośników Marcin Komorowski · Obiecujący współautor · soptoSrned.u70c 76d324ca30m4013g43tlcza5uh44famiug4gg914go01 · Cześć dziś hs1 zgasł mi na rondzie i już nie można odpalić. Zepchnelismy na bok odłączałem akumulator i nic. Elektronika zwariowała nawet szyby nie chcą się normalnie zamknąć. Hs1 2024 exlusive automat. Jutro dzwonię do dealera. Agnes Agnesk Po co jutro? Dzis zadzwon a jutro post na fb wrzuc. I zostawiles auto na rondzie? Czy wezwales pomoc MG? Piotr Pe Agnes Agneskpost jest pewnie z wczoraj , z niedzieli tylko teraz został zatwierdzony Pa Ski U Nas taka sytuacja!!!! - MG HS exclusive 2024r. Po 40 tys. km wymieniono mechatronikę, a auto nadal nie działa. Już w dniu odbioru zaczęło szarpać… Po 3 dniach znowu wróciło do serwisu, bo przestało odpalać. Jesteśmy już 3 miesiące bez samochodu i kompletnie bez pomocy – ani serwis, ani dealer nie chcą wziąć odpowiedzialności, tylko nas zbywają. Mało tego – w serwisie w GRATISIE połamali plastiki i zapomnieli dokręcić nadkole (serwis w Bydgoszczy). Naprawdę zaczyna brakować cierpliwości… ktoś miał podobnie i udało się to jakoś rozwiązać? *********** Oscar Ptaszek pSesodrnot203itt1u7mgm7h lm2gf57doth11131807m7.1g2g0mh1a49zf · Cześć, czy ktoś z Was ogarnął temat komunikatu o niskim poziomie akumulatora, czy jesteśmy skazani na jeżdżenie z tym problemem? U mnie temat ciągnie się od samego początku, czyli od listopada 2024. Auto było już 5 razy z tym tematem w serwisie (3x MG Grupa Bemo Janki, 2x MG Krotoski Wawelska) i za każdym razem kończy się to samo: ładowanie akumulatora, test „wszystko OK” i jakieś aktualizacje. Problem oczywiście wraca. Najlepsze jest to, że jak robi się cieplej, kontrolka wraca regularnie co 3–4 tygodnie. Zimą potrafi być spokój nawet 2 miesiące, ale wystarczy wyższa temperatura i znowu to samo. Czyli ewidentnie coś jest nie tak, tylko nikt nie potrafi tego naprawić. Szczerze mówiąc, mam już dość jeżdżenia po serwisach i słuchania, że „teraz powinno być dobrze”. Wrzucam zdjęcie komunikatu i napięcia – żeby nie było, że coś sobie wymyślam. Auto jeździ codziennie ok. 13 km w jedną stronę, więc to nie jest kwestia krótkich tras Damian P Ja taki miałem i odłączyłem akumulator na całą noc a przy okazji podłączyłem go do ładowania. Od 2 tygodni komunikat mi nie wyskakuje. Po podłączeniu Aku trzeba skręcić kierownica w lewo i w prawo i zaprogramować szyby i żadnych wtedy błędów nie ma. Darek Ciężki MIAŁEM TO SAMO W mg3 HYBRYDA pojawiło się przed świętami 21 grudnia 222 .12 dzwoniłem do serwisu kazali podładować aku nic nie pomogło, 24,25,26 grudnia to samo odpalanie i jeżdzenie ponad godzinę bocznymi drogami nic nie dawało napięcie ładowania było 13,9. Za każdym razem jak wsiadałem do samochodu robiłem zdjęcie komunikatu. 27 grudnia zonk samochód nie odpalił czarne ekrany. wezwałem assistans przyjechał mobilny mechanik odpalił boosterem. oczywiście zdjęcie zlecenia z assistans też zrobiłem. W poniedziałek 29 grudnia pojechałem do serwisu Krotoski Poznań pokazałem zdjęcia trochę się zdziwili zostawiłem samochód. dzwonili w międzyczasie że sprawdzili wszystko podładowali aku małym prądem i że wszystko wporządku. odbierałem samochód po 7 stycznia kiedy zaczynały się mrozy było -11 samochód zasnieżony odpalił na tyk .od tej pory żadnych problemów a było po -20 samochód cały czas stoi na dworze i palił bez problemu. Dlatego radzę samemu nic nie kombinować porobić parę zdjęć tego problemu najlepiej przez parę dni i wtedy jechać do serwisu i pokazać zdjęcia i filmiki ( też nagrywałem podczas jazdy szczególnie parametry ładowania ). samochód na gwarancji niech robią lub wymienią aku( w ogólnych warunkach gwarancji z grudnia 2025 MG Polska jest że akumulator 12 V podlega Oscar Ptaszek Darek Ciężki nic nie robie na własna rękę , tak jak pisałem auto było z tym tematem już 5 razy w serwisie (raz laweta) i problem wraca mimo aktualizacji testów itp … dlatego pisze ten post bo może komuś się udało rozwiązać problem w innym serwisie niż mg wawelska/mg janki bo tam już byłem ******************************************************* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano Wtorek o 19:48 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:48 Geely Polska - Auto klub Tomek Adamczyk · toSerndspog0tlg4tuflf3dci0lg6oc6at707710hu5c5uz420glgc.umf 1 · A czy jest tu jakiś prawnik? Sytuacja jest kuriozalna. Auto jest sprzedawane z określonym wyposażeniem , każdy z nas na tej podstawie decyduje czy kupić to czy inne, a tu okazuje się że część funkcji nie działa i nie wiadomo kiedy zadziała. Maciej Laszczyński Nie ma też dwustrefowej klimy, podgrzewanej kierownicy (w pierwszych folderach była), rolety bagażnika dywaników gumowych, kabla do ładowania. Tego wszystkiego nie otrzymałem w Długołęce do dnia dzisiejszego auto odebrane w grudniu. Jedynie dostałem ładowarkę. 3,5kW jednofazwoą igrorek Maciej Laszczyński a mi obiecana ładowarka przy zakupie, no i co kupiłem i przy odbiorze powiedziano że nie dostanę, okłamali w salonie Agnieś Kraw Maciej Laszczyński czy w zamówieniu są wszystkie te rzeczy o których Pan wspomina ? ******************************************************** BAIC Polska Aleksander Franków · osSetnorpdco1r78209m1:1708ajWahf888966l90 0m18l 0gzf67mlo6m6 · Dziwna sprawa, prawy migacz się włączył i juz sie nie da go wyłączyć, ktoś miał coś takiego? Odłączenie aku nie pomaga, zobaczymy co jutro serwis powie ********************************************** BAIC 7 Poland Paweł Mateja · psoeotndrS.u4ml62g9t6ti19h5 hm5gh6uild34mg5111ga053a43z5lol4 · Hej, czy komuś kto głosił w marcu "wodę" w reflektorach zostały one wymienione ? Czy nadal oczekujecie ??? Marcin Sowiński Nadal oczekuje i ponadto w serwisie nikt nic nie wie co i kiedy Marcin Głowacki Ja czekam od stycznia jak tylko odebrałem auto. Podobno lampy są natomiast czekamy na pas przedni ledowy bo też był zalany wada. Dodatkowo czekam na przewód cisnienia ABS bo też niema i niewiadomo kiedy będzie... Łukasz Michalski Baic Katowice (przy Salonie Volvo/Kia), nie uznają tego za wady - a już mi się zacieki porobiły. Jutro tam dzwonimy, bo to przesada z takimi kroplami na lampach jeździć. Agnieszka Kurnyta Łukasz Michalski nam uznali. Czekamy na lampy. Wcześniej pisalam 3 tygodnie- zle zrozumiałam meza. 3 miesiace. Pawel Górecki Ja też czekam na lampy i przewód ciśnieniowy ABS od stycznia Łukasz Krause Ja czekam od stycznia niby płyną Arkadio Aro Arkady U mnie w marcu wysuszyli i powiedzieli że jak się powtorzy to wymienią. Dotychczas nie mam problemu. **************************************************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano wczoraj o 06:49 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 06:49 W dniu 20.04.2026 o 17:14, Kyle napisał(a): No to źle rozumiesz. Piszę o tym, jak pytałem znajomych w pracy, jak mi się w poprzednim (niemieckim) aucie check engine zapalił, to znajomi właściciele "europejskich ulepów" powiedzieli mi, że też im się tam kiedyś zapaliło i po ponownym uruchomieniu zgasło. Także proponuję być bardziej obiektywnym. Tak, tak, znajomi...jeszcze dodaj serwisantów. 🙂 W dniu 20.04.2026 o 17:14, Kyle napisał(a): No to źle rozumiesz. Rozumiem bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu MG 3 Polska 1.5 benzyna i Hybrid+ Michał Włodarczyk · pSnrsdotoe1ii7atu99gu963mm5ggut1gzoi1m077c8 i004u.5dm78fah02 · MG 3 benzyna, wypadający zapłon - kontrolka "check engine" na kilka sekund, tylko na mrozie. Parę osób tutaj pisało, że sprawę załatwia aktualizacja oprogramowania sterowania silnika, że takie zalecenia daje producent. Wojciech Bary pamiętam Twój post, napisałbys coś więcej? Byłem w serwisie w Tarnowie, odczytali błędy, ale powiedzieli że nic z tym nie zrobią xD, jak naciskałem o aktualizacje oprogramowania, to że niby MG główny, nic takiego nie zaleca. Więc jest problem, ale nie robimy nic, jak się pojawi jeszcze raz, to zgłosić Dominik Mill Czyli u nas to samo co w Australii, mnóstwo awarii i milczące ASO, mogliście poczytać, zanim kupiliście mg Wiktoria Ogrodnik Mi na serwisie Pan powiedział że podłączyli pod komputer i że to spadek napięcia akumulatora Poczekam do zimy i wtedy problem zgłoszę ponownie… ******************************* Chery Tiggo 9 Polska ********** Chery Tiggo 9 Polska Jakub · reosnoptSdf942tg mag12ilzc4gd8l09622fm18ol21.iagf01a274630gt · Czy ktoś z was miał problem ze skrzypiącym fotelem kierowcy w T9? PL Morek Tak *************************************** MG HS Polska Rafał Wronowski · dpetrsoSon.c6f27153t9448056i8f5gt1t7m0au345zlf999df2 1ohgh3c · Mam pytanie mam problem z MGHS II Wylądował w serwisie bo zaczął się problem z biegami (automat).Wyskoczył jakiś błąd awaria czujnika spalin i zaczął tracić moc dziwnie zachowywał się przy redukcji albo wbijaniu biegu. Trwa to jakąś chwilę później zaczyna jeździć normalnie i kontrolki gasną .Po kilku km znowu problem wraca .W serwisie błądzą po omacku, a to nowy soft wgrali i stwierdzili że jak się powtórzy to wymiana skrzyni biegów.Na tą chwilę czekają na info od Producenta co dalej robić. Czy ktoś miał podobny problem Katarzyna Grzeszczak My dziś też jedziemy na serwis. Nagle wyskoczył komunikat usterka emisji spalin i auto straciło całkowicie moc . Za którymś razem w końcu odpalił . Komunikat też po kilku godzinach znikł. Teraz wydaje się ok. Ale i tak chcemy to skontrolować. Auto automat hs 2025 przebieg 2000. Kupione ledwo co . Rafał Wronowski Katarzyna Grzeszczak Dokładnie takie same objawy chociaż ja mam przejechane 26k Dariusz Grycan Już było gdzieś na grupach MG. Wymiana jakiegoś czujnika pomogła ************************************************* MG - Polska Grupa Miłośników Jaroslaw Konieczny · derpSsotno.10t0gg63i2a7lu631g44448368hotca3dfg 086z509g2069i · Siemka, miał ktoś problem z tabletem w HS z 2021? Przestał działać, słychać tylko trzaski w głośnikach co jakiś czas, nie ma dźwięku migaczy no i nie można włączyć ogrzewania szyby lub nawiewu, bo fizyczne przyciski też nie działają. Dawid Matysiak Przytrzymaj guzik domku pod radiem takiej 10-15 sekund żeby zresetować ********************************** Moto-TMT.pl - Inspekcje Samochodów i Motocykli adodał(a) post w:CHERY Klub Polska ordstnoSpe53217fh5.gc0zuuil90c48at20u gafdaomht7g974i1t3m46i · Odbiór nowego auta z salonu Chery Tiggo 8 PHEV, wersja Prestige, 1.5 T-GDI PHEV (279 KM), kolor Sea Blue, wnętrze Black-Brown, 2025 rok Miejsce inspekcji: Gdańsk Cena: 164 900 PLN (przed rabatami) Zostałem poproszony o weryfikację Tiggo 8 w jednym z moich „ulubionych” salonów Chery w Gdańsku Oczywiście chętnie pomogłem — to już kolejny egzemplarz tej marki, który sprawdzam, więc byłem ciekawy, jak tym razem wypadnie Tiggo 8. Na pierwszy rzut oka auto prezentowało się bardzo dobrze - Salon ładnie przygotował pojazd do weryfikacji wydania, natomiast jak zawsze — diabeł tkwi w szczegółach. Przechodzimy do konkretów Inspekcja (składająca się z 12 kategorii i kilkuset punktów kontrolnych) wykazała: Liczne wtrącenia lakiernicze – obecne na masce oraz słupkach. Typowe defekty jakościowe lakieru, niestety często spotykane w tym modelu, szczególnie w kolorze Sea Blue (z doświadczenia: nadwozie w kolorze i czarne wypadają pod tym kątem gorzej niż np. szary/biały). Uszkodzona uszczelka szyby tylnej lewej – wada montażowa, której naprawa możliwa jest wyłącznie poprzez wymianę całej szyby. Na chwilę obecną: • uszczelka została zabezpieczona • decyzja o ewentualnej wymianie została odroczona • temat będzie weryfikowany podczas pierwszego serwisu dotarciowego Punktowe wgniecenie lewego tylnego błotnika – niewielkie uszkodzenie: • brak naruszenia struktury lakieru • kwalifikuje się do naprawy metodą PDR (bez lakierowania) *************************************** Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergercs Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Beijing 5 Polska Omar Bg · edoStrpson62m4ghg.0z26cugo4u0g2m98 4atu9f18fg53hcg072g08cud5 · Dzień dobry, przy wysokich prędkościach po stronie kierowcy słychać świst wiatru, uszczelka na drzwiach sprawdzona, zauważyłem że na rogu trzyma się takimi klipami ale raczej przy domknięciu powinno być szczelne, zastanawia mnie napełnienie błotnika ta guma co widać od strony drzwi, ona jest tak o wsadzona ale nie uszczelnia do końca może być to? Czy to od szyby? Ktoś poradził sobie z tym? Pozdrawiam. Jakub Marciniak Myślę że to kwestia uszczelki. Ten sam problem, oczywiście w serwisie problemu nie ma... Leszek Lesz Mam to samo zgłaszam za każdym razem i coś tam robią, smarują itp ale problem jest zwłaszcza przy dużych prędkościach i bocznym wietrze. Chce sam zacząć działać bo mnie to drażni, jak coś zdziałasz daj znać Sebastian Danel Też zgłaszałem teoretycznie wymienili mi uszczelkę totalnie nic nie pomogło Jacek Sosna Mam to samo. Bez pomysłu.... Robert Dowbór U mnie wymienili uszczelkę w serwisie. Wydaje mi się że jest lepiej albo może jeszcze nie trafiłem na odpowiedni wiatr boczny ponieważ tylko wtedy był ten efekt otwartej szyby. Karol Chmielewski Wróć do początków tego forum, wszystko było opisane. Niestety, TTTM. **************************************** BYD Seal U DM-i Polska Ej Gienek · nodtpseorS36gi45n001utia24af4m852lha6t4672fca4u5 m6la29374m1 · Witam grono. Mam dość duże rozbieżności w temperaturze podawanej wewnątrz pojazdu a faktyczną temperaturą. Samochód stoi całą noc na zewnątrz, gdzie rano temp. wskazuje 7°C, a w samochodzie ( po odświeżeniu ) 23°C. Wydaje mi się, że może to mieć wpływ na działanie klimatyzacji. Dajcie znać, jak u Was. ************* BYD Seal U DM-i Polska Jarek Czachor · Obiecujący współautor · ndrosSetopa114ag211lf9chgh0fa3t.c9g7f10d3iga maz0mf5g572o69m · Po podpięciu bagażnika rowerowego z 3 rowerami na hak boost ustawił tryb Normal i nie mogę go zmienić na inny podczas. Również spalanie z pełnego baku 1000 km zmieniło sie na 620km. To normalne ?:) W czasie drogi przy ustawieniu poniżej 100kg na hak można wymusić eco aby zasięg był większy ? Jacek Gaik Coś mi się wydaje, że samochód automatycznie wszedl w tryb holowania i myśli, że ciągnie nie wiadomo jak wielka przyczepę i dlatego zablokował sie w trybie normalnym i zmniejszyl prognozowany zasięg. Ale realnie nie ma to większego znaczenia przy spalaniu i zasięgu. Jarek Czachor Po podpięciu bagażnika wie, że ma przyczepkę i można wybrać jej wagę do 100 kg lub powyżej. Jutro pierwsza dłuższa trasa z rowerami dlatego wszystko nowe i nie znane. ********************************************** OMODA 5 2025 Polska Damian Jachniak · tSpdsroeonu42111 dgh9mm8261a9a7a7og0mtu328l96u3l3z44u06.h949 · Cześć, czy mial ktoś podobny problem z zasilaniem w Omodzie 5 HEV? Dzisiaj, na stacji benzynowej, po normalnym wyłączeniu samochodu, tak jakby odcięło zasilanie i po wyjściu nie mogłem go zamknąć z kluczyka (mam wyłączona opcję automatycznego otwierania i zamykania po zbliżeniu sie do samochodu). Wsiadłem do samochodu i chciałem uruchomić, też zero odzewu. Otworzyłem maskę i przy otwarciu zasilanie wróciło i elektronika sie włączyła (dziwna sprawa). Dojechałem do domu, wyłączyłem normalnie samochód, zamknąłem z kluczyka (nie złożył lusterek) i znów stracił zasilanie, tylko że na amen. W tym momencie nie włącza się, na nic nie reaguje, a do środka wchodziłem używając kluczyka awaryjnego. Dodam, że nie było żadnego komunikatu o rozładowanym akumulatorze, a samochód odebrany w lutym. ******************************************* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...