Sarkazz Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Dla polepszenia samopoczucia możesz kupić. To zalezy czy wierzysz w kable :wink: A po co wydawać 1,5k skoro za 1,2k jest... http://www.skapiec.pl/site/cat/29/comp/97766 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiler86 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Pomieszczenia posiadam różne, w domu to <20m2 a w akademiku to nie wiem, trzeba mierzyć. Mam dwie opcje między którymi sie wacham: 1. kupić subwoofer + np. Dali concept 1 lub 2 lub wharfedale 9.1 (muszą być efektywne, tzn. "głośne") 2. porządne podłogówki, takie, żeby basu nie brakło i potrafił zatrząść (przydałoby mi sie posłuchać kody av702, a nie mam gdzie), albo Jamo E680 - 2x20cm w jednej kolumnie, to już coś, a i wykonanie niegłupie. Nie chce wywalać kasy w błoto i później zmieniać jak mi nie bedzie pasowało. Nie chce też kupować drogich kolumn, skoro są też troche tańsze i też dobre jak koda702 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 a nie zastanawiales na paradigmami monitor 3, mini monitor, focus ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiler86 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 W sumie to nie zastanawiałem sie nad nimi, bo to za droga firma. ciekawi mnie jak gra koda av702 i jaki bas z niej uzyskam, ewentualnie podobne kolumny w c. ok. 1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 W sumie to nie zastanawiałem sie nad nimi, bo to za droga firma. ciekawi mnie jak gra koda av702 i jaki bas z niej uzyskam, ewentualnie podobne kolumny w c. ok. 1000Pamiętaj że wzmacniacz też ma wpływ na bas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaj007 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Kody AV-702F to bardzo dobre kolumny do większych pomieszczeń. W tej cenie nie mają specjalnie konkurencji. Jeżeli nie masz dużego pokoju to można poszukać jakiś lepszych monitorów. Ile masz na wzmacniacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eoomateoo Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Oka, wczoraj wreszcie skompletowalem sprzet (Rotel RA-931 MkII I Wharfedale 9.1) i musze powiedziec ze odpadlem! :blink: Odpalilem, siadlem i oniemialem. Myslalem ze bedzie znaczna roznica w stosunku do Creative P380 (ok., tani zestaw) ale nie myslalem ze az taka! Po prostu slysze muzyke! :D A jaka przestrzen! Nie mialem czasu pogrzac glosnikow bo byl juz pozny wieczor jak wszystko stalo ale i tak roznica jest kolosalna! Nawet moja dziewczyna, ktora krzywo patrzyla na moje godziny na forach i wydawanie pieniadzy :wink: usiadla, posluchala i powiedziala: Wow!! Warto bylo. :D. Slychac kazdy dzwiek i instrument, ale wszystko laczy sie w przyjemna, relaksujaca calosc. Wczoraj puscilem The Gathering (CD audio) i Telepopmusic (mp3 256kbs) i nie moglem sie oderwac jak pani z Telepopmusic zaczela szeptac! Slychac tez roznice pomiedzy audio a mp3 - 256 jest ok, ale 192 juz slabsze a ponizej jednak muzyka duzo traci.. I to wszystko na zintergowanym Realteku 97 (przynajmniej do swiat)! Dzisiaj podpinam klocka CD no i przez weekend troche pogrzeje glosniki i wtedy zdam relacje co i jak. Odnosnie glosnikow komputerowych: uwazam ze zadne 2.1 nie maja szans z kolumnami i wzmacniaczem. Chyba ze ktos lubi tony niekoniecznie dobrej jakosci basu - to jego sprawa. Tu basik jest delikatniejszy, miekki a nie dudniacy i walacy po scianach. Natomiast co do srednich i wysokich tonow to jest po prostu przepasc! I nie wierze ze przykladowo Logitech Z-2300 potrafia tak zagrac. Jedyna przewage moga miec dobre 5.1 jezeli chodzi o filmy dobrej jakosci i niektore gry. Bo jezeli chodzi o muzyke to tylko wzmacniacz i kolumny! I'm a believer! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiler86 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) Ile masz na wzmacniacz?Narazie mam technicsa a800s, w domu jakąś wieze philipsa, ale to tylko doraźnie, a za wzmacniacz może dałbym ok. 1000, może ciut wiecej. Przy okazji zapytam sie o ten wzmacniacz: http://allegro.pl/item138852376_yamaha_ax_...stawa_raty.html http://allegro.pl/item139385293_denon_pma_...gwarancji_.html jak duże kolumny może je uciagnąć, nie tracąc zbytnio kontroli ? PS. dodam, że wzmacniacz wcale nie musi być nowy. Edytowane 9 Listopada 2006 przez Spiler86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 W sumie to nie zastanawiałem sie nad nimi, bo to za droga firma. ciekawi mnie jak gra koda av702 i jaki bas z niej uzyskam, ewentualnie podobne kolumny w c. ok. 1000ja nie czaje bazy skoro chcesz kupic jamo w cenach 1200-1600zl i nagle mowisz ze nie masz pieniedzy na paradigmy gdzie focusy kosztuja nowe w salonie 1200zl, minimonitor 1450zl a monitor 3 1650zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) bylem dzisiaj u kolegi genghiskhana na odsluchach Dali Concept 2. W porownaniu do moich monitorkow KODA AV965S, Dali ma mniejsze i ladniejsze skrzynki, na pewno lepsze jakosciowo. Brzmienie? Myslalem ze moje kody maja malo basu, ale Dali ma go wcale nie wiecej, schodzi troszke nizej niz u mnie, ale jest taki mieciutki, bez wykopu. Gora bardziej szczegolowa niz u mnie, przestrzen tez lekko na plus, za to moje AV965S w kwestii dynamiki wypadaja znacznie lepiej. Podsumowujac, Dali C2 to godne polecenia monitorki, raczej do spokojniejszej muzyki, mieciutkie i kulturalne. PS czemu korci mnie przesiadka na podlogowe AV702f...? [; a nowy wzmak z pospisu wgniata! gra z taka lekkoscia, az sie prosi zeby pokretlo w prawo przekrecic, ale ma takiego powera ze na godzinie 9 robi jesien sredniowiecza... Edytowane 9 Listopada 2006 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 A ja ciagle bede namawiac do kupna uzywanych kolumn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Ok panowie i panie, mam nadzieje, ze mi cos doradzicie. ;) Zalozylem wczesniej topic dotyczacy planowanego zakupu sprzetu audio (za co dostalem % i skierowanie tutaj :]). Planuje wydac maksymalnie 2000 PLN i chcialbym zakupic wlasciwie sam amplituner i glosniki (zestaw przynajmniej 5.1). Zalezy mi oczywiscie na jak najlepszej jakosci. Pokoj w ktorym rezyduje ma wymiary ~18 m2. Przegladalem strone top-audio, ale na zestawach hi-fi znam sie srednio na jeża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 http://www.koda.pl/pl/index.php?katg=1&...amp;prodid=34#x Ale 18m to mało w sumie... Ale zestaw imo całkiem fajny, jak większośc kody. Dobra cena/jakość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Sie walnalem troche... mialo byc 3000 PLN :/ Moze byc oczywiscie wiecej niz 5.1 ;) Acha i pokoj mam kwadratowy - wszystkie rogi narazie wolne + wykladzina :) (w sumie nie wiem czy to ma znaczenie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 http://www.koda.pl/pl/index.php?katg=1&kat=200#x http://www.koda.pl/pl/index.php?katg=1&kat=7#x Koda, Pioneer. Za ~3000 masz parę zestawów. Więcej niż 5.1 się nie używa. A pokój kwadratowy - to źle. Wykładzina - to dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Dzięki Sarkazz. W takim razie prawdopodobnie wezme sobie ten zestawhttp://www.koda.pl/pl/index.php?katg=1&...mp;prodid=123#x Jezeli ktos ma jakies uwagi itd, to chetnie przeczytam, bo zakup planuje dopiero na pierwsza polowe stycznia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Wiesz co, pogrzeb jeszcze na stronce kody, tam masz zazwyczaj pdfy z recenzji w hifi i muzyka, audio itp. i wtedy wiadomo co konkretnie bierzesz, bo te kolumny w zestawach z pioneerem sa jakies dziwne, jakoś tak odpustowo wyglądają imo. Do tego imho lepiej wziac zestaw z ampli kody, bo upusty są większe, pioneery sprowadzaja i w zwiazku z tym nie moga az tak tanio w zestawach sprzedawac itp. edit i jak już pioneer, to moze z Tagami, one lepsze niż kody są, świetne recki zbierają http://www.koda.pl/pl/index.php?katg=26&kat=201#x Edytowane 13 Listopada 2006 przez Sarkazz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 http://www.koda.pl/pl/index.php?katg=26&am...mp;prodid=170#x :huh: ?? Spodobal mi sie ampli PIONEER VSX-516 - na wiekszosci rzeczy sie nie znam, ale widze ze ma wejscie USB i dla mnie to jest plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 No te Tagi dostały 5/5/5/5 więc wątpię żebyś źle zainwestował kasę kupując je ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Jako byly wlasciciel kolumn firmy Koda, stwierdzam,ze te recenzje sa pisane na zasadzie klient placi-klient wymaga i nijak sie maja do rzeczywistosci ;) Idealna recenzja moich bylych kolumn to-cena budzetowa i taki sam dzwiek. A recenzent polecial z jakimis bzdurami,ze nawet jakby byly 2 razy drozsze,to ciagle okazyjne, itd. Natomiast co do samego zestawu, to zastanowilbym sie czy pakowanie 5 kolumn i suba d 18 metrow ma sens. Jak mam w podobnym metrazu dwie,a i tak sie dusza i czekam na wiosenna przeprowadzke do ~25m. Bedziesz na tych kolumach praktycznie siedzial. Nie mowiac juz o subie, ktory najlepiej bedzie brzmiec pewnie u sasiada albo przynajmniej w kuchni. Edytowane 13 Listopada 2006 przez Vasago Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 nie wiem jakie KODY miales, ale recenzja moich AV965S w HiFi i muzyka jest jak najbardziej trafna i nie wierze zeby w cenie 300zl!!! (bo tyle dalem za nowki) dostal cos porownywalnego, ba nawet za te 550 (cena w polpaku) - nie ma takiej opcji, do 1000zl maja niewielka konkurencje. Przynajmniej z tego co mialem okazje sluchac - np. Dali Concept 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Za 300 zapewne nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 nawet za 600 - podaj lepsze, nowe monitorki to chetnie poslucham... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Tak je chwalisz, że aż sam z chęcią bym ich posłuchał. Ale zdaje się, że są nie produkowane i nigdzie ich nie ma .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Ani na allegro nikt sie nie chce pozbyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) hehe, kupilem jedne z ostatnich sztuk jak jakis salon audio likwidowali, jak ktos z wro chce posluchac to zapraszam PS niedlugo bedzie sie chcial pozbyc... :P przesiadka na AV 702F tu macie recenzje - http://polpak.com.pl/pl/recenzje/2004-02HI...ODA%20AV965.pdf Edytowane 14 Listopada 2006 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 A niby czemu nowe? Ja wcale nie mam ochoty deprecjonowac twoich kolumn i ciesze sie,ze jestes z nich zadowolony. Wcinam sie, bo wchodzi to sporo osob z pytaniem co kupic za 500/700/1000/1500 i ciagle slyszy te same nazwy. W tym wlasnie Kody. A mozna zdecydowanie lepiej o ile nie chce sie miec kolumn na jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 pewnie ze mozna trafic jakas okazje i wyrwac porzadny sprzet za 60% ale to wymaga czasu... A skoro juz jestes za uzywkami i irytuje cie widok postow, w ktorych n-ty raz poleca sie to samo - zablysnij, pomoz innym w doborze i wymien kilka modeli... Moze mi cos doradzisz uzywanego do 1000zl - podlogowki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Moze mi cos doradzisz uzywanego do 1000zl - podlogowki? ja dorzuce swoje... http://www.allegro.pl/item140698564_tdl_rt...e_brytyjki.html - ....RTLki stare dobre czasy pierwszorzedne kolumienki http://www.allegro.pl/item140727037_elac_105.html - ... podlogowa wersja swietnych monitorkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiler86 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 A jest ktoś na forum kto ma, albo miał, albo chociarz słyszał kody av702, bo mnie też korci strasznie je kupic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...