PiotruśPan Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Przy ustawieniu neutralnym* na środku skali i wyłaczonym przyspieszeniu kursora, po przesunięciu myszki o 1 cal (~2,5cm) kursor przesuwa się o nieco ponad 1000px. *U mnie takie ustawienie jest pozycją neutralną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 (edytowane) Przy ustawieniu neutralnym* na środku skali i wyłaczonym przyspieszeniu kursora, po przesunięciu myszki o 1 cal (~2,5cm) kursor przesuwa się o nieco ponad 1000px. *U mnie takie ustawienie jest pozycją neutralną. Czyli : dlaczego w UT w 1024x768 przy ustawieniu w grze 0,5 gubione są u Ciebie piksele ?? :wink: Może po prostu nie dostrzegłeś przemieszczenia o 1 piksel? hmmm - teraz sprawdziłem u mnie i w pionie i w poziomie jest po pikselu czyli nic nie ginie ( 0.5 ale mysz tylko 400 dpi co nie powinno mieć zupełnie wpływu poza wpływem na szybkość ruchu )!! * pozycją neutralną kolega nazwał maksymalną prędkość myszy przy przeskoku "by pixel" , dalej nastąpi sztuczne zwielokrotnianie przez sterownik, czyli pozycja neutralna to w praktyce max fizyczna rozdzielczość myszy bez interpolowania/zwielokrotniania Edytowane 27 Marca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 Czyli : dlaczego w UT w 1024x768 przy ustawieniu w grze 0,5 gubione są u Ciebie piksele ?? :wink: Może po prostu nie dostrzegłeś przemieszczenia o 1 piksel? hmmm - teraz sprawdziłem u mnie i w pionie i w poziomie jest po pikselu czyli nic nie ginie ( 0.5 ale mysz tylko 400 dpi co nie powinno mieć zupełnie wpływu poza wpływem na szybkość ruchu )!! Sam chciałbym to wiedzieć dlaczego tak jest. W UT sprawdzałem to w sumie cztery razy, a piksele liczyłem w Paincie - nie ma mowy o pomyłce ;]. Sprawdzałe z włączoną i wyłączoną opcją mouse smoothing (czy jakoś tak ;]) - i tak to samo. Być może winne są sterowniki A4Techa? Nie mam pojęcia. Nie mam teraz innej gry aby to sprawdzić, więc narazie daję sobie spokój z tym "problemem" ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 27 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2006 spieq dzieki za test troche się rozczarowałem microsoftem :( szkoda że nie ma bebechów od np. X-718 :) w tedy to by był dla mnie najlepszy wybór. dzisiaj najpóżniej jutro zamawiam X-718 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Co lepiej wziąć? MX518 czy Copperheada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Co lepiej wziąć? MX518 czy Copperheada? To co lepiej Ci pasuje pod wzgl. kształtu i aż się dziwię że nie dodałeś do pytania A4tech X 718 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2006 Eeee A4Tech tak jakoś mnie odstrasza. Kiepskie wykończenie zawsze miał. Miałem 2 myszki tej firmy i więcej nie kupię. Moi znajomi też mają - rolka skopana po 2 tygodniach, niedomagające klawisze, gubienie się optyki... Może i te modele x7xx udane, ale tak jakoś nie podobają mi się i to wykończenie... Czy copperhead albo mx518 ma akcelerację wsteczną? Jedni piszą, że CH ma, inni, że nie... Jak to jest naprawdę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lol~ Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Eeee A4Tech tak jakoś mnie odstrasza. Kiepskie wykończenie zawsze miał. Miałem 2 myszki tej firmy i więcej nie kupię. Moi znajomi też mają - rolka skopana po 2 tygodniach, niedomagające klawisze, gubienie się optyki... Może i te modele x7xx udane, ale tak jakoś nie podobają mi się i to wykończenie... Czy copperhead albo mx518 ma akcelerację wsteczną? Jedni piszą, że CH ma, inni, że nie... Jak to jest naprawdę? Mam Copperheada i nie wystepuje akcelereacja wsteczna . Mialem wczesniej logitecha mx 700 i tam wystepowala . pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 dla ludzi o wybitnie niskim sensie - klik ;) co do mx518 - nie wystepuje akc. wsteczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) dla ludzi o wybitnie niskim sensie - klik ;) co do mx518 - nie wystepuje akc. wsteczna O ja Cię ..... takiej wielkiej jeszcze nigdy nie widziałem :wink: Ale ona nie jest aby do wysokich sensów? ( speed ( przesuwu?) : slow ) NA Allegro pojawił się A4tech 750 w cenie 109 PLN lub w cenie 116 PLN i jest to wersja czarna. Edytowane 29 Marca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) nie no jest do wszytskich ale zazwyczaj tak wielkie podkladki jak np. dkt xl to raczej do mniejszych sensow bo po co duzy pad do wysokiego sensa?jak masz duzy sens to wystarczy mała powierzchnia podkladki,no a jak maly zawsze lepiej miec jest wieciej miejsca bo ci sie nigdy nie skonczy ;) a co do "przeznaczenia" ktore jest tam to speed - jako predkosc wlasnie chyba tego sens'a czyli akurat tam - slow ;) Edytowane 29 Marca 2006 przez gib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 witam, nie wiem zabardzo jaką myszke wybrać do 100 zł. Rozważam nad IE 4.0 i ponoć dobrym a4tech'em x-718, w tej cenie jeszcze można znaleźć mx 310 ale coraz gorzej z dostępnością i nie wiem czy jest warta uwagi. Moje wymagania : sensor nie może sie gubić ! Gram w fps długo, tylko na niskim sensie i zależy mi na precyzji, musi być wygodna no i przez jakis czas ma mi służyć, nie chcem mieć sytuacji że po pół roku myszka mi "padnie" lub coś sie zepsuje.Czekam na wasze opinie/propozycje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Co Wy myślicie o technologii laserowej? Bo moim zdaniem obecnie jest ona po prostu kiepska ( wszystkie myszy z laserem mają akcelerację w mniejszym lub większym stopniu ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 no ja myśle ze na dzień dzisiejszy jest strasznie niedopracowana. z tego powodu wybrałem x-718 :) jutro powinna już być w moich łapkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Jesli to laser powoduje u mnie mało precyzjne ruchy przy uzytkowaniu g5 (a w 90% jestem pewny ,ze to on) to zgadzam sie z Toba Kyle...popelina z mandolina jednym slowem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 (edytowane) I Przeczytałem jeszcze raz recenzję X750 i ona nie ma praktycznie akceleracji tylko "dziwny ruch" - kiedy ruszamy powoli to odrobinę szaleje ... hmmm .... II Jeszcze fragment cytatu M4TEUSZ'a z wypowiedzi o innej myszy laserowej Saitek Laser :"...ostatnią istotną wadą jest "chropowaty" ruch na chropowatych powierzchniach, np podkładka szmaciana, ale zauważyłem to i u innych myszy laserowych, więc myślę że ten typ tak ma..." wniosek: ta technologia laserowa jest gorsza niż tradycyjna LED .... narazie Edytowane 29 Marca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Dlatego zawsze odradzam kupowanie g5 czy cp :D a za te pieniazki 518/db + padzik i moim zdaniem zawsze sie na czyms takim lepiej wyjdzie ( o ile nie ma sie juz jakiegos pada ;)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Dlatego zawsze odradzam kupowanie g5 czy cp :D a za te pieniazki 518/db + padzik i moim zdaniem zawsze sie na czyms takim lepiej wyjdzie ( o ile nie ma sie juz jakiegos pada ;)). I należało by dodać: "I o ile ma się jakiegoś skilla a nie liczy się na to że nowa mysz sprawi że zostaniemy mistrzami w Q3 lub CS ;)" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 oczywiscie nie zaparzeczam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 o lol ale wymyslili z ta mycha a4techa .... 3xfire lol szkoda ze nie dali jeszcze bindow do kupowania broni w csie, do zrobienia 180'tki, bunny hopow.... a i jeszcze mogli dodac cale kombo do bijatyk <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) Zdecydowałem się na Diamondback Plasma - lepiej leżał mi w dłoni niż "grucha" MX518. W recenzji copperheada na pclabie pokazali, że akceleracja wsteczna występuje nawet przy 400dpi. Żenada jak na mysz za ponad 200zł. A4Techa sobie odpuściłem - dla mnie, to jak maluch z silnikiem ferrari... Edytowane 30 Marca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Nie wiem czy bylo, ale od jakiegos czasu dostepna jest mysz Razer Pro Solution - wariacja na temat Diamondbacka (dla kogos kto nie chce czarnej + kolorek diody, ale biala + niebieski). Wyglada to rewelacyjnie w polaczeniu z bialym padem. Chodzi mi oczywiscie o wrazenia estetyczne tylko :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 o lol ale wymyslili z ta mycha a4techa .... 3xfire lol szkoda ze nie dali jeszcze bindow do kupowania broni w csie, do zrobienia 180'tki, bunny hopow.... a i jeszcze mogli dodac cale kombo do bijatyk <_< To wszystko mozesz sobie ustawic za pomoca dolaczonego softu ;) Ogranicza Cie tylko ilosc przyciskow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Nie wiem czy bylo, ale od jakiegos czasu dostepna jest mysz Razer Pro Solution - wariacja na temat Diamondbacka (dla kogos kto nie chce czarnej + kolorek diody, ale biala + niebieski). Wyglada to rewelacyjnie w polaczeniu z bialym padem. Chodzi mi oczywiscie o wrazenia estetyczne tylko :wink: http://images.meroncourt.co.uk/SPEED-LINK/PROPAD.jpg nie wiem czy bylo to na tym forum ale juz gdzies widzialem tą jak to nazwales "wariacje" ;) dla mnie poprostu cudo super to wyglada :) Nie cytuj obrazkow. Costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 To wszystko mozesz sobie ustawic za pomoca dolaczonego softu ;) Ogranicza Cie tylko ilosc przyciskow. napisalem to z przekąsem.......... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 (edytowane) Mysz A4TECH X-750 za 98,99 zł ( dwa lata gw. ) i A4TECH X-718 FIRE w cenie 86,99 ( 2 lata gw. ) hmmm czekać na wersję srebrną ? :wink: czy ktoś ją widział ? -> speq Mogę prosić o jakieś fotki akceleracji/niemrawego ruchu na A4tech 750 ? Edytowane 30 Marca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spieq Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 KYLE: Niestety, akurat tę myszkę jako "prototypek" musiałem odesłać. Co do "...ostatnią istotną wadą jest "chropowaty" ruch na chropowatych powierzchniach, np podkładka szmaciana, ale zauważyłem to i u innych myszy laserowych, więc myślę że ten typ tak ma..." - przyznam, że z tym spotkałem się tylko w X-750F, reszta laserówek OK, oczywiście pomijamy tutaj akcelerację wsteczną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 31 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2006 nie wiem czy bylo to na tym forum ale juz gdzies widzialem tą jak to nazwales "wariacje" ;) dla mnie poprostu cudo super to wyglada :)Na allegro nie ma, ale jest np tu i to w znosnej cenie. To jednak "limitowana" komercyjna edycja - z dostepnoscia 0 problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash_lp Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Powiedzcie mi, czy jest sens brac ie3.0a za ok 70-80 pln ? mysz oczywiscie uzywana, ale stan jest b. dobry, gwarancja wygasla (rozruchowa - 14 dni) ? Czekam na szybka odpowiedz EDIT: Czy lepiej dolozyc 20 pln i kupic ie4.0 z pelna 3-letnia gwara ? Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez woocash_lp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 ja bym bral bo tyle sie slyszy o tych wadach ie 4.0 pozatym teraz,myszka ot tak ci sie raczej nie popsuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...