Mario2k Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Tak sobie oblookalem ostatnie screeny i stwierdzam ze bez zmiany calego kompa nie ma szans pograc wyzej niz 1024x768 :/ Widac ze ciut dopiescili grafe wzgledem starych screenow ,miasto ,poruszanie samochodow i pieszych lepsze dokladniejsze niz w GTA4 , pewnie jesienia trzeba bedzie kupic grafe nastepnej generacji moze radek 4900 albo GF 300 toto pociagnie przy 30fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Nowe obrazki. http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=12318&a=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Jak widac rendery poszly w kat i studio powoli przyzwyczaja nas do "realnego" poziomu grafiki (vide produkty codemasters) ;) Ten screen bardzo dobrze to pokazuje http://games.tiscali.cz/clanek/screen_deta...mp;img=bigd.jpg ps moim zdaniem grafa bedzie na poziomie gta4, ewentualnie lekko pociagnieta. Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 renderów nigdy nie było po prostu dawano takiego bloom'a, który całkowicie przejaskrawiał powierzchnie i całość wyglądała bardziej nienaturalnie. Teraz jak zmniejszono go radykalnie to widać mniejszą ilość wielokątów, słabsze tekstury/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Tu też widać powrót na ziemię http://games.tiscali.cz/clanek/screen_deta...mp;img=bhgd.jpg To oczywiste że producent gry to nie instytucja charytatywna i tworzenie czegoś ponad możliwości obecnych PC przyniosłoby tylko firmie spore straty. Najważniejsze aby gameplay był równie dobry co w jedynce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 E tam Macie gameplaya - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 No samochody znacznie szybsze ale denerwuje ze wiele rzeczy ma być bardziej uproszczone. Jestem tylko ciekaw dlaczego ;]. Znaczy ja wiem ale nie powiem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) No samochody znacznie szybsze ale denerwuje ze wiele rzeczy ma być bardziej uproszczone. Jestem tylko ciekaw dlaczego ;]. Znaczy ja wiem ale nie powiem :lol: Widzę nie tylko ja mam wrażenie, że Mafia 2 nie stara się być wymagającą grą. Swoją drogą czemu to wchodzenie do pojazdu wyglądało tak, że stali przy samochodzie nagle ciemno i już są w samochodzie? Ja też wole nie mówić bo wiem, że wiele osób się z tym nie zgodzi. :razz: Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 No samochody znacznie szybsze ale denerwuje ze wiele rzeczy ma być bardziej uproszczone. Jestem tylko ciekaw dlaczego ;]. Znaczy ja wiem ale nie powiem :lol:Wiem, że jeszcze za wcześnie na takie osądy, ale model jazdy wydaje się tragiczny, a gearsowy model strzelania w ogóle nie spasował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Wiem, że jeszcze za wcześnie na takie osądy, ale model jazdy wydaje się tragiczny, a gearsowy model strzelania w ogóle nie spasował. +1 W dodatku mam wrażenie, że z fizyką kiepsko a na ciała nawet nie ma ragdolla :/ Szkoda bo jeśli wykonaniem grze będzie bliżej do Ojca Chrzestnego 2 niż do GTA IV to klimat i dobra fabuła to za może nie pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Model jazdy (widoczny na tym filmiku) przypomina pędzący kloc na drodze. Zobaczymy, może to tylko ultra alpha. Może i GTA4 ma swoje wady ale do modelu jazdy przyczepić się nie da, a tu on wygląda baaardzo źle. Ale może tylko tak wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Grafika nie powala, napiszę nawet że jest dość słaba, na tym zdjęciu http://games.tiscali.cz/clanek/screen_deta...mp;img=bhgd.jpg wygląda jak lekko podrasowana mafia I, do GTA4 dużo brakuje, ale w sumie to dobrze bo wymagania nie powinny być duże, zresztą wystarczy żeby miodność była taka jak w mafii I i gra będzie super, grafika jakoś ujdzie, choć mogła by być lepsza, pewnie lepiej to będzie wyglądać jak się zobaczy na własne oczy ale zabójcy naszych kompów raczej bym się nie spodziewał. Co do modelu jazdy to rzeczywiście wygląda kiepsko, wygląda to dość nienaturalnie i sztucznie, fizyka też coś kiepska, po obejrzeniu tego gameplay'ja twierdzę że pod względem ogólnego wyglądu gry itp GTA4 jest dużo lepsze. Mam nadzieję że to tylko jakaś BETA i końcowy produkt będzie bardzo dobry. Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 I to mnie właśnie martwi. Przecież w Mafii 1 model jazdy był bardzo dobry (co z tego ze samochody wolne ale takie czasy były ;d). Oby z rasowej gry nie zrobili z tego papki dla niedzielnych graczy. A i cover system też mi sie nie podoba. Ale to tyle. Nie ma co biadolić tylko czekać na więcej gameplay movies itp. Na E3 też pewnie dużo pokażą ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 A miało być tak pięknie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brono32 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 ja ma nadzieje ze bedzie dobrze, poczekamy zobaczymy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 http://games.tiscali.cz/clanek/screen_deta...mp;img=bhgf.jpg Grafika w sumie nie jest taka zła :) Jeżeli grywalnością będzie podobna do 1 części, to zainwestuje w tą grę [; Model jazdy faktycznie strasznie klockowaty, ale jest tu jakaś dynamika, nie to co w 1 części, ale... Oby poprawili przed premierą to, co jest aż rażące... bo w pewnym sensie takie klockowate zachowanie samochodu na drodze będzie straaasznie przeszkadzało podczas wykonywania misji, a to po prostu odrzuci od gry.. Poczekamy - zobaczymy. Postaram się obadać gierkę przed premierą, może szefa nakłonię do ściągnięcia prosto od dewelopera i się wypowiem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Panowie widzę przyzwyczaili się do Crysisa i wszystko co poniżej jest jakościowo straszne. Oceniam grafę Mafii 2 znów jako solidne dzieło, tak jak to miało miejsce w Mafii 1 za czasów gdy GTA III kolorowało rozgrywkę. Modele co ważne są dość konkretnie zrobione, samochody też niezłe (zniszczenia, otarcia, tłuczenie szyb). Temu screenowi wiele zarzucić nie można - http://games.tiscali.cz/clanek/screen_deta...mp;img=big1.jpg Ja gdy zobaczyłem ten screen to aż mi wspomnienia powróciły - http://games.tiscali.cz/clanek/screen_deta...mp;img=bhgd.jpg Wierzę w ten tytuł, iż udźwignie chociaż w podstawowym aspekcie ciężar jedynki czyli fabuła i rozgrywka. Mam również nadzieję, że przyjemność będzie sprawiało bezsensowne poruszanie się po Empire City. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ja nie mówię, że będzie źle. Mówię, że będzie gorzej niż być miało. Do tego ten model jazdy.. Pozostaje mieć nadzieje, że to jakaś alpha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) E tam Macie gameplaya - A ja tam widzę ładne animacje, dynamiczne sceny akcji, dużą interakcje z otoczeniem i ładną grafikę gdzie jest wiele detali pomimo iż to wersja konsolowa. Wnoszę po ruchach kursora. Pusty śmiech i przerażenie zarazem zmieszane z zażenowaniem ogarnia mnie podczas czytania opinii powyżej. :wink: Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Dokładnie QQ :) To co by chcieli zrobić programiści nie zawsze będzie odpowiadało tym co wydają grę i patrzą z punktu marketingowego. Dlatego nie można mieć pretensji do tworzących. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 oby to nie miało kosmicznych wymagań :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=32448&r=top W zasadzie sam gameplay bez komentarza. Wcześniej to było bardziej pocięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=32448&r=top W zasadzie sam gameplay bez komentarza. Wcześniej to było bardziej pocięte. W zasadzie tak ale wcześniej bardziej skupiałem się na wywiadzie. Teraz na rozgrywce i widzę, że wiele wspólnego będzie miała z Mafią 1. Dla mnie wystarczy właśnie przeniesienie do przodu w czasie, nowa oprawa graficzna i więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Świetna fizyka samochodów już widzę zapewniona, strzelanki bardziej widowiskowe ale obawiam się, że bardziej zautomatyzowane (już ktoś wspominał cover system). Nie będzie klapy - o to jestem spokojny. Nie będzie hiciora na miarę Mafii - bo była jedyna w swoim rodzaju. Zresztą na temat krytycznych uwag dotyczących pierwszego trailera z wywiadem 2k Czech już się ustosunkowało i uspokajają iż to jest wersja alpha nie zawierająca nawet PhysX. Na E3 pokażą już zbliżonego trailera do końcowej wersji - wtedy można będzie oceniać wnikliwiej. Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Świetna fizyka samochodów już widzę zapewnionaMasz na myśli samochody skręcające w miejscu? Ty masz jakieś pojęcie o samochodach z tamtego okresu? Zobaczymy czy zostanie to poprawione, czy to "ukłon" w stronę konsolowców -_- Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Masz na myśli samochody skręcające w miejscu? Ty masz jakieś pojęcie o samochodach z tamtego okresu? Zobaczymy czy zostanie to poprawione, czy to "ukłon" w stronę konsolowców -_-Znaczy sie na konsolach w tego typu grach jest "arkadowa" fizyka , a na pc sim pelna geba ? Chcesz powiedziec , ze ktos w to na kierze bedzie gral ? :P Fiza jak fiza. Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) fizyka nie jest ani simem ani arcadem, jest po prostu tragiczna (przynajmniej tak to wyglada na filmiku). Rodem z saint row 2... taczka racer Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ogladalem ten sam trailer , jakos mi ona nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reloop Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ta fizyka prowadzonego samochodu to jakaś komedia - jak po szynach ten samochód idzie >_<. Z tego co pamiętam to w pierwszej części było znacznie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 No bez przesady , tam auta rowniez nie mialy zawieszenia - to nie Driver. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reloop Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Juz w 1930 roku samochody miały zależne zawieszenia w postaci mostów i resorów. Ale akurat nie w tym rzecz, że za mało się 'bujają' :), ale przy postrzeganej prędkości wrażenie jest jakby, jechały po szynach (przynajmniej ja mam takie wrażenie). Reszta gry wygląda całkiem porządnie i raczej nie powinna zawieść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...