skibson_wielki Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Dla mnie pierwsze spotkanie z FAR cRY bylo wspaniale akurat sprzet nowiutki byl to i gierke kupilem ofkoz trafila mi sie polska wersja :angry: ale przeszedlem bardzo fajny fpp i bardzo grywalny grafika piekna ale malo ramu i i troszke slaby dysk przeszkadzalo strasznie. Chetnien pogral bym jeszcze raz ale jak juz cos to na 1 gigasie ramcu bo mam dosc urzerania sie z 512 :cry: Obecnie FarCry byl I jest dla mnie najlepsza gierka z tzw. 3 poteg doom3 hl2 i ofkoz Riddick :-P pozdro ludzie milego pocinania richard b. riddick i jack carver sie klaniaja (lecz zaden nie dorasta solid snake;owi do piet) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Heh Kaeres...a u mnie zupełnie na odwrót...Riddick górą :) A co do względów technicznych...w HDR giera kopie tyłek (może i za kolorowa ale mimo wszystko...) 1435388[/snapback] W HDR powiadasz ? Jakies wieksze info/screeny/linki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Po przejsciu na pelna obsluge dx9.0 i PS 2.0 widze jak gra nabrala pozytywow w moich oczach. Staje sie moja ulubiona pozycja w FPP. Skoncze gre i sie wypowiem ale narazie w moim skromnym rankingu Riddick nie dorasta jej do piet. 1435363[/snapback] autosugestia? bo różnice to ja na screenach ledwo dostrzegam , a co tu dopiero mówic o dynamicznej grze [; myśle że chodzi Ci raczej o przeskok w detalach [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) A nie było już w tym topicu o HDR w Far Cry'u ??...nie śledzę tematu od początku więc zbytnio nie wiem :|... Info...HDR działa w FC na kartach GF6 i po aplikacji patcha (bodajże od 1.3) Aczkolwiek chyba da się to jakoś na innych kartach włączyć - pierwsze screeny w necie pokazywały HDR na 9700 Pro... Na nvision kiedyś chyba o tym pisali... Mam tu screen co mi się ostał... Wsio detale na max + hdr + 1024x768 (ale bez aa i anizo) - całość mocno skompresowana (na szybko na interię wrzucałem a mało miejsca zostało) Jak skończę Riddicka (czyli jutro pewnie) to zainstaluję FC i machnę więcej (z SM3 i w AA i Anizo)...i bez kompresji Edytowane 9 Maja 2005 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 autosugestia? bo różnice to ja na screenach ledwo dostrzegam , a co tu dopiero mówic o dynamicznej grze [; myśle że chodzi Ci raczej o przeskok w detalach [; 1435431[/snapback] Nie autosugestia, a zauwazalna plynnosc gry w najmaxymalniejszych detalach + lepszy efekt wody (Ultra High, ktorego na dx8 nie ma), do tego lepsza obsluga AA i AF, na ktore teraz moge sobie pozwolic, wczesniej nie. To chyba tyle. Wczesniej po prostu mialem bez AA i AF, efekt lepszej wody jest dostrzegalny tylko za pomoca screenow wiec na to az tak wielkiej uwagi nie zwracalem ale jednak zauwazylem. Poza tym juz na forum pytalem o rozwiazanie mojego problemu z "plamami" na teksturach przy NV. Tylko w tej grze, nawet na niekreconym ti4200 na kazdych dentkach. Nie potrafilem tego pokonac. Wlasnie dlatego porzucilem F-C mniej wiecej (szacuje) w 1/3 rozgrywki. Teraz czerpie wieksza przyjemnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 źle Cie zrozumiałem :P myslałem ze chodzi Ci o to że gra nabrała kolorów dzięki dx9tce ;] w sumie też sobie ją znów wgrałem +patch 1.3 i jakos tam ide powoli do przodu , ale 512mb ramu to ciut za mało :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skibson Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Eh ludzie te cale patche 1.2 1.3 to mi tylko gre rabia wole jechac na normalnej 1.1 i to polish jeszcze ale niedoczytuje tak bardzo jak po zainstalowaniu patchy i wogole jakos klatek jest mniej do [gluteus maximus] te patche i tyle. pozdro Edytowane 9 Maja 2005 przez skibson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Klatek jest mniej bo się domyślnie HDR włącza...a to on tak drze pokłady mocy...:| Ale na sprzęcie z podpisu myślę wreszcie FC przejść w HDR (ok 30 klatek przy młynach jest - czyli nieźle)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 no i w koncu sie pojawil patch dla FAR CRAY'a dla procesorow 64bit tu macie pierwszy test : http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2411 szybkosc poprawiona nieznacznie ale jakos grafiki mocno, niestety nigdzie nie znalazlem tego patcha do sciagniecia, aha nie wystarczy procesor 64bit zeby to uruchomic trzeba tez miec windowsa 64 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Skibson ma Radeona, także HDR raczej mu się nie włącza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Klatek jest mniej bo się domyślnie HDR włącza...a to on tak drze pokłady mocy...:| Ale na sprzęcie z podpisu myślę wreszcie FC przejść w HDR (ok 30 klatek przy młynach jest - czyli nieźle)... 1435963[/snapback] U mnie nic nie zwolnilo. HDR`a nie ma w tym patchu. Jedynie na plus co mi wyszlo to nagle pojawily mi sie save`y sprzed pol roku. Pozniej sie kapnalem, ze kiedys instalowalem patcha 1.2 i na nim przeszedlem spory kawal gry. Teraz szedlem od poczatku bo save`y zniknely lecz teraz jest juz git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 nic dziwnego ze nie ma [; do hdr'a w fargraju trzeba serii 6xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 nic dziwnego ze nie ma [; do hdr'a w fargraju trzeba serii 6xxx 1436955[/snapback] Sie wie. Zle to ujalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 no i w koncu sie pojawil patch dla FAR CRAY'a dla procesorow 64bit tu macie pierwszy test : 1436854[/snapback] Niekoniecznie trzeba mieć x64 bit XP. W wymaganiach jest napisane, że wspiera też "zwyklego" XP. Link do ściągnięcia ( tzreba się zarejestrować) - 500 MB :) x64 patch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) "Please note that the goal of the AMD64 upgrades is to transform the 32-bit version of the game into a 64-bit version of the game to be played on the Windows XP Pro x64 Edition OS. If you would still like to play the 32-bit retail version of the game after installing it on the 64-bit OS, you will need to download the latest 32-bit patches." Minimum System Specs for 64-Bit Version: Supported OS: Windows® XP, Windows® XP Professional x64 Edition Processor: AMD Athlon™ 64 processor 2800+ RAM: 1GB Video Card: ATI Radeon 9800 or NVIDIA GeForce FX 5900 class graphics card Sound Card: AC-97 sound, Dolby Digital capable sound solution required for Dolby Digital audio. DirectX Version: DirectX 9.0 included with 64-bit OS CD-ROM: 4X DVD or 16X CD-ROM Hard Drive Space: 4 GB Multiplay: Broadband with 64Kbps upstream play (512 Kbps upstream to host 8 players) Recommended System Specs for 64-Bit Version: Supported OS: Windows® XP, Windows® XP Professional x64 Edition Processor: AMD Athlon™ 64 processor 3400+ RAM: 2GB Video Card: ATI Radeon x800 or NVIDIA GeForce 6800 family or better Sound Card: Creative Labs or Turtle Beach add-in card DirectX Version: DirectX 9.0 included with 64-bit OS CD-ROM: 24X DVD or 24X CD-ROM Hard Drive Space: 4 GB Multiplay: Broadband with 64Kbps upstream play (512 Kbps upstream to host 8 players) * Note: Please see retail box for 32-bit OS system recommendations. Edytowane 10 Maja 2005 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 2 GB Ram ? ... :| Ciekawe jaki tu draw distance jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Najgorsze jest to, ze nie dalo sie sciagnac plika...chetnie bym zobaczyl jak to dziala :) Draw dist. jest powiekszony, tyle wiadomo :) Gralem w ta gierke zaraz po wyjsciu(ponad rok temu) na R950np i 512 ram. Mysle ze z tym patchem warto znow wrocic do zabawy. Tymbardziej ze podpis sie zmeinil ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) heh qrna! nie wiadomo czemu ale plik sie nie sciaga.. :( no dobra idzie, ale jak krew z nosa, w ciagu 20min sciagnelo mi sie 600kb :lol: Edytowane 10 Maja 2005 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 czemu nie ściągacie z www.gamershell.com <_< :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Tu macie ładny linczek z którego idzie jak złoto B) FileFront Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Czytam te wymagania na tych stronach do sciagniecia tego patcha i sie juz zgubilem!!! To wkoncu trzeba miec tego windowsa 64 zeby w pelni wszystko dzialalo czy nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 no teraz ladnie leci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) trzeba miec winx64 jak uruchomisz to na winxp zwyklym to nic nie da i bedziesz mial far craya zwyklego, przetestowali juz to na jednym z serwisow zainstaluje sobie wina64 i przejde jeszcze raz farcray'a wlasnie chcialem to ostatnio zrobic hehe Edytowane 11 Maja 2005 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 dokladnie nici z instalacji na zwyklym xp :cry: sciagnalem pierw wersje excl content ale wyskoczylo inf ze trza instalowac na 64bit. sciagnalem to wersje normalna uk_us i toze to samo... f*ck! :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ricko11 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 A powiedzcie mi taka rzecz- zainstalowalem patcha 1.1, 1.3 i 1.31. Czy po tym gra automatycznie zaczyna korzystac z pixel shadera 3.0 czy moze trzeba cos wpisac w konsoli lub wlaczyc jakos w opcjach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 jak masz karte z dx9c to automatycznie odpali sie PS 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Niekoniecznie... Czasami trzeba wpisać w konsoli (włączanej bodajże ~) r_sm30path 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Dużo zmienia patch 1.31 w stosunku do 1.3? Jeśli mam już 1.3 jest sens sciagać 1.31? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 1.31 z tego co wyczytalem na stronie producenta glownie punk bustera lepiej obsluguje. Generalnie do MP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) "Please note that the goal of the AMD64 upgrades is to transform the 32-bit version of the game into a 64-bit version of the game to be played on the Windows XP Pro x64 Edition OS. If you would still like to play the 32-bit retail version of the game after installing it on the 64-bit OS, you will need to download the latest 32-bit patches." Minimum System Specs for 64-Bit Version: Supported OS: Windows® XP, Windows® XP Professional x64 Edition Processor: AMD Athlon™ 64 processor 2800+ RAM: 1GB Video Card: ATI Radeon 9800 or NVIDIA GeForce FX 5900 class graphics card Sound Card: AC-97 sound, Dolby Digital capable sound solution required for Dolby Digital audio. DirectX Version: DirectX 9.0 included with 64-bit OS CD-ROM: 4X DVD or 16X CD-ROM Hard Drive Space: 4 GB Multiplay: Broadband with 64Kbps upstream play (512 Kbps upstream to host 8 players) Recommended System Specs for 64-Bit Version: Supported OS: Windows® XP, Windows® XP Professional x64 Edition Processor: AMD Athlon™ 64 processor 3400+ RAM: 2GB Video Card: ATI Radeon x800 or NVIDIA GeForce 6800 family or better Sound Card: Creative Labs or Turtle Beach add-in card DirectX Version: DirectX 9.0 included with 64-bit OS CD-ROM: 24X DVD or 24X CD-ROM Hard Drive Space: 4 GB Multiplay: Broadband with 64Kbps upstream play (512 Kbps upstream to host 8 players) * Note: Please see retail box for 32-bit OS system recommendations. 1438019[/snapback] Uwierzcie w bzdure :P :mur: Tak moze jest ale nie w przypadq ramu.768 pewnie wystarczy tylko nie testowali na tylu bo dla nich to za malo,a ktos wyskoczyl z 2 giga.Skad te wymagania przepisales ?? Edytowane 12 Maja 2005 przez hydro2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...